הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדד לעליית איכותית במסת שריר

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
שלום

מסקרן אותי דבר אחד בעליית מסת שריר

יש חלק אומרים שכוח זה מדד ישיר למסת שריר

ככל שתוסיף יותר משקל לתרגיל (נתייחס לתרגיל מורכב) זה אומר שהגדלת מסת שריר

עד כמה זה נכון?

הרי יש הרבה פאוורליפטרים שהאמת הם לא כאלה גדולים ומרשימים יש הרבה שהם נראים קטנים ומרימים משקל פי2 של סקוואט/דדליפט אז מתי זה כן מדד למסת שריר?

זה כמו שיצא לי לראות אנשים מחוטבים ברמה גבוהה נניח 10% והם עם מסת שריר מכובדת אבל אז נכנסים לאיזור של המשקולות אני מגלה שאני עוקף אותם במשקל אבל המסת שריר נראית שונה (בלי קשר לגנטיקה)

עוד חודש אני חוזר למסה הייתי רוצה לדעת איפה כן אדע שיש התקדמות, בדרך כלל במסה אני צובר גם הרבה שומן ונהיה יותר חזק במסה הבאה אני עושה אותה נקייה

דיברו על זה המו, תבצע חיפוש. בגדול, יש קשר עקיף בין כוח ומסת שריר, ולהפך. לא ישיר; משמע יותר גדול אינו בהכרח יותר חזק (ולהפך)

יש קשר בין נפח עבודה למאסת שריר, אבל זה כמובן אינדיוידואלי. כלומר אם אתה מרים X וחבר שלך מרים X לאו דווקא תחזיקו אותה מאסת שריר / קצב גדילה.

יש הרבה ליפטרים שלא מחזיקים מאסה גבוהה במיוחד, בהחלט. בעוד יש הרבה בילדרים שלא חזקים במיוחד.

הרבה ליפטרים הם לא כזה גדולים כי הם גם תמיד נשארים על אותה קטגורית משקל גוף. תסתכל על ליפטרים ששוקלים 90+.

הרבה ליפטרים הם לא כזה גדולים כי הם גם תמיד נשארים על אותה קטגורית משקל גוף. תסתכל על ליפטרים ששוקלים 90+.
חלקית נכון, דווקא הליפטרים בקטגוריות הנמוכות הם מאוד שריריים ביחס למסגרת שלהם. לרוב הגורם המגביל הוא הגובה של הליפטר. לפחות ככה זה בטופ.

• פותח/ת השרשור
יש קשר בין נפח עבודה למאסת שריר, אבל זה כמובן אינדיוידואלי. כלומר אם אתה מרים X וחבר שלך מרים X לאו דווקא תחזיקו אותה מאסת שריר / קצב גדילה.

יש הרבה ליפטרים שלא מחזיקים מאסה גבוהה במיוחד, בהחלט. בעוד יש הרבה בילדרים שלא חזקים במיוחד.

בשביל יותר נפח עבודה לשריר אז מה יותר עדיף יותר משקל או יותר חזרות/סטים?

אם נניח לחזה אני עושה 4 תרגילים
4 סטים
6-8 חזרות
במצב כזה עדיף לעבור ל12-15 חזרות וככה הגדלת את הנפח?

עלייה בכח ביחס לעצמך כן תגרום לעליה במסת השריר,גוף עם המון בשר איכותי צריך גנטיקה טובה והרבה שנים של אימונים
חשוב לבודד

לא בהכרח כי יש פה גם התייעלות של מערכת העצבים. אם אתה תעבוד כל הזמן בטווח של 3-5 חזרות אתה לא תראה שיפור משמעותי במסת שריר, תמיד צריך לשלב גם נפח גבוה.

לא בהכרח כי יש פה גם התייעלות של מערכת העצבים. אם אתה תעבוד כל הזמן בטווח של 3-5 חזרות אתה לא תראה שיפור משמעותי במסת שריר, תמיד צריך לשלב גם נפח גבוה.
איכות לוקח המון שנים+גנטיקה+עבודה שמתאימה לפיתוח גוף

• פותח/ת השרשור

שוב...

מה ההגדרה לנפח גבוהה בשביל מסת שריר?

מספיק להוסיף עוד קצת חזרות?
להוסיף עוד תרגיל?

אם אתה אומר 3-5 חזרות זה לא מספיק לנפח איכותי אז מה כן להוסיף?

שוב...

להוסיף עוד תרגיל?

טווח חזרות של היפרטרופיה זה 6-12 כשההמלצה היא 8-10. הכי חשוב זה לדעת לשלב.

שוב...

להוסיף עוד תרגיל?

אתה יכל למשל לעשות 4-6 חזרות בבנץ ואז באנקליין/לחיצה במכונה+פרפר לנפח גבוה עם הרבה חזרות.
כנל רגליים סקוואט 4-6 כתרגיל ראשי ואז הרבה נפח מלג פרס/פשיטה וכפיפה.

המטרה לתת כמה שיותר נפח עם מאמץ בדגש על החזרות האחרונות ולהצליח להתאושש לאימון הבא...
בתכלס זה מלא ניסוי וטעייה אז פשוט שחק עם זה עד שמרגיש לך טוב.

הלוואי והיה תשובה חד משמעית שאומרת מי שרוצה שריר תוכנית ככה וזהו.

טווח חזרות של היפרטרופיה זה 6-12 כשההמלצה היא 8-10. הכי חשוב זה לדעת לשלב.

אתה יכל למשל לעשות 4-6 חזרות בבנץ ואז באנקליין/לחיצה במכונה+פרפר לנפח גבוה עם הרבה חזרות.
כנל רגליים סקוואט 4-6 כתרגיל ראשי ואז הרבה נפח מלג פרס/פשיטה וכפיפה.

המטרה לתת כמה שיותר נפח עם מאמץ בדגש על החזרות האחרונות ולהצליח להתאושש לאימון הבא...
בתכלס זה מלא ניסוי וטעייה אז פשוט שחק עם זה עד שמרגיש לך טוב.

הלוואי והיה תשובה חד משמעית שאומרת מי שרוצה שריר תוכנית ככה וזהו.
הרבה יותר מורכב

בשביל יותר נפח עבודה לשריר אז מה יותר עדיף יותר משקל או יותר חזרות/סטים?

אם נניח לחזה אני עושה 4 תרגילים
4 סטים
6-8 חזרות
במצב כזה עדיף לעבור ל12-15 חזרות וככה הגדלת את הנפח?
אם הייתי רוצה להתמקד בהיפרטרופיה בהחלט הייתי מכוון את רוב האימון שלי ל10-12 חזרות פחות או יותר. תלוי בתרגיל כמובן.

בהחלט גדלים מ6-8 חזרות, וגם פחות, אבל העדיפות היא שונה.

נפח = סטים X חזרות X משקל. לכן מי שרוצה להתקדם בנפח צריך להעלות אחת הרכיבים לפחות לאורך זמן.

דיברו על זה המו, תבצע חיפוש. בגדול, יש קשר עקיף בין כוח ומסת שריר, ולהפך. לא ישיר; משמע יותר גדול אינו בהכרח יותר חזק (ולהפך)
מסכים עם זה שאפשר להיות חזק מאוד גם בלי לשקול הרבה, אבל אני לא מסכים עם זה שאפשר להיות 120 קילו 1.80 על 10% שומן חלש.

אם הייתי רוצה להתמקד בהיפרטרופיה בהחלט הייתי מכוון את רוב האימון שלי ל10-12 חזרות פחות או יותר. תלוי בתרגיל כמובן.

בהחלט גדלים מ6-8 חזרות, וגם פחות, אבל העדיפות היא שונה.

נפח = סטים X חזרות X משקל. לכן מי שרוצה להתקדם בנפח צריך להעלות אחת הרכיבים לפחות לאורך זמן.
מסכים עם זה שאפשר להיות חזק מאוד גם בלי לשקול הרבה, אבל אני לא מסכים עם זה שאפשר להיות 120 קילו 1.80 על 10% שומן חלש.
בחייאת.... עלק 120 1.80 חטוב,זה כבר מקרי קיצון חביבי

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית