תואר ראשון Let's talk about it

ויכוח שיש לי עם חבר שאולי תוכל לפתור לנו
אנחנו כרגע בני 20 חיילים והחבר עבר קורס תכנות של ממר"ם (הויכוח תקף גם לשאר הקורסים הדומים למשל מגן סייבר בממר"ם או כל הקורסים של מודיעין גאמא וכדומה) והוא טוען שאצלו (הם כולם חותמים קבע 2.5 שנים) ברגע שאנשים משתחררים באותה שניה חוטפיםאותם לחברות הייטק מובילות בלי שיש להם שום תואר ושום כלום אלא רק על סמך הניסיון הצבאי שלהם בעוד שאני מכיר כמו שאתה אומר שאנשים ללא תואר קשה מאוד להתקבל למקומות עבודה בימינו, מי מאיתנו צודק? האם באמת בן אדם שהתקבל להיות בתפקיד שקשור למחשבים בצבא חוסך לעצמו 3 שנות תואר ובנוסף מקבל 3 שנות ניסיון עליי בשירות החובה שלו? זה עד כדי כך פותח פער ביני לבינו?

לא חוסך לעצמו תואר, אבל כן יש לו יתרון גדול ביציאה לאזרחות ועבודה במשרת סטודנט במהלך התואר. הוא יוכל למצוא עבודה אחרי הצבא בלי תואר - אבל לפי דעתי זו תהיה טעות לטווח ארוך.

לומר לך שזה שווה שנתיים וחצי קבע אני לא יכול, אבל לפחות זה לא עתודה.

מה הכוונה רשת קשרים שמכירה ביכולות שלהם?
והשאלה היא האם בעצם זה תחליף לתואר או שגם הם צריכים עדיין תואר כמו שחלק אמרו פה שחובה תואר כדי להתקבל או לפחות להתקדם למשרות ניהוליות?
מה שכן האם הפער הזה ניתן להדבקה או שאם בן אדם שירת בתפקיד טוב פשוט ללא קשר למחשבים (למשל אני חוקר במשרד הביטחון) הוא די נדפק?
קשרים הכוונה אנשים שמכירים אותך / היחידה ששירתת בה ולכן יתנו לך קרדיט על הידע והנסיון שלך.
ולכן הרבה מתקבלים למשרות טובות גם ללא תואר (למרות שחלק גדול עושים תואר במסגרת השירות הצבאי)

תפקידים ניהוליים זה חירטוט, מסלול הקידום המקצועי הרבה יותר אטרקטיבי ומבטיח תעסוקה לעומת תפקידים ניהוליים שפוגעים במקצועיות שלך.

כמובן שאפשר להדביק את הפער, תסיים תואר ותתחיל לעבוד עם השנים הפער מצטמצם.
אבל ללא ספק שירות צבאי טכנולוגי הוא מקפצה משמעותית

לא חוסך לעצמו תואר, אבל כן יש לו יתרון גדול ביציאה לאזרחות ועבודה במשרת סטודנט במהלך התואר. הוא יוכל למצוא עבודה אחרי הצבא בלי תואר - אבל לפי דעתי זו תהיה טעות לטווח ארוך.

לומר לך שזה שווה שנתיים וחצי קבע אני לא יכול, אבל לפחות זה לא עתודה.
תכלס מה ההבדל בין עתודה לזה, שנתיים וחצי קבע לחתום לעומת 3 העתודה זה לא כזה הבדל
למה אתה לא יכול להגיד שזה שווה? בשנתיים וחצי האלה הם צוברים עוד ניסיון ומרויחים כסף בזמן שאני עושה תואר שהם כנראה לא יצטרכו

תכלס מה ההבדל בין עתודה לזה, שנתיים וחצי קבע לחתום לעומת 3 העתודה זה לא כזה הבדל
למה אתה לא יכול להגיד שזה שווה? בשנתיים וחצי האלה הם צוברים עוד ניסיון ומרויחים כסף בזמן שאני עושה תואר שהם כנראה לא יצטרכו

בתור עתודאי אתה אאוטסיידר בלימודים ואאוטסיידר בצבא, שתי התקופות המעניינות בחייך - יש דברים חשובים יותר מכסף.

לגבי "תואר שהם כנראה לא יצטרכו" - תלוי בהיצע ובביקוש, רשמתי כבר את דעתי לגבי תארים.

בתור עתודאי אתה אאוטסיידר בלימודים ואאוטסיידר בצבא, שתי התקופות המעניינות בחייך - יש דברים חשובים יותר מכסף.
יחידה קרבית או שירות בבסיס סגור תתרום לך הרבה דברים להמשך החיים, אם כי אולי לא מוחשיים כמו שירות בסייבר או ממרם

השאלה היא כמה ירוויח בן אדם ספציפי עם מוסר עבודה ואינטיליגנציה ספציפית בין תואר לללא תואר.

אגב, אני לא אומר שלא צריך ללמוד כלום, אני אומר שצריך להסתכל גם על הכשרה מקצועית.

יש כאן חבר ותיק בפורום שעשה תואר במנהל עסקים וחנ״ג, הבין שאפשר לנגב איתו את התחת והלך לעשות איזשהו קורס מקצועי בהאקר יו (אני חושב) השאלה שלי, איפה הוא היה נמצא היום אם היה עושה את הקורס מקצועי במקום התואר, 3 שנים לפני.

אתה אומר בן אדם ספציפי אך הכתבה מראה לנו ממוצע.
בדיוק כמו מה שנאמר לחברים פה בפורום אם יש מישהו אחד שהדרך שלו עובדת לא זה לא אומר שניתן להשליך ממנו לכל השאר.

תלמד - כנראה שתשתכר יותר משכיר שלא למד

הוא יוכל למצוא עבודה אחרי הצבא בלי תואר - אבל לפי דעתי זו תהיה טעות לטווח ארוך.
תוכל בבקשה לפרט יותר על למה זו טעות? מבחינת הניסיון שלך ושל אשתך?
אני כרגע באותו מצב בצבא ויש לי אפשרות לעשות תואר אבל רק ממכללה,
ואני מתלבט אם זה בכלל שווה את ההשקעה..
מרגיש לי שעדיף לי ללכת לתרום לפרוייקט של קוד פתוח או לעבוד בתור פריילנסר וזה רק יתרום לי יותר מבחינת ניסיון והבנה של המקצוע
מאשר ללמוד עכשיו מתמטיקה וכו שלא תשמש אותי כמעט בכלל בהמשך(בהנחה שאני לא מעוניין להתעסק בתחומים מתמטיים אלא רק להישאר בתור מתכנת).
אני לא יודע אם זה באמת שווה את ההשקעה כי אחרי הכל זה גם תואר ממכללה,
זה לא שנפתחות בפניי דלתות לעולמות המחקר זה באמת מרגיש רק כמו ווי בקורות חיים..

בתור עתודאי אתה אאוטסיידר בלימודים ואאוטסיידר בצבא

אני כנראה אחד האחרונים שיסנגר על מסלול העתודה, אבל דווקא זו אמירה מאוד גורפת ורחוקה מהאמת.
לא אני ולא החברים שלי היינו אאוטסיידרים בלימודים.
עתודאים שכן היו אאוטסיידרים, would have been בדיוק אותם אאוטסיידרים גם אם היו מגיעים לאוניברסיטה אחרי שירות צבאי. עניין של אופי.
יותר מזה - בתקופתי (במחזור שלי ובשניים-שלושה מחזורים לפניי ואחריי), הייתה כמות לא מבוטלת של יו"ר ועד הסטודנטים בפקולטות השונות שהיו עתודאים, מחזיקי עמדות מפתח באגודת הסטודנטים של המוסד שהיו עתודאים, וכו'.
אם אתה מגדיר להיות אאוטסיידר כחוסר יכולת להשתתף בשיחות של "וואי אחי זוכר איך היה בצבא, איזה פק"ל קפה היינו מרביצים" ודומותיהן, אז כן.

על הצבא אין בכלל מה לדבר - הרוב המוחלט של העתודאים מגיעים ליחידות שבהן היושבים לשמאלם ולימינם הם עתודאים בדיוק כמוהם או חבר'ה לא עתודאים שהם בגילם פחות או יותר.
נהפוך הוא - עתודאי בצבא לרוב יימצא בעמדת כוח ונוחות, כשמסביבו אנשים פחות או יותר ברמתו, ולא ירגיש עוף מוזר (שוב, אם נולדת עוף מוזר, כזה תהיה בכל מקום).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית