הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה לגבי שיטת סידור הסטים באימון

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אהלן חברים,
כבר כמה שנים שאני מתאמן ב"שיטה" לא כלכך "מקובלת", שהבנתי שנוחה לי יותר עוד אז כשהתחלתי להתאמן. יצא לי לחשוב על זה בתקופה האחרונה ולתהות האם יש לכך השפעה על התוצאות באיזושהי דרך.
כדי להסביר בדיוק מה אני עושה אני אדגים לצורך העניין על אימון חזה, כתפיים ויד אחורית. בשיטה ה"מקובלת", אעשה את כל התרגילים של שריר אחד (נגיד חזה), אח"כ את כל התרגילים של השריר השני (נגיד כתפיים) ואז את כל התרגילים של השריר השלישי (יד אחורית).
מה שאני עושה, לצורך העניין באותו אימון, זה תרגיל אחד של חזה, אח"כ תרגיל אחד של כתפיים ואז תרגיל יד אחורית וחוזר חלילה. מה שאומר שכל שריר "נח" בין התרגילים שלו, ובכך אני יכול להרים משקלים גבוהים יותר / יותר חזרות.

האם אני עושה דבר "נכון"?
מה המשמעות של זה מבחינת התוצאות?
אם זה משנה, המטרה שלי כרגע היא פיתוח מסת שריר, משקל 80, גובה 178 ס"מ.
אשמח לדעות, תודה מראש.

נערך לאחרונה:
זה בסדר.
לרוב פוסלים את זה כי זה מעייף אותך דווקא ומונע ממך להרים כבד באימון אבל אם זה עוזר לך אז אין בעיה.

את האמת, גם תלוי מה המטרה שלך.
אמרת שאתה מתאמן שנים. לאיזה תוצאות הגעת בשנים הללו? אתה מרגיש את התוצאות "בשטח"?

• פותח/ת השרשור
לרוב פוסלים את זה כי זה מעייף אותך דווקא ומונע ממך להרים כבד באימון אבל אם זה עוזר לך אז אין בעיה.
דווקא להפך. לצורך העניין הדוגמא שנתתי, בחזה "נח" בזמן שאני עושה יד אחורית וכתפיים, הכתפיים "נחות" בזמן יד אחורית וחזה וכו'..
אם אעשה 3 תרגילים של חזה ברצף, אתעייף יותר, ואחרי התרגיל הראשון כבר ארים משקלים נמוכים יותר.
התחלתי לעשות את זה בזמנו בשביל להרים משקלים כבדים יותר.

אמרת שאתה מתאמן שנים. לאיזה תוצאות הגעת בשנים הללו? אתה מרגיש את התוצאות "בשטח"?
התוצאות תלויות בעוד הרבה משתנים, כמו תזונה, שינה, גנטיקה, תוכנית ונפח האימונים ועוד.
בגדול אני די מרוצה מהתוצאות, אבל אם אעשה דברים מסויימים אחרת, לך תדע, אולי אפילו אשתפר באופן יותר יעיל.
לדוגמא, אם תאכל 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף, אתה תפתח מסת שריר, אבל אם תאכל 2 גרם חלבון על כל ק"ג גוף אתה אולי תפתח יותר מסה בפרק זמן מסויים.
לכן, אני שואל מה עדיף.

• פותח/ת השרשור
אם יש שרירים חופפים אז מה הטעם לעשות את זה?. אני עושה את זה לדוגמא עם חזה וגב.
אתה מתכוון שאין טעם לעשות את זה לדוגמא עם חזה וכתפיים כי חזה עובד גם בתרגילי כתפיים ולהפך?
מהסיבה שהחזה לא עובד בעצימות גבוהה בלחיצת כתפיים, כמו שהוא עובד בבנץ או בפרפר לדוגמא.

אתה מתכוון שאין טעם לעשות את זה לדוגמא עם חזה וכתפיים כי חזה עובד גם בתרגילי כתפיים ולהפך?
מהסיבה שהחזה לא עובד בעצימות גבוהה בלחיצת כתפיים, כמו שהוא עובד בבנץ או בפרפר לדוגמא.
לדוגמא בנצ' אחרי כתפיים ויד אחורית לא נשמע לי יתן לך יתרון כלשהו מאשר תעשה רגיל

דווקא להפך. לצורך העניין הדוגמא שנתתי, בחזה "נח" בזמן שאני עושה יד אחורית וכתפיים, הכתפיים "נחות" בזמן יד אחורית וחזה וכו'..
אם אעשה 3 תרגילים של חזה ברצף, אתעייף יותר, ואחרי התרגיל הראשון כבר ארים משקלים נמוכים יותר.
התחלתי לעשות את זה בזמנו בשביל להרים משקלים כבדים יותר.

התוצאות תלויות בעוד הרבה משתנים, כמו תזונה, שינה, גנטיקה, תוכנית ונפח האימונים ועוד.
בגדול אני די מרוצה מהתוצאות, אבל אם אעשה דברים מסויימים אחרת, לך תדע, אולי אפילו אשתפר באופן יותר יעיל.
לדוגמא, אם תאכל 1.5 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף, אתה תפתח מסת שריר, אבל אם תאכל 2 גרם חלבון על כל ק"ג גוף אתה אולי תפתח יותר מסה בפרק זמן מסויים.
לכן, אני שואל מה עדיף.

החשיבה שלך שגויה.
אם תרוץ ספרינטים בין סט לסט, אפילו אם אתה עובד על חזה ולא על רגליים, אתה תתעייף, והתוצאות יהיו הרבה פחות אפקטיביות.

הכתפיים לא "נחות" בלחיצת חזה, היא עובדת קשה. בנוסף לכך, היד האחורית עובדת קשה מאוד בכל התרגילים האלו.

אם אתה עובד כבר שנים בשיטה הזאת, מדוע אתה שואל אותנו אם זה נכון?
אתה "אמור לדעת" האם זה טוב או לא טוב.

שאלתי מה התוצאות שהשגת, לא ממה זה מושפע.

אם תגיד לי, "התקדמתי ב-X משקל בבנץ' פרס.", זאת התקדמות בכוח.
אם תגיד לי, "עליתי Y קילו מסת שריר בשנה האחרונה.", זאת התקדמות בהיפרטרופיה.

כמה התקדמת בלחיצת חזה בשנה האחרונה?

• פותח/ת השרשור
לדוגמא בנצ' אחרי כתפיים ויד אחורית לא נשמע לי יתן לך יתרון כלשהו מאשר תעשה רגיל
לא מסכים. החזה לא עובד כשריר עיקרי בתרגילי כתייפ ויד אחורית. החזה יותר "נח" שם מאשר "עובד".

החשיבה שלך שגויה.
אם תרוץ ספרינטים בין סט לסט, אפילו אם אתה עובד על חזה ולא על רגליים, אתה תתעייף, והתוצאות יהיו הרבה פחות אפקטיביות.
זו דוגמא לא טובה, אני אתעייף כי תגמר לי האנרגיה ולא מתוך תשישות של השריר.

הכתפיים לא "נחות" בלחיצת חזה, היא עובדת קשה. בנוסף לכך, היד האחורית עובדת קשה מאוד בכל התרגילים האלו.
זה בדיוק מה שלא הסכמתי עם Sonoss. הכתף לא נחה ב100 אחוז בלחיצת חזה, אבל לא הייתי אומר שהיא עובדת קשה. ואם עשיתי עכשיו 4 סטים של לחיצת כתפיים עם משקל מאוד גבוה, השריר תשוש לגמרי. אם אמשיך לעוד תרגיל של כתפיים אצטרך להוריד הרבה משקל. לעומת זאת, אם אעשה תרגיל חזה ואז תרגיל כתפיים, הכתפיים יתאוששו בזמן תרגיל החזה ולא יתעייפו עוד יותר. לפחות אני מרגיש שאצלי זה ככה.

אם אתה עובד כבר שנים בשיטה הזאת, מדוע אתה שואל אותנו אם זה נכון?
אתה "אמור לדעת" האם זה טוב או לא טוב.
למה שאדע?
אני גם אוכל שנים קמח לבן וזה לא רע לי. זה אומר שזה הכי טוב? אולי קמח מלא יותר טוב?
זה שאני מרים משקלים גבוהים יותר ככה, לא אומר בהכרח שזה מקדם אותי ביעילות יותר בתוצאות.
אני שואל אם עדיף לעשות את כל התרגילים של אותו שריר ברצף, גם אם זה במחיר של להרים פחות משקל, או שמה שאני עושה יותר יעיל לפיתוח מסת שריר.

שאלתי מה התוצאות שהשגת, לא ממה זה מושפע.
אוקי, ואם אגיד לך שבחצי שנה האחרונה לא התקדמתי בכלל, אבל התאמנתי פעמיים בשבוע, לא ישנתי טוב ולא אכלתי מספיק. אז זה אומר שזה לא טוב לעשות תרגיל אחד לכל שריר לסירוגין?
התחלתי להתאמן בגיל 17 והיום אני בן 26. זה תלוי בתקופה. בתקופות שהשקעתי יותר התקדמתי יותר.

כמה התקדמת בלחיצת חזה בשנה האחרונה?
קשה לי לזכור בדיוק. היום אני מרים 110 ל- 5 חזרות. לפני שנה אני חושב שהייתי באיזור ה-95 קילו. אבל שוב, בשנה האחרונה היו תקופות שהשקעתי יותר והיו שהשקעתי פחות. גם מבחינת שינה ותזונה וגם מבחינת נפח האימונים.

לא מסכים. החזה לא עובד כשריר עיקרי בתרגילי כתייפ ויד אחורית. החזה יותר "נח" שם מאשר "עובד".

זה בדיוק מה שלא הסכמתי עם Sonoss. הכתף לא נחה ב100 אחוז בלחיצת חזה, אבל לא הייתי אומר שהיא עובדת קשה. ואם עשיתי עכשיו 4 סטים של לחיצת כתפיים עם משקל מאוד גבוה, השריר תשוש לגמרי. אם אמשיך לעוד תרגיל של כתפיים אצטרך להוריד הרבה משקל. לעומת זאת, אם אעשה תרגיל חזה ואז תרגיל כתפיים, הכתפיים יתאוששו בזמן תרגיל החזה ולא יתעייפו עוד יותר. לפחות אני מרגיש שאצלי זה ככה.

למה שאדע?
אני גם אוכל שנים קמח לבן וזה לא רע לי. זה אומר שזה הכי טוב? אולי קמח מלא יותר טוב?
זה שאני מרים משקלים גבוהים יותר ככה, לא אומר בהכרח שזה מקדם אותי ביעילות יותר בתוצאות.
אני שואל אם עדיף לעשות את כל התרגילים של אותו שריר ברצף, גם אם זה במחיר של להרים פחות משקל, או שמה שאני עושה יותר יעיל לפיתוח מסת שריר.

אוקי, ואם אגיד לך שבחצי שנה האחרונה לא התקדמתי בכלל, אבל התאמנתי פעמיים בשבוע, לא ישנתי טוב ולא אכלתי מספיק. אז זה אומר שזה לא טוב לעשות תרגיל אחד לכל שריר לסירוגין?
התחלתי להתאמן בגיל 17 והיום אני בן 26. זה תלוי בתקופה. בתקופות שהשקעתי יותר התקדמתי יותר.

קשה לי לזכור בדיוק. היום אני מרים 110 ל- 5 חזרות. לפני שנה אני חושב שהייתי באיזור ה-90 קילו. אבל שוב, בשנה האחרונה היו תקופות שהשקעתי יותר והיו שהשקעתי פחות. גם מבחינת שינה ותזונה וגם מבחינת נפח האימונים.

תקרא שוב

קראתי. אם אתה חושב שלא הבנתי אותך, אשמח אם תסביר את עצמך שוב.

אתה לא מודע לכך שבבנצ' הכתפיים ויד אחורית הם שרירי עזר שעובדים חזק? למה שתתיש אותם עם תרגילי כתפיים ויד אחורית

למה שאדע?

קשה לי לזכור בדיוק. היום אני מרים 110 ל- 5 חזרות. לפני שנה אני חושב שהייתי באיזור ה-90 קילו. אבל שוב, בשנה האחרונה היו תקופות שהשקעתי יותר והיו שהשקעתי פחות. גם מבחינת שינה ותזונה וגם מבחינת נפח האימונים.

מעולה, החזה נח בתרגילי כתפיים ויד אחורית. אבל מה עם הכתף והיד האחורית שעובדים קשה מאוד בתרגילי החזה? הם יגיעו גמורים לתרגיל ואז בכלל אתה לא תצליח.

אם אני לא טועה היו מחקרים שבדקו את המעורבות של השרירים השונים בלחיצת החזה והגיעו לנתונים הבאים (מתייחס לאחוז הכיווץ האיזומטרי ההתנדבותי):
היד האחורית 110%
הכתף הקדמית 95%
החזה 75%

"אני גם אוכל שנים קמח לבן וזה לא רע לי. זה אומר שזה הכי טוב? אולי קמח מלא יותר טוב?"

יותר טוב בשביל מה? אם כל השנים היתה לך עצירות אז כן, החלפה לקמח מלא שעשיר יותר בסיבים תזונתיים תפחית בצורה דרסטית את העצירויות. אם הכל בסדר אז אין הבדל בין הקמחים בשבילך.

• פותח/ת השרשור
אתה לא מודע לכך שבבנצ' הכתפיים ויד אחורית הם שרירי עזר שעובדים חזק? למה שתתיש אותם עם תרגילי כתפיים ויד אחורית
הבנץ' רק היה דוגמא. בפועל אני מתחיל תמיד בבנץ' אם זה משנה.
אבל בכל אופן זה הכל give and take..
אם חשוב לי יותר בנץ', אז אתחיל עם הבנץ'. ואם חושב לי יותר כתפיים אז אתחיל בתרגיל כתפיים.
ברור שהתרגילים שאתחיל איתם יקבלו יותר אנריגה והשריר יהיה פחות תשוש ככל שהם קודם יותר באימון.
מעולה, החזה נח בתרגילי כתפיים ויד אחורית. אבל מה עם הכתף והיד האחורית שעובדים קשה מאוד בתרגילי החזה? הם יגיעו גמורים לתרגיל ואז בכלל אתה לא תצליח.

אם אני לא טועה היו מחקרים שבדקו את המעורבות של השרירים השונים בלחיצת החזה והגיעו לנתונים הבאים (מתייחס לאחוז הכיווץ האיזומטרי ההתנדבותי):
היד האחורית 110%
הכתף הקדמית 95%
החזה 75%
החזה עובד הכי פחות??
אבל שוב (כמו שכתבתי בתגובה האחרונה), באותה מידה אני יכול להגיד לך: למה שאגמור את הכתפיים והיד האחורית בתרגיל החזה ואז הם יגיעו גמורים לפשיטת מרפק וללחיצת כתפיים? עניין של סדר עדיפויות בין השרירים.

"אני גם אוכל שנים קמח לבן וזה לא רע לי. זה אומר שזה הכי טוב? אולי קמח מלא יותר טוב?"
יותר טוב בשביל מה? אם כל השנים היתה לך עצירות אז כן, החלפה לקמח מלא שעשיר יותר בסיבים תזונתיים תפחית בצורה דרסטית את העצירויות. אם הכל בסדר אז אין הבדל בין הקמחים בשבילך.
זה לא משנה בשביל מה, זו סתם דוגמא. יכול להיות שאתה עושה משהו מסויים והוא לא רע לך. אבל אם תעשה משהו שונה התוצאות יהיו טובות יותר. תמיד אפשר לייעל עוד יותר.

זה לא משנה בשביל מה, זו סתם דוגמא. יכול להיות שאתה עושה משהו מסויים והוא לא רע לך. אבל אם תעשה משהו שונה התוצאות יהיו טובות יותר. תמיד אפשר לייעל עוד יותר.
אם אתה סובל משלשולים קמחים מלאים יהיה אחד הדברים הגרועים ביותר בשבילך, ולכן זה לא יעזור אם תחליף מקמח לבן לקמח מלא אז לשנות לא בהכרח תמיד יהיה משהו טוב ויעיל יותר.

הבנץ' רק היה דוגמא. בפועל אני מתחיל תמיד בבנץ' אם זה משנה.
אבל בכל אופן זה הכל give and take..
אם חשוב לי יותר בנץ', אז אתחיל עם הבנץ'. ואם חושב לי יותר כתפיים אז אתחיל בתרגיל כתפיים.
ברור שהתרגילים שאתחיל איתם יקבלו יותר אנריגה והשריר יהיה פחות תשוש ככל שהם קודם יותר באימון.
אבל בסופו של דבר אתה עדיין עושה בנץ' אחרי כתפיים ויד אחורית.

אם הבנתי נכון זה הולך ככה:
חזה.
כתפיים.
יד אחורית.
חזה.
כתפיים.
יד אחורית.
וחוזר חלילה...

• פותח/ת השרשור
אבל בסופו של דבר אתה עדיין עושה בנץ' אחרי כתפיים ויד אחורית.

אם הבנתי נכון זה הולך ככה:
חזה.
כתפיים.
יד אחורית.
חזה.
כתפיים.
יד אחורית.
וחוזר חלילה...
אני עושה תרגילי חזה אחרי כתפיים ויד אחורית, אבל לרוב מבודדים יותר כמו פרפר.
בד"כ התרגילים המורכבים יותר בתחילת האימון אצלי והמבודדים יותר בסוף.
אבל בכל אופן השיקול שלי הוא גם לחלק שווה בשווה בין כל השרירים את ה"כוח" והאנרגיה. שזה משהו שלא אמרתי.
ז"א, אם אעשה 3 תרגילי חזה ואז אעבור לכתפיים, אהיה די תשוש ומן הסתם העבודה על הכתפיים תיהיה פחות אינטסיבית ומושקעת.

ואגב, תודה לכולם ולך על הזמן שאתה משקיע בשביל להתווכח איתי.
אם אתה סובל משלשולים קמחים מלאים יהיה אחד הדברים הגרועים ביותר בשבילך, ולכן זה לא יעזור אם תחליף מקמח לבן לקמח מלא אז לשנות לא בהכרח תמיד יהיה משהו טוב ויעיל יותר.
מה שניסיתי להגיד בדוגמא ההיא, זה שזה לא שחור ולבן. זה שאני מתקדם ב"שיטה" הנוכחית, זה לא אומר שהיא עדיפה על שיטה אחרת. אני שואל אם לדעתכם אתקדם יותר מהר במידה ואעבוד בשיטה ה"רגילה" (שזה אומר לסיים את כל תרגילי החזה, אח"כ כל תרגילי הכתפיים וכו').

אני עושה תרגילי חזה אחרי כתפיים ויד אחורית, אבל לרוב מבודדים יותר כמו פרפר.
בד"כ התרגילים המורכבים יותר בתחילת האימון אצלי והמבודדים יותר בסוף.
אבל בכל אופן השיקול שלי הוא גם לחלק שווה בשווה בין כל השרירים את ה"כוח" והאנרגיה. שזה משהו שלא אמרתי.
ז"א, אם אעשה 3 תרגילי חזה ואז אעבור לכתפיים, אהיה די תשוש ומן הסתם העבודה על הכתפיים תיהיה פחות אינטסיבית ומושקעת.
צודק. בגלל זה בהרבה תכניות שמיועדות לשלב הבינוני\מתקדם מפרידים בין הבנץ' פרס ללחיצת כתפיים או מבצעים רוטציה ביניהם (אימון אחד בנץ' פרס, אימון שני לחיצת כתפיים).
בכל מקרה, אתה יכול לבצע את התרגילים המורכבים בהתחלה לפי המתכונת ה"רגילה" ואז במבודדים לעשות את מה שתיארת.
למשל:

בנץ'-פרס 3 סטים.
פרס 3 סטים.
את התרגילים הבאים תבצע אחד אחרי השני במשך X פעמים במתכונת "תחנות":
פרפר סט אחד.
תרגיל לכתפיים סט אחד.
תרגיל ליד האחורית סט אחד.

זה בסדר בעיקר בשביל לחסוך זמן. אני עושה את זה בדר״כ עם תרגילי עזר שאין משמעות רצינית למשקלים שאני מרים בהם. לא הייתי עושה את זה עם תרגילי בסיס.

לא חושב באופן כללי שיש הגיון לעשות את זה בתור שיטה, אולי בתור ״פינישר״ בסוף האימון להכניס נפח גבוה בזמן נמוך, שוב, עניין של לחסוך זמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית