הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אינפוגרפיק האם מחסור בשעות שינה יכול להשפיע לרעה על הרכב הגוף (מסה רזה/מסת שומן)?⁣

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
*****⁣
שני מחקרים בתחום השינה והרכב גוף מנסים לשפוך קצת אור האם מחסור בשעות שינה משפיע לרעה על הרכב הגוף בזמן ירידה במשקל/חיטוב. תחום מחקר השינה, במיוחד בהקשר של תזונה ואימונים, לוקה בחסר – הן בשיטות המדידה ובמערך המחקר. אבל עם מה שיש לנו זמין כיום, נראה שיש איזשהו "טרנד" בכך שמחסור בשינה יתכן ומשפיעה לרעה על הרכב הגוף. ⁣

אנשים שישנו פחות בלילה, גם אם השלימו שעות שינה בסופ"ש (וזה יתכן גם תקף להשלמת שעות שינה במהלך היום), הורידו אומנם את אותו המשקל אך הרכב הגוף היה שונה (כביכול הורידו פחות שומן ואיבדו יותר מסה רזה).⁣

מדידות אקוטיות שכאלו הן בעיתיות בפני עצמן, אבל זה כיוון לעוד מחקר שיאשש את הטענות הללו באופן מובהק יותר. ⁣

מבחינה קוגניטיבית נראה שאנשים שישנים לפחות 7 שעות (7:20 ליתר דיוק) השיגו תוצאות טובות יותר מבחינת כושר התמודדות עם מבחנים והחלטות באופן כללי בחיים מאשר אלו שישנו פחות. קשה להמליץ כמה לישון מאחר וזה כנראה מאוד אינדיבידואלי מאדם לאדם, אך הייתי ממליץ על לפחות 7 שעות שינה בלילה (וכנראה לא יותר מ-9 שעות. כן, יש דבר כזה "יותר מידי שעות שינה").⁣

חלומות פז 😴😇

1.jpg

2.jpg
4.jpg

3.jpg
5.jpg

נערך לאחרונה:
תודה 😃
מה ההשפעה של השינה בזמן עליה מתונה במסה?

מה גורם עודף שעות שינה?
אם יש לי אפשרות לקום ביקיצה טבעית והיא נמשכת 10-11 שעות, עדיף לשים שעון ל9 שעות שינה?

• פותח/ת השרשור
מה גורם עודף שעות שינה?
אם יש לי אפשרות לקום ביקיצה טבעית והיא נמשכת 10-11 שעות, עדיף לשים שעון ל9 שעות שינה?
זה אומר שלא ישנת מספיק במהלך השבוע. השלמת שעות שינה, אז עדיף להמשיך לישון

• פותח/ת השרשור
אם זה נטו שינה ולא סתם להיות במיטה, אז הייתי מנסה לבדוק את זה במעבדת שינה. זה נשמע מוזר

אם זה נטו שינה ולא סתם להיות במיטה, אז הייתי מנסה לבדוק את זה במעבדת שינה. זה נשמע מוזר
ואם לישון 5-6 שעות עושה לי הרבה יותר טוב מלישון 7-9 שעות. מרגישה שאם אני ישנה יותר אני קמה הרבה יותר עייפה ורעבה. יש קשר? בימים שאני ישנה פחות אני הרבה יותר עירנית,אנרגטית,מאוזנת מבחינת רעב

לא אני מדבר באופן קבוע במשך כל השבוע נע בין 9ל11 שעות
בדיקות דם לא מזמן הראו שאין חוסרים
הרבה פעמים זה נגרם מלחץ נפשי כלשהו ופשוט רוצים להישאר במיטה כי זה הכי קל וכיף, כדאי לך לבדוק את זה.

לפעמים יש קשר למחזורי שינה, אם קמים באמצע מחזור שינה מרגישים עייפים ושבורים.
אבל אני אומרת בדיוק הפוך. ככל שאני ישנה קצת אני הרבה יותר אנרגטית ופעילה. בימים שאני ישנה הרבה נעלמת לי תחושת השובע ואני נהיית יצור טורף כל

זה לא הפוך, מחזור שינה זה שעה וחצי. אולי שאת ישנה פחות את קמה בדיוק אחרי 4 מחזורים ושאת ישנה יותר את כמה באמצע של 5 או 6.

נערך לאחרונה:
*****⁣
שני מחקרים בתחום השינה והרכב גוף מנסים לשפוך קצת אור האם מחסור בשעות שינה משפיע לרעה על הרכב הגוף בזמן ירידה במשקל/חיטוב. תחום מחקר השינה, במיוחד בהקשר של תזונה ואימונים, לוקה בחסר – הן בשיטות המדידה ובמערך המחקר. אבל עם מה שיש לנו זמין כיום, נראה שיש איזשהו "טרנד" בכך שמחסור בשינה יתכן ומשפיעה לרעה על הרכב הגוף. ⁣

אנשים שישנו פחות בלילה, גם אם השלימו שעות שינה בסופ"ש (וזה יתכן גם תקף להשלמת שעות שינה במהלך היום), הורידו אומנם את אותו המשקל אך הרכב הגוף היה שונה (כביכול הורידו פחות שומן ואיבדו יותר מסה רזה).⁣

מדידות אקוטיות שכאלו הן בעיתיות בפני עצמן, אבל זה כיוון לעוד מחקר שיאשש את הטענות הללו באופן מובהק יותר. ⁣

מבחינה קוגניטיבית נראה שאנשים שישנים לפחות 7 שעות (7:20 ליתר דיוק) השיגו תוצאות טובות יותר מבחינת כושר התמודדות עם מבחנים והחלטות באופן כללי בחיים מאשר אלו שישנו פחות. קשה להמליץ כמה לישון מאחר וזה כנראה מאוד אינדיבידואלי מאדם לאדם, אך הייתי ממליץ על לפחות 7 שעות שינה בלילה (וכנראה לא יותר מ-9 שעות. כן, יש דבר כזה "יותר מידי שעות שינה").⁣

חלומות פז 😴😇

זה לא בעייתי לדעתך להסיק מסקנות ממחקר על עשרה אנשים? אין איזו כמות אנשים מינימלית שצריך כדי שהמסקנות והסטטיסטיקה היו אמינים מספיק?

שאלה שמאוד מעניינת אותי

אם אני מצליח לישון 12-17 שעות רצוף, יהיה לזה אפקט חיובי מאוד להתאוששות הגוף ולפיתוח הגוף?

זה לא בעייתי לדעתך להסיק מסקנות ממחקר על עשרה אנשים? אין איזו כמות אנשים מינימלית שצריך כדי שהמסקנות והסטטיסטיקה היו אמינים מספיק?
לרוב על מנת להסיק שהמחקר מהימן דרושה קבוצת ניסוי של 30 אנשים.

נ"ב: כבר ראיתי מחקרים שבוצעו על קבוצות של 25 ואפילו 12 אנשים. לעיתים היה ניתן להסיק מהם תוצאות מרחיקות לכת בנושא הנבדק. כמובן שזה תלוי בעיקר במשתנים שבודקים, אבל הייתי אומר שאיכות ואופן ביצוע המחקר (כולל בידוד משתנים נכון) יותר משפיעים על האמינות של מסקנותיו מאשר מס' המשתתפים (עד רמה מסוימת כמובן).

נערך לאחרונה:
שאלה שמאוד מעניינת אותי

אם אני מצליח לישון 12-17 שעות רצוף, יהיה לזה אפקט חיובי מאוד להתאוששות הגוף ולפיתוח הגוף?

מבלי לדעת שום ידע מקדים בנושא, אני כבר יכולה לומר לך 90% שלא...
כל דבר צריך לעשות במידה. להתאמן במידה לאכול במידה, לשתות במידה ולישון במידה.
עודף שינה לא ייתן לך תוצאה טובה יותר כמו שעודף אימונים לא ייתן...

מבלי לדעת שום ידע מקדים בנושא, אני כבר יכולה לומר לך 90% שלא...
כל דבר צריך לעשות במידה. להתאמן במידה לאכול במידה, לשתות במידה ולישון במידה.
עודף שינה לא ייתן לך תוצאה טובה יותר כמו שעודף אימונים לא ייתן...

אני יודע שזה נמשע מוגזם, וגם אני בטוח שאם אשאל רופאים רובם יגידו שזה לא טוב.. אבל אשמח לדעת למה?

התאוששות יתר ואימון יתר זה דברים שונים, אנשים אפילו לוקחים כל מני חומרים כדי להתאושש יותר

ומן הסתם שינה זה ההתאוששות הכי טובה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית