הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מטופל ב SSRI. טסטוסטרון נמוך

Joni_x1

משתמש מתחיל
1
0
נק' מוניטין:
0
1
0
שלום ,
בן 31 , מטופל זה שנים בתרופת ssri.
בחצי שנה האחרונה חלה ירידה ניכרת במסת שריר ודחף מיני גם מהגיל וגם מהשימוש הממושך בתרופה.
עשיתי בדיקות , טסט ממש על הגבול התחתון
פרולקטין על הגבול העליון קרוב ל 400.
הייתי אצל רופא.
מושך אותי כבר 7 חודשים לקבל משחה לטיפול טסט.
פעם אחת תוריד חלבון פעם שניה תפסיק קריאטין לא מבין את הקשר וכל פעם זה המתנה של כמה חודשים לתור הבא.
פונה לעזרה והכוונה , מעוניין לרכוש עצמאית
מבין את רגישות העניין , מי שיוכל לעזור אשמח

נא להזין פעם הבאה כותרת עניינית לאשכול. הכותרת נערכה.

כמה ה SHBG? זה שהטסט טוטאל נמוך לא אומר כלום. זה פרמטר חסר משמעותי בפני עצמו

נא להזין פעם הבאה כותרת עניינית לאשכול. הכותרת נערכה.

כמה ה SHBG? זה שהטסט טוטאל נמוך לא אומר כלום. זה פרמטר חסר משמעותי בפני עצמו
@Mike
ואם גם הטסט טוטאל נמוך מאוד 5.7
וshbg 16.3
האם זהו אבחון של היפוגניזם?

מה היחידות מידה?
בכל מקרה אם אין תופעות לוואי סביר להניח שלא. לא יזיק לעשות MRI מוח לשלול בעיות בבלוטה

קבצים מצורפים

• 00C14BF4-D816-41C2-A79E-527A37FBA7E4.jpeg
    00C14BF4-D816-41C2-A79E-527A37FBA7E4.jpeg
    KB 64.5 · צפיות: 125
  • 4FD763CC-CDC5-4141-8B7B-2563E3FA065B.jpeg
    4FD763CC-CDC5-4141-8B7B-2563E3FA065B.jpeg
    KB 66.9 · צפיות: 122
שלום ,
בן 31 , מטופל זה שנים בתרופת ssri.
בחצי שנה האחרונה חלה ירידה ניכרת במסת שריר ודחף מיני גם מהגיל וגם מהשימוש הממושך בתרופה.
עשיתי בדיקות , טסט ממש על הגבול התחתון
פרולקטין על הגבול העליון קרוב ל 400.
הייתי אצל רופא.
מושך אותי כבר 7 חודשים לקבל משחה לטיפול טסט.
פעם אחת תוריד חלבון פעם שניה תפסיק קריאטין לא מבין את הקשר וכל פעם זה המתנה של כמה חודשים לתור הבא.
פונה לעזרה והכוונה , מעוניין לרכוש עצמאית
מבין את רגישות העניין , מי שיוכל לעזור אשמח

במה אתה מטופל בדיוק?
אני בספק אם תרופה מהמשפחה הזאת אכן פוגעת במאזן ההורמונלי כפי שציינת .
באשר לחשק מיני נאלץ להסכים אבל יש פתרונות .
פרולקטין:בדיקה לא אמינה בעליל צריך להיות ער ארבע שעות לפחות לפני הבדיקה ועדיין הרבה דברים יכולים לשבש תוצאות .

במה אתה מטופל בדיוק?
אני בספק אם תרופה מהמשפחה הזאת אכן פוגעת במאזן ההורמונלי כפי שציינת .
באשר לחשק מיני נאלץ להסכים אבל יש פתרונות .
פרולקטין:בדיקה לא אמינה בעליל צריך להיות ער ארבע שעות לפחות לפני הבדיקה ועדיין הרבה דברים יכולים לשבש תוצאות .

רק תעשה חיפוש אחד בגוגל על SSRI והשפעותיו על טסטוסטרון ותראה שכן יש קשר לפגיעה הורמונלית

רק תעשה חיפוש אחד בגוגל על SSRI והשפעותיו על טסטוסטרון ותראה שכן יש קשר לפגיעה הורמונלית
זה לא נכון, אין מחקרים שמראים פגיעה ברמות הטסטוסטרון בדם כתוצאה משימוש ב-SSRI

זה לא נכון, אין מחקרים שמראים פגיעה ברמות הטסטוסטרון בדם כתוצאה משימוש ב-SSRI

The six most widely used selective serotonin reuptake inhibitors decrease androgens and increase estrogens in the H295R cell line. - PubMed - NCBI

כן?

All 6 SSRIs were found to exert endocrine disrupting effects on steroid hormone synthesis at concentrations just around Cmax. Although the mechanisms of disruption were all different, they all resulted in decreased testosterone levels, some due to effects on CYP17, some earlier in the pathway.
או שזה לא מספיק טוב וזה רק קונספירציה

The six most widely used selective serotonin reuptake inhibitors decrease androgens and increase estrogens in the H295R cell line. - PubMed - NCBI

כן?

All 6 SSRIs were found to exert endocrine disrupting effects on steroid hormone synthesis at concentrations just around Cmax. Although the mechanisms of disruption were all different, they all resulted in decreased testosterone levels, some due to effects on CYP17, some earlier in the pathway.
או שזה לא מספיק טוב וזה רק קונספירציה
H295R - Wikipedia
תאי H295R הם תאים בבלוטת יתרת הכליה, כלומר לא משמעותיים במיוחד בייצור טסטוסטרון בגוף הגבר (אולי קצת יותר בנשים). גם מדובר על ניסוי in vitro ולכן ההשלכות לגוף האדם די מוגבלות.

H295R - Wikipedia
תאי H295R הם תאים בבלוטת יתרת הכליה, כלומר לא משמעותיים במיוחד בייצור טסטוסטרון בגוף הגבר (אולי קצת יותר בנשים). גם מדובר על ניסוי in vitro ולכן ההשלכות לגוף האדם די מוגבלות.

אני מכיר הרבה אנשים אישית וברשת שלוקחים באופן קבוע תרופות ממשפחת SSRI ומתלוננים על בעיות הורמונליות

תקרא לזה מידע מהשטח, אני לא מאמין שזה במקרה

אבל אני מבין למה זה לא מספיק הוכחה חותכת בשביל הרבה אנשים אז אין מה לעשות יותר מדי, לא שזה סיבה להפסיק לקחת תרופה אבל שווה להזכיר את זה לדעתי

מנצל את הפוסט
היום ישבתי והשוואתי את בדיקות הדם שלי,מלפני 5 חודשיים(שהייתי בלי כל טיפול)
לבדיקות האחרונות(חודש שלם ללא כל טיפול)
וההתוצאות חזרו להיות תקינות!

בבדיקה מלפני 5 חודשיים,הסתכלתי על LH,FSH,E2,פרולקטין,TSH כולם היו בנורמה התקינה.
רק הטסט היה 5.7

אני חושב שרצתי מהר מידי לטסט חיצוני
פלוס זה שהרופאים אפילו לא לרגע עזרו וניסו ״פרוטוקולים עקייפים) כגון: hcg,כלומיד,AI

אני אנסה עוד פרוטוקל שינסה ״להרים״ לי את הטסט בדרך עקיפה.

נשאלת השאלה? אם ההיפופיזה תקינה,מדוע הטסט טוטאל נמוך?
תודה

מסכים עם אביעד .
אמא שלי מנהלת מחלקה פסיכיאטרית ואני מטופל אצל פסיכיאטר בעצמי שניהם טוענים שאין הוכחות לפגיעה בטסט.
יש תיאוריה מעניינת על הירידה בחשק המיני:
אנשים שסובלים מדכאון וחרדות נוטים להשתמש בסקס/ אוננות כבוסטר (פיקים קטנים של אושר בתוך אגם של חרא כמו שאני קורא לזה ) ברגע שהתרופה נכנסת לפעולה אין לגוף/מוח צורך בזה והחשק המיני דועך.
יש עוד כמה תאוריות .

מסכים עם אביעד .
אמא שלי מנהלת מחלקה פסיכיאטרית ואני מטופל אצל פסיכיאטר בעצמי שניהם טוענים שאין הוכחות לפגיעה בטסט.
יש תיאוריה מעניינת על הירידה בחשק המיני:
אנשים שסובלים מדכאון וחרדות נוטים להשתמש בסקס/ אוננות כבוסטר (פיקים קטנים של אושר בתוך אגם של חרא כמו שאני קורא לזה ) ברגע שהתרופה נכנסת לפעולה אין לגוף/מוח צורך בזה והחשק המיני דועך.
יש עוד כמה תאוריות .

היפותטית אם הייתי מנהל מחלקה פסיכיאטרית שחלק גדול מהרווחים תלוי בזה שיקחו את הכדורים שהם מסרסרים אני גם הייתי מספר שאין הוכחות שזה פוגע בך

וגם אני הייתי מטופל אצל פסיכיאטרים פעם, רק שאצלי לא הכחישו את זה ואמרו לי תתמודד בשביל מה אתה צריך טסטוסטרון בכלל? והנה אני היום עם מחט בתחת 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית