הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

משקולות וכוח?!

• פותח/ת השרשור BeN35
  • פורסם בתאריך

BeN35

משתמש משקיע
6,598
5,386
נק' מוניטין:
7,568
6,598
5,386
אהלן חברים
האם אדם שדואג להתאמן אימוני כח
יכול להתחזק,מבלי לעלות במסת שריר?
מבלי שיראו(דוגמא אני 25% שומן~)
משמע להיות חזק:
להעלות התנגדות באימונים=ולעמוד בהם
מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי

כן, עד גבול מסוים.
אם תזכר בפעם הראשונה שעשית לחיצת חזה או סקווט. התנועה לא הרגישה טבעית, המוט לא היה נוח, לא הבנת איך ואיפה להפעיל כוח וכד׳

כל הדברים האלה משתפרים עם הזמן בלי קשר לעלייה במסת שריר ומשקלי העבודה יעלו.

אבל זה סוג של התקדמות פיקטיבית לאורך זמן נדרשת עלייה במסת שריר כדי להשתפר

• פותח/ת השרשור
@hanan
אוקיי
אשאל את זה אחרת:
האם אדם שלא רואים עליו שהוא בעל מסת שריר,יכול להיות יותר חזק,מאדם שנראה ״עם גוף שרירי״

@hanan
אוקיי
אשאל את זה אחרת:
האם אדם שלא רואים עליו שהוא בעל מסת שריר,יכול להיות יותר חזק,מאדם שנראה ״עם גוף שרירי״
בהחלט. עד גבול מסוים מן הסתם, אבל בהחלט, לא חסרות דוגמאות

@hanan
אוקיי
אשאל את זה אחרת:
בהחלט יכול להיות. היכולת לייצר כוח תלויה בהרבה משתנים אבל בעיקר בנסיון אימונים וגנטיקה

• פותח/ת השרשור
לדוגמא:
תחרות האיש החזק בעולם(לא שיא המחוטבים אם בכלל,בעלי מסת שריר עצומה,אך לא מפוסלים כמו בילדרים)
בהרבה יותר חזקים מבילדרים?

מתאבקי סומו?

סתם דוגמה ממישהו שאני צופה בו ביוטיוב מדי פעם. בחור ששוקל כשבעים קילו, ונותן 180 לחיצת חזה. משקל מכובד בכל מ.ג, ובטח ובטח במ.ג שלו. תוסיף לזה שהוא נראה כמו בחור שמתאמן חודשיים-שלוש בחדר כושר

כן. למשל לא ראיתי הבדל משמעותי בגב ממתח משקל גוף 3x20 למתח עם 45 קילו, כנל לגבי מקבילים עם משקל. או בפלג גוף תחתון, אני עושה היפ טראסט עם פי 3 משקל גוף וזה לא נראה ככה מבחינת מסת השריר באזור. זה תלוי בהמון גורמים. דווקא הארבע ראשי וההמסטרינג גדלו ואני לא מרים חצי טון או עושה הרבה נפח. מצד שלישי, הרגליים נראו קצת פחות אבל עדיין דומות בהיקפים ובמסה באופן יחסי גם שהייתי עושה הרבה אירובי על אופניים, ריצות של 10-15 בקצב 4 והליכות.

לדוגמא:
תחרות האיש החזק בעולם(לא שיא המחוטבים אם בכלל,בעלי מסת שריר עצומה,אך לא מפוסלים כמו בילדרים)

מתאבקי סומו?
אין אפשרות להשוות בכלל ביניהם מבחינת כוח מכמה שההבדל גדול.
צריך לזכור שכוח הוא תוצאה של מסת שריר ויכולת. כלומר לא מספיק רק להיות גדול, גם צריך ללמוד איך לעבוד עם השריר, וזה דורש הרבה מאוד עבודה

סתם דוגמה ממישהו שאני צופה בו ביוטיוב מדי פעם. בחור ששוקל כשבעים קילו, ונותן 180 לחיצת חזה. משקל מכובד בכל מ.ג, ובטח ובטח במ.ג שלו. תוסיף לזה שהוא נראה כמו בחור שמתאמן חודשיים-שלוש בחדר כושר

קצת הגזמת עם זה שאמרת שהוא נראה כמו אחד שמתאמן חודשיים
יחסית לזה שהוא שוקל 70 יש לו מסה מכובדת

• פותח/ת השרשור
אין אפשרות להשוות בכלל ביניהם מבחינת כוח מכמה שההבדל גדול.
צריך לזכור שכוח הוא תוצאה של מסת שריר ויכולת. כלומר לא מספיק רק להיות גדול, גם צריך ללמוד איך לעבוד עם השריר, וזה דורש הרבה מאוד עבודה
אני מבין.
האם יש הבדל בין כח שנאסף משנים של אימונים,לבין כוח של שימוש בחומרים?
להבנתי בשניהם יש נסיגה,השאלה ממה ״״מרוויחים״״ יותר?

אני מבין.
האם יש הבדל בין כח שנאסף משנים של אימונים,לבין כוח של שימוש בחומרים?
להבנתי בשניהם יש נסיגה,השאלה ממה ״״מרוויחים״״ יותר?
אין מספיק מחקר בנושא כדי לתת תשובה בטוחה, אבל לדעתי אין הבדלים גדולים חוץ מאלה שקשורים למסת השריר עצמה

לדוגמא:

מתאבקי סומו?
מתאבקי סומו ענקיים, פשוט סוחבים המון שומן.

באופן כללי יצא לי לראות המון חבר׳ה שנראים מאוד רגיל ומרימים משקלים מטורפים. אם זה חברה עם אחוז שומן גבוה או חברה עם אחוז שומן מאוד נמוך ובלי המון שריר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית