הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מדד לעליית איכותית במסת שריר

Lior98

משתמש פעיל
345
17
נק' מוניטין:
20
345
17
שלום

מסקרן אותי דבר אחד בעליית מסת שריר

יש חלק אומרים שכוח זה מדד ישיר למסת שריר

ככל שתוסיף יותר משקל לתרגיל (נתייחס לתרגיל מורכב) זה אומר שהגדלת מסת שריר

עד כמה זה נכון?

הרי יש הרבה פאוורליפטרים שהאמת הם לא כאלה גדולים ומרשימים יש הרבה שהם נראים קטנים ומרימים משקל פי2 של סקוואט/דדליפט אז מתי זה כן מדד למסת שריר?

זה כמו שיצא לי לראות אנשים מחוטבים ברמה גבוהה נניח 10% והם עם מסת שריר מכובדת אבל אז נכנסים לאיזור של המשקולות אני מגלה שאני עוקף אותם במשקל אבל המסת שריר נראית שונה (בלי קשר לגנטיקה)

עוד חודש אני חוזר למסה הייתי רוצה לדעת איפה כן אדע שיש התקדמות, בדרך כלל במסה אני צובר גם הרבה שומן ונהיה יותר חזק במסה הבאה אני עושה אותה נקייה

בחייאת.... עלק 120 1.80 חטוב,זה כבר מקרי קיצון חביבי
מה הקשר מקרי קיצון? כתבתי זאת כדי לומר שאי אפשר להיות חלש עם מסה שריר גדולה.
וכמה סייקלים זה לוקח כדי להגיע למצב כזה?
מה הקשר בין זה לבין מה שכתבתי?
איפה כתבתי אחרת?

דיברו על זה המו, תבצע חיפוש. בגדול, יש קשר עקיף בין כוח ומסת שריר, ולהפך. לא ישיר; משמע יותר גדול אינו בהכרח יותר חזק (ולהפך)

מה הקשר מקרי קיצון? כתבתי זאת כדי לומר שאי אפשר להיות חלש עם מסה שריר גדולה.

מה הקשר בין זה לבין מה שכתבתי?
כי מן הסתם שלא תהיה חלש אם תשקול 120 על 1.80 עם 10% שומן עם כל החומרים שאתה דוחף לעצמך כדי להגיע לזה, אבל בו זמנית יש הרבה אנשים גדולים טבעיים שלא מרימים כזה הרבה ביחס לגודל שלהם.

כי מן הסתם שלא תהיה חלש אם תשקול 120 על 1.80 עם 10% שומן עם כל החומרים שאתה דוחף לעצמך כדי להגיע לזה, אבל בו זמנית יש הרבה אנשים גדולים טבעיים שלא מרימים כזה הרבה ביחס לגודל שלהם.
גדולים טבעיים שלא מרימים כזה הרבה ביחס לגודל שלהם זה לא אומר מישהו במ"ג 120 קילו 1.80 10% שומן שמרים 45 סקוואט, ועל זה הדיון. האם יש חלשים עם מסה ענקית, הוא טוען שכן, אני טוען שלא.
סטרואידים הם לא פרטמר פה כי הוא לא דיבר על אנאבולים ואנדוגנים.
?

• פותח/ת השרשור
יש קשר בין נפח עבודה למאסת שריר, אבל זה כמובן אינדיוידואלי. כלומר אם אתה מרים X וחבר שלך מרים X לאו דווקא תחזיקו אותה מאסת שריר / קצב גדילה.

יש הרבה ליפטרים שלא מחזיקים מאסה גבוהה במיוחד, בהחלט. בעוד יש הרבה בילדרים שלא חזקים במיוחד.

לאיזה תוכנית היית ממליץ לבילדינג מהאתר הזה

תוכניות אימונים לתקופת המסה: איך תעשו זאת נכון | קילוגרם

משהו שהוא באמת נטו לבילדינג ואם אני אקח תוכנית מפה זה יהיה אפשרי להוסיף עוד תרגיל בהמשך בשביל עוד נפח?

בכללי אני מתאמן תקופות
בלחיצות חזה בדאמבלים הייתי עושה 42.5 כל צד
בנץ 95 קילו
סקוואט 100
דדליפט 140
אבל האמת מבחינה גנטית הכי חשוב לי זה חזה ויד קדמית כי אלה החלקים הכי בפיגור לא משנה כמה אני מנסה להשקיע
גב כתפיים ויד אחורית נראים טוב

זה לא קריטי איזו תבנית תיקח כאן, יותר קריטי שתקפיד על העקרונות החשובים (פרוגרסיב אוברלואד, תזונה, שינה, התאוששות וכו׳).

• פותח/ת השרשור
זה לא קריטי איזו תבנית תיקח כאן, יותר קריטי שתקפיד על העקרונות החשובים (פרוגרסיב אוברלואד, תזונה, שינה, התאוששות וכו׳).

השאלה שלי אם יש סוף לנפח? נניח אני מגיע ל4 סטים בחזה בתרגילים הגעתי ל 12 חזרות והמשקל אני כבר תקוע איך מתקדמים פה בנפח? מוסיפים עוד תרגיל חדש? מוסיפים עוד סט שיגיע כבר ל5?

או שנניח אנסה דווקא להפך להוריד את החזרות ואת הסטים בשביל להוסיף עוד טיפה משקל?
לטובת הבילדינג בשביל נפח זה משנה אם הנפח יהיה מיותר משקל או מיותר חזרות/סטים?

השאלה שלי אם יש סוף לנפח? נניח אני מגיע ל4 סטים בחזה בתרגילים הגעתי ל 12 חזרות והמשקל אני כבר תקוע איך מתקדמים פה בנפח? מוסיפים עוד תרגיל חדש? מוסיפים עוד סט שיגיע כבר ל5?

או שנניח אנסה דווקא להפך להוריד את החזרות ואת הסטים בשביל להוסיף עוד טיפה משקל?
לטובת הבילדינג בשביל נפח זה משנה אם הנפח יהיה מיותר משקל או מיותר חזרות/סטים?

בגדול, לטווח הארוך - אין סוף לנפח. אמורים תמיד להגדיל לאורך זמן. אבל זה גם פונקציה של עצימות כמובן. ככל שהעצימות תהיה יותר גבוהה, כך תוכל ״לשרוד״ נפח יותר נמוך בהינתן העצימות הספציפית.

אפשר לשנות את המשקל / סטים / חזרות. אפשר להוסיף תרגילים. אם אתה נגיד נותן עשיריות עם 100 ואתה מרגיש שאתה גמור, אתה יכול להוסיף סטים עם פחות משקל ויותר חזרות. להוסיף מכונות וכו׳ וכו׳ וכו׳.

עפ״י מחקרים מה שמשנה זה הסה״כ נפח. באופן כללי הייתי אומר שיותר קל להגיע לנפח יותר גבוה ע״י הרמת משקלים קלים יותר לחזרות / סטים גבוהים יותר.

• פותח/ת השרשור
בגדול, לטווח הארוך - אין סוף לנפח. אמורים תמיד להגדיל לאורך זמן. אבל זה גם פונקציה של עצימות כמובן. ככל שהעצימות תהיה יותר גבוהה, כך תוכל ״לשרוד״ נפח יותר נמוך בהינתן העצימות הספציפית.

אפשר לשנות את המשקל / סטים / חזרות. אפשר להוסיף תרגילים. אם אתה נגיד נותן עשיריות עם 100 ואתה מרגיש שאתה גמור, אתה יכול להוסיף סטים עם פחות משקל ויותר חזרות. להוסיף מכונות וכו׳ וכו׳ וכו׳.

עפ״י מחקרים מה שמשנה זה הסה״כ נפח. באופן כללי הייתי אומר שיותר קל להגיע לנפח יותר גבוה ע״י הרמת משקלים קלים יותר לחזרות / סטים גבוהים

י

אוקיי הבנתי אותך

רק שאלה אחרונה

יש טווח מסויים של נפח שאמור להיות מינימום/מקסימום?

או שפשוט להתחיל כרגע איפה שאני נמצא נניח את האימון חזה

כל תרגיל בנפרד
חזרות×סטים×משקל להגיע לתוצאה כללית נניח של 7k (כל האימון החזה) ומפה להוסיף כל פעם קצת? השאלה כמה אפשר להוסיף נפח בין אימון וכל כמה זמן צריך להגדיל את נפח האימון? כל שבוע/שבועיים/חודש?

נערך לאחרונה:
לא, אין טווח של מינימום ומקסימום, רק הטווח האישי שיתאים לך.

אם מתאמן א׳ מרים 100 קילו בנץ׳ ומתאמן ב׳ מרים 200 קילו בנץ׳, כמובן שהם יוכלו לשרוד נפחים שונים.

הגדלת נפח האימון אמורה להתבצע בטווח הבינוני, דוגמא שרירותית,

אתה יכול להתחיל מ7K ולהעלות כל שבוע ב0.2K
או שאתה יכול לטפס כל 4 שבועות לשיא חדש (נגיד 8K) ואז לעשות ריסט ובארבעה שבועות הבאים לטפס לשיא חדש יותר גבוה (נגיד 8.5K) וכו׳ וכו׳ וכו׳...

קח בחשבון שאומנם זו אינדיקציה טובה, אבל ״לא כל הנפחים זהים״ למשל תוכל להרים פחות בפרונט סקוואט או בדמבלים בשיפוע מאשר בסקוואט או בנץ׳.

כמובן מכונות זה בכלל השערה כמה אתה מרים בפועל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית