הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS בכל הכוח אחרי חיטוב שלא נגמר ואימוני משקולות לקויים, איך עושים את זה נכון?

• פותח/ת השרשור anoREX
  • פורסם בתאריך

anoREX

משתמש פעיל
701
0
נק' מוניטין:
1,028
701
0
אני עובר בקרוב מאוד לנייטרלי ומשם למאסה (סוף סוף!!).

אני רוצה להתחיל בSS כדי לשמור על % שומן יציב ולצבור מאסת שריר (להעלות בכמה שפחות שומן וכמובן לצבור כמה מאסה שאפשר).

כמה נקודות על הפרק:
  1. במהלך החיטוב אימוני המשקולות שלי היו לוקים בחסר בלשון המעטה.
  2. אני סובל מכאבים בשורשי כפות הידיים, בעיקר בגלל תרגילי לחיצה.
  3. עד היום בקושי ועבדתי על הרגליים.
  4. הטכניקה שלי ברוב התרגילים גרועה, אני מתרכז בשמירה על המפרקים לאורך רוב הסט.
  5. שרירים מייצבים חלשים יחסית וצריך ליישר קו, חוסר פרופורציה ומאסה ברוב הגוף.
  6. למרות כל אלו, אני רוצה להתחיל SS קצת טיפשי, אבל מתבקש.

איך אני מתגבר על הנקודות הללו?

אני רוצה לשלב SS (אולי lite בהתחלה, לפחות בנייטרלי ואח"כ בהארד-קור) עם תרגילים נוספים לחיזוק נק' חלשות מאוד בגוף שלי (כגון כתפיים שלא סוחבות בפרסים, אמות, יד אחורית, בטן, קיצר כמעט כל השרירים הקטנים בגוף)

איך עושים את זה נכון?

בתור אחד שהיה עושה 5*50 אימוני אירובי בשבוע, מה הצורה הכי נכונה לצאת מהחיטוב ולהתקדם למאסה?
כמובן בהתחשב בעובדה שהקיץ קרב ובא ואני לא רוצה שתקופת החיטוב תיהיה לחינם.

בעיקרון קשה לי מאוד לשרוף שומן, אבל קל לי מאוד לצבור מאסה ולהעלות במשקל (בתקווה שזה לא שומן).

בקרוב יצא אשכול מקביל בתזונה 😃

תודה רבה על העזרה.

• פותח/ת השרשור
אני נמנע מתרגילים שמכבידים על שורשי כפות הידיים בשבועיים הקרובים ובינתיים מחזק את הידיים.

מר לטיסימוס, היום עשיתי קצת סקאווטים עם מוט בלבד רק לראות כמה אני גרוע, האמת שהיה לא רע, הוספתי 4 סטים של מקס' חזרות במתח והרגשתי די טוב, ועשיתי את זה אחרי 50 דק' אליפטיקל כשלא אכלתי בערך מ12 וחצי בצהריים ככה שאני מדולל רצח.

האמת שזה הרגיש די טוב, להתאמן קצת יותר רציני מרוב המתאמנים, אני נראה לי אסתגל לתוכנית הזאת טוב 😃

ד"א, האירובי הוא להעלות את הBMR שלי ככה שאני יוכל לאכול כמו בנאדם ולא כדי לחטב, בכל מקרה אני מדבר יותר מדי, אני צריך להתחיל ולתת לזה זמן.

טוב תעשה מה שאתה חושב לנכון, גם בסקוואט מופעל לחץ על פרק כף היד, ובכ-ל תרגיל שהיד משתתפת..
ואם אתה לא לוקח כדורים אני לא רואה סיבה שהדלקת תפסק..

• פותח/ת השרשור
זה בא והולך אצלי, אני לא רואה סיבה לקחת כדורים שלרוב לא עוזרים, עשיתי MRI לפני שבועיים ולא יצא לי כלום.
ככה שאני לא ממש לחוץ, אני נח כמה שאפשר ומחזק את האיזור בינתיים.

• פותח/ת השרשור
בהצלחה אור !!

תודה!

היום עשיתי 6-7 סטים של סקוואט עם 40 ק"ג ללמוד את הטכניקה, אני צריך לעבוד על להעלות את התחת קודם ולתת לשאר הגוף לעלות לבד, להתיישר, ולהגיע לפישוק רחב יותר (כמובן שלשבור מקביל)
וכמובן שצריך להתרגל לתרגיל, המוט לא יושב נוח, בסרטונים זה נראה כ"כ פשוט אבל זה ממש לא, צריך לתרגל את זה המון, לא שמרתי על חצי מהדגשים תוך כדי התרגיל.

עשיתי 4 מתח * 5 חזרות.

4 בנצ' (60 ק"ג) * 5 חזרות

לא נראה לי שאני אוכל להעמיס גם פאוור קלין לפחות עד שאני אפתר מהפציעות ואחזק את הידיים.

לפחות 5 אנשים נוספים עשו SS \ טקסס מ'טאהוד במקביל אלי במכון, היה נחמד 😃

שכחתי שדפקתי היום סטייק 300 גרם + אורז + צ'יפס בצהריים, 20 חתיכות סושי + רול בקרנף ויוגורט מפוצץ ג'אנט בyogo ועוד כמה בורקסים ומיץ מנגו טבעי :D (יום ראשון מתוך 2 של העמסה)
תכף אני אכין לי חביתה מ5 ביצים עם גבינות ולחמניה בצד.

תודה!

היום עשיתי 6-7 סטים של סקוואט עם 40 ק"ג ללמוד את הטכניקה, אני צריך לעבוד על להעלות את התחת קודם ולתת לשאר הגוף לעלות לבד, להתיישר, ולהגיע לפישוק רחב יותר (כמובן שלשבור מקביל)
וכמובן שצריך להתרגל לתרגיל, המוט לא יושב נוח, בסרטונים זה נראה כ"כ פשוט אבל זה ממש לא, צריך לתרגל את זה המון, לא שמרתי על חצי מהדגשים תוך כדי התרגיל.

עשיתי 4 מתח * 5 חזרות.

4 בנצ' (60 ק"ג) * 5 חזרות

לא נראה לי שאני אוכל להעמיס גם פאוור קלין לפחות עד שאני אפתר מהפציעות ואחזק את הידיים.

לפחות 5 אנשים נוספים עשו SS \ טקסס מ'טאהוד במקביל אלי במכון, היה נחמד 😃

שכחתי שדפקתי היום סטייק 300 גרם + אורז + צ'יפס בצהריים, 20 חתיכות סושי + רול בקרנף ויוגורט מפוצץ ג'אנט בyogo ועוד כמה בורקסים ומיץ מנגו טבעי :D (יום ראשון מתוך 2 של העמסה)
תכף אני אכין לי חביתה מ5 ביצים עם גבינות ולחמניה בצד.

אתה לא יודע שבלחמניות יש חיידק בולשיטשלמדעניםשרוציםכסף?

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!
היום אימון שני ויום העמסה שני (היום ממש הגזמתי עם האוכל), אני אנסה לעשות היום קצת פרסים, צריך להזהר עם התרגיל הזה ועם שורשי כפות הידיים, במקביל אני אתאמן עוד על הטכניקה בסקוואט.

תודה רבה!
היום אימון שני ויום העמסה שני (היום ממש הגזמתי עם האוכל), אני אנסה לעשות היום קצת פרסים, צריך להזהר עם התרגיל הזה ועם שורשי כפות הידיים, במקביל אני אתאמן עוד על הטכניקה בסקוואט.
אני ממליץ לך לעלות סרטונים לפורום של התרגילים, שתיהיה בטוח בטכניקה.

אפשר לדעת איך אתה מחזק את האיזור הפצוע?
גם אני סובל מכאבים מאז שהתחלתי להתאמן והייתי אצל אורתופד בנושא...(נתן כדורים(ארטופן)ומשחה ושלח אותי לדרכי..)
חוץ מפיזיותרפיה יקרה וזריקות כואבות באיזור. 😃

אפשר לדעת איך אתה מחזק את האיזור הפצוע?
גם אני סובל מכאבים מאז שהתחלתי להתאמן והייתי אצל אורתופד בנושא...(נתן כדורים(ארטופן)ומשחה ושלח אותי לדרכי..)
חוץ מפיזיותרפיה יקרה וזריקות כואבות באיזור. 😃

תמשיך להתאמן כרגיל הכאבי מפרקים יעברו
אלא אם אתה עובד לא נכון ופוצע את עצמך

אם אתה מתאמן רגיל כאבי מרפקים זה דבר שבשגרה, תן לזה כמה אימונים לי תוך כדי האימון הכאב עובר (כשהיה לי בעבר)

הכוונה לכאבים שלא נוצרו עקב חבלה !

תמשיך להתאמן כרגיל הכאבי מפרקים יעברו
אלא אם אתה עובד לא נכון ופוצע את עצמך

אם אתה מתאמן רגיל כאבי מרפקים זה דבר שבשגרה, תן לזה כמה אימונים לי תוך כדי האימון הכאב עובר (כשהיה לי בעבר)

הכוונה לכאבים שלא נוצרו עקב חבלה !
כשאתה אומר חבלה אתה מתכוון פציעה נכון? כי אם יש לי דלקת בשורש כף היד-שזה בעצם מה שאובחן,
אין בעצם מה לעשות חוץ מלחכות נכון? אני לא אפסיק להתאמן בגלל כאבים שהם לא כרוניים..

• פותח/ת השרשור
כשאתה אומר חבלה אתה מתכוון פציעה נכון? כי אם יש לי דלקת בשורש כף היד-שזה בעצם מה שאובחן,
אין בעצם מה לעשות חוץ מלחכות נכון? אני לא אפסיק להתאמן בגלל כאבים שהם לא כרוניים..

בנוגע לכאבים, אני עושה המון עבודה עם קפיץ, מותח את הגידים ואת העצב, ובעיקר שומר על היד בתרגיל, דואג לא לשבור את האחיזה ולקפל את שורש כף היד, בסוף תרגילי מתח אני מחזיק את עצמי בצורה שאני ממש מרגיש את האמות (לאורך 10-15 שניות), בכללי מחזיק משקולות באחיזה חזקה מאוד כדי לחזק את האחיזה (עוצר באוויר ופשוט מחזיק עד קצה גבול היכולת - לדוגמא בפטישים) ובכלל את כל השרירים המייצבים והמפרק.
גם בעבודה מול מקלדת אני משתל לשמור על מנח נכון של הידיים.

אני מתאמן עם רצועה שנמתחת סביב שורש כף היד ומקבעת אותה (יצא לי גנדליון דורסלי בשורש כף יד שמאל -בחלק העליון וזה ממש לא נעים אבל אין מה לעשות.)
היום עשיתי פרסים! היה אחד החזקים! אחד המדריכים שגם עושה SS הסביר לי את הטכניקה וכו', נראה לי שאני עושה את זה לא רע, צריך לעבוד על העליה האנכית והחזרה האנכית, לשמור על הרגליים והתחת מכווצים ועל מרחק נכון בין הידיים, חזה בחוץ גב בפנים וכל זה.

נשאר לי ללמוד דדליפט, ולשפר את הטכניקות בסקוואט, בנץ' ופרס.

סיימתי היום העמסה של בערך 5500-6000 קלוריות, קינחתי במוזס (ובאמת שכואבת לי הבטן ואני אצטער על זה מחר..) סה"כ העמסה דו יומית בסביבות ה10K קלוריות (זה בערך מה שאכלתי בשבוע האחרון כולו 😵)

• פותח/ת השרשור
אני מקפיץ את הנושא,

הכאבים בשורשי כפות הידיים עברו בינתיים (השבוע לא עשיתי שום עבודת משקולות רק 100-150 חזרות במשך היום עם הקפיץ).

העניין שביום שישי עשיתי פרסים, וגם יד אחורית בתרגיל נפרד (וזה יום אחרי שעשיתי סקוואטים \ בנצ' כשחודשים לא התקרבתי לתרגיל הזה)

יש לי מעין כאב מעצבן בחלק הפנימי של מרפק ימין, גם כשאני לא מתאמץ וזה נראה לי קשור לעומס שהפעלתי על המפרק בחמישי-שישי, יש מצב שהעמסתי על המפרק וזה יוצר אי נעימות באיזור, בכל מקרה אני לא מתכוון להתחיל SS לפני יום ראשון, אני מקווה שעד אז יעברו הכאבים, אני מאמין שזה גם נובע מטכניקה לקויה בכל התרגילים ועומס גבוהה מהרגיל, אני מקווה שזה לא ירדוף אותי עכשיו.

מישהו מכיר את הכאב (באיזור) שאני מדבר עליו? מה כדאי לעשות?

סעמק,
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?p=48582
http://startingstrength.com/resources/forum/showthread.php?p=114302

תיאורים מדוייקים למדי של איזור הכאב :( כמו שחשבתי, לנוח קצת, נקווה שזה לא ישפיע 😵

בנוגע לכאבים, אני עושה המון עבודה עם קפיץ, מותח את הגידים ואת העצב, ובעיקר שומר על היד בתרגיל, דואג לא לשבור את האחיזה ולקפל את שורש כף היד, בסוף תרגילי מתח אני מחזיק את עצמי בצורה שאני ממש מרגיש את האמות (לאורך 10-15 שניות), בכללי מחזיק משקולות באחיזה חזקה מאוד כדי לחזק את האחיזה (עוצר באוויר ופשוט מחזיק עד קצה גבול היכולת - לדוגמא בפטישים) ובכלל את כל השרירים המייצבים והמפרק.
גם בעבודה מול מקלדת אני משתל לשמור על מנח נכון של הידיים.

אני מתאמן עם רצועה שנמתחת סביב שורש כף היד ומקבעת אותה (יצא לי גנדליון דורסלי בשורש כף יד שמאל -בחלק העליון וזה ממש לא נעים אבל אין מה לעשות.)
היום עשיתי פרסים! היה אחד החזקים! אחד המדריכים שגם עושה SS הסביר לי את הטכניקה וכו', נראה לי שאני עושה את זה לא רע, צריך לעבוד על העליה האנכית והחזרה האנכית, לשמור על הרגליים והתחת מכווצים ועל מרחק נכון בין הידיים, חזה בחוץ גב בפנים וכל זה.

נשאר לי ללמוד דדליפט, ולשפר את הטכניקות בסקוואט, בנץ' ופרס.

סיימתי היום העמסה של בערך 5500-6000 קלוריות, קינחתי במוזס (ובאמת שכואבת לי הבטן ואני אצטער על זה מחר..) סה"כ העמסה דו יומית בסביבות ה10K קלוריות (זה בערך מה שאכלתי בשבוע האחרון כולו 😵)

הרצועה הזאת שאתה מדבר עליה,אפשר לקנות אותה בארץ?אפשר עליה קצת מידע?
פתחתי נושא על תומכי שורש כף היד(הרצועה הזאת) ולא קיבלתי תשובה :(
ומה זה הקפיץ הזה שאתה מדבר עליו..סליחה שאני סתם ככה מתפרץ לך לאשכול..

• פותח/ת השרשור
הרצועה הזאת שאתה מדבר עליה,אפשר לקנות אותה בארץ?אפשר עליה קצת מידע?
פתחתי נושא על תומכי שורש כף היד(הרצועה הזאת) ולא קיבלתי תשובה :(
ומה זה הקפיץ הזה שאתה מדבר עליו..סליחה שאני סתם ככה מתפרץ לך לאשכול..

הרצועות נקנו מBB, אלו רצועות שתומכות בשורשי כפות הידיים עם סקוטש.

הקפיץ? זה הV הזה שלוחצים עם היד ועובד על האמה.

הכאבים במרפק לא עוברים :(

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית