הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חידוד תוכנית, התקדמות.

• פותח/ת השרשור Doj
  • פורסם בתאריך

Doj

משתמש מתחיל
76
73
נק' מוניטין:
101
76
73
היי חבר'ה,
אתחיל ואומר תודה לכל העונים בנושא הקודם שלי, יישמתי חלק מהדברים ואני מרגיש מעולה עם השינויים.
אני בעיקר מרגיש תחושת "סחטיין עליי" למרות שסביר להניח שאין בה באמת צורך או בסיס 😃

אני עולה במשקלי עבודה, שאני מניח שזה כשלעצמו דבר חיובי.

סקוואט - 70 קילו
לחיצת חזה - 50 קילו (!!!)
כפיפת מרפקים עם דאמבלים 12.5 קילו, ואני משתעשע בסט אחרון עם 15 קילו ל-6 חזרות.

אז כן, אני ממש מבסוט בהתקדמות.
מתחילים לי ורידים בידיים, גם מבסוט על זה, ובכללי אני שם לב ששרירים שלעולם לא הרגשתי פתאום "קופצים" או שאני מרגיש אותם עובדים (חזה, אמה, כל מיני שרירים ברגליים)

הבעיה היא, שאני לא מבצע טכניקה מושלמת בתרגילים מורכבים, ומתעקש לעלות במשקלים.
זאת אומרת, אתחיל לעשות בנץ' עם שתי צלחות של 10 (40 קילו סה''כ), אעשה 12 חזרות, מפמפם, מוריד עד החזה והכל אחלה.
סט שני מוסיף שתי צלחות של 5 (50 קילו סה''כ), ומפמפם 10 חזרות באופן סבבה פלוס.
סט שלישי? 8 חזרות, שהשתיים האחרונות מקרטעות.
וסט רביעי, 7 חזרות ממש ממש בלחץ, ולא מצליח לרדת עד לחזה בשתי חזרות באחרונות בכלל, מבצע חצאי תנועה.

אני נח 2 דק' בין סט לסט, פחות מזה פשוט לא אצליח לעשות כלום.

כנ''ל לסקוואט,
אתחיל עם 50 קילו, יורד הכי נמוך והכל בסדר ל-12 חזרות,
סט שני, 60 קילו, 10 חזרות במאמץ כיפי,
סט שלישי, גם 60 קילו ל-8 חזרות,
סט רביעי עם 70 קילו, לא מדהים - לא מצליח לרדת יותר נמוך.

אז מה אומרים?
האם כדאי להמשיך להתעקש על המשקלים? או להוריד?
כאמור אני עדיין בוחן את הגבולות של מה אני מסוגל.

המטרה שלי לעוד חודש-חודשיים היא קודם כל לרדת עוד במשקל (שוקל עדיין 75, אני מניח אבל שהקריאטין ניפח אותי באיזה 2 קילו), להיות איזה חודש על מאזן קלורי ניטרלי, ואז להתחיל מסה.

אני כן קצת מתוסכל שאני נראה עדיין "שמן", וכשאני משוואה את הגוף שלי לעומת משקלים של מתאמנים אחרים בגובה שלי הם אומרים לי שהם שוקלים 64-65, שזה אשכרה עוד 10 קילו פחות מהמשקל הנוכחי שלי, אומנם הם לא "buffed" אבל בהחלט נראים טוב ומשקלי העבודה שלהם כפול משלי.
לא שאני חלילה נמצא במקום נגיטיבי שאני משוואה את עצמי לאחרים ובוכה בלילות, אלא נטו אומר לעצמי "וואי... יש לי עוד עבודה".
סה''כ אני מרוצה, אני מרגיש שהיעד שאני בוחר בו הוא מאוד מאוד hardcore, מנגד זה נותן לי מוטיבציה, אז חצי נחמה.

המטרה שלי להגיע למסה ולעבוד עם משקלים נכבדים, ולכן אני נוטה לכיוון של העמסה של משקלים, ובתקווה לחדד את הטכניקה בהמשך הדרך.

הייתי שמח לשמוע את דעתכם.

קודם כל, כל הכבוד!

אבל אם אוכל לשאול, למה אתה בוחר לבצע פירמידה?
הגיוני שאם התשת את עצמך בשלושת הסטים הראשונים, אז שכשתבוא לעשות את הסט האחרון תתקשה בו.

אז מה אומרים?
האם כדאי להמשיך להתעקש על המשקלים? או להוריד?
כאמור אני עדיין בוחן את הגבולות של מה אני מסוגל.
אם הטכניקה לא טובה אז אין משמעות למשקלים חוץ מאגו, זה בדיוק כמו טווח תנועה חלקי או הוספת שרירים נוספים לתרגיל שהם לא צריכים לסייע.
אם יש לך אנגלית סבבה ממליץ לך לקרוא את זה ואת הקטעים הבאים שלו
Your Program Sucks: Part 1 - Australian Strength Coach
זה מעולה שאתה מתקדם עם משקלים אבל תשמור על התקדמות נכונה כדי למקסם תוצאות לאורך זמן.

המטרה שלי להגיע למסה ולעבוד עם משקלים נכבדים, ולכן אני נוטה לכיוון של העמסה של משקלים, ובתקווה לחדד את הטכניקה בהמשך הדרך.
זה לא הדרך הנכונה להשיג את מה שאתה רוצה, תעבוד על טכניקה וכדי למקסם משקלים לא תמיד עובדים על המשקל המקסימלי.

• פותח/ת השרשור
קודם כל, כל הכבוד!

אבל אם אוכל לשאול, למה אתה בוחר לבצע פירמידה?
הגיוני שאם התשת את עצמך בשלושת הסטים הראשונים, אז שכשתבוא לעשות את הסט האחרון תתקשה בו.

היי ותודה.
האמת שלא הייתי מודע בכלל שאני עושה "פירמידה".
זה דבר רע בהכרח?
אני פשוט מגדיר את זה כ"חימום"...

אם הטכניקה לא טובה אז אין משמעות למשקלים חוץ מאגו, זה בדיוק כמו טווח תנועה חלקי או הוספת שרירים נוספים לתרגיל שהם לא צריכים לסייע.
אם יש לך אנגלית סבבה ממליץ לך לקרוא את זה ואת הקטעים הבאים שלו
Your Program Sucks: Part 1 - Australian Strength Coach
זה מעולה שאתה מתקדם עם משקלים אבל תשמור על התקדמות נכונה כדי למקסם תוצאות לאורך זמן.

זה לא הדרך הנכונה להשיג את מה שאתה רוצה, תעבוד על טכניקה וכדי למקסם משקלים לא תמיד עובדים על המשקל המקסימלי.

תודה רבה חבר, אעבור על המאמר.

אציין שאני חושב שאני "אתקע" על המשקלים הנוכחיים באמת בשביל לחדד את הטכניקה,
פשוט הרגשתי שאני מסוגל להרים משקל כבד (בשבילי לפחות) באופן שהוא יחסית סבבה ואני חושב שכדאי שיתעכב עליו, לא?

* מה הכוונה שלך שזו לא הדרך להשיג את מה שאני רוצה? למה אתה מתכוון?

היי ותודה.
האמת שלא הייתי מודע בכלל שאני עושה "פירמידה".
זה דבר רע בהכרח?
אני פשוט מגדיר את זה כ"חימום"...

זה לא דבר רע פשוט לא הדרך הכי יעילה בעיניי.
חימום לא מבצעים ככה בכל אופן.
דגש חשוב מאוד הוא שכשאתה מבצע את התרגיל השתדל תמיד להרים בטכניקה נכונה ולהגיע 1-2 חזרות לפני כשל. קל מאוד ללכת עם האגו כאן ולהיפצע.

• פותח/ת השרשור
זה לא דבר רע פשוט לא הדרך הכי יעילה בעיניי.
חימום לא מבצעים ככה בכל אופן.
דגש חשוב מאוד הוא שכשאתה מבצע את התרגיל השתדל תמיד להרים בטכניקה נכונה ולהגיע 1-2 חזרות לפני כשל. קל מאוד ללכת עם האגו כאן ולהיפצע.

חלילה אגו, באמת שאני פשוט מתנסה, אין לי מושג מאוד ברור של מה אני מסוגל או לא, ככה שאני עובד על פי היגיון, בערך 😃

לרוב אכן מה שקורה, ששתי החזרות האחרונות הם הכי קשות ואחריהן מגיע הכשל.
הייתי שמח לדעתך לגבי שינוי החזרות, זאת אומרת סט ראשון לעשות 12 חזרות, אחריו 10, 8, וכו', זה מאוד משנה?

חלילה אגו, באמת שאני פשוט מתנסה, אין לי מושג מאוד ברור של מה אני מסוגל או לא, ככה שאני עובד על פי היגיון, בערך 😃

לרוב אכן מה שקורה, ששתי החזרות האחרונות הם הכי קשות ואחריהן מגיע הכשל.
הייתי שמח לדעתך לגבי שינוי החזרות, זאת אומרת סט ראשון לעשות 12 חזרות, אחריו 10, 8, וכו', זה מאוד משנה?

אפשרי. אבל מה עם לקרוא קצת על התכניות הפופולריות בפורטל קילוגרם?
אתה רק תחכים מזה, וזה ייתן לך איזשהי נקודת מבט טובה על איך להתקדם כמו שצריך באימונים.

אציין שאני חושב שאני "אתקע" על המשקלים הנוכחיים באמת בשביל לחדד את הטכניקה,
פשוט הרגשתי שאני מסוגל להרים משקל כבד (בשבילי לפחות) באופן שהוא יחסית סבבה ואני חושב שכדאי שיתעכב עליו, לא?
השאלה אם אתה באמת יכול לעבוד על הטכניקה או שהמשקל מספיק מאתגר אותך שאתה פשוט מנסה רק לגמור את הסט.

מה הכוונה שלך שזו לא הדרך להשיג את מה שאני רוצה? למה אתה מתכוון?
קודם להעמיס משקלים ואז לעבוד על טכניקה.

תעבוד על פי ניסיון מוכח של מאמנים ומתאמנים מקצועיים שהם אספו במשך שנים, אין מה לנסות להמציא את הגלגל במיוחד אם אתה מתחיל ואין לך ידע באיך הכול עובד. רובנו המוחלט ככה, אפילו אלופי עולם לא תמיד ידעו להרכיב לעצמם את התוכנית האופטימלית ולכן ילכו למאמן מקצועי שזה העבודה שלו.

לרוב אכן מה שקורה, ששתי החזרות האחרונות הם הכי קשות ואחריהן מגיע הכשל
אם אתה מגיע לכשל כל אימון זה כבר סימן לא טוב.
אם אתה לא מצליח לסיים את הסט אז איך תשתפר באימון הבא?

מה המטרה?

שמע אני מבין את המצב שלך, אני גם לאחרונה חזרתי להתאמן אחרי כ8 חודשים שלא הייתי במכון, טיול, חו"ל, תזונה על הפנים.
מפתה לחזור להתאמן ושוב לרוץ כמה שיותר למשקלים שהרמתי אז, הייתי בשוונג די טוב, הייתה התקדמות עקבית ותוצאות אבל זה לא הדרך וזה רק יאט אותי בטווח הארוך. אז מתחילים עם מוט ריק ולאט לאט עולים מאימון לאימון כמה שאפשר על פי היגיון ועקרונות ולא לפי הרצון להגיע שוב למשקלים הכבדים.

תתכנן את האימונים שלך בצורה יותר חכמה מראש, במקום לבוא ולתת מה שנראה לך, תתכנן 5-6 שבועות מראש ותתחיל ממקום שיחסית קל לך. ברגע שמגיעים לגריינד / כשל / לא סוגרים את הסט - עושים דילואד ו/או ריסט.

• פותח/ת השרשור
אפשרי. אבל מה עם לקרוא קצת על התכניות הפופולריות בפורטל קילוגרם?
אתה רק תחכים מזה, וזה ייתן לך איזשהי נקודת מבט טובה על איך להתקדם כמו שצריך באימונים.

אתה מתכוון לתוכניות אימון? אני בהחלט לקחתי את התוכנית הנוכחית שלי משם, עם שינויים קלים נטו בשל התאמה למכון בו אני נמצא.
אציין כי אני מרגיש שהשבוע שלי די "מת", זאת אומרת המתכונת של 3 פעמים בשבוע, יום כן יום לא, לא ממש מאתגרת אותי, אני ממש מצפה וסופר את הימים ליום אימון ומרגיש שבימים שאני לא מתאמן זה סתם מיותר, אבל כמובן שאני מבין את הצורך בימי מנוחה.
אני ממש שוקל האם כדאי לי להתחיל תוכנית AB יותר אינטנסיבית, אבל אולי אני סתם נסחף.

השאלה אם אתה באמת יכול לעבוד על הטכניקה או שהמשקל מספיק מאתגר אותך שאתה פשוט מנסה רק לגמור את הסט.

אני חושב שכן, אני עושה ריפלקציה לכמה חודשים אחורה, שרק התחלתי להתאמן בבית והייתי מתמוטט עם 20 קילו בסקוואט, והיום 50 קילו זה נראה לי זניח.
אז אני חושב שאם אתמיד עם 70 קילו בסקוואט ו-50 קילו בבנץ', זה יהווה מעין "חממה" טובה להמשך, לא?

בנושא הקודם שלי היה איזשהו דיבור, שאולי לא הבנתי אותו נכון, לגוון במספר החזרות. (?)

תתכנן את האימונים שלך בצורה יותר חכמה מראש, במקום לבוא ולתת מה שנראה לך, תתכנן 5-6 שבועות מראש ותתחיל ממקום שיחסית קל לך. ברגע שמגיעים לגריינד / כשל / לא סוגרים את הסט - עושים דילואד ו/או ריסט.

תודה חבר.

------------------------
אקח את הדברים לתשומת ליבי,
עד כה אני מרגיש אני באמת מגשש ומנסה להבין מי מו מה במכון, ובאמת כדאי שאתכנן את הדברים שצורה יותר קוהרנטית.

אציין כי אני מרגיש שהשבוע שלי די "מת", זאת אומרת המתכונת של 3 פעמים בשבוע, יום כן יום לא, לא ממש מאתגרת אותי, אני ממש מצפה וסופר את הימים ליום אימון ומרגיש שבימים שאני לא מתאמן זה סתם מיותר, אבל כמובן שאני מבין את הצורך בימי מנוחה.
אני ממש שוקל האם כדאי לי להתחיל תוכנית AB יותר אינטנסיבית, אבל אולי אני סתם נסחף

FBW היא תוכנית מאוד מאתגרת במשקלים גבוהים, והרבה יותר הגיונית מאשר סתם AB קלאסית.

AB לא רק פחות טובה למתחילים, היא גם הרבה פחות מאתגרת.
אולי יש 4 אימונים בשבוע, אבל זה מטעה, משום שאתה עובד על כל שריר באופן ספציפי מקסימום פעמיים בשבוע, בניגוד ל-FBW ששם אתה מתיש את השריר 3 פעמים פר שבוע.

האימונים קלילים לך כרגע, וזה טוב.
ככל שהזמן עובר האימונים יהיו יותר ויותר קשים, וכרגע אתה פשוט מכין את הגוף לאימונים הקשים יותר.

למרות זאת, אם התכנית שלך הגיונית ובנויה היטב, אתה תצליח להתקדם ב-FBW גם בעוד כמה חודשים.

אז אל דאגה, עוד מעט אתה תבין את החשיבות הרבה של ימי-מנוחה 😉.

• פותח/ת השרשור
היי חבר'ה,
רציתי לעדכן מהאימון היום
הורדתי מהמשקלים והתמדתי בחזרות קבועות של 8.
היה מעולה.
הרגשתי התנגדות כיפית, לא הגעתי לכשל מוחלט, סיימתי הכל כמו שצריך והכל תיקתק.
אז כרגע הורדתי את הבנץ' ל-45 קילו, את הסקוואט ל-60 קילו.
לא עושה פירמידה, פשוט ניגש ישר למשקלים אחרי חימום עם מוט ריק ופאוזות בתנועה. (הבנתי שזאת הדרך ה"אולטימטיבית" להתחמם, בניגוד להגדלת משקלים)

השאלה האם כדאי לי לשאוף כרגע להגדיל את החזרות (10-12) או להמשיך לעבוד על חזרות של 8 ולעלות כמו שצריך את המשקלים בהתאם?

בנוסף, לא מעט מכונות ירדו, והתרגילים הצטמצמו, אני מרגיש הרבה יותר מתיחה בתרגילים כרגע, שאני מניח שזה דבר חיובי, בניגוד למעין הרגשת שרירים כבדים במהלך האימון.

מה שאני כן תוהה לעצמי, זה האם העצימות היא מספיקה?
יוצא שמלבד חזה שאני מבצע שני תרגילים (בנץ' ופרפר) שאר הגוף מקבל רק תרגיל אחד.

השאלה האם כדאי לי לשאוף כרגע להגדיל את החזרות (10-12) או להמשיך לעבוד על חזרות של 8 ולעלות כמו שצריך את המשקלים בהתאם?
במידה ואתה מצליח לסיים את כל הסטים אם המשקל בפעם הבאה נסה להעלות משקל, אם לא אפשרי אז להוסיף חזרות, אם גם זה לא אפשרי אז להוסיף עוד סט.
משקל > חזרות > סט.

תוכל להוסיף תרגילי עזר.

היי חבר'ה,
רציתי לעדכן מהאימון היום
הורדתי מהמשקלים והתמדתי בחזרות קבועות של 8.
היה מעולה.
הרגשתי התנגדות כיפית, לא הגעתי לכשל מוחלט, סיימתי הכל כמו שצריך והכל תיקתק.
אז כרגע הורדתי את הבנץ' ל-45 קילו, את הסקוואט ל-60 קילו.
לא עושה פירמידה, פשוט ניגש ישר למשקלים אחרי חימום עם מוט ריק ופאוזות בתנועה. (הבנתי שזאת הדרך ה"אולטימטיבית" להתחמם, בניגוד להגדלת משקלים)

בנוסף, לא מעט מכונות ירדו, והתרגילים הצטמצמו, אני מרגיש הרבה יותר מתיחה בתרגילים כרגע, שאני מניח שזה דבר חיובי, בניגוד למעין הרגשת שרירים כבדים במהלך האימון.

חימום עם מוט ריק לא יעזור לך בכלל משום שבחימום אתה צריך להרגיל את הגוף שלך לעומס שהולך להיות באימון.
לכן אני ממליץ לך לבצע שלושה סטים של חימום שילכו ככה (זאת רק דוגמה):

סט ראשון - 8×50% ממה שאתה הולך לבצע באימון.
סט שני - 5×60%.
סט שלישי - 2 ×80%.
ואז סטים של עבודה.

• פותח/ת השרשור
במידה ואתה מצליח לסיים את כל הסטים אם המשקל בפעם הבאה נסה להעלות משקל, אם לא אפשרי אז להוסיף חזרות, אם גם זה לא אפשרי אז להוסיף עוד סט.
משקל > חזרות > סט.

תוכל להוסיף תרגילי עזר.

תודה רבה!
תהיתי באמת מה ה"סדר עדיפויות".

תוכל לתת דוגמא לתרגילי עזר?

חימום עם מוט ריק לא יעזור לך בכלל משום שבחימום אתה צריך להרגיל את הגוף שלך לעומס שהולך להיות באימון.
לכן אני ממליץ לך לבצע שלושה סטים של חימום שילכו ככה (זאת רק דוגמה):

סט ראשון - 8×50% ממה שאתה הולך לבצע באימון.
סט שני - 5×60%.
סט שלישי - 2 ×80%.
ואז סטים של עבודה.

תודה סרג'יו,
חימום שכזה לא יתיש לי את של החזרות? סקוואט עוד ניחא, אבל בבנץ' אני די צופה איך זה יהרוס לי את שאר הסטים.

תודה רבה!

תודה סרג'יו,
חימום שכזה לא יתיש לי את של החזרות? סקוואט עוד ניחא, אבל בבנץ' אני די צופה איך זה יהרוס לי את שאר הסטים.

זה לא יהרוס כלום.
אתה אפילו יכול להוריד את כמות החזרות בסטים של החימום אבל אתה עדיין צריך להתקדם במשקלים.
אתה יכול לדמיין את עצמך עובר מסטים של מוט ריק בבנץ' לסטים של 100+ קילו?
לפני שאתה קופץ ישר למשקל עבודה אתה חייב להרגיל את הגוף למשקל הגבוה.
זה מה שאני בעצם מנסה להעביר לך כאן.

תודה רבה!

תודה סרג'יו,
סט ראשון של חימום תעשה עם מוט ריק, אחר כך תוסיף משקל ותעשה פחות חזרות ככל שאתה מעלה את המשקל, 3-4 סטים של חימום, הסטים
הכבדים יותר של החימום זה כדי להכין אותך לייצב ולבצע את התנועה ביעילות עם משקל גבוה יותר.
זה לא אמור להתיש אותך, אתה אמור להרגיש פאמפ מסוים אבל בלי תשישות. חימום טוב עושה אותך חזק יותר, לא חלש יותר. יש זרימה טובה
של דם, השרירים ומערכת העצבים מוכנים למאמץ בעצימות גבוהה.

בבנץ' אם כרגע אתה עובד עם 45 קילו, אז אתה יכול לעשות (לדוגמא) משהו כמו סט ראשון מוט ריק, סט שני 25 קילו לחמש חזרות, סט שלישי 30 קילו ל-3-4
ואחרון 37.5 ל-2. אפשר לנוח בין הסטים, העיקר לא לקפוץ ממוט ריק למשקלי העבודה, אתה פשוט לא תוכל לתת את אותה העבודה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית