הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

יכול להיות שאתה צודק, אבל אולי יש דרך יצירתית להבטיח שביבי לא יעשה איזה תכסיס. אגב, אני לא כלכך בקיא בזה, אבל הבנתי שהליכוד הציעו כמה הצעות כאלה שימנעו מנתניהו לפזר את הממשלה אחרי שנתיים.

בדיוק, לכן אמרתי ששתי המפלגות נהגו בחוסר אחריות עוד מלפני הבחירות, שהבטיחו לבוחר מה שהבטיחו.
בליכוד אומרים שהציעו לכחול לבן שנתניהו יכהן רק חצי שנה ראשון ברוטציה, ואם אכן הייתה הצעה כזאת וכחול לבן סירבו לה, בתור מצביע כחול לבן אני מאוכזב מהם, כי בכל מקרה נתניהו מכהן עכשיו עד הקמת הממשלה ובלי שום קשר זה היה יכול למנוע בחירות מיותרות. ואם מראש כחול לבן לא היו מתחייבים לא לשבת עם נתניהו, אולי הם היו מסכימים להצעה הזאת.
העניין הוא שזאת ממשלת מעבר שאין לה כמעט סמכויות.
אם הייתה קמה עכשיו ממשלה שבה נתניהו ראשון ברוטציה לחצי שנה לנתניהו היה יותר סיכוי להעביר חוקים שקשורים לענייניו המשפטיים מאשר במצב הנוכחי בו הוא עומד בראש ממשלת מעבר משותקת שלא מסוגלת לבצע כמעט כלום.
המצב הנוכחי יותר טוב לכחול לבן מאשר ממשלה תחת נתניהו מהסיבה שממילא הם מאמינים שבבחירות השלישיות הם ינצחו.

נראה לי שבשלב הזה (בחירות שלישיות בשנה) ברור שלא לביבי ולא לגנץ יש סיכוי להקים ממשלה ללא השני. בקשר לממליצים, לביבי אין יותר ממליצים.. ויש לו פחות מנדטים כראש הליכוד, וגם כמנ כתבי אישום. אז לא, גנץ כראש המפלגה הגדולה ביותר ממש לא מגזים כשהוא מצפה להיות ראשון ברוטציה.

תלמד חשבון ילד 55>53.
יש יותר סיכוי שליברמן יתהפך וישב עם החרדים מאשר שהוא אי פעם ישב עם הערבים, לכן הסיכויים של נתניהו גבוהים יותר ולכן ריבלין נתן לו ראשון את ההרכבה.

צודק, כל הפרקליטות מבלבלים בשכל, ביבי טלית שכולה תכלת, חי בצניעות ורק טובת המדינה מעניינת אותו.

יפה שהתייחסת לכל הטענות שהצגתי על תיק 2000.
הבוחרים של כחול לבן לא היו מקבלים ישיבה תחת נתניהו עם כתב אישום. זה מאוד הגיוני לתת לו לסדר את העניינים המשפטיים, אם יצא זכאי, יהיה שני ברוטציה. זו פשרה מאוד הוגנת. מעבר לזה, לנתניהו יש עבר מאוד מפוקפק של הבטחות כוזבות ושקרים על ימין ועל שמאל, להאמין לו שהוא יעביר את השרביט זו התאבדות פוליטית. בבחירות סבב א׳ הוא חוקק חוק לפיזור הכנסת רק כדי לא לתת לגנץ לנסות להקים ממשלה. אתה באמת חושב שהוא יתן לגנץ להיות ראש ממשלה בפועל?

בוא נצא מנקודת הנחה שזה פוטש משפטי ונתניהו זכאי. הוא לא יכול להתמודד עם שני הדברים האלה במקביל. רוה״מ זו המשרה הכי חשובה במדינה, אי אפשר שיהיה לנו רוה״מ במשרה חלקית.

מעבר לזה, תמיד אומרים לטובתו של נתניהו ״נראה לך גנץ יכול לדבר עם טראמפ בגובה העיניים? אין לו את הסמכות והבטחון של נתניהו...״ יש לך מואשם בשוחד שיושב מולך, איזו סמכות יש לו? מי יקח אותו ברצינות ממנהיגי העולם?

הליכוד עם כל מגרעותיה, עדיין תנועה דמוקרטית עם חוקה, בית דין וכו׳ וכו׳. פריימריס זה לא בגידה. נתניהו עשה את זה. שרון עשה את זה ועוד הרבה מנהיגים.

בלי קשר אם נתניהו זכאי או רוה״מ טוב, הוא נכשל להקים ממשלה פעמיים. גדעון סער יקים ממשלה ביום וכולם יודעים את זה.

אה אוקיי, ובוחרי הליכוד ממש יקבלו שהמפלגה תשב תחת טירון פוליטי חסר עמדות.
גדעון סער יצליח אולי להיות בממשלה, לא להרכיב אותה.
כמו שאמרתי שאחרים עשו את זה לא היה פוטש משפטי נגד היו"ר.
אם הייתה קמה עכשיו ממשלה שבה נתניהו ראשון ברוטציה לחצי שנה לנתניהו היה יותר סיכוי להעביר חוקים שקשורים לענייניו המשפטיים מאשר במצב הנוכחי בו הוא עומד בראש ממשלת מעבר משותקת שלא מסוגלת לבצע כמעט כלום.
המצב הנוכחי יותר טוב לכחול לבן מאשר ממשלה תחת נתניהו מהסיבה שממילא הם מאמינים שבבחירות השלישיות הם ינצחו.

שתכיר, אין הבדל בסמכויות בין "ממשלת מעבר" לממשלה רגילה.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שאתה צודק, אבל אולי יש דרך יצירתית להבטיח שביבי לא יעשה איזה תכסיס. אגב, אני לא כלכך בקיא בזה, אבל הבנתי שהליכוד הציעו כמה הצעות כאלה שימנעו מנתניהו לפזר את הממשלה אחרי שנתיים.

בדיוק, לכן אמרתי ששתי המפלגות נהגו בחוסר אחריות עוד מלפני הבחירות, שהבטיחו לבוחר מה שהבטיחו.
בליכוד אומרים שהציעו לכחול לבן שנתניהו יכהן רק חצי שנה ראשון ברוטציה, ואם אכן הייתה הצעה כזאת וכחול לבן סירבו לה, בתור מצביע כחול לבן אני מאוכזב מהם, כי בכל מקרה נתניהו מכהן עכשיו עד הקמת הממשלה ובלי שום קשר זה היה יכול למנוע בחירות מיותרות. ואם מראש כחול לבן לא היו מתחייבים לא לשבת עם נתניהו, אולי הם היו מסכימים להצעה הזאת.

בכחול לבן יש אנשים מאוד ערכיים שכולם ללא יוצא מהכלל חושבים על טובת המדינה יותר מאשר טובתם האישית. הרי אתה יודע שאם סער היה או ח״כ אחר במקום נתניהו הם היו מתגמשים.

הסיבה שלא רצו לשבת תחת נתניהו היא שזה לא טוב למדינה ואי אפשר לסמוך עליו. הוא הוכיח את זה כל כך הרבה פעמים שאני מתפלא שאנשים שוכחים כל פעם מחדש. אמינות היא הצד הכי חלש שלו.

א. אם הליכוד בא לאחדות בתי הבלוק, נתניהו לא יוכל להעביר את החוקים שהוא רוצה כי כחול לבן לא יתנו לו.
ב. מבחינתי, שיקח חסינות, חנינה וכל מה שהוא רוצה ורק שיעוף ויפסיק לתקוע את המדינה. יש מצב שבבחירות שלישיות כחול לבן יתחזקו ואולי אפילו יוכלו להקים ממשלה בלעדיו איכשהו, אבל אתה מבין שהבחירות האלה עולות המון כסף והמדינה נשארת תקועה ויש לכך משמעויות רבות. ומי שמשלם על כל המשמעויות האלה הוא הציבור.

מעבר לכך שבשנים האחרונות הוא היה ראש ממשלה גרוע לדעת רבים י

מי שחושב שהוא רה"מ גרוע ע"פ רוב לוקח כתבות מווינט שמכריזות: "אוי אוי אוי! יש שני מיליון עניים בישראל" ברצינות.
א. אם הליכוד בא לאחדות בתי הבלוק, נתניהו לא יוכל להעביר את החוקים שהוא רוצה כי כחול לבן לא יתנו לו.
ב. מבחינתי, שיקח חסינות, חנינה וכל מה שהוא רוצה ורק שיעוף ויפסיק לתקוע את המדינה. יש מצב שבבחירות שלישיות כחול לבן יתחזקו ואולי אפילו יוכלו להקים ממשלה בלעדיו איכשהו, אבל אתה מבין שהבחירות האלה עולות המון כסף והמדינה נשארת תקועה ויש לכך משמעויות רבות. ומי שמשלם על כל המשמעויות האלה הוא הציבור.

דווקא שיש עוד ועוד בחירות המדינה חוסכת כסף...חלאס לפופוליזם של ערוץ 2.

• פותח/ת השרשור
תלמד חשבון ילד 55>53.
יש יותר סיכוי שליברמן יתהפך וישב עם החרדים מאשר שהוא אי פעם ישב עם הערבים, לכן הסיכויים של נתניהו גבוהים יותר ולכן ריבלין נתן לו ראשון את ההרכבה.

יפה שהתייחסת לכל הטענות שהצגתי על תיק 2000.

אה אוקיי, ובוחרי הליכוד ממש יקבלו שהמפלגה תשב תחת טירון פוליטי חסר עמדות.
גדעון סער יצליח אולי להיות בממשלה, לא להרכיב אותה.
כמו שאמרתי שאחרים עשו את זה לא היה פוטש משפטי נגד היו"ר.

שתכיר, אין הבדל בסמכויות בין "ממשלת מעבר" לממשלה רגילה.

לא אתייחס לתיק 2000 כי זה ויכוח אבוד. תמיד אמרתי שאם לפיד וכבל אשמים / חשודים - שיחקרו וישפטו אותם. שום פוליטיקאי לא מעל החוק, גם אם אני אוהב אותו. להזכירך גם על דרעי וקצב ואולמטרט צעקו ״הוא זכאי״ ושרק מחפשים אותם...

יש עכשיו פריימריס, ככה שיש למתפקדי הליכוד אפשרות להחליט בעצמם מי יעמוד בראש, אבל משום מה אתה חושב שזה משהו פסול ואני באמת לא מבין למה.

בכחול לבן יש אנשים מאוד ערכיים שכולם ללא יוצא מהכלל חושבים על טובת המדינה יותר מאשר טובתם האישית. הרי אתה יודע שאם סער היה או ח״כ אחר במקום נתניהו הם היו מתגמשים.

הסיבה שלא רצו לשבת תחת נתניהו היא שזה לא טוב למדינה ואי אפשר לסמוך עליו. הוא הוכיח את זה כל כך הרבה פעמים שאני מתפלא שאנשים שוכחים כל פעם מחדש. אמינות היא הצד הכי חלש שלו.

וואלה, לא ידעתי שניסנקורן שעד לפני כמה חודשים שלט במוקדי חיים מהחשובים במדינה ואיים להשבית אותם על כל דבר קטן, שטובת המדינה לנגד עיניו.

• פותח/ת השרשור
משום מה, רק שנתניהו בראש אז כל מי שלא מיישר קו הוא בוגד ושמאלן. לא משנה באיזה מצב, לא משנה מה התרחיש, לא משנה במה לא מיישרים קו... יש לך 20~ ח״כים בליכוד שמיישרים קו עם נתניהו, כל השאר - שמאל בוגד.

• פותח/ת השרשור
וואלה, לא ידעתי שניסנקורן שעד לפני כמה חודשים שלט במוקדי חיים מהחשובים במדינה ואיים להשבית אותם על כל דבר קטן, שטובת המדינה לנגד עיניו.

אני לא סוציאליסט ולא שמאל כלכלי, אבל תתווכח כמה שאתה רוצה ותדקלם מנטרות מזהות עד מחר - יש אנשים מהשמאל הכלכלי / סוציאליסטי שטובת המדינה לעיניהם והם משוכנעים שזו הדרך הכי טובה להטיב עם המדינה.

דוגמא היא - ברני סנדרס, אני בחיים לא אתמוך בו, אבל הוא בנאדם ערכי שארה״ב חשובה לו מאוד והוא נלחם בכל רמ״ח איבריו לשפר אותה.

האם אני חושב שזו הדרך? ממש לא. האם זה אומר שכל השמאל הכלכלי רוצה להרע עם המדינה? ממש לא.

לא אתייחס לתיק 2000 כי זה ויכוח אבוד. תמיד אמרתי שאם לפיד וכבל אשמים / חשודים - שיחקרו וישפטו אותם. שום פוליטיקאי לא מעל החוק, גם אם אני אוהב אותו. להזכירך גם על דרעי וקצב ואולמטרט צעקו ״הוא זכאי״ ושרק מחפשים אותם...

יש עכשיו פריימריס, ככה שיש למתפקדי הליכוד אפשרות להחליט בעצמם מי יעמוד בראש, אבל משום מה אתה חושב שזה משהו פסול ואני באמת לא מבין למה.

הסברתי מה ההבדל בין מה שכבל ולפיד עשו לבין מה שביבי עשה. הם קידמו חוק בבית הנבחרים שלנו לטובת בנאדם ספציפי, ביבי לא עשה שום דבר שכזה.
אני לא סוציאליסט ולא שמאל כלכלי, אבל תתווכח כמה שאתה רוצה ותדקלם מנטרות מזהות עד מחר - יש אנשים מהשמאל הכלכלי / סוציאליסטי שטובת המדינה לעיניהם והם משוכנעים שזו הדרך הכי טובה להטיב עם המדינה.

דוגמא היא - ברני סנדרס, אני בחיים לא אתמוך בו, אבל הוא בנאדם ערכי שארה״ב חשובה לו מאוד והוא נלחם בכל רמ״ח איבריו לשפר אותה.

האם אני חושב שזו הדרך? ממש לא. האם זה אומר שכל השמאל הכלכלי רוצה להרע עם המדינה? ממש לא.

אז מה זה אומר? שהם וכל מי שמצביע להם טיפשים?

• פותח/ת השרשור
אם המערכת המשפטית כל כך רקובה ומושחתת, למה ביבי חיכה 10 שנים כדי לעשות משהו בנידון?

אתה מעלה קונספירציות ברמה של אלכס ג׳ונס כמעט. תן למשטרה ולמערכת המשפט לעשות את העבודה שלהם.

משום מה, רק שנתניהו בראש אז כל מי שלא מיישר קו הוא בוגד ושמאלן. לא משנה באיזה מצב, לא משנה מה התרחיש, לא משנה במה לא מיישרים קו... יש לך 20~ ח״כים בליכוד שמיישרים קו עם נתניהו, כל השאר - שמאל בוגד.

שים לב מי בעד גדעון סער בתוך הליכוד, חיים כץ והתעשייה האווירית, שרן השכל שהיא אשת שלום עכשיו שנכנסה לליכוד בזכות התפקדות של אנשי שמאל "הליכודניקים החדשים", יפה שהצליחה להסתיר את זה בכמעט שלמות עד עכשיו שהתנהגה כמו לוחמת חופש.

@MasterSplitter
עיתונאי לא אמור להביע דעה בטלויזיה לגבי עמדתו,זה נראה לא טוב ולא אתי בכלל.
החיסול הממוקד שהנתניהו עובר(בין אם חטא או לו)מכל כיון כמעט,בין אם בחייו הפרטיים וכלה בחייו הפוליטים.
אתה לא מרגיש כך? מנסים בכל דרך להוריד אותו ״מכס המלוכה״ ששם התבצר.
אני חושב שיש דרך ויש לכבד את האדם בכל אשר הוא אשם,גם אם פשע.
אישתו ובנו הקטן אכן מעיווים על הדמות הכוללת שנקראת ״בנימין נתניהו״.
אבל שוב כל מהדורת חדשות או עדכון חדשותי מתחיל בזה ״תיקו של נתניהו״ וכו וכו.
לגבי הבחירות תיהנה גם בחירות רביעיות,תיהיה בטוח!

אם המערכת המשפטית כל כך רקובה ומושחתת, למה ביבי חיכה 10 שנים כדי לעשות משהו בנידון?

אתה מעלה קונספירציות ברמה של אלכס ג׳ונס כמעט. תן למשטרה ולמערכת המשפט לעשות את העבודה שלהם.

אמרתי שביבי מושלם? הוא לא הלך עליהם בכל הכח, אבל גם שהוא כן ניסה, הפילו את זה לדוגמה יעקב נאמן למשרד המשפטים.

עד עכשיו הצגתי טענות בתיק 2000, אתה רק אמרת שזה שטויות ופה זה נגמר.

• פותח/ת השרשור
אז מה זה אומר? שהם וכל מי שמצביע להם טיפשים?

קודם כל, הספקטרום של שמאל-ימין כלכלי הוא רחב.
צריך להתייחס לנקודת המוצא של איפה המדינה כיום נמצאת ולאן הפוליטיקאי רוצה לקחת אותה (ועל הדרך לאן ריאלי לקחת אותה).

ארה״ב היא מאוד קפיטליסטית, לכן יותר ״סביר״ לתמוך במועמד שרוצה לקחת אותה טיפה שמאלה (שוב, אני לא תומך בו או ברעיונות שלו).

ישראל היא מדינה ״מוזרה״, מצד אחד יש מיסים גבוהים מאוד, קצבאות נרחבות לאוכלוסיות מסויימות, אבל מצד שני תמורה מאוד נמוכה מבחינת תמיכה של הממשלה לרוב האזרחים. אני בהחלט תומך בלקחת את ישראל לימין הכלכלי, ללא ספק (גם לפיד אגב).

לגבי האם הם טפשים? ממש לא. הם פשוט חושבים שהדרך להצלחה היא שונה ממה שאתה חושב. יש ארצות שמיישמות בהצלחה אידיאולוגיה כלכלית סוציאליסטית יחסית (לא קומוניסטית כמובן, אבל שמאל יחסי) ויש מדינות שנכשלות. זה לא שחור ולבן.

קודם כל, הספקטרום של שמאל-ימין כלכלי הוא רחב.
צריך להתייחס לנקודת המוצא של איפה המדינה כיום נמצאת ולאן הפוליטיקאי רוצה לקחת אותה (ועל הדרך לאן ריאלי לקחת אותה).

ארה״ב היא מאוד קפיטליסטית, לכן יותר ״סביר״ לתמוך במועמד שרוצה לקחת אותה טיפה שמאלה (שוב, אני לא תומך בו או ברעיונות שלו).

ישראל היא מדינה ״מוזרה״, מצד אחד יש מיסים גבוהים מאוד, קצבאות נרחבות לאוכלוסיות מסויימות, אבל מצד שני תמורה מאוד נמוכה מבחינת תמיכה של הממשלה לרוב האזרחים. אני בהחלט תומך בלקחת את ישראל לימין הכלכלי, ללא ספק (גם לפיד אגב).

לגבי האם הם טפשים? ממש לא. הם פשוט חושבים שהדרך להצלחה היא שונה ממה שאתה חושב. יש ארצות שמיישמות בהצלחה אידיאולוגיה כלכלית סוציאליסטית יחסית (לא קומוניסטית כמובן, אבל שמאל יחסי) ויש מדינות שנכשלות. זה לא שחור ולבן.

אשמח להכיר מדינה שמיישמת מדינות סוציאליסטית שמצליחות. הסקדינביות הן ממש לא כאלה. השוק שלהן פתוח לחלוטין, אפילו שכר מינימום אין להן.
ארהב ממש לא מדינה קפיטליסטית נכון להיום, יש לה היסטוריה שנוטה לזה, אבל כרגע הייתי קורה לה יותר קורני קפיטליזם.

איך המדינה חוסכת כסף? שואל ברצינות

מתנהלים ע"פ התקציב של שנה שעברה בזמן שהצמיחה עולה, מה שמגדיל אתההכנסות ממיסים ובכך מקטין את הגירעון.

מה היה הבעיה ההקלטות האלו?
אדוני,
ראש ממשלה לא אמור בכלל להגיע למקומות האלה. ראש הממשלה צריך להיות הבנאדם הכי נקי וישר במדינה. לא יתכן שהוא מוצא זמן לשיחות שחיתות כאלה, ולא משנה אם השוחד נלקח בסוף-- הרי הוא לא רץ מדי אחר כך למשטרה לדווח על המזימה. נס שההקלטות האלה בכלל נמצאו.
מספיק להיתמם, נתניהו כראש ממשלה מתעסק בדברים מפוקפקים בלשון המעטה.
אבל מה אתה מצפה מאחד שהודה בשידור חי שבגד באישתו.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית