שינוי הרגלים טבעיים באכילה למניעת גרעון

nyeoNi

משתמש קבוע
1,262
519
נק' מוניטין:
884
1,262
519
ביתי
מעניין אותי לשמוע את דעתכם.
עברתי המון חודשים של מאזן קלורי חיובי בתקופות המסה, אם זה נקיה במאזן קלורי חיובי מינימלי, או תקופות של עליה גדולה יותר לצורך התקדמות בתכניות כוח, כמה תקופות של חיטוב בנוסף ובגדול המון שינויים בהרגלי האכילה, המון המצאים להגיע לפלוס הקלורי שאני צריך בכל הדרכים המוכרות לרובנו, ולתקופות לא קצרות.

אבל מאז ומתמיד בסופו של דבר כשאני מוריד את הרגל מהתהליך, ורק סופר קלוריות על מנת להבין מה המצב הטבעי, אני מגיע לאותה הנקודה, שהיא באופן קבוע - ממוצע קלורי יומי נמוך בלא כל כך קצת מהנייטרלי.
מבחינת רמות התיאבון - ויכולת אכילה/שתיה של מזון דחוס קלורית, באופן טבעי מבלי להרגיש במעט מאבק.

אני בעל הרבה ניסיון, ויודע את רוב הדרכים להגיע לפלוס הקלורי בכוח מן הסתם, אבל בא לי לשנות משהו מהבסיס.
שהתיאבון והיכולת שלי באופן טבעי לאכול יביאו אותי קרוב מאוד לנייטרלי לפחות.
בסופו של דבר יש תקופות קלות יותר ותקופות קשות יותר להתחייב לתהליך, האובדן של כל העבודה הקשה בימים הקשים, תיהיה קטנה יותר אם היכולות באופן טבעי יביאו אותי קרוב יותר לנייטרלי בכל יום נתון
אשמח לשמוע את דעתכם, מקווה שהנקודה עברה באופן ברור 😃 רגעים קשים עוברים קצת והתהליך פעם ראשונה בחיים נראה לי כמו מלחמה שחוזרת על עצמה ומביאה אותי לאותה התוצאה בסוף כל מערכה.

@frozen
@elchonon
@kotzer
@MasterSplitter
@SweetBamba
@Hamster
@yujinius
@hanan

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
בזמני לחץ המוח לוקח 70% מהסוכר בדם. זה אומר שגם דרוש יותר קלוריות.
אני מצטט הרבה לאחרונה את בוריס שייקו, כי הוא אגדה.
אבל הוא מדבר על הירידה במשקל של ספורטאים רבים לפני תחרות בגלל לחץ. אני ירדתי כמעט 2 ק"ג לפני התחרות.
לכן הוא ממליץ בזמני לחץ להוסיף 10%-15% יותר קלוריות ובעיקר מפחמימה.

אבל זה לא המצב שלך, כי אתה לא מצליח לאכול.
גם עוזר להכין את האוכל בתחילת שבוע לכמה ימים או לכל השבוע.
אני מכין 9 ארוחות ל3 ימים במוצ"ש. ארוחת בוקר וערב אני מכין כל יום. אבל שלוש ארוחות צהריים הם מוכנים מתחילת השבוע.
וכמובן שקשה לאכול בזמני לחץ, אדרנלין בין היתר מוריד תיאבון.
אני נמנע ממדכאי תיאבון כמו עישון וקפאין לגמרי, הם הרי מעודדי אדרנלין.

וגם חשוב לפנות זמן רגוע ביום, לפחות לחמש דק' שאתה לא עושה כלום. קצת להירגע, אפשר לעשות מדטציה בזמן הזה או סתם נשימות.
ולקחת את אותו רעיון לארוחות, לפנות כמה דקות לארוחה שתוכל לאכול בשקט וברוגע, וללעוס את האוכל לאט.
ארוחת בוקר שלי הוא לפחות חצי שעה, אני אוכל רגוע וקורא ספר או סתם מפטפט עם אישתי.

נתת שם נקודה מעניינת שלא היכרתי, על תקופת הלחץ והקלוריות.
נקודה מעניינת ממש למרות שפחות רלוונטית לעכשיו, לא היו חסרים רגעים בחיים שקרה לי גם כן..

בנוגע להכנה של מזון מלפני זה משהו שאני גם מיישם והוא מקל בתהליך לחלוטין
אבל כמו שראית והבנת לדעתי אני חושב שעיקר הבעיה מגיעה מהתיאבון

נקודה נוספת שלא חשבתי עליה היא העבודה שאני מברמן גם בשעות הקטנות של הלילה וההשפעה של הקפאין והאנדרנלין במשמרות כנראה משחקות גם כן תפקיד בנושא.
אחלה של תגובה, ✌️

נערך לאחרונה:
אמרת את זה בעצמך, פשוט תצא מהמנטליות של הגירעון שקשה לעזוב אותה, תוסיף יותר שמנים בריאים לארוחות (שמן זית וכדומה) שקל להוסיף והקלוריות יצטברו מהדברים הקטנים, ותכלס פשוט שים דגש על לאכול הרבה פחמימה, לי אישית יותר קל לאכול 500 גרם אורז מאשר סלט שמפוצץ, תוריד טיפה בירקות שים יותר פירות וזהו הוספת כמה מאות קלוריות יומיות די בלי לחשוב על זה יותר מידי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית