הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תכנית Street Workout ועלייה במסת השריר

The Thunder Fist

משתמש מתחיל
80
8
נק' מוניטין:
41
80
8
שלום חבר'ס.
חבר שלי מתאמן תקופה בסטריט וורקאאוט ומשיחה שניהלתי איתו על זה הוא סיפר לי שהוא מרגיש שהוא סתם דורך במקום. בהמלצתי הוא הוסיף מקבילים ותרגילים לרגליים לתוכנית האימונים אך לפי מה שהבנתי ממנו התכנית שלו יחסית מבולגנת.

הוא מתאמן 3 פעמים בשבוע, והאימון מורכב ממתח, הרבה שכיבות סמיכה והרבה תרגילים מבוססי גומיות (יש לו בבית מתח, גומיות התנגדות, מס' פלטות של חמש, 2.5 ו-1.25 קילו ובפארק שליד הבית שלו יש מקבילים).

בשנה האחרונה הוא השתפר במתח מ-2 ל-15 חזרות ברצף.
שזה אמנם שיפור אך לא ההתקדמות האידיאלית אותה הוא חיפש.
מה גם שהוא לא מצליח עדיין עליית כוח (אני מאמין שזה עניין של טכניקה בעיקר. בזמן האחרון אני עובד איתו על זה עד שיצליח.)

רוב התוכניות של סטריט וורקאאוט שרצות באינטרנט מורכבות מרוטינות והרבה תרגילים סטטיים כמו פלאנץ' שפחות מעניינים אותו.

הוא רוצה לבנות מסת שריר כשאין לו אפשרות לציוד חוץ ממס' פלטות מצומצם (אפילו מוט אין).

יש אנשים שיגידו שזה בלתי אפשרי, אבל מה שאני שואל את עצמי זה, למה לא?
הרי מסת שריר נבנית על ידי התקדמות בעומס שמופעל על השרירים לאורך זמן (או משהו כזה).
אז אם הוא יוכל למצוא דרך להתקדם בצורה ליניארית כלשהיא, הוא יגדל?

כמו כן הוא מצא דרך לאמן את הרגליים על ידי "חיקוי" של מכונת ההאק סקוואט בעזרת ספסל, מה שמהווה רמת קושי הרבה יותר גבוהה מסקוואט של משקל גוף בלבד.

איך הייתם ממליצים לו להתאמן? איך להוסיף התנגדות לתרגילים?
האם עדיף לו להתמקד בתרגילים המורכבים בלבד או שמומלץ גם שיוסיף עבודה מבודדת על שרירים שלא/פחות עובדים במתח, מקבילים, סקוואט ועליות כוח?

בנוסף, אם מישהו מהפורום התנסה בעבר/מתאמן כיום בסטריט וורקאאוט אני אשמח אם ישתף את ניסיונו ואת תכנית האימונים שעשה.

ממליץ לבצע תכנית מאוד בסיסית בעלת התקדמות ליניארית.

אמרת שיש כמה צלחות ברזל?
מעולה. תוכל ליצור התקדמות יחסית ליניארית.
הייתי ממליץ שקודם כל יגיע בכל תרגיל ל-15 חזרות רצופות ל-3 סטים ואז יתחיל להוסיף משקלים. במתח הוא יכול כנראה להתחיל כבר מעכשיו.

תכנית FBW טובה להתחלה יכולה להראות ככה:

עליות כוח (ברגע שילמד) 3×5.
מתח 3×10.
מקבילים 3×10.
פיסטול סקוואט/תרגיל אחר שמערב קוואדס 3×חזרות.
תרגיל לכתפיים 3×חזרות.
שראגס בגומיות 3×חזרות.
כפיפות רגליים בגומיות 3×חזרות.
תרגיל בטן 3×חזרות

הוספת משקל בתרגילים המרכזיים תהיה מאימון לאימון בהתחלה ולאחר מכן משבוע לשבוע.

לפני שיוסיף משקלי עבודה יגיע קודם ל-15 מקבילים ומתח עם משקל גוף ואז יוריד ל-10 חזרות ויעלה משקלי עבודה.
בעליות כוח שיגיע ל-5 חזרות "נקיות" ומשם יעלה משקלי עבודה. ברגע שהאימון נהיה סוחט מדי הוא יכול לבצע רוטציה בין המתח והמקבילים לבין עליות הכוח.

איפה שכתוב 3×חזרות הכוונה היא שיעלה את כמות החזרות. הוא יכול להתחיל מ-0 אם צריך. העלאת חזרות תהיה מותאמת למורכבות של כל תרגיל.

בנוגע לכפיפות רגליים ושראגס בגומיות, תפנה אליי בפרטי ואשלח לך סרטונים.

ברגע שהוא יפסיק להתקדם עם התוכנית הזו לגמרי, שיעבור לתכנית אחרת מובנית התקדמות ולא סתם "ידרוך במקום".
מקווה שעזרתי.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה!!!!

יש לי עוד שאלות:
# בנוגע לגומיות - מה יקרה כשיגיע למספר חזרות גבוהה כמו 30+? איך הוא יוכל להתקדם?

# על אילו שרירים עליות כוח עובדות?

@Yeti אתה עבדת בסטריט וורקאאוט הרבה שנים, לא?
איך היית ממליץ לעבוד?
איך הייתה התכנית שלך?

מה שסרג'יו כתב זה סבבה. אני רק הייתי עושה איזושהי רוטציה בנפח של המקבילים ותרגיל הכתפיים כדי לא לטחון את ה-rotator cuff, נגיד אימון אחד עם עדיפות לכתפיים, 3 סטים בתחילת האימון או מיד אחרי המתח ו-2 סטים קלים יותר של מקבילים. ובאימון הבא הפוך לטובת המקבילים.

עד לאחרונה הייתי עושה פיצול עליון/תחתון:

עמידת ידיים 2-4 נסיונות עד איבוד שיווי המשקל,
לסירוגין 3 סטים של לחיצות כתפיים/פייק פוש אפס
מתח עם תוספת משקל 6 * 3
מקבילים 2 * RPE9 או 8 * 3-4 עם תוספת משקל (עבודה קלה יותר באימון שמתחיל עם לחיצות כתפיים)
חתירה עם טבעות בפאלס גריפ 2-3 * RPE9, סט אחרון זה דרופ סט למקסימום חזרות, הולכים אחורה כל פעם ככה שהגוף עובר למצב מאונך* יותר.
אם לא עשיתי בתחילת האימון אז לחיצות כתפיים (יום קל) 8-10 * 3, RPE-9-10 בסט האחרון.

תחתון:

הליכה במכרע קדמי עם משקולות (לאנג') 12-20 * 2-3 (12-20 זה יוצא 6-10 בכל רגל)/פיסטול סקוואט 3 * MAX
קוזאק סקוואט (מכרע צידי עם ירידה מלאה) 2-3 * RPE8-9, עצירה לפני כשל כי אחרת אפשר להיפצע./ קפיצות סקוואט 5 * 3-4
תרגילים מסריחים של פיזיותרפיה לגב תחתון (לפעמים הייתי מתחיל איתם) הרמות אגן (לפעמים על רגל אחת), הצמדה של הגב
התחתון למזרון עם רגליים מורמות/באלכסון.

לפני זה גם הייתי עושה ספרינטים פעם-פעמיים בשבוע, לפעמים במקום אימון תחתון, לפעמים אחרי אימון עליון (קשוח) או לפניו, בדרך כלל משהו כמו
4-5 * 70-100 מטר בעצימות של 70% עד 100%, אימוני משקל גוף + ספרינטים, ועבודה בישיבה, דרך מושלמת להשיג כאבי גב תחתון.

זה מה שעשיתי בשנה האחרונה בהתאם למטרות שלי, עד שהחלטתי לחזור למכון כושר כי הרגשתי שבלי סקוואט ודדליפט כאבי הגב תמיד יחזרו בגלל חוסר איזון בין השרירים. אני בספק אם זה יתאים לחבר שלך בגלל זה לא הגבתי מלכתחילה.

לפני כן ב-2013-2015 האימון שלי היה:

מאסל אפ 1-2 * 3 (שלושה סטים)
מתח בתוספת משקל 6-8 * 3 או שלושה סטים לכשל
מקבילים בתוספת משקל 6-8 * 3/לחיצות כתפיים עם משקולות יד 3 * 8-10
פיסטול סקוואט 2-3 * F
קפיצות סקוואט 2-3 * F

עליית כוח זה שילוב של מתח בכוח מתפרץ ו-straight bar dip, בגדול זה מתח ומקבילים בתנועה אחת מתפרצת, משיכה חזקה זה החלק הקריטי בווריאציה על המוט.

אני לא יודע אילו גומיות יש לחבר שלך ומה הוא עושה איתן... יש גומיות שמתמשים בהן כדי להוריד התנגדות וללמוד תרגילים כמו המאסל אפ. יש גומיות לאימון שאפשר לעשות איתן פייס פולס, לחיצות בשיפוע לפנים, יש כאלה שעושים שכיבות סמיכה עם הגומיה קשורה לידיים ומאחורי הגב, תרגילים לחיזוק שרירי ה-rotator cuff שמאוד אוהבים להיפצע ולפתח דלקות אם לא נותנים להם צומי, אני בעיקר הייתי עושה את הסוג האחרון.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מה שסרג'יו כתב זה סבבה. אני רק הייתי עושה איזושהי רוטציה בנפח של המקבילים ותרגיל הכתפיים כדי לא לטחון את ה-rotator cuff, נגיד אימון אחד עם עדיפות לכתפיים, 3 סטים בתחילת האימון או מיד אחרי המתח ו-2 סטים קלים יותר של מקבילים. ובאימון הבא הפוך לטובת המקבילים.

עד לאחרונה הייתי עושה פיצול עליון/תחתון:

עמידת ידיים 2-4 נסיונות עד איבוד שיווי המשקל,
לסירוגין 3 סטים של לחיצות כתפיים/פייק פוש אפס
מתח עם תוספת משקל 6 * 3
מקבילים 2 * RPE9 או 8 * 3-4 עם תוספת משקל (עבודה קלה יותר באימון שמתחיל עם לחיצות כתפיים)
חתירה עם טבעות בפאלס גריפ 2-3 * RPE9, סט אחרון זה דרופ סט למקסימום חזרות, הולכים אחורה כל פעם ככה שהגוף עובר למצב מאונך* יותר.
אם לא עשיתי בתחילת האימון אז לחיצות כתפיים (יום קל) 8-10 * 3, RPE-9-10 בסט האחרון.

תחתון:

הליכה במכרע קדמי עם משקולות (לאנג') 12-20 * 2-3 (12-20 זה יוצא 6-10 בכל רגל)/פיסטול סקוואט 3 * MAX
קוזאק סקוואט (מכרע צידי עם ירידה מלאה) 2-3 * RPE8-9, עצירה לפני כשל כי אחרת אפשר להיפצע./ קפיצות סקוואט 5 * 3-4
תרגילים מסריחים של פיזיותרפיה לגב תחתון (לפעמים הייתי מתחיל איתם) הרמות אגן (לפעמים על רגל אחת), הצמדה של הגב
התחתון למזרון עם רגליים מורמות/באלכסון.

לפני זה גם הייתי עושה ספרינטים פעם-פעמיים בשבוע, לפעמים במקום אימון תחתון, לפעמים אחרי אימון עליון (קשוח) או לפניו, בדרך כלל משהו כמו
4-5 * 70-100 מטר בעצימות של 70% עד 100%, אימוני משקל גוף + ספרינטים, ועבודה בישיבה, דרך מושלמת להשיג כאבי גב תחתון.

זה מה שעשיתי בשנה האחרונה בהתאם למטרות שלי, עד שהחלטתי לחזור למכון כושר כי הרגשתי שבלי סקוואט ודדליפט כאבי הגב תמיד יחזרו בגלל חוסר איזון בין השרירים. אני בספק אם זה יתאים לחבר שלך בגלל זה לא הגבתי מלכתחילה.

לפני כן ב-2013-2015 האימון שלי היה:

מאסל אפ 1-2 * 3 (שלושה סטים)
מתח בתוספת משקל 6-8 * 3 או שלושה סטים לכשל
מקבילים בתוספת משקל 6-8 * 3/לחיצות כתפיים עם משקולות יד 3 * 8-10
פיסטול סקוואט 2-3 * F
קפיצות סקוואט 2-3 * F

עליית כוח זה שילוב של מתח בכוח מתפרץ ו-straight bar dip, בגדול זה מתח ומקבילים בתנועה אחת מתפרצת, משיכה חזקה זה החלק הקריטי בווריאציה על המוט.

אני לא יודע אילו גומיות יש לחבר שלך ומה הוא עושה איתן... יש גומיות שמתמשים בהן כדי להוריד התנגדות וללמוד תרגילים כמו המאסל אפ. יש גומיות לאימון שאפשר לעשות איתן פייס פולס, לחיצות בשיפוע לפנים, יש כאלה שעושים שכיבות סמיכה עם הגומיה קשורה לידיים ומאחורי הגב, תרגילים לחיזוק שרירי ה-rotator cuff שמאוד אוהבים להיפצע ולפתח דלקות אם לא נותנים להם צומי, אני בעיקר הייתי עושה את הסוג האחרון.

וואו תודה נתת לי הרבה רעיונות להביא לו!

ואתה אומר שחשוב לשים דגש על ה-rotator cuff.
אני מתאמן בחדר כושר. האם אני גם צריך לבצע תרגילים לאזור הזה? האם כדאי לי להוסיף גם תרגילי גומיות/משקולות לאזור הזה בסוף אימון או שהם עובדים גם ככה באפרייט רואו/לחיצת כתפיים שאני עושה?

להמליץ לו גם לקנות טבעות? אתה חושב שזה רעיון טוב על מנת שיוכל להוסיף עוד רמת קושי לאימונים (עבודה יותר חזקה על המייצבים וכו')?

ואם הבנתי נכון אתה ממליץ לו להוסיף תרגילי גב תחתון גם אם הוא לא פצוע באזור הזה. כיצד ניתן למדוד שיפור בתרגילים כאלו?

תודה רבה!!!!

יש לי עוד שאלות:
# בנוגע לגומיות - מה יקרה כשיגיע למספר חזרות גבוהה כמו 30+? איך הוא יוכל להתקדם?

# על אילו שרירים עליות כוח עובדות?

@Yeti אתה עבדת בסטריט וורקאאוט הרבה שנים, לא?
איך היית ממליץ לעבוד?
איך הייתה התכנית שלך?

ברגע שתגיע למס' חזרות גבוה תעלה את רמת הקושי. בגומיות זה יכול להיות השיפוע בו אתה מבצע את התרגיל, אורך המתיחה, סוג הגומייה וכו'...

עליות כוח עובדות פחות או יותר על חזה, יד אחורית, רחב גבי וכתפיים. ישנם שרירים קטנים יותר המשתתפים בתנועה וסה"כ זאת תנועה יחסית מורכבת שעובדת קשה על כל פלג הגוף העליון.

בנוגע לשאר השאלות,
טבעות זה יהיה רעיון טוב ברגע שיגיע למצב בו יתקשה להתקדם בתוכנית (אם יגיע למס' חזרות גבוה במקבילים ויגמרו לו הפלטות, זה הזמן לעבוד לטבעות על מנת להוסיף עוד רמת קושי.)

תרגילים משלימים לגב תחתון זה תמיד טוב באימוני משקל גוף. תבצע פשיטת גב תחתון מספסל (יש גם גרסה הפוכה לתרגיל שאני מאוד ממליץ עליה ששם אתה מעלה את הרגליים ולא את הגב.).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית