הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

נו, מה שלום כל מצביעי כחול לבן שבטוחים שהמועמד שלהם הוא צח כשלג? איך הבדיקה המשטרתית בפרשת המימד החמישי אחרי הבחירות תשפיע על הבחירה שלכם? גם אתם תשתמשו בסיסמאות של מצביעי הליכוד?
ומה עם ההתחמקות מאותו עימות פוליטי שהוא רכב עליו במשך שני סבבי בחירות בטענה שיש לו המון שאלות קשות לשאול את ביבי? פתאום נגמרו לו השאלות?
אני גם הפעם לא אלך להצביע ומבחינתי גם הליכוד וגם כחול לבן זו נבלה וזו טריפה אבל וואו, הרבה זמן לא ראיתי נער פוסטר ריק מתוכן כמו בני גנץ.
על אף הסלידה שלי מביבי משלל סיבות אי אפשר להתעלם מההישגים המדיניים שהשיג במהלך הקריירה הפוליטית שלו, בני גנץ הוא פשוט כלום ושום דבר, סיסמאות בלי סוף ובלי שום אג'נדה פוליטית ועמוד שדרה, הרבה זמן לא ראיתי איש שכל מה שהוא מוכר מסתכם ב"אני לא מישהו אחר". מדהים בעיניי איך הוא מצליח לזרות חול בעיניהם של כל כך הרבה אנשים שמונעים משנאת המן ולא מאהבת מרדכי.
מרתיח את הדם לראות איזה ליצנים עומדים בראש הפוליטיקה הישראלית, ואני מוכן לשים את הראש שלי על גיליוטינה שיהיה גם סבב רביעי.
אני לא מסכים איתך, אבל זה בסדר שזאת דעתך. עם זאת, קח בחשבון שאם אתה לא הולך להצביע, אנשים אחרים שמצביעים למפלגות שתומכות בטרור או מפלגות אחרות שכנראה (מבחינתך) גרועות אפילו יותר מהליכוד וכחול לבן, יחליטו בשבילך.
בקיצור, אם כל המפלגות מבחינתך גרועות בדיוק באותה מידה, אל תלך להצביע. אבל אם לפחות אחת, גרועה לפחות קצת פחות מהאחרות, יהיה חכם מצידך ללכת ולהצביע לה.

נו, מה שלום כל מצביעי כחול לבן שבטוחים שהמועמד שלהם הוא צח כשלג? איך הבדיקה המשטרתית בפרשת המימד החמישי אחרי הבחירות תשפיע על הבחירה שלכם? גם אתם תשתמשו בסיסמאות של מצביעי הליכוד?
ומה עם ההתחמקות מאותו עימות פוליטי שהוא רכב עליו במשך שני סבבי בחירות בטענה שיש לו המון שאלות קשות לשאול את ביבי? פתאום נגמרו לו השאלות?
אני גם הפעם לא אלך להצביע ומבחינתי גם הליכוד וגם כחול לבן זו נבלה וזו טריפה אבל וואו, הרבה זמן לא ראיתי נער פוסטר ריק מתוכן כמו בני גנץ.
על אף הסלידה שלי מביבי משלל סיבות אי אפשר להתעלם מההישגים המדיניים שהשיג במהלך הקריירה הפוליטית שלו, בני גנץ הוא פשוט כלום ושום דבר, סיסמאות בלי סוף ובלי שום אג'נדה פוליטית ועמוד שדרה, הרבה זמן לא ראיתי איש שכל מה שהוא מוכר מסתכם ב"אני לא מישהו אחר". מדהים בעיניי איך הוא מצליח לזרות חול בעיניהם של כל כך הרבה אנשים שמונעים משנאת המן ולא מאהבת מרדכי.
מרתיח את הדם לראות איזה ליצנים עומדים בראש הפוליטיקה הישראלית, ואני מוכן לשים את הראש שלי על גיליוטינה שיהיה גם סבב רביעי.

אני יכול להבין את הביקורת שלך. אבל אני בטוח שיש מישהו מצד כלשהו שאתה מעדיף, לכל הפחות מפלגה יותר קטנה שתוכל לסחוב את מפלגת השלטון לכיוון מסויים.

בחירות בפעם הרביעית הצחוק יהיה על חשבוננו.
אם זה יקרה, אפשר להתקפל מכאן ושהאחרון לא ישכח לכבות את האור.

רק כנראה שזה יקרה. ככה זה כשמטפלים בסימפטום(בחירות חוזרות) ולא בבעיה(השיטה).

בחירות בפעם הרביעית הצחוק יהיה על חשבוננו.
אם זה יקרה, אפשר להתקפל מכאן ושהאחרון לא ישכח לכבות את האור.

רק כנראה שזה יקרה. ככה זה כשמטפלים בסימפטום(בחירות חוזרות) ולא בבעיה(השיטה).
אבל אי אפשר לטפל בשיטה כל עוד אין ממשלה עם רוב...

ישנה גם אפשרות של ח״כים לערוק לצד השני. זה נשמע לי יותר סביר. מתישהו מישהו ישבר, ייקח איתו כמה חבר׳ה ויקים ממשלה.

הבעיה של השיטה הייתה כבר ידועה וברורה עוד לפני הסאגה המביכה הזו.

מה לדעתך בדיוק הבעיה? (אני לא חולק, אני פשוט שואל). אגב, לפיד דחף מההתחלה לחוק שיקבע שמי שעומד בראש המפלגה הגדולה ביותר - הוא ראש הממשלה. לדעתי זה יהיה חוק מצויין.

אני חייב לומר שאני מופתע שהתמיכה בנתניהו עדיין כל כך גבוהה בסקרים, לא ציפיתי לזה.

כנראה שחלק גדול מהעם די מרוצה מהמצב בארץ.

ובלי שום קשר, אמריקאי מהעבודה שאל אותי איך זה שראש ממשלת ישראל יכול לכהן עם כתבי אישום (מסתבר שזה הגיע לחדשות פה).

אני חייב לומר שאני מופתע שהתמיכה בנתניהו עדיין כל כך גבוהה בסקרים, לא ציפיתי לזה.

מחל(ת) השיכחה.
כמו שהמתנחלים שכחו שב96 הם צעקו "ביבי בוגד", היום הוא פתאום האליל שלהם.

כמה שזה עצוב, מקווה שנופתע בבחירות.

ובלי שום קשר, אמריקאי מהעבודה שאל אותי איך זה שראש ממשלת ישראל יכול לכהן עם כתבי אישום (מסתבר שזה הגיע לחדשות פה).

מה ענית לו?

מה לדעתך בדיוק הבעיה? (אני לא חולק, אני פשוט שואל). אגב, לפיד דחף מההתחלה לחוק שיקבע שמי שעומד בראש המפלגה הגדולה ביותר - הוא ראש הממשלה. לדעתי זה יהיה חוק מצויין.
הבעיה היא שיש כאן יותר מידי מפלגות.
המפלגות הקטנות סוחטות את הגדולות בזה שהן מציבות את כל התנאים שלהן כתנאי כניסה ממשלה ואם לא, אין ממשלה.
כמו שליברמן הפיל את ביבי אחרי הבחירות הראשונות.
וגנץ שכשל בלהקים קואלציה בפעם השנייה.
שים רגע את הגנון של ״אני לא אשב איתו״ / ״הוא לא יישב איתי״. לא הגיוני שמפלגות עם 33+ מנדטים לא מצליחות להקים ממשלה. את הנזק לא צריך להסביר.
ונניח ויש ממשלה..מה קורה כשלמפלגה קטנה יש את הכוח להפיל ממשלה כשהחלטה X לא מוצאת חן בעיניה? נורא פשוט לנצל את המצב של קואליציה קטנה(61 מנדטים) על מנת להפיל אותה בקלות.
בעיה נוספת היא שחלק לא קטן מהעם אינו מצביע. להערכתי מדובר על 35 מנדטים לפחות.
אבל זו כבר בעיה אחרת.

דווקא אם הייתי אמריקאי הייתי בעיקר מופתע שמערכת המשפט יכולה בכלל להאשים את ראש הרשות המבצעת. בהתחשב בזה שהפרדת הרשויות שם הרבה יותר ברורה וזה.

@Kartalajan
משעשע שאתה אומר את זה אחרי שכבר העלו את אחוז החסימה ומספר המפלגות שעוברות את אחוז החסימה הצטמצם. בנוסף, חשוב לזכור שגם מפלגה קטנה מייצגת ציבור לא קטן והקטנה שרירותית של מספר המפלגות פוגע ביצוג של הקבוצות האלה ומכאן לדמוקרטיה חלשה יותר ורדודה יותר.

נערך לאחרונה:
דווקא אם הייתי אמריקאי הייתי בעיקר מופתע שמערכת המשפט יכולה בכלל להאשים את ראש הרשות המבצעת. בהתחשב בזה שהפרדת הרשויות שם הרבה יותר ברורה וזה.

@Kartalajan
משעשע שאתה אומר את זה אחרי שכבר העלו את אחוז החסימה ומספר המפלגות שעוברות את אחוז החסימה הצטמצם. בנוסף, חשוב לזכור שגם מפלגה קטנה מייצגת ציבור לא קטן והקטנה שרירותית של מספר המפלגות פוגע ביצוג של הקבוצות האלה ומכאן לדמוקרטיה חלשה יותר ורדודה יותר.

כן ובפועל אם לצורך העניין ביבי יקים ממשלה, כל 30 מנדטים פלוס של גנץ שלא יכנסו לקואליציה זה לא פוגע בייצוג הדמוקרטיה?
רעיון המפלגות הקטנות בין היתר נועד למנוע פגיעה באוכלוסיות שנמצאות מיעוט, אבל בפועל זה משמש לסחטנות הממשלה ולאי יציבות שלטונית.

@Kartalajan
אחוז החסימה עדיין נמוך בעיני. לא באמת צריך ככ הרבה מפלגות.
מבחינתי שורש הבעיה היא כשמפלגה קטנה(ליברמן, 8 מנדטים) הפיל קואליציה בראשות הליכוד עם 35 מנדטים.
ולא משנה השמות, אף אחד לא יופתע אם הניגון יחזור על עצמו שוב.

מחל(ת) השיכחה.
כמו שהמתנחלים שכחו שב96 הם צעקו "ביבי בוגד", היום הוא פתאום האליל שלהם.

ממש, זיכרון של דג - כאילו לא היתה מדינת ישראל לפני שנתניהו עלה לשלטון.

מה ענית לו?

אמרתי לו שנתניהו לא ראש ממשלה נבחר כבר שנה ושהוא אפילו לא מנהיג המפלגה הגדולה ביותר בכנסת, שהסיבה היחידה שהוא בשלטון כרגע היא שזו ממשלת מעבר ושהוא עומד להיות מודח בגלל כתבי האישום בבחירות הקרובות.
זה היה לפני פרסום הסקרים שמראים שלרוב מצביעי הליכוד לא איכפת יותר מדי מזה שהוא עומד לחלק את זמנו בין בתי משפט לבין ראשות ממשלה (אפילו אם הוא יצא זכאי). התפקיד הכי חשוב במדינת ישראל ולאנשים לא איכפת שהוא לא יוכל להתרכז בו במשרה מלאה.

כן ובפועל אם לצורך העניין ביבי יקים ממשלה, כל 30 מנדטים פלוס של גנץ שלא יכנסו לקואליציה זה לא פוגע בייצוג הדמוקרטיה?
לא, לשם כך יש אופוזיציה, שהם ייצוג בכנסת לכל דבר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית