הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מסה אחרי תת משקל

Tal123123

משתמש מתחיל
45
12
נק' מוניטין:
12
45
12
היי כולם
אחרי תקופה קצת מבולגנת מבחינת אימונים מנסה כרגע לעלות קצת במסה.
מצד אחד הבנתי שהעלייה אמורה להיות גג אחוז ממשקל הגוף בחודש.. מצד שני אני בגובה של מטר ו70 ושוקלת 41 (ביאמיי בערך 14) ויש לי בעיות בגלל המשקל ואמרו לי לעלות יוצר מהר. השאלה אם זה אומר שאעלה את הרוב באמת משומן עכשיו? או שכדאי לדבוק במסה נקייה כי זה אומר שאעלה פחות מחצי קילו בחודש..

אפשר לכוון לרף הגבוה יותר של 1.5%, בנוסף בהתחלה תהיה עליה בנוזלים.
עלייה מהירה מידי לרוב אומרת עלייה בעיקר בשומן מכיוון שיש מגבלה של בניית שריר, במיוחד אצל נשים.

זכור לי ששמעתי שלאנשים בתת משקל או כאלו שעשו דיאטה קיצונית ושרפו גם הרבה שריר מתעורר מנגנון של הגוף להחזיר את המסת שריר ה"בסיסית" שלו. אנסה לחפש את המקור לזה.

אם ירדת לתת משקל בכוונה\בטעות. כנראה שירדת גם במסת השריר ויהיה לך קל יותר להחזיר את המסה הזאת מאשר לבנות חדשה.
מה שתכל'ס אומר שאת יכולה לעלות בקצב הרבה יותר מהיר מההמלצות בחודשים הראשונים עד שתגיעי למשקל תקין ומשם להמשיך בקצב מתון יותר.

זכור לי ששמעתי שלאנשים בתת משקל או כאלו שעשו דיאטה קיצונית ושרפו גם הרבה שריר מתעורר מנגנון של הגוף להחזיר את המסת שריר ה"בסיסית" שלו. אנסה לחפש את המקור לזה.
על זה בדיוק אני מדבר ואשמח אם תמצא בשבילנו מקור לכך 😁 (אני עצלן מכדי לחפש בעצמי).

בדיוק מה שקרה לי! לא חושבת שהייתי תת משקל אבל כן ירדתי למשקל נמוך. עליתי די דרסטי את ה3 קילו הראשונים והשינוי היה רק לטובה!

על זה בדיוק אני מדבר ואשמח אם תמצא בשבילנו מקור לכך 😁 (אני עצלן מכדי לחפש בעצמי).
אהא! ממש מתחת לאף שלנו..

אחת מהמסקנות שניתן להסיק ממחקר ההרעבה הקלאסי שבוצע בזמנו במלחמת העולם השנייה במינסוטה (כתבתי על כך בעבר) שאיבוד מסת שריר עלול להוביל תחושת רעב ואכילה מוגברת. מהנתונים ניתן לראות שגם כאשר המשתתפים העלו את מסת השומן שאיבדו ועברו לסוג של איזון, הם עדיין היו רעבים ואכלו באופן מוגבר עד שהגיעו לשלב שבו הם שיחזרו את רוב/כל מסת השריר שאיבדו במחקר. חלק מזה ניתן כמובן לייחס למסלולים הורמונליים (לפטין וחבריו), אך קיים לו כנראה מנגנון רעב שתלוי בסך מסת השריר בגופינו והגוף תמיד ישאף להחזיר את אותה מסת שריר כדי להגיע לרמת סף איזון מסוימת שלה היה רגיל. אי לכך, נראה שיש קשר ישיר בין רמות השומן לרמות מסת השריר בגופינו – קשר שמבחינה מכניסטית עוד לא מובן.
תזונה ותוספים - מדוע לאבד מסת שריר בזמן תהליך של חיטוב/ירידה באחוזי השומן זה רעיון גרוע
מטבוליזם - אז האמת היא, שאי אפשר באמת להתקע בירידה במסת השומן/אחוז השומן - תרצו או לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית