עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני עובד עם מחברת,ורושם כמעט כל אימון,כמה עשיתי ומה היה המשקל,אבל! לא תמיד אני מקפיד..הקריטריונים לעלייה במסת שריר זה גירוי מספק לשרירים ותזונה מתאימה. פרוגרסיב אובלואוד חייב להתקיים כדי שתתקדם ותאפשר יותר גירוי לשרירים עם הזמן אחרת אתה בעצם עומד במקום, אז מה שאתה מתאר זה "מצב תחזוקה". אם אתה גם ככה מתאמן למה לא לעשות כמו שצריך עם תוכנית מתאימה שמתחשבת בנפח/עצימות/תדירות? כמובן תזונה מתאימה להיות בפלוס קלורי וחלבון לפחות פי 1.5 ממשקל גוף
סבבה שאתה רושם אבל מה התוכנית זו השאלהאני עובד עם מחברת,ורושם כמעט כל אימון,כמה עשיתי ומה היה המשקל,אבל! לא תמיד אני מקפיד..
מנסה להתקדם כמו שציינת,אבל שוב לא תמיד..
אז זה אומר שאני לא מפיק את המיטב מהאימון?
חזה/כתף/י.אחוריתסבבה שאתה רושם אבל מה התוכנית זו השאלה
זה לא תוכנית אח יקר שליחזה/כתף/י.אחורית
גב/טרפז/י.קידמית
רגליים
5 פעמים בשבועזה לא תוכנית אח יקר שלי
כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן? מה עושה בכל אימון?
זה לא אומר הרבה, ל5 ימים אתה יכול לעשות גרסה של push pull legs או upper lower.5 פעמים בשבוע
בכל אימון אני עושה תרגיל מורכב 5-6 חזרות
ואקססוריז לפי 8-12-15 חזרות
לדוגמא:
בנץ 4x5-6
בנץ שיפוע עליון 4x8-10
פלייס 3x15
לחיצת כתפיים 3x6-8
הרחקה לצדדים 3x12-15
לחיצה צרפתית 3x10
דמבל מאחורי ראש 3x12
לא, התקדמות צריכה לקרות לאורך זמן והיא לא תנבע רק ממשקליםאני עובד עם מחברת,ורושם כמעט כל אימון,כמה עשיתי ומה היה המשקל,אבל! לא תמיד אני מקפיד..
מנסה להתקדם כמו שציינת,אבל שוב לא תמיד..
אז זה אומר שאני לא מפיק את המיטב מהאימון?
תודה.לא, התקדמות צריכה לקרות לאורך זמן והיא לא תנבע רק ממשקלים
יש עשרות מתודות שאפשר לעבוד איתן.
בהנחה ואתה כבר עובד עם מחברת ומתעד כמו שצריך אני לא רואה בעיה
להצליח ליישם ולתעד התקדמות.
יכול להיות שאם תשים דגש על להתקדם אז כן תקבל יותר מכרגע,
בסוף זה הפקטור המרכזי.
בנוסף לראות שאתה עומד בהמלצות נפח ושם לב כן לעבוד בקרבה לכשל.
או שכן או שהתחזקת ואתה באותו מרחק מכשל.... לכאורהאם הוספתי חזרה אז היא "יורדת" לי מהרזבה שהשארתי,אז בעצם הגעתי יותר קרוב לכשל?
זה נקרא דאבל פרוגרשן, אתה מגדיר טווח חזרות ומתקדם עם האימונים עד הטווח העליון ואז מוסיף משקל ומתחיל מהטווח התחתוןלדוגמא:
8,8,8,8
לאחר מכן
8,8,8,9
נניח עד שאסיים 4x12
ורק אז אוסיף משקל?
נכון, בהנחה ואתה באיזורים האלה אתה בסדר.אני משאיר תמיד 1-2 חזרות..
לכן השאלה שלי,אם הוספתי חזרה אז היא "יורדת" לי מהרזבה שהשארתי,אז בעצם הגעתי יותר קרוב לכשל?
כמו שאמרו גם זו אופציה מבין עשרות אופציות.להתקדם אפילו בחזרה,מאימון לאימון?
לדוגמא:
8,8,8,8
לאחר מכן
8,8,8,9
נניח עד שאסיים 4x12
ורק אז אוסיף משקל?
ראה להלןיצא לי לראות סרטון של ג'ון מדווס,שאומר ששתי הסטים האחרונים הם הקובעים ביותר,ואפילו החשוב ביותר הוא האחרון,שלפעמים איתו ניתן להגיע לכשל..
כלומר 4 סטים של דמבל בנץ:
שתים סטים חימום,עם משקל בינוני..
סט שלישי כבד/בינוני,עם השארת רזברה..
סט רביעי כבד עם הגעה לכשל?
@Tmax כלומר יש הרבה דרכים "נכונות", זאת אחת מהןכמו שאמרו גם זו אופציה מבין עשרות אופציות.
שים לב שההתקדמות לא חייבת להיות מאימון לאימון, אפשר לפי שבועות ואפילו בלוקים של חודש+.
אשמח להסבר לגבי שלושת השורות האחרונות..כמתאמן חובבן ממוצע ולא פוואר ליפטר אני עושה סשן דדליפט קצר כתרגיל ראשון, סטים חימום ו 3 סטים כבדים כדי לעבוד על כח בלבד. 5:3:1 עובד לי יפה עם תוכנית התקדמות מובנת שהורדתי מהרשת.
אח''כ את שאר התרגילים בכיף שלי. אני עושה FBW כי אני רוצה להתקרב ולהגיע לכשל ולעבוד על מסה, אז כל התקדמות שהיא גם לא במשקלי עבודה זה בסדר.
מה שכן אני אוהב לעשות לנפח זה דפיסטים עם איזה 60%RM. זה לא מתיש וגם מרגיש גירוי, SFR טוב מבחינתי.
Deficit deadlift זה פשוט להגביה את עצמך ביחס למוט ואז הטווח תנועה גדל (ע"ע בגוגל).אשמח להסבר לגבי שלושת השורות האחרונות..