הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

חלון זמן לארוחה אחרי אימון.

• פותח/ת השרשור Bolt
  • פורסם בתאריך

Bolt

משתמש פעיל
667
106
נק' מוניטין:
146
667
106
לפי מה שידוע לי זה אם האימון באמצע היום(כשאכלת לפני), תזמון הארוחה לא משנה, אבל אני זוכר פעם שקראתי מאמר בקילוגרם שאומר דווקא שזה כן משנה וצריך לאכול חצי שעה עד שעה אחרי אימון.
מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בדברים? היו מחקרים בנושא?

וזה מביא אותי לשאלה הבאה.., באימונים בשבוע שאני מתכנן לעשות ריצה(15-20 דק) אחרי האימון, אחרי שאני מסיים את הריצה, תוך כמה זמן מומלץ לאכול?(בין אם זה בבוקר או בערב), חצי שעה אחרי הריצה?(שזה בעצם יהיה 50 דק אחרי האימון משקולות), או שעה אחרע הריצה?

דרך אגב עוד סתם שאלות קטנות שמעניין אותי לגעת מה אתם עושים, איך אתם אוכלים ירקות עם קליפה? גזר/מלפפון נגיד, שוטפים עם סבון או פשוט עם מים?

זה תלוי מתי, מה וכמה אכלת לפני האימון, אם אתה במאזן קלורי חיובי אז יש לזה פחות חשיבות, בגירעון או צום, יותר.
יש הרבה מחקרים, בפעם האחרונה שבדקתי אם אתה אוכל לפני אז זה פחות קריטי, רצוי שפשוט יהיה חלבון זמין במערכת. אני בכל זאת אוהב לאכול אחרי אימון.

אם אתה עושה ריצה אז לדעתי תאכל כמה שיותר מוקדם. בכלל אצלי ריצה ואימוני כוח לא משתלבים טוב, עד כמה שזכור לי בכל פעם שניסיתי לשלב
ראיתי ירידה בביצועים. אבל יכול להיות שלך זה יעבוד.

• פותח/ת השרשור
זה תלוי מתי, מה וכמה אכלת לפני האימון, אם אתה במאזן קלורי חיובי אז יש לזה פחות חשיבות, בגירעון או צום, יותר.
יש הרבה מחקרים, בפעם האחרונה שבדקתי אם אתה אוכל לפני אז זה פחות קריטי, רצוי שפשוט יהיה חלבון זמין במערכת. אני בכל זאת אוהב לאכול אחרי אימון.

אם אתה עושה ריצה אז לדעתי תאכל כמה שיותר מוקדם. בכלל אצלי ריצה ואימוני כוח לא משתלבים טוב, עד כמה שזכור לי בכל פעם שניסיתי לשלב
ראיתי ירידה בביצועים. אבל יכול להיות שלך זה יעבוד.

ברור שזה ישפיע לרעה על הריצה כי אני עושה את זה ישר אחרי האימון
אם הייתי עושה את זה יום אחרי זה היה משפיע לרעה גם על הריצה וגם על האימון הבא

• פותח/ת השרשור
אם אתה עושה ריצה אז לדעתי תאכל כמה שיותר מוקדם.

אני עושה אימון משקולות, אחר כך ריצה 15 דקות, אבל כל זה יהיה במכון, אני בא וחוזר עם אופניים(10 דקות רכיבה) אז זה כאילו 15 דק ריצה(רציתי יותר אבל אמרתי אולי נחסוך לעצמי בגלל שיש גם אופניים אחרי זה תלוי איך ארגיש מחר) ואז אחרי הריצה 10 דק רכיבה על אופניים(ויש הרבה קטעים שהם עלייה)

למה עדיף ישר אחריי? לא עדיף לאכול 20 דק אחרי הריצה? ואז זה יוצא גם בערך 40 דק אחרי האימון משקולות

אם הייתי רץ אחרי אימון כוח (לא הייתי עושה את זה) אז הייתי מנסה לאכול כמה שיותר מוקדם, אני לא יכול לומר בביטחון שזה יעשה הבדל,
פשוט אני מודאג מהאפקט הקטבולי של הריצה. אם אתה בפלוס קלורי אז יש מצב שאין מה לדאוג בכלל.

• פותח/ת השרשור
מישהו בבקשה יכול לענות גם על השאלה הראשונה?, גם אם אני אחרי ארוחות היום, ומתאמן בערב, חשוב לאכול בטווח של עד שעה אחרי זה, או שזה לא משפיע?
יש מחקרים בנושא?

ה-"חלון" הוא 4-6 שעות מסביב לאימון, לפני או אחרי. ומדובר על למקסם סינתזת חלבון בשריר. ובמחקר אחד החוקרים ממליצים בכל זאת לאכול
כמה שיותר מוקדם אחרי האימון פשוט כי אין שום יתרון אם לא אוכלים.

זאת אומרת שאם אכלת 3 שעות לפני האימון והתאמנת שעתיים, כדאי שתאכל עד שעה אחרי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית