הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שאלה בקשר לפירודוזציה של אימון

periodization

משתמש מתחיל
78
16
נק' מוניטין:
25
78
16
לצורך העניין אני עושה בייספ קארלס מאסוסייקל 4 שבועות
שבוע 1 : 8,7,6
שבוע 2 8,7,7
שבוע 3 8,7,8
שבוע 4 8,8,8

התקדמתי מאימון לאימון התחלתי עם RPE נמוך יותר כדי ליצור מומנטום
מסאסייקל הבא אני אנסה לשבור שיא ישר מהשבוע הראשון לעומת הראשון הקודם לדוגמא 8,8,7 או שאני שובר שיא רק בשבוע 4 , אני תוהה אם זה אפשרי להתקדם משבוע לשבוע בכלל יהיה איזה פלאטו ואם כן ההתקדמות היא מחודש לחודש לדוגמא אעשה אותו ווליום שבוע 1-3 ורק שבוע 4 אנסה לשבור שיא ?

תודה וסורי על החפירה

• פותח/ת השרשור
כי אם אתה כבר לא מתאמן מתחיל אין טעם לנסות להתקדם משבוע לשבוע, לא תצליח להתקדם.
אם עשיתי שבוע 1 7,77 חודש אחד חודש הבא שבוע ראשון לנסות להשאיר אותו נפח אם אני נחשב בינוני ? ואם אני נוביס זה אפשרי לעשות משבוע לשבוע , אבל מה עם דאבל פרוגרשן נניח זה הולך ככה
שבוע 1 : 7,7,7
שבוע 2: 8,7,7
שבוע 3 8,8,7
שבוע 4 8,8,8
שבוע 5: דילאוד
שבוע 6 (מאסוסייקל חדש): 9,8,8
או שבוע 6 להתחיל מהתחלה אותו ווליום כמו שבוע 1 ולנסות לשבור שיא בשבוע 4 חדש

אם עשיתי שבוע 1 7,77 חודש אחד חודש הבא שבוע ראשון לנסות להשאיר אותו נפח אם אני נחשב בינוני ? ואם אני נוביס זה אפשרי לעשות משבוע לשבוע , אבל מה עם דאבל פרוגרשן נניח זה הולך ככה
שבוע 1 : 7,7,7
שבוע 2: 8,7,7
שבוע 3 8,8,7
שבוע 4 8,8,8
שבוע 5: דילאוד
שבוע 6 (מאסוסייקל חדש): 9,8,8
או שבוע 6 להתחיל מהתחלה אותו ווליום כמו שבוע 1 ולנסות לשבור שיא בשבוע 4 חדש

בבייספס קארלס זה יכול לעבוד.
בתרגילים מורכבים יותר עדיף להשאיר את התכנון פשוט ככל האפשר.
מה התכנית שלך?

• פותח/ת השרשור
בבייספס קארלס זה יכול לעבוד.
בתרגילים מורכבים יותר עדיף להשאיר את התכנון פשוט ככל האפשר.
מה התכנית שלך?
מה יכול לעבוד , לעלות כל חודש ? או דאבל פרוגרשן
אני עובד UPPER LOWER חמישה ימים בשבוע

בשביל לעשות פיריודיזציה אתה צריך להבין מה זה ולמה זה.
פיריודיזציה אומר שאתה בונה התקדמות תקופתית, כדי לתת לגוף שלך את הזמן להתאים את עצמו לעומס, ולא מעמיס הכל בבת אחת.
לשרירים קטנים יותר קשה לבנות פיריודיזציה בלי להתחשב בתכנית המלאה, כי השרירים האלה משתתפים בתרגילים אחרים

לצורך העניין אני עושה בייספ קארלס מאסוסייקל 4 שבועות
שבוע 1 : 8,7,6
שבוע 2 8,7,7
שבוע 3 8,7,8
שבוע 4 8,8,8

התקדמתי מאימון לאימון התחלתי עם RPE נמוך יותר כדי ליצור מומנטום
מסאסייקל הבא אני אנסה לשבור שיא ישר מהשבוע הראשון לעומת הראשון הקודם לדוגמא 8,8,7 או שאני שובר שיא רק בשבוע 4 , אני תוהה אם זה אפשרי להתקדם משבוע לשבוע בכלל יהיה איזה פלאטו ואם כן ההתקדמות היא מחודש לחודש לדוגמא אעשה אותו ווליום שבוע 1-3 ורק שבוע 4 אנסה לשבור שיא ?

תודה וסורי על החפירה

זה תלוי מאוד בתרגיל וב״צפי״ שלך. אני עכשיו עושה בלוקים של 4 שבועות וכל פעם שאני ניגש לבחור משקל באיזשהו תרגיל אני מנסה לחשוב מה התרחיש האופטימי / ריאלי שאוכל לסיים בשבוע 4. בתרגילים שאני רץ איתם כבר תקופה ארוכה אני מכוון להתקדמות מינימלית יחסית, אבל תרגילים ״חדשים״ אני יכול ״לשבור שיאים״ כבר בשבוע 2/3.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית