הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

Strong lifts

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
מישהו פה עשה פעם strong lifts? או פשוט עם נסיון ומבין טוב את הקונספט?
אם כן אשמח שהוא ישלח לי הודעה לפרטי יש לי כמה שאלות שאשמח לשאול 😃

• פותח/ת השרשור
אין מה להסתבך
זה מאוד דומה לSS רק עם נפח טיפה יותר גבוה.
כןכן בוואריציה הרגילה שלה הכל סבבה אני יודע שאין מה להסתבך אבל כן יש חי כמה שאלות(למי שעשה את התוכנית)
מתי הוא התחיל את התוכנית(אחרי כמה חודשים של אימונים)
מה היו משקלי ההתחלה שלו
משקלי הסיום שלו
אם הוא שילב ריצה במהלך התוכנית
אם בשלב כלשהו הוא הוסיף עבודה ליידים/בטן
ואיך זה השפיע וכו'

אם בתוכנית כמו טקסס שיש בה נפח יותר גבוה לא צריך להיות בפלוס קלורי מטורף, למה שבstronglifts הוא כן? מתאמן מתחיל יכול אפילו להתקדם כל אימון על נייטרלי.
לא מכיר את strong lifts אבל אם ההתקדמות במשקלי העבודה מאד מהירה אפשר להבין למה היא דורשת הרבה קלוריות. בטקסס ההתקדמות לא מהירה מאד, לכן היא לא דורשת הרבה קלוריות.

אם בתוכנית כמו טקסס שיש בה נפח יותר גבוה לא צריך להיות בפלוס קלורי מטורף, למה שבstronglifts הוא כן? מתאמן מתחיל יכול אפילו להתקדם כל אימון על נייטרלי.
בטקסס אין נפח מטורף, וגם לא ב-SL.
אין צורך להיות על פלוס קלורי מטורף בשום מצב.
לא רק מתאמן מתחיל, גם למתאמנים מתקדמים יותר זה אפילו מומלץ להיות על נייטרלי ולא על גירעון/עודף קלורי.
התקדמות מושלמת זה לא תמיד מה שאנחנו מחפשים.

זה בדיוק מה שרשמת בהתחלה
איך מה שרשמתי עכשיו סותר את מה שרשמתי בהתחלה?
האם חייב להיות בפלוס קלורי גבוה? לא.
האם זה עוזר? כן.
בחירה שלך. אני בעצמי נמצא על עודף קלורי מתון כרגע (200+) אז זה לא משהו עקרוני בעיניי.
מה שנוח לך.

לשלב ריצה עם סקווט 5x5 שלוש פעמים בשבוע זה לא מומלץ. תחליט מה יותר חשוב ותעשה תעדוף בהתאם. ממליץ קודם לבנות את הכוח ורק אחר כך לעבוד על ריצה בזמן שאתה משמר את הסקווט.

נערך לאחרונה:
איך מה שרשמתי עכשיו סותר את מה שרשמתי בהתחלה?
האם חייב להיות בפלוס קלורי גבוה? לא.
האם זה עוזר? כן.
בחירה שלך. אני בעצמי נמצא על עודף קלורי מתון כרגע (200+) אז זה לא משהו עקרוני בעיניי.
מה שנוח לך.
אתה קצת סותר את עצמך אחי כי זה לא מה שרשמתה בהתחלה. פלוס קלורי גבוה מידי בהחלט עוזר אבל זה מיותר לחלוטין.

• פותח/ת השרשור
לשלב ריצה עם סקווט 5x5 שלוש פעמים בשבוע זה לא מומלץ. תחליט מה יותר חשוב ותעשה תעדוף בהתאם. ממליץ קודם לבנות את הכוח ורק אחר כך לעבוד על ריצה בזמן שאתה משמר את הסקווט.
אני עושה סקוואט 3x5, וריצות אני לא מכניס יום לפני אימון כי אז זה באמת יפגע בהתאוששות, אני כנראה אכניס ריצה אחת בשבוע(של איזה 2-3 קילומטר) אחרי אימון כלשהו בשבוע.
ואם ממש ארצה אז אכניס עוד ריצה יום אחרי האימון האחרון של השבוע כך שיהיה חי אחרי הריצה יום חופש
אבל קודם אני אתחיל עם ריצה אחת בשבוע בסוך אימון כלשהו
בעקרון אפשר לקרוא לזה ss כי אני גם עושה מתח במקום חתירה חחח, אבל פשוט מתח ולחיצות אני עושה 5x5 וסקוואט 3x5 ודד ליפט רגיל 1x5

אני עושה סקוואט 3x5, וריצות אני לא מכניס יום לפני אימון כי אז זה באמת יפגע בהתאוששות, אני כנראה אכניס ריצה אחת בשבוע(של איזה 2-3 קילומטר) אחרי אימון כלשהו בשבוע.
ואם ממש ארצה אז אכניס עוד ריצה יום אחרי האימון האחרון של השבוע כך שיהיה חי אחרי הריצה יום חופש
בעקרון אפשר לקרוא לזה ss כי אני גם עושה מתח במקום חתירה חחח, אבל פשוט מתח ולחיצות אני עושה 5x5 וסקוואט 3x5 ודד ליפט רגיל 1x5

טוב נו זה לא SL.
זה וריאציה שיצרת בעצמך ☝️😆.
מקווה שהשילוב יעבוד לך. בהצלחה.

אתה קצת סותר את עצמך אחי כי זה לא מה שרשמתה בהתחלה. פלוס קלורי גבוה מידי בהחלט עוזר אבל זה מיותר לחלוטין.
אני סתרתי את עצמי? (מקווה שזה לא יוצא מאשים או כועס חס וחלילה)
תסביר לי איך פלוס קלורי גבוה עוזר ומיותר לחלוטין בו זמנית?

מה שכן, לא התכוונתי לפלוס של 1,000. יותר בסביבות 500 קלוריות מעל הנייטרלי שאני כן יכול להרגיש אנרגטי יותר ועם ביצועים טובים יותר באימון, אבל לעלייה שרובה מסת שריר זה באמת לא יעיל לכן עדיף להתקדם לאט יותר ובטוח מאשר עלייה פחות איכותית. זה מה שהתכוונתי שאמרתי שלא תמיד חייב התקדמות "מושלמת" בכוח 😉.

אבל בחיי, קטונתי.
ניסיון של אדם אחד באמת אינו שווה כמו מחקרים שיכולים להפריך את כל מה שאמרתי.

עדיף לך להשאיר גם את הלחיצות והמתח על 3X5. וברגע שאתה נתקע לעלות ל5X5, אבל איך שבא לך

• פותח/ת השרשור
עדיף לך להשאיר גם את הלחיצות והמתח על 3X5. וברגע שאתה נתקע לעלות ל5X5, אבל איך שבא לך

כשאני אתקע על 5x5 אוריד ל3x5
אני יודע ש3x5 יקדם אותי טיפה יותר במשקלים אבל בכל זאת כן בא לי לעלות קצת יותר במסת שריר

כשאני אתקע על 5x5 אוריד ל3x5
אני יודע ש3x5 יקדם אותי טיפה יותר במשקלים אבל בכל זאת כן בא לי לעלות קצת יותר במסת שריר
ההפך, לחיצות בדרך כלל דורשות יותר נפח. בגלל זה מתחילים נמוך וכשנתקעים מעלים כדי להצליח להתקדם

מה יתן להיות בפלוס קלורי של 1000? הרי שאתה מתאמן קשה אתה שורף X קלוריות, בשביל מה צריך הרבה יותר ממה שאתה שורף? הגוף לא ימיר את ה1000+ קלוריות אקסטרא במאסת שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית