הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמן ומשמין בניטראלי

The King

משתמש קבוע
1,078
384
נק' מוניטין:
807
1,078
384
אני מרגיש תופעה מאוד מוזרה בחודשיים (אולי אפילו 3) האחרונים. אני מרגיש שאני עולה בשומן, יורד בשריר ונשאר באותו משקל גוף. אני רואה את זה בעיקר במראה אבל גם במשקלי העבודה שקצת נפגעו. לא עשיתי שום שינוי בתוכנית האימונים כבר כמעט שנה, אני מתאמן AB כ- 3-4 פעמים בשבוע.
אני ישן טוב, התזונה שלי לא השתנתה באופן דרסטי, לא שאני מקפיד או הקפדתי על תזונה מתישהו, אבל כהרגלי אני לפחות משתדל לאכול מספיק חלבון.
לכל אורך התקופה הזאת משקל הגוף שלי היה די יציב (79.5 - 80 ק"ג), הגעתי אפילו לרופא המשפחה בגלל זה לבקש בדיקות כלליות (דם ושתן) והכל יצא תקין.
איך מצב כזה הגיוני? אני מתאמן, אוכל כנראה ניטרלי, מספיק חלבון, ישן טוב ומשמין.
אני מתאמן הרבה שנים ובחיים לא קרה לי מצב כזה. מעבר לכך, אין לי מושג איך לעצור את הירידה הזאת.

משקל: 80
גובה 1.78
גיל 26 (אולי קשור? זהו, הזדקנתי?)

אשמח מאוד לעזרה. תודה מראש.

@Mike @kotzer @MasterSplitter

• פותח/ת השרשור
לפעמים הכל בראש, עניין של בגדים - כמה הם צמודים, תאורה, שיער גוף, נוזלים
אם זה היה מראה של כמה ימים אז הייתי מסכים איתך. אבל לא, זה כבר לפחות חודשיים שאני מרגיש את המגמה הזאת. ועוזב בגדים, אני מסתכל על הגוף שלי בלי חולצה, זוכר טוב מאוד איך הייתי נראה ואני חד משמעית באחוז שומן גבוה יותר כרגע.

אגב, אולי יש עניין שקשור לחורף (בגלל שקר יותר) הגוף אוגר יותר שומן?

קראתי את כל מה שכתבת 3 פעמים ועדיין לא הבנתי איך החלטת שהשמנת?

מראה זה לא מדד.

אם באמת עלית א.ש אבל מדוד ולא השערה אז אולי יש באמת בעיה.
בספק בכל זאת שמדובר במקרה כזה.

• פותח/ת השרשור
קראתי את כל מה שכתבת 3 פעמים ועדיין לא הבנתי איך החלטת שהשמנת?

מראה זה לא מדד.
א. אז מה כן מדד? אין לי מכשור שמודד אחוזי שומן באופן מדוייק שאוכל להסתמך עליו.
ב. ירדתי גם בכוח. משקלי העבודה נפגעו קצת בתרגילים המורכבים (בנץ וסקוואט בעיקר).

התוכנית שלך לא השתנתה קרוב לשנה, זה המון זמן על אותה תוכנית, יכול להיות שהאפקט של הגירוי לבניית שריר כל כך ירד ממנה שזה כבר אפילו לא מספיק כדי לשמר את מסת השריר הקיימת.
ברור שהרוב זה בראש שלך ואין שינוי כזה משמעותי, אבל תחליף תוכנית ומיד יהיה שינוי

מעבר לזה, ״כנראה בניטראלי״ זה לא מספיק מדוייק אולי.

אם אתה לא משיג את התוצאות שאתה רוצה - תהיה יותר קפדני עם המעקב והבקרה של התזונה.

• פותח/ת השרשור
מעבר לזה, ״כנראה בניטראלי״ זה לא מספיק מדוייק אולי.

אם אתה לא משיג את התוצאות שאתה רוצה - תהיה יותר קפדני עם המעקב והבקרה של התזונה.
ברור לי שאם אקפיד יותר בתזונה אראה יותר תוצאות. אין סוף לכמה אפשר להשקיע ולהקפיד.
אבל לרדת בשריר ולעלות בשומן תוך כדי זה שאני נשאר על אותו משקל גוף, זה כבר נראה לי מאוד מוזר. חלבון אני כן סופר פחות או יותר ומגיע כל יום ל- 120-160 גרם (שוקל 80). ה"כנראה ניטראלי" אולי לא הכי מדויק, אבל כן עקבתי אחרי המשקל שלי לכל אורך התקופה (אני עוקב תמיד) ולא היו עליות וירידות. הייתי 80 וכך נשארתי לכל אורך התקופה. לדעתי אפשר להגיד שהייתי בניטראלי ואפילו בלי "כנראה" (?)
וחוץ מזה, שאם הגעתי לאן שהגעתי בלי להקפיד על תזונה, הייתי מבין אם הייתי נתקע ולא מתקדם. אבל אין סיבה שארד משם כשאני עושה את אותו דבר.. לא?

לדעתי שווה להשקיע יותר בתזונה, ההערכות שלך הן מאוד כלליות, גם על צריכת חלבון וגם על קלוריות.

לגבי האימונים צריך כנראה ״לשפר״ אותם. לעשות יותר, יותר נפח / משקלים וכו׳ וכו׳...

מעבר לכך, מה לעשות, עם הגיל דברים הופכים להיות יותר קשים, אתה אומנם צעיר אבל 26 זה לא 20 ולא 16.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית