הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

שהמנהיג של מדינת הלאום היהודי, לא שומר על היהדות בתוך הבית שלו.
ואם לא הדת, אז למה בכלל באנו למדינה הזאת לפני כמה עשרות שנים?

ואני רואה בזה גם משהו עצוב, שבן אדם ששומר שבת ומתייעץ עם רבנים, מאפשר לזה לקרות.
מה ? ביבי הוא הבן האדם האחרון עלי האדמות שאפשר להגיד עליו שיש קשר בינו לבין המסורת היהודית, מעבר לכך אני יצאתי עם מלא'' גויות'' כפי שאתה קורא להם ואני יכול להגיד לך שאני עדיין מקושר לשורשים שלי יותר מכול יהודי.
וסלח לי מבלי לעליב
ולהגיד בשביל המסורת היהודית באנו לישראל זאת פשוט בורות בהיסטוריה היהודית

דרך אגב, בתור מצביע זהות מועד א ומצביע ליברמן מועד ב (נטו כי לא היה למי להצביע).

כנראה שאבחר שוב פעם בליברמן נטו כי הוא עומד במילה שלו לבוחריו.

אבל נראה לאן גלעד אלפר ופייגלין ילכו הפעם. מקווה שיחד עם בנט ושקד.

שהמנהיג של מדינת הלאום היהודי, לא שומר על היהדות בתוך הבית שלו.
ואם לא הדת, אז למה בכלל באנו למדינה הזאת לפני כמה עשרות שנים?

ואני רואה בזה גם משהו עצוב, שבן אדם ששומר שבת ומתייעץ עם רבנים, מאפשר לזה לקרות.

מה הבת שלו קשורה? מה אתה רוצה שיעשה, ירביץ לה?
גדעון סער בדעותיו הוא *הרבה* יותר ימין מביבי, וגם יותר קשור לדת. לדעתי כל קשר בין ביבי לבין היהדות הוא זה שהוא נותן תקציבים, והמפלגות החרדיות נותנות לו שלטון.

• פותח/ת השרשור
לא ציפיתי שיאיר לפיד יסגור את הגירעון, הוא כנראה לא יסגר בעשר או אפילו עשרים שנים הקרובות בקצב שהוא נפער, הוא פשוט לא עשה כלום כדי לעצור אותו, ולא עשה כלום גם באספקטים כלכליים אחרים כמו משבר הדיור, הורדת אחוז האבטלה וכו'. הוא גם לא יכל לעשות את כל הדברים האלה כי מדובר בתהליכים שצריכים יותר משנה ו8 כדי לקרות אבל הוא בכלל לא ידע איך לעשות אותם. איך הוא אמר פעם? "אני לא מבין כלום בכלכלה".
יותר פשוט שתגיד לי מה הוא כן עשה שאתה כל כך מרוצה ממנו, אולי אפילו אשתכנע בסוף.
מה בדיוק יש עתיד עשו שאתה כל כך מרוצה מהם? על האוצר הרחבתי, בבריאות יעל גרמן נלחמה בקנאביס כאילו מדובר בהרואין ומנעה את התרופה הזאת מעשרות אלפי חולים מסכנים בארץ (הידעת? חברת התרופות טבע הייתה אחת המממנות של מפלגת יש עתיד ואולי גם של כחול לבן, את זה לא בדקתי. לא קשה לעשות 1+1), אולי רק שי פירון כן עשה כמה דברים טובים כשר החינוך אבל חוץ מזה אני באמת לא זוכר משהו טוב אחד שהאנשים האלה עשו, בטח שלא ברמה שתגרום להם להיות אלטרנטיבה טובה יותר מהליכוד. ואני לא מצביע ליכוד או חושב שהם עושים עבודה טובה יותר מיש עתיד/כחול לבן, רק חושב ששתי המפלגות מצחיקות באותה מידה.
ידעתי על טבע והמימון ליש עתיד, בין הדברים שהכי לא אהבתי אצלהם, מודה. מה לעשות, בפוליטיקה עושים פשרות. אם תפסול כל אחד על כל דבר קטן - תשאר בלי יכולת להצביע לאף אחד.

• פותח/ת השרשור
זה בלתי נתפס מבחינתי שהבת של מישהו שיש סיכוי שיהיה ראש ממשלה בזוגיות עם ערבי.
ואל תתחילו אם "אתה גזען". בניגוד לרוב המוחלט כאן, גדלתי עם ערבים, למדתי עם ערבים, עבדתי עם ערבים. אני כותב את זה עם 0 גזענות.

ולגבי ארדן, שר כושל. המרדפים אחרי מעשני הקנאביס, קייטנות המחבלים בשב"ס, ירידת אמון הציבור במשטרה. הוא לא צריך להיות שר. גם לא חבר כנסת.

אתה מתעלם מכמה דברים:

1. יאיר נתניהו יצא עם נוצריה
2. ביבי נתניהו התחתן עם נוצריה
3. אתה יוצא מנקודת הנחה שלגדעון סער יש שליטה עם מי הילדים שלו יתחתנו או יצאו. אני התחתנתי עם נוצריה, תאמין לי שלא משנה מה ההורים שלי היו אומרים - לא היו משנים את דעתי

אני חושב שהסיבה לכך שעד עכשיו לא הוקמה ממשלה, היא חוסר אחריות של המפלגות (בעיקר של 2 הגדולות) שהבטיחו הבטחות שהיה ברור מראש שלא יוכלו לקיים אותן ולהקים ממשלה.
כחול לבן אמרו ממשלת אחדות בלי ביבי, והיה די ברור שאין שום תסריט שבו זה היה יכול לקרות. ביבי אמר ממשלת ימין ואין לו 61 וליברמן אמר ממשלת אחדות כאשר 2 המפלגות לא יכולות לשבת ביחד כל עוד יקיימו שתיהן מה שהבטיחו. בנוסף לכך, מפלגות השמאל אמרו לא ביבי, החרדים אמרו לא לפיד והמפלגות הימניות אמרו לא שמאל.
אם זה ימשיך ככה, וכל מפלגה תפסול 100 מנדטים, ברור שלא תקום פה ממשלה. השאלה כמה מערכות בחירות עוד נצטרך לעבור עד שהפוליטיקאים שלנו יבינו את זה.
אה ואגב, לכל מי שציין פה שליברמן עמד במילה שלו, אני חושב שהוא מבין היחידים (אם לא היחיד) שדווקא לא עמד במילה שלו כי הוא הבטיח שלא יהיו בחירות שלישיות.

• פותח/ת השרשור
אני חושב שהסיבה לכך שעד עכשיו לא הוקמה ממשלה, היא חוסר אחריות של המפלגות (בעיקר של 2 הגדולות) שהבטיחו הבטחות שהיה ברור מראש שלא יוכלו לקיים אותן ולהקים ממשלה.
כחול לבן אמרו ממשלת אחדות בלי ביבי, והיה די ברור שאין שום תסריט שבו זה היה יכול לקרות. ביבי אמר ממשלת ימין ואין לו 61 וליברמן אמר ממשלת אחדות כאשר 2 המפלגות לא יכולות לשבת ביחד כל עוד יקיימו שתיהן מה שהבטיחו. בנוסף לכך, מפלגות השמאל אמרו לא ביבי, החרדים אמרו לא לפיד והמפלגות הימניות אמרו לא שמאל.
אם זה ימשיך ככה, וכל מפלגה תפסול 100 מנדטים, ברור שלא תקום פה ממשלה. השאלה כמה מערכות בחירות עוד נצטרך לעבור עד שהפוליטיקאים שלנו יבינו את זה.
אה ואגב, לכל מי שציין פה שליברמן עמד במילה שלו, אני חושב שהוא מבין היחידים (אם לא היחיד) שדווקא לא עמד במילה שלו כי הוא הבטיח שלא יהיו בחירות שלישיות.

אף אחד לא יכול להבטיח שלא יהיו בחירות שלישיות כי זה לא תלוי בבנאדם / מפלגה אחת.

כל המפלגות התבצרו בעמדותיהן וקיוו שמישהו יתקפל, זה לא קרה. בדר״כ מישהו מתקפל אבל לא הפעם...

את האמת אני לא יכול להאשים אף אחד בבחירות הנוספות. המפלגות עשו מה שהתומכים שלהם ציפו מהן. אבל כל התומכים היו מאוכזבים שהמפלגות האחרות לא נכנעו לתנאים של המפלגות שלהן.

הסיבוב האחרון שהעלה חרס
הייטיב עם נתניהו? אני חושב שכן.
הקהל שאיתו יותר משולהב,והוא הראה להם ״שאם הכדור לו אצלו,אין משחק״
הפעם יהיה קשה לכחול לבן להביא את העוצמה מהבחירות הקודמות.
רוב הקהל כבר מיואש,תיהיה ירידה חדה באחוז המצביעים!
•אני בכל אופן הפעם לא מצביע
איתי לא משחקים

הסיבוב האחרון שהעלה חרס
איתי לא משחקים
אם הצבעת בבחירות הקודמות משהו שהוא לא הליכוד או מפלגות הימין אז כנראה שבהחלטה שלך לא להצביע הפעם קלעת בול למשחקים של ביבי.

אם הצבעת בבחירות הקודמות משהו שהוא לא הליכוד או מפלגות הימין אז כנראה שבהחלטה שלך לא להצביע הפעם קלעת בול למשחקים של ביבי.
הצבעתי ליכוד!
אבל התבעסתי עליו,יצא לא גבר.
הפסדת,קפל תעניינים ולך...
היית נהנת,שחרר.

• פותח/ת השרשור
הסיבוב האחרון שהעלה חרס
איתי לא משחקים
קשה לדעת מה יהיה בבחירות הבאות, נתניהו יגיע אליהן ללא חסינות ולא ברור מה יהיו המטרות שלו.

כבר רואים התפוררות בליכוד עם ח״כים שתומכים בסער, ביבי כבר לא המלך. הוא נכשל שוב ושוב ושוב. כחול לבן הייתה קרובה מתמיד להרכיב ממשלה, אני מאמין שכוחה יגדל בבחירות הבאות. נתניהו כבר לא ״אולי חשוד״ אלא חשוד ובהליך משפטי.

אומנם כחול לבן עדיין לא ניצחה, אבל ביבי לאט לאט בצעדים איטיים להחריד מפסיד קרבות קטנים באופן עקבי. בסוף הוא יפסיד במערכה כולה.

לא להצביע לא משרת שום צד. אני בטוח שיש מפלגה שיכולה לשרת את האינטרסים שלך. לא להצביע זו מחאה לא יעילה להחריד. להצביע זו המחאה הכי יעילה.

@MasterSplitter
אני מבין אותך!
אבל
איך לא מוציא אותך מדעתך,שיושבים שם אנשים שלא מסוגלים ל״הוריד מעצמם״ מעט,כדי שאנחנו נאכל להתנהל כאן כמו מדינה.
אני עדין בדעה שיהיה אחוז הצבעה נמוך,הבחירות שהיו,היו הזדמנות לשינוי,אבל שוב פיספסו.

@MasterSplitter
אני מבין אותך!
אבל
איך לא מוציא אותך מדעתך,שיושבים שם אנשים שלא מסוגלים ל״הוריד מעצמם״ מעט,כדי שאנחנו נאכל להתנהל כאן כמו מדינה.
אני עדין בדעה שיהיה אחוז הצבעה נמוך,הבחירות שהיו,היו הזדמנות לשינוי,אבל שוב פיספסו.
אני העדפתי סיבוב 3 מאשר להסכים לנתניהו להיות ראשון ברוטציה.

אף אחד לא יכול להבטיח שלא יהיו בחירות שלישיות כי זה לא תלוי בבנאדם / מפלגה אחת.
זה לא נכון. ליברמן יכל להקים ממשלה עם שני הגושים ובחר לא לעשות את זה. בנוסף, זו בעיה שלו שהוא הבטיח דבר שהוא לא יכול לקיים.

כל המפלגות התבצרו בעמדותיהן וקיוו שמישהו יתקפל, זה לא קרה. בדר״כ מישהו מתקפל אבל לא הפעם...
בבחירות בסבב הראשון אף אחד לא התקפל, אז קיוו שמשהו ישתנה לאחר הסבב השני. בסבב השני כולם המשיכו עם הדרישות הלא הגיוניות וגם אף אחד לא התקפל. אם זה ימשיך כך גם בסבב השלישי לדעתי גם אף אחד לא יתקפל ויהיה סבב נוסף. פעם אחר פעם זה קורה ולכן אני אומר שזה חוסר אחריות מצד הפוליטיקאים.
בתור מצביע כחול לבן, אני מצפה מהמנהיגים שבחרתי בהם (ובתור המפלגה הכי גדולה בכנסת) לגלות אחריות ולעשות מה שטוב למדינה. במקרה הזה להקים ממשלה כי ברור שזה עדיף למדינה על פני בחירות נוספות. זה פשוט יגמור אותם פוליטית כי הם לא יקיימו מה שהבטיחו לבוחר. ולכן אני אומר, הם עשו טעות שהבטיחו מלחתחילה מה שהבטיחו. עכשיו שיתמדדו עם הטעות שלהם ויעשו מה שטוב למדינה ולא מה שטוב לעצמם.

אני העדפתי סיבוב 3 מאשר להסכים לנתניהו להיות ראשון ברוטציה.
יש לך הסבר הגיוני לזה? אתה חושב שזה באמת עדיף?

אבל הוא הבטיח שלא יישב עם חרדים ולא יישב עם ערבים
זו בעיה שלו. בסוף, הוא לא קיים כל מה שהבטיח.
אגב הוא לא הבטיח שלא יישב עם החרדים. הוא פשוט הבטיח הבטחות שלא מסתדרות עם ישיבה עם החרדים כמו גיוס חובה.

זו בעיה שלו. בסוף, הוא לא קיים כל מה שהבטיח.
אגב הוא לא הבטיח שלא יישב עם החרדים. הוא פשוט הבטיח הבטחות שלא מסתדרות עם ישיבה עם החרדים כמו גיוס חובה.
בתור אחד שהצביע לו הייתי מתבאס עליו ומרגיש "סכין בגב" אם היה יושב עם החרדים או עם הרשימה המשותפת

בתור אחד שהצביע לו הייתי מתבאס עליו ומרגיש "סכין בגב" אם היה יושב עם החרדים או עם הרשימה המשותפת
א. אתה רק אחד מתוך כלל המצביעים שלו.
ב. לגבי הרשימה המשותפת מה שהיה על הפרק זה הקמת ממשלה עם תמיכתם מבחוץ. זאת אומרת שהם לא היו יושבים בממשלה אלא רק תומכים בהקמתה.

קשה לדעת מה יהיה בבחירות הבאות, נתניהו יגיע אליהן ללא חסינות ולא ברור מה יהיו המטרות שלו.

כבר רואים התפוררות בליכוד עם ח״כים שתומכים בסער, ביבי כבר לא המלך. הוא נכשל שוב ושוב ושוב. כחול לבן הייתה קרובה מתמיד להרכיב ממשלה, אני מאמין שכוחה יגדל בבחירות הבאות. נתניהו כבר לא ״אולי חשוד״ אלא חשוד ובהליך משפטי.

אומנם כחול לבן עדיין לא ניצחה, אבל ביבי לאט לאט בצעדים איטיים להחריד מפסיד קרבות קטנים באופן עקבי. בסוף הוא יפסיד במערכה כולה.

לא להצביע לא משרת שום צד. אני בטוח שיש מפלגה שיכולה לשרת את האינטרסים שלך. לא להצביע זו מחאה לא יעילה להחריד. להצביע זו המחאה הכי יעילה.

זה כי יש פריימריז... אחרי שנתניהו יביס את סער שבוע הבא כל המפלגה תצופף שורות מאחוריו.
אתה אומר שביבי נכשל שוב ושוב, אז מה כחול לבן עשו? הצליחו להרכיב ממשלה? לא, נכשלו גם כן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית