הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אוברהד פרס - שאלות של מתחילה

שיר1

משתמש קבוע
1,286
1,413
נק' מוניטין:
1,912
1,286
1,413
לרגל ההתחלה באוברהד פרס כמה שאלות:
- בהבאת מרפקים לפני המוט מנח כף היד לא נייטרלי. זה אמור להיות ככה, נכון?
כלומר זה לא צריך להראות כמו בבנץ' פרס למשל..

- ריפטו טוען שצריך לסיים את התנועה בשראגס. האמנם?

- יש לי רתיעה מנעילת ברכיים בהרמת משקולות. לרוב תמיד שומרת על כיפוף קל. (הברכיים שלי פצועות ולהרים משקל בברכיים נעולות לא מיטיב איתן. לפחות ככה מרגיש). ראיתי שממליצים לנעול ברכיים.
כדאי לי לקחת את זה ככלל? או שאפשר לוותר על זה.
(או אולי ההימנעות הזו מנעילה בכלל מיותרת..)

תודה מראש לעונים!

דבר ראשון בהצלחה
ראשית יש כמה דרכים ללחיצה ויכול להיות שתצטרכי לעשות התאמה או לשנות מהתרגיל במקרה של פציעה או סיכון, אם כמה שאני אוהב את התרגיל( בצורת המילטרי) יש לי מתאמנים במועודון איגרוף שהצעתי להם חד משמעית לעשות במתוכנת אחרת (םוש פרס, בישיבה וכו) לאו דווקא מהבעיות שציינת
שורה תחתונה תצטרכי לעשות התאמות בשבילך אולי אם מדובר פפציעה או חוסר נוחות מוגזם ככה לפי עניות דעתי לפחות
לגבי האחיזה הוא אמור לנוח ממש מתחת למפרק, קצת קשה להסביר אז אצרף סרטון
(ממליץ בכללי להסתכל על הערוץ שלו מסביר יפה ומשתמש בסאטפ שלו גם בדדליפט)
לגבי שראגס: צריך
לעוד שאלה מוזמנת לצוטט.
ממולץ לצלם את עצמך ולבדוק, בהצלחה.
נ.ב יכול להיות שאת מרגישה חוסר נוחות בנעילה בגלל שאת לא מכווצת את הפלג גוף תחתון חזק?(ישבן,ארבע ראשי)

נערך לאחרונה:
בהבאת מרפקים לפני המוט מנח כף היד לא נייטרלי. זה אמור להיות ככה, נכון?
כלומר זה לא צריך להראות כמו בבנץ' פרס למשל..
תמיד כף היד צריכה להיות ניטרלית, זה המון עומס על המפרק וזליגה של כוח.

ריפטו טוען שצריך לסיים את התנועה בשראגס. האמנם?
לא חייב

- יש לי רתיעה מנעילת ברכיים בהרמת משקולות. לרוב תמיד שומרת על כיפוף קל. (הברכיים שלי פצועות ולהרים משקל בברכיים נעולות לא מיטיב איתן. לפחות ככה מרגיש). ראיתי שממליצים לנעול ברכיים.
אפשר לכופף מעט ברכיים אבל צריך להקפיד שלא מגיע משם מומנטום והם נשארות סטטיות כמו שהן, בלי תנופה מהרגליים, אגן או גב.

הסרטונים ששלחו מעולים ואפשר ללמוד מהם, תסתכלי עליהם לפני שאת עושה את התרגיל, כל פעם תתרכזי בדגש אחר, תצלמי ותראי איך את עושה.

• פותח/ת השרשור
תודה!! מעריכה ממש..

תמיד כף היד צריכה להיות ניטרלית, זה המון עומס על המפרק וזליגה של כוח.
אוקיי. זה נשמע ממש הרבה יותר הגיוני.
ראיתי פשוט כמה סרטונים שבהם נראה שהמפרק לא נראה לגמרי נייטרלי ובאמת תהיתי 😳
נ.ב יכול להיות שאת מרגישה חוסר נוחות בנעילה בגלל שאת לא מכווצת את הפלג גוף תחתון חזק?(ישבן,ארבע ראשי)
מכווצת.
כשאני אומרת כיפוף קל כוונתי לקל ממש. מכווצת חזק, הרגליים די ישרות אבל בלי נעילה.

הכיווץ בנעילה גורם לי לכאב קל, ובתוספת משקל גם יותר מקל..
היום או מחר אגיע לחדכ"ש אבדוק את כל הנקודות שהוזכרו ונתקדם משם 🤩

• פותח/ת השרשור
לקח קצת זמן חח.. ההעלאות וכו.

סט שלישי או משהו כזה עם מוט ריק.
מרגיש לי שיש המון לדייק. אל תחסכו את דעתכם (רק בבקשה תעשו את זה בעדינות 🤩)
תודה!

By the way, תיוגים יתקבלו בברכה. אין לי מושג כל כך פה מי מבין בטכ'..

קחי את המרפקים קדימה ולא לצד, את צריכה שהאמות יהיו מקבילות לרצפה, כלומר יצרו זווית של 90 מעלות עם היד.

• פותח/ת השרשור
קחי את המרפקים קדימה ולא לצד, את צריכה שהאמות יהיו מקבילות לרצפה, כלומר יצרו זווית של 90 מעלות עם היד.
תודה!

רק לוודא שהבנתי אותך:
בתחילת הלחיצה (בסט אפ על כל פנים 😳) המרפקים מצביעים קדימה. כשהמוט עולה הם מצביעים בדרכם יותר הצידה.

אתה מתכוון שגם במסלול למעלה הם צריכים להצביע קדימה?
או שלשים לב יותר שבתחילת כל לחיצה המרפקים מצביעים קדימה ולא הצידה?

• פותח/ת השרשור
תחשבי על להניח את הטרייספס על הצלעות כשאת מחזיקה את המוט, זה אמור להביא את המרפקים יותר קדימה.
שוב - רק בתחילת הלחיצה או גם בלחיצה עצמה?

*כי אם אני מצליחה לראות נכון (לא חותמת על זה) אז אכן כשהסט מתקדם המרפקים בתחילת הלחיצה פחות מצביעים קדימה מאשר בסט אפ ותחילת הסט.

שוב - רק בתחילת הלחיצה או גם בלחיצה עצמה?

*כי אם אני מצליחה לראות נכון (לא חותמת על זה) אז אכן כשהסט מתקדם המרפקים בתחילת הלחיצה פחות מצביעים קדימה מאשר בסט אפ ותחילת הסט.
כנראה שסובבת את המרפקים בלחיצה עצמה וזה גרם להם לבלוט החוצה, תשמרי עליהם פשוט מתחת למוט, כלומר לא קדימה כמו בפרונט סקוואט, אלא פשוט בקו ישר עם המוט.

• פותח/ת השרשור
מקווה שהבנתי. חח..
אשתדל לשים לב לזה בפעם הבאה ולהעלות עוד אחד לביקורת. ממש תודה!
🙌🙌🙌

מרפקים שיצביעו כלפי מטה לא בקו ישר אלה טיפה קדימה יעזור להוציא חזה, אני אישית שם על עצם הבריח אבל זה סיפור שונה.
יעזור נראלי אם תרחיבי בממש קצת את האחיזה.
תכניסי את הראש איך שהוא עובר את הראש ככה שהוא יהיה בקו ישר עם האוזנים, כרגע את לא ממקסמת את הכוח במסלול תנועה הזה, מקווה שהייתי ברטר.
בהצלחה

לקח קצת זמן חח.. ההעלאות וכו.

סט שלישי או משהו כזה עם מוט ריק.
מרגיש לי שיש המון לדייק. אל תחסכו את דעתכם (רק בבקשה תעשו את זה בעדינות 🤩)
תודה!

By the way, תיוגים יתקבלו בברכה. אין לי מושג כל כך פה מי מבין בטכ'..

נראה בסדר ברמת העיקרון רק כמה דברים לתקן
א מרפקים קדימה ומקבילים לריצפה תחשבי שאת בעצם יוצרת מגירה למוט שהוא נח עליה.
בשכמות יותר אחורה וצמודות תחשבי להוציא את החזה כמו תרגול גאה ותחזקי את הבטן לאיזון.
ג אם האחיזה נוחה זה סבבה אבל ממליץ להרחיב אותה במעט רק לאורך הכתפיים עצה שלי תנסי כבר בסט אפ עצמו להניח את האמות על המוט באורך כתפיים כדיי לשמור הטכניקה.
ד הנעליה שלך מאוד גבולית לפי דעתי את צריכה לסיים כול חזרה שכול המוט הגוף עובר ומתחת למוט , העצה שלי היא לדמיין את הפעולה בקו אחיד שמתקעם אחורה לחצי עיגול ברגע שאת עובר הראש
(או פשוט לסיים כול חזרה עם המוט בידוק בקודקוד הראש.)

• פותח/ת השרשור
טוב. היום באתי לאימון מוסחת כהוגן ונשארתי מוסחת משהו 😳
ובכל אופן מה שניסיתי להתמקד בו זה המרפקים קדימה ונעילה.
ביקורת תתקבל בברכה.

תודה רבה!! 🤩

ביקורת תתקבל בברכה.

תודה רבה!! 🤩

היי
לדעתי עדיף פעם הבאה לצלם מקדימה כי קשה לראות מפה אבל אני אנסה לעזור.
את לא מכווצת מספיק לטעמי, והמרפקים שלך עדיין בצדדים הרבה יותר טוב ממקודם, ייתכן והאחיזה מעט רחבה מידי שוב קשה לי להבחין בצילום מפה.
בהצלחה.

ביקורת תתקבל בברכה.

תודה רבה!! 🤩

הצלחת לשמור על זה בחזרה הראשונה ואז בשאר זה קרה לך שוב, אולי להרחיב קצת את האחיזה יעזור.

ביקורת תתקבל בברכה.

תודה רבה!! 🤩

הנעילה בהחלט התשתפרה אבל המרפקים בורחים לך בהרגע שאת מסיימת חזרה
תחשבי שיש קו דימוני שיורד מין המוט והוא חייב להיות מקביל למרפקים שלך כול הזמן.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאיבדתי את זה בדרך. אבל די מוכנה לחתום שלא לגמרי. המרפקים היו קדימה במידה רבה ומשמעותית לעומת פעם קודמת. יכול להיות שזווית הצילום משפיעה?

ואני רוצה להבין - אין שום פתיחה לצדדים במסלול של המוט? ז"א בד בבד עם מרפקים קדימה? זה מרגיש מוזר וכפוי..

ובכל אופן - יש זווית צילום עדיפה?
את לא מכווצת מספיק לטעמי.
.
מדבר על כיווץ בשכמות או כללי?
כיווץ כללי יש (אולי קשה לראות בגלל המבנה שלי והביגוד וכו) כיווץ בשכמות דורש שיפור גדול.

**יש בעיה. כי אני קוראת את זה ומתחילה להתעורר האנרגיה המטורפת בפנים ללכת לבדוק ולשפר את כל מה שהוזכר פה.
איפה הבעיה? שאני לא באמת יכולה לאפשר לעצמי ללחוץ מתי שבא לי. גם אם זה רק מוט ריק.. 😳

בכולופן, תודה אנשים! מעריכה מאוד 😘

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית