הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הפרמטר היחידי לשריפת שומן הוא גרעון קלורי?

JustAsk

משתמש מתחיל
11
0
נק' מוניטין:
0
11
0
אני מנסה להבין, אם המטרה היא הורדה בשומן אז הדבר היחידי שחשוב הוא גרעון קלורי?

אין משמעות לסוגי אימונים? כחומר אימון ששורף יותר שומן מאשר משהו אחר?

אין משמעות לסוג התזונה שלי? כלומר לא עדיף להפחית בסוכר? זה צא יועיל להורדה בשומן?

בקיצור, קצת קשה לי לעכל אז נחשבה שהפרמטר היחידי להודעה בשומן הוא *רק* גרעון קלורי…

אין משמעות לסוגי אימונים? כחומר אימון ששורף יותר שומן מאשר משהו אחר?

אין משמעות לסוג התזונה שלי? כלומר לא עדיף להפחית בסוכר? זה צא יועיל להורדה בשומן?

בקיצור, קצת קשה לי לעכל אז נחשבה שהפרמטר היחידי להודעה בשומן הוא *רק* גרעון קלורי…
אני מסתכל על זה ככה, הקלוריות הם הפרמטר היחיד לירידה במשקל, אבל בנינו המשקל לא מעניין באמת.
המטרה היא להיראות טוב - מה שאומר להיות עם כמה שיותר שריר וכמה שפחות שומן, ופה נכנסים לתמונה האימונים שנותנים גירוי לשריר ותפריט מותאם כדי לא לאבד הרבה שריר בחיטוב ולא לעלות הרבה שומן במסה.
אז חוץ מקלוריות צריך לראות שיש אימונים והתאוששות נכונה, חלבון מספק וגם שומן איכותי

קודם כל אם אתה בא בגישה שהדבר היחיד שחשוב הוא הורדת שומן וכל השאר לא - אתה בבעיה. לא טוען שאתה חושב ככה, אבל מיישר איתך קו.

גירעון קלורי הוא תנאי מחייב, יחד עם זאת כדאי שתבצע אימוני התנגדות ותצרוך כמות מספקת של חלבון כדי לשמור על מסת השריר באופן מיטבי.
באופן פשטני יחסית, אם לא תיתן לגוף שלך סיבה (=אימוני התנגדות) להחזיק כמות שריר גבוהה - יש סיכוי מסוים שגם מסת השריר תיפגע כתוצאה מהגירעון הקלורי.

אין משמעות לסוג התזונה שלי?

מה שחשוב לירידה במשקל באופן ישיר הוא גירעון קלורי. "סוג התזונה" שלך יכול להשפיע עליו באופן עקיף.

כלומר, יש לזה משמעות מן הסתם: על הבריאות שלך, על רמות השובע שלך, על היכולת שלך להתמיד בגירעון.
למשל תזונה מסוימת יכולה להכניס אותך לגירעון אבל להשאיר אותך מאוד רעב, מה שישפיע על הסיכוי שלך להתמיד בה.
תזונה אחרת תכניס אותך לאותו גירעון אבל תשאיר אותך יחסית שבע.
יכול להמשיך עם עוד דוגמאות אבל משער שאתה מבין.

כחומר אימון ששורף יותר שומן מאשר משהו אחר?
בצע חיפוש בפורום מחקרים על המונחים שריפת שומן ומסת שומן. אמור לתת לך תמונה יחסית טובה למה זו חשיבה שהיא לרוב מוטעה.
מה שנשרף באימון פחות רלוונטי למה שקורה למסת השומן בסופו של דבר. בערך כמו שמה שאתה מוציא ביום אחד בחודש לא מעיד על המצב של חשבון הבנק שלך.

כלומר לא עדיף להפחית בסוכר?
ההוראה הכללית להפחית סוכר מוסף לא נובעת מכך שסוכר מביא לעודף שומן ע"י הוקוס פוקוס מטבולי (מי מוצא איפה יכולה להיות לי טעות? כי המשפט הזה לא נכון באופן מוחלט 🤓). תזונה עתירת סוכר מוסף לרוב תהיה תזונה שקל להגיע דרכה לעודף קלורי - וכתוצאה מכך להשמין.
כלומר, התשובה לשאלה שלך תלויה... להפחית מאיזה צריכה של סוכר? גבוהה? בינונית? נמוכה? כמה אחוז מהקלוריות שלך? איך נראית שאר התזונה שלך?

הכי פשוט שיש- קלוריה היא קלוריה בתנאי מעבדה. אבל בגוף זה לא כך: אמנם אכן קלוריה שבאה מסוכר לבן תעלה אותך במשקל (במידה ולדוגמא העודף הקלורי זהה) באותה כמות כמו קלוריה שבאה מכוסמת (לדוגמא), אך הקלוריה שבאה מכוסמת תגרום ל: שובע גבוה יותר, תתן לך סיבים תזונתיים ו-ויטמינים למיניהם שחיוניים לגוף, מה שבסופו של תהליך ייתן לך יותר כח ואנרגיה ושובע שיגרמו לך להמשיך להתמיד בתפריט למרות הגירעון הקלורי, ושיעזרו לך להמשיך להתאמן באופן רציף והרציני שאתה יכול. לכן בסופו של דבר, אכן חשוב לשים לב מאיפה באות הקלוריות שלנו. זה לא אומר לא לאכול קלוריות מסוכר לבן, פשוט לוודא שהגוף מקבל גם קלוריות ממקורות איכותיים יותר.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה חברים, נראה לי הבנתי אותכם

כלומר,
אדם א׳ עם גרעון קלורי 500 והתזונה שלו היא ירקות בלבד
אדם ב׳ זהה לא׳ עם גרעון קלורי 500 והתזונה שלו היא סוכרים

והם מתאמנים אימון שונה (אך הגרעון שלהם זהה בסוף), אזי שניהם ירדו אותו משקל וגם ההורדה בשומן שלהם תיהיה זהה

תודה רבה חברים, נראה לי הבנתי אותכם

כלומר,

והם מתאמנים אימון שונה (אך הגרעון שלהם זהה בסוף), אזי שניהם ירדו אותו משקל וגם ההורדה בשומן שלהם תיהיה זהה
נכון לגבי הירידה במשקל. לגבי השומן, שניהם יאבדו שומן באופן שונה, והתזונה של שניהם גרועה. תזונה בלי חלבונים זה מתכון לאיבוד שריר.
כמות השריר שמאבדים עם 0 חלבון (ירקות בלבד או סוכרים בלבד) תהיה מאוד גבוהה
עם חלבון בגרעון שווה אתה תשמר הרבה יותר מסת שריר ותשרוף הרבה יותר שומן
חוץ מזה, תזכור שהגוף לא מורכב רק משומן. הוא מורכב גם ממים ושריר וכו'
במבחן המציאות יהיו תנודות במשקל, לא צריך להתרגש מכל דבר. צריך ללמוד להכיר את הגוף שלך, לומדים לאט לאט

שניהם ימותו מחוסר בחלבון מתישהו, אז לא מאוד משנה מה אתה שואל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית