הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הבדל ענק בביצוע בנץ' ב-2 ספסלים שונים

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
משהו לא ברור לי בכלל. אני כבר אוכל סרט שאני נחלש או לא יודע מה.

יש לי חדר כושר בבית עם כלוב ומיטת בנץ' ומוט אולימפי, ויש גם אצל חבר שאני מתאמן איתו מוט אולימפי ומיטת אימון שונה משלי (ב3 ס"מ בערך גבוהה יותר).

ב-2 המקרים אני עובד עם 100 ק"ג. רוב האימונים אצל החבר. פעם ב-5-6 אימונים יוצא לי להתאמן בנץ' בבית.

אצל חבר

מצליח לעשות 4 סטים של 6 חזרות. התקדמתי מ-4 כפול 5 ל-4 כפול 6 בתוך כחודש.

בבית
בקושי מסיים סט אחד של 5 חזרות, גג 2 סטים.

האם ייתכנו כאלה הבדלים משמעותיים?!

• פותח/ת השרשור
אחד ההבדלים המרכזיים אני חושב הוא ביכולת הקשתה שיש לי בגב בין 2 הספסלים כאשר בספסל האחד אני מצליח להקשית טוב יותר כי הוא גבוה יותר לעומת הספסל השני שיש לי פחות יכולת הקשתה ואז העומס על הכתפיים גבוה יותר ואני חושב ששם "קבור הכלב"....

אני עכשיו אחרי אימון בספסל שבו אני מבצע פחות טוב ומה שאני שם לב אליו תמיד הוא להרגשת עומס על הכתפיים בכל פעם שאני מתאמן על הספסל הזה.

משהו לא ברור לי בכלל. אני כבר אוכל סרט שאני נחלש או לא יודע מה.

יש לי חדר כושר בבית עם כלוב ומיטת בנץ' ומוט אולימפי, ויש גם אצל חבר שאני מתאמן איתו מוט אולימפי ומיטת אימון שונה משלי (ב3 ס"מ בערך גבוהה יותר).

ב-2 המקרים אני עובד עם 100 ק"ג. רוב האימונים אצל החבר. פעם ב-5-6 אימונים יוצא לי להתאמן בנץ' בבית.

אצל חבר

מצליח לעשות 4 סטים של 6 חזרות. התקדמתי מ-4 כפול 5 ל-4 כפול 6 בתוך כחודש.

בבית
בקושי מסיים סט אחד של 5 חזרות, גג 2 סטים.

האם ייתכנו כאלה הבדלים משמעותיים?!

התקדמת בכלל במשקלי העבודה בשנתיים האחרונות?
יש לי הרגשה שאתה באימון יתר כבר הרבה זמן...

אחד ההבדלים המרכזיים אני חושב הוא ביכולת הקשתה שיש לי בגב בין 2 הספסלים כאשר בספסל האחד אני מצליח להקשית טוב יותר כי הוא גבוה יותר לעומת הספסל השני שיש לי פחות יכולת הקשתה ואז העומס על הכתפיים גבוה יותר ואני חושב ששם "קבור הכלב"....
זה בדיוק מה שחשחבתי עליו. בנוסף, עניין ה- leg drive יכול להיות מושפע מגובה הספה.
עוד דברים שיכולים להשפיע:
משקלים של הפלטות ושל המוט, לפעמים יש הבדלים של איזה 2.5 קילו בין מוטות וזה יכול להשפיע.
עובי הספה (בספה רחבה יותר יהיה לך קל יותר).
עניין פסיכולוגי - שיש ליידך מישהו יש לך יותר מוטיבציה ו"ראבק".
ספה אחת שחלקה ומחליקה יותר מהשניה, ואז הleg drive שלך חלש יותר. תבדוק את זה, נסה לשים גומייה על 2 הספסלים שתמנע ממך להחליק.
עובי המוט והסימונים עליו - יכול להיות שאתה אוחז אחיזה רחבה יותר או צרה יותר ולכן יותר קשה לך, וזה בגלל הסימונים שלא זהים בהכרח ב2 מוטות, וגם עובי המוט שמשפיע על האחיזה ויכול לעייף אותך.

• פותח/ת השרשור
@Sergio_Katz
התקדמתי וחזרתי התקדמתי וחזרתי
המון מחלות, ילדה שנולדה, מחלת הנשיקה באמצע, נסיגות וחזרות, ולילות ללא שינה.

לאחרונה דווקא הרגשתי שאני נוגע בנקודה שלא הייתי בה, עם ה-4 סטים ל-6 חזרות עם 100 כאשר בכל שבוע התקדמתי בחזרה אחת כלומר ב-4 שבועות התקדמתי מ-4x5x100 ל-4x6x100.

ואז התאמנתי על הספסל בבית ולא אצל החבר הקבוע, והרגשתי שחזרתי שנה אחורה חחח... אה כן, עברתי שבוע של לילות עם 2-3 שעות שינה בקושי בגלל ילדה חולה (לרבות לילה במיון) ובלילה לפני האימון הייתה שינה של 5 שעות לא רצופות כמובן... אבל אני מרגיש שמעל לכל ההבדל נובע מהגובה של הספסל, היעדר לג דרייב, הקשתה מעטה וכו'.

@Sergio_Katz

לאחרונה דווקא הרגשתי שאני נוגע בנקודה שלא הייתי בה, עם ה-4 סטים ל-6 חזרות עם 100 כאשר בכל שבוע התקדמתי בחזרה אחת כלומר ב-4 שבועות התקדמתי מ-4x5x100 ל-4x6x100.

ואז התאמנתי על הספסל בבית ולא אצל החבר הקבוע, והרגשתי שחזרתי שנה אחורה חחח... אה כן, עברתי שבוע של לילות עם 2-3 שעות שינה בקושי בגלל ילדה חולה (לרבות לילה במיון) ובלילה לפני האימון הייתה שינה של 5 שעות לא רצופות כמובן... אבל אני מרגיש שמעל לכל ההבדל נובע מהגובה של הספסל, היעדר לג דרייב, הקשתה מעטה וכו'.
רוחב הספה אותו דבר?

@Sergio_Katz

מה המשקלים שלך בתרגילים האחרים?
איך נראית התוכנית שלך?

בנוגע לספסל, אתה יכול להגביה אותו?
הייתי מציע לשים מתחת לספסל קרשי עץ וכדומה.

לי יש הבדל עצום בין מיטה תחרותית, ומיטה שלי.
תחרותית הרבה יותר קלה לי.

במכון שאני מתאמן יש שתי ספות, באחד אני מרים 130 קילו, בשני 20% פחות לפחות.
המון המון דברים משפיעים על זה, זה הבעיה בהרגל לספה מסויימת. אם הייתי חוזר אחורה במשקלים ומרגיל את עצמי לספה השניה אני בטוח שהייתי מרים אותו דבר אבל על הספה הראשונה 20% פחות.
כח ההרגל.

זה דבר נורמלי לגמרי, תמיד שאני יוצא לחופשות וכו' אני מאבד 20% מהבנץ שלי כי המיטה פחות נוחה ויוצא לי פחות קשת.

• פותח/ת השרשור
@Sergio_Katz
התכנית שלי כרגע לא קבועה. אני בזמן שאול מתאמן הבוקר מוקדם או בערב מאוחר כשיש לי זמן 4-6 פעמים בשבוע..

מרים כבד רק בסופ"ש שישי שבת...

"כבד"... הכל יחסי כן...
אבל במהלך השבוע יותר מתאמן מתח ומקבילים ואימונים של רבע שעה עשרים דקות כי אני מתאמן בבית ואין לי הרבה זמן פנוי (ילדה, עבודה, ומחלק את הזמן שלי בין המון דברים ומעט שעות שינה)

@Sergio_Katz
התכנית שלי כרגע לא קבועה. אני בזמן שאול מתאמן הבוקר מוקדם או בערב מאוחר כשיש לי זמן 4-6 פעמים בשבוע..

מרים כבד רק בסופ"ש שישי שבת...

"כבד"... הכל יחסי כן...
אבל במהלך השבוע יותר מתאמן מתח ומקבילים ואימונים של רבע שעה עשרים דקות כי אני מתאמן בבית ואין לי הרבה זמן פנוי (ילדה, עבודה, ומחלק את הזמן שלי בין המון דברים ומעט שעות שינה)
עדיף שתתאמן בתוכנית קבועה שמובנית על התקדמות וכוללת בתוכה התחשבות גם באילוצים של חוסר שינה, קוצר זמן וכו' וכו'...

בדיוק מה שסרחיו רשם.
עדיף לך להכין תוכנית ברורה וישימה עם התחשבות בכל הגורמים, מאשר להרים כבד שישי שבת ובאמצע השבוע לעשות מתח ומקבילים ולקוות שמשהו יקרה.
אל תתאמן רק כדי לסמן וי, אלא אם כן זה המטרה שלך כמובן, להתאמן בשביל כושר גופני כללי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית