הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

מה?
חוקי היסוד לא מגבילים את הסמכויות שלה בשום צורה. אפילו שדניאל פרידמן היה שר משפטים ורצה למנות שופטים בגץ אמר שזה בסדר גמור.
מה אתה מביא לי מאמר דעה כסימוכין?
זה המכון הישראלי לדמוקרטיה, לא ווינט.
מאמר זה מבוסס על מסקנות הוועדות ופסיקות בג"ץ.
יש פה פחות *דעות* והרבה יותר *עובדות רציניות* מהמאמרים שאתה רגיל לקרוא.

אדוני,
ראש ממשלה לא אמור בכלל להגיע למקומות האלה. ראש הממשלה צריך להיות הבנאדם הכי נקי וישר במדינה. לא יתכן שהוא מוצא זמן לשיחות שחיתות כאלה, ולא משנה אם השוחד נלקח בסוף-- הרי הוא לא רץ מדי אחר כך למשטרה לדווח על המזימה. נס שההקלטות האלה בכלל נמצאו.
מספיק להיתמם, נתניהו כראש ממשלה מתעסק בדברים מפוקפקים בלשון המעטה.
אבל מה אתה מצפה מאחד שהודה בשידור חי שבגד באישתו.

לא, רה"מ אמור לעשות כמה שיותר טוב לכמה שיותר תושבים במדינה, לא להיות האפיפיור. ראיית העולם כאילו פוליטיקאים אמורים להיות מודלים לחיקוי היא הרסנית ופאשיסטית.

זה המכון הישראלי לדמוקרטיה, לא ווינט.
מאמר זה מבוסס על מסקנות הוועדות ופסיקות בג"ץ.
יש פה פחות *דעות* והרבה יותר *עובדות רציניות* מהמאמרים שאתה רגיל לקרוא.

יש לי הרגשה שלא ממש הבנת מה כתוב.
בחוקי היסוד אין שום הבדל בין ממשלת מעבר לממשלה רגילה, ואפילו שבגץ בתקופת כהונתו של דניאל פרידמן כשר משפטים דן בזה, הוא דחה את כל עתירה בעניין.

מתנהלים ע"פ התקציב של שנה שעברה בזמן שהצמיחה עולה, מה שמגדיל אתההכנסות ממיסים ובכך מקטין את הגירעון.
לא הבנתי את ההגיון ואיך לדעתך זה אמור לעבוד, התקציב של שנה שעברה הוא לא אינסופי מן הסתם והוא נכנס לגירעון

לא הבנתי את ההגיון ואיך לדעתך זה אמור לעבוד, התקציב של שנה שעברה הוא לא אינסופי מן הסתם והוא נכנס לגירעון

כל שנה התקציב עולה בחוסר פורפורציה לצמיחה. עכשיו שמתנהלים עפ התקציב שעבר והצמיחה תוך כדי עולה הגרעון מצטמצם כי ההכנסות עולות והתקציב נשאר אותו דבר. בממוצעכ שנה גדל תקציב המדינה ב15 מיליארד בערך, כל חודש שאין תקציב חדש אנחנו חוסכים 1.25 מיליארד תוך כדי שההכנסות עולות. מזה אומר? שהגרעון נסגר לאט לאט.
אנחנו לא הראשונים שפלונטר פוליטי עוזר למצב הכלכלי שלנו, תקרא על בלגיה וספרד.

כל שנה התקציב עולה בחוסר פורפורציה לצמיחה. עכשיו שמתנהלים עפ התקציב שעבר והצמיחה תוך כדי עולה הגרעון מצטמצם כי ההכנסות עולות והתקציב נשאר אותו דבר. בממוצעכ שנה גדל תקציב המדינה ב15 מיליארד בערך, כל חודש שאין תקציב חדש אנחנו חוסכים 1.25 מיליארד תוך כדי שההכנסות עולות. מזה אומר? שהגרעון נסגר לאט לאט.

התקציב של שנה שעברה הכניס אותנו לגרעון על אף הכנסות יפות מאקזיטים וגז. מאיפה הנתונים שלהמשיך עם אותו התקציב מצמצם לנו את הגרעון? אם אפשר תשובה ספציפית למצב הנוכחי ובלי סטטיסטיקות בשקל.

שים לב מי בעד גדעון סער בתוך הליכוד, חיים כץ והתעשייה האווירית, שרן השכל שהיא אשת שלום עכשיו שנכנסה לליכוד בזכות התפקדות של אנשי שמאל "הליכודניקים החדשים", יפה שהצליחה להסתיר את זה בכמעט שלמות עד עכשיו שהתנהגה כמו לוחמת חופש.
אשמח להכיר מדינה שמיישמת מדינות סוציאליסטית שמצליחות. הסקדינביות הן ממש לא כאלה. השוק שלהן פתוח לחלוטין, אפילו שכר מינימום אין להן.
ארהב ממש לא מדינה קפיטליסטית נכון להיום, יש לה היסטוריה שנוטה לזה, אבל כרגע הייתי קורה לה יותר קורני קפיטליזם.

מתנהלים ע"פ התקציב של שנה שעברה בזמן שהצמיחה עולה, מה שמגדיל אתההכנסות ממיסים ובכך מקטין את הגירעון.
לא אמרתי מדינות סוציאליסטיות, אמרתי מדינות שמיישמות מדינות שמאל כלכלית, סוציאליסטית יחסית.

אוסטרליה למשל, שכר מינימום הגבוה בעולם, מעבר לשכר מינימום הגבוה (19.5AUD) ברוב התעשיות יש שכר מינימום גבוה יותר, חברה שלי עובדת בתור ברמנית ומקבלת 26AUD לשעה בתור שכר מינימום, פלוס תוספות בסופ״שים ושעות נוספות וכו׳ וכו׳...

יש כאן תרבות קצבאות נרחבת, סטודנטים מקבלים קצבה שבועית ועזרה עם שכר דירה, אנשים לפעמים חיים כל החיים שלהם עם דמי אבטלה נצחיים, אפשר לקבל קצבה כבר בגיל 16 אם אני זוכר נכון וכו׳ וכו׳ וכו׳. יש כאן איגודי עובדים חזקים בטירוף שמחזיקים את כולם בביצים... ועדיין הכלכלה מפותחת ואנשים חיים ברווחה ויש הרבה כסף לבזבז.

גם באנגליה יש מצב די דומה, אם לא יותר שמאל כלכלי מאוסטרליה, לפי חבר שלי שגר שם לאחרונה והיה בהלם עד כמה זה קיצוני.

העניין הוא - שהתשובה היא אף פעם לא בצדדים הקיצוניים, לא קפיטליזם מוחלט ולא סוציאליזם מוחלט. יש הרבה מקומות באמצע~ שניתן ליישם בהצלחה, תלוי בהמון גורמים. מי שטוען שצד אחד קיצוני זה טוב - חי בסרט.

מה?
חוקי היסוד לא מגבילים את הסמכויות שלה בשום צורה. אפילו שדניאל פרידמן היה שר משפטים ורצה למנות שופטים בגץ אמר שזה בסדר גמור.
והנה, בגץ פסל שלאוחנה אסור למנות מ״מ פרקליט מדינה.

מאיפה אתה מביא שאין תקציב = לא משלמים לאף אחד?

לא, רה"מ אמור לעשות כמה שיותר טוב לכמה שיותר תושבים במדינה, לא להיות האפיפיור. ראיית העולם כאילו פוליטיקאים אמורים להיות מודלים לחיקוי היא הרסנית ופאשיסטית.

יש לי הרגשה שלא ממש הבנת מה כתוב.
בחוקי היסוד אין שום הבדל בין ממשלת מעבר לממשלה רגילה, ואפילו שבגץ בתקופת כהונתו של דניאל פרידמן כשר משפטים דן בזה, הוא דחה את כל עתירה בעניין.

מעניין שבמדינות המערביות שאתה מסתכל עליהם בכל כך הרבה הערכה - יש מידות מוסר הרבה יותר גבוהות מארץ ישראל.

פוליטיקאים לא צריכים להיות בהכרח מודלים לחיקוי, אבל הם צריכים להוות דוגמא. לא יכול להיות שאמא שלי, בתור אחות בבית אבות תסרב לקבל שוקולדים או יין בתור מתנה לעבודה הקשה שהיא עושה, וראש הממשלה יקבל מתנות בשווי השכר שהיא מרוויחה בעשור~. זה מוסר בסיסי שכל מי שמנהיג מדינה צריך לעמוד בו. אם הבוחרים יחליטו שזה לא משנה והם רוצים את ביבי - כמובן שזה מה שיקבע. מה שאני אומר שהנהנתנות והזילות מוסר שלו חלחלו לעם שחושב שזה בסדר ו״לא ביג דיל״ לעגל פינות וככה המדינה שלנו נראית.

התקציב של שנה שעברה הכניס אותנו לגרעון על אף הכנסות יפות מאקזיטים וגז. מאיפה הנתונים שלהמשיך עם אותו התקציב מצמצם לנו את הגרעון? אם אפשר תשובה ספציפית למצב הנוכחי ובלי סטטיסטיקות בשקל.
מאיפה אתה מביא שאין תקציב = לא משלמים לאף אחד?

עלות כל בחירות היא 700 מיליון, כולל הכל.
כל עוד אין ממשלה, התקציב מוקפא ואי אפשר להקטין או להגדיל אותו. המשמעות היא שהשוק הפרטי ממשיך לצמוח בעוד שהוצאות הממשלה נשארות קבועות יחסית. לכן אם יעבור מספיק זמן עם מספיק מערכות בחירות רצופות, השוק הפרטי יצמח עד למצב שבו החוב הלאומי, למרות שהוא יצמח גם מעט, יהיה לא רלוונטי.
10 Myths About Government Debt
בסוף יש אחלה הסבר.

והנה, בגץ פסל שלאוחנה אסור למנות מ״מ פרקליט מדינה.

נראה לך סביר? הרי הסיבה היחידה שהם פוסלים אותה זה כי מנדלבליט לא אהב את המינוי, הוא רצה אך ורק את שלמה למברגר, על כל אחד אחר הוא אמר שהוא לא מתאים לא משנה מה הייתה מידת הבכירות שלו ומה הרקע שלו.

מעניין שבמדינות המערביות שאתה מסתכל עליהם בכל כך הרבה הערכה - יש מידות מוסר הרבה יותר גבוהות מארץ ישראל.

פוליטיקאים לא צריכים להיות בהכרח מודלים לחיקוי, אבל הם צריכים להוות דוגמא. לא יכול להיות שאמא שלי, בתור אחות בבית אבות תסרב לקבל שוקולדים או יין בתור מתנה לעבודה הקשה שהיא עושה, וראש הממשלה יקבל מתנות בשווי השכר שהיא מרוויחה בעשור~. זה מוסר בסיסי שכל מי שמנהיג מדינה צריך לעמוד בו. אם הבוחרים יחליטו שזה לא משנה והם רוצים את ביבי - כמובן שזה מה שיקבע. מה שאני אומר שהנהנתנות והזילות מוסר שלו חלחלו לעם שחושב שזה בסדר ו״לא ביג דיל״ לעגל פינות וככה המדינה שלנו נראית.

לא יודע, לדעתי היה איזו מדינה בשם ארהב נשיא שבגד באשתו במשרד הסגלגל ולא הגיחו אותו.

לא אמרתי מדינות סוציאליסטיות, אמרתי מדינות שמיישמות מדינות שמאל כלכלית, סוציאליסטית יחסית.

אוסטרליה למשל, שכר מינימום הגבוה בעולם, מעבר לשכר מינימום הגבוה (19.5AUD) ברוב התעשיות יש שכר מינימום גבוה יותר, חברה שלי עובדת בתור ברמנית ומקבלת 26AUD לשעה בתור שכר מינימום, פלוס תוספות בסופ״שים ושעות נוספות וכו׳ וכו׳...

יש כאן תרבות קצבאות נרחבת, סטודנטים מקבלים קצבה שבועית ועזרה עם שכר דירה, אנשים לפעמים חיים כל החיים שלהם עם דמי אבטלה נצחיים, אפשר לקבל קצבה כבר בגיל 16 אם אני זוכר נכון וכו׳ וכו׳ וכו׳. יש כאן איגודי עובדים חזקים בטירוף שמחזיקים את כולם בביצים... ועדיין הכלכלה מפותחת ואנשים חיים ברווחה ויש הרבה כסף לבזבז.

גם באנגליה יש מצב די דומה, אם לא יותר שמאל כלכלי מאוסטרליה, לפי חבר שלי שגר שם לאחרונה והיה בהלם עד כמה זה קיצוני.

העניין הוא - שהתשובה היא אף פעם לא בצדדים הקיצוניים, לא קפיטליזם מוחלט ולא סוציאליזם מוחלט. יש הרבה מקומות באמצע~ שניתן ליישם בהצלחה, תלוי בהמון גורמים. מי שטוען שצד אחד קיצוני זה טוב - חי בסרט.

כמובן שאם תיישם מדיניות רווחה לצד מדיניות שוק חופשי אז לא יהיה הכי נורא בעולם. אבל ככל שאתה פונה שמאלה המצב רק מדרדר, אם אוסטרליה תפרק את הכוח של ארגוני העובדים שלה, תוריד תקציביות ומעלה את התמריצים לצאת לעבודה, המצב רק ישתפר.
ככל שהמדיניות היא יותר בעד קפיטליזם המצב משתפר ככל שהיא בעד סוציאליזם הוא מדרדר וההיסטוריה מוכיחה זאת.

ראיתי את הסרטון וקראתי את התגובה שלך הבעיה עדיין עומדת על כך שהתקציב נגמר באיזה שלב.
מעבר לכך חלק גדול מהשוק הפרטי גם נפגע הדוגמה הכי טובה לכך היא קבלנים שעובדים עם המדינה לא מקבלים שכר התקצב מוקפא, המעסיק לא יכול להיכנס לפשיטת רגל או לפטר עובדים עובדים אגב חוסר חובות שמצברים. הנה דוגמה אישית החברה של אבא שלי הרכיבה כמה כיורים לקבלן מסוים ומאז תחילת הבחירות לא ראינו שקל , עכשיו תחשוב לבד איך זה פוגע בכול השרשראת הכלכלית של המדינה. אני מבין למה את חושב שאולי הקפאת הממשלה זה לא כזה עניין גדול אבל זה כן וזה פוגע בעיקר במעמד הביינים ופה הבעיה.
(וכול זה מבלי לדבר על השירותים החדשים שנבלמים כי פשוט אין וועדה שתדון בזה)

כל עוד אין ממשלה, התקציב מוקפא ואי אפשר להקטין או להגדיל אותו. המשמעות היא שהשוק הפרטי ממשיך לצמוח בעוד שהוצאות הממשלה נשארות קבועות יחסית. לכן אם יעבור מספיק זמן עם מספיק מערכות בחירות רצופות, השוק הפרטי יצמח עד למצב שבו החוב הלאומי, למרות שהוא יצמח גם מעט, יהיה לא רלוונטי.
מעולה. כמה מערכות בחירות נצטרך כדי שנתחיל להרוויח מזה כסף?

נראה לך סביר? הרי הסיבה היחידה שהם פוסלים אותה זה כי מנדלבליט לא אהב את המינוי, הוא רצה אך ורק את שלמה למברגר, על כל אחד אחר הוא אמר שהוא לא מתאים לא משנה מה הייתה מידת הבכירות שלו ומה הרקע שלו.
אם המינוי של בן ארי נפסל זה לא בגלל מנדלבליט, זה בגלל התנועה לאיכות השלטון שעתרה לבג"ץ.
הדבר היחיד שמסריח במהלך הזה היא העובדה שמגדירים את ההחלטה על המינוי של פרקליט המדינה כהחלטה של שר המשפטים שרק צריך "להתייעץ" עם מנדלבליט בעוד מדובר בדבר הרבה יותר מורכב מזה.

לא יודע, לדעתי היה איזו מדינה בשם ארהב נשיא שבגד באשתו במשרד הסגלגל ולא הגיחו אותו.
אם תבגוד באשתך יכניסו אותך לכלא? לא.
אם תקבל שוחד - כן.

כמובן שאם תיישם מדיניות רווחה לצד מדיניות שוק חופשי אז לא יהיה הכי נורא בעולם. אבל ככל שאתה פונה שמאלה המצב רק מדרדר, אם אוסטרליה תפרק את הכוח של ארגוני העובדים שלה, תוריד תקציביות ומעלה את התמריצים לצאת לעבודה, המצב רק ישתפר.
ככל שהמדיניות היא יותר בעד קפיטליזם המצב משתפר ככל שהיא בעד סוציאליזם הוא מדרדר וההיסטוריה מוכיחה זאת.
יש לך הוכחות לכך?

בסוף יש אחלה הסבר.

שוב, לא התייחסת למצב הספציפי שאנחנו נתונים בו, "מספיק זמן" יכול להיות גם 5 שנים - אתה באמת חושב שלא תורכב קואליציה 5 שנים? ואם תורכב קואליציה במהלך ה-5 שנים האלה, אז כל התיאוריה שלך בפח כי כשהיא תורכב עדיין נהיה עם אותו תקציב גרעוני וגרעון גדול יותר. במצב אחר, היעדר הממשלה היה מבורך, במצב שלנו, הוא לא.

בסוף יש אחלה הסבר.

אוקיי, אתה אומר שהוצאות הממשלה לא גדלות. עם זה אני יכול (כנראה) להסכים / להבין. מנגד, תיאורטית יכול להיות שהממשלה החדשה הייתה מקטינה את ההוצאות, למרות שלא נראה לי.

כן. נראה לי סביר שלממשלת מעבר שכבר בשלטון תקופה ארוכה מאוד, לא צריכות להיות סמכויות מעבר לדברים מינימליים בהחלט. זה ברירת מחדל אבל אנטי דמוקרטי לתת להם לעשות מה שממשלה רגילה עושה, כי הם לא נבחרו. בייחוד שיש קונפליקט מאוד חזק בין הממשלה לבין הפרקליטות - כל מינוי (לא משנה של מי) יהיה מאוד חשוד ומפוקפק לאור ההתקפות על הפרקליטות ומערכת המשפט.

אני מודע טעיתי, הייתי בטוח שביל קלינטון פרש ממש לפני שהודח אבל מסתבר שהשלים את הקדנציה שלו. אגב, הבעיה היא לא שהוא בגד באישתו (זו בעיה מוסרית, אבל לא חוקית) הבעיה שהוא שיקר לגבי זה תחת שבועה.

קל להגיד שאוסטרליה במצב טוב -למרות- הנטיות השמאלניות הכלכליות שלה ולא בגלל זה. אגב, בתקופת המשבר הכלכלי העולמי (GFC) ממשלת לייבור (שאני לא חסיד שלהם) חילקו 1000$ לכל אזרח והפצירו בו לבזבז את זה כאוות נפשו, המהלך המאוד שמאל-כלכלי הזה הציל את אוסטרליה מהמשבר באופן כמעט חד משמעי בגלל הבוסט לכלכלה שזה הביא.

בכל הנוגע למדיניות קצבאות, אני איתך בנושא (בגדול) אבל מה לעשות, השכר מינימום הגבוה מוכיח את עצמו. אתה רואה אנשים עם שכר מינימום עדיין ״מבזבזים״ ומניעים את הכלכלה, יוצאים לחופש וכו׳. יש לזה ערך מאוד חשוב מבחינה כלכלית.

בשורה התחתונה, ניתן לקיים כלכלה מוצלחת עם נטייה ימינה וגם עם נטייה שמאלה. המורכבות שבדבר יותר רב מימדית מאשר ימינה/שמאלה על הסקאלה. אני חושב ששנינו נסכים שבישראל יש אלמנטים שליליים של מדיניות שמאל כלכלית (מיסים גבוהים מאוד, איגודי עובדים בריוניים) בנוסף לאלמנטים שליליים של מדיניות ימין כלכלית (השקעה נמוכה באזרח מבחינת חינוך, תרופות, ביטוח לאומי).

אם תבגוד באשתך יכניסו אותך לכלא? לא.
אם תקבל שוחד - כן.

יש לך הוכחות לכך?

היה נגד ביל קלינטון תהליך הדחה בבית הנבחרים ובסנאט (כמו שיש כרגע נגד טראמפ).

קלינטון זוכה כי היה רוב לדמוקרטים שלא הרשיעו אותו (ככה יהיה לטראמפ בסנאט ככל הנראה).

קלינטון הסתבך ששיקר בעדות שלו, לא בגלל שבגד באישתו.

תהליך ההדחה בארה״ב לדעתי קצת בעייתי כי מנסים לערב עניינים חוקיים ופוליטיקה, אם הבנאדם עשה משהו לא חוקי - צריך לשפוט אותו ע״י מערכת המשפט ולא ע״י פוליטיקאים. לדעתי בארץ הנושא עובד בצורה יותר טובה.

כל מי שאומר שכחול לבן היא מפלגת ״רק לא ביבי״ כנראה לא קרא את המצע שלהם. לליכוד אין מצע. שנים. המפלגה היחידה.
אם אתה לא יודע מה המצע של הליכוד (דרך הפעולה שלה) מפלגה שבשלטון 20 שנה כמעט הבעיה היא אצלך...
לא סומכים על ביבי שיעביר את השרביט אחרי X חודשים. לאור ההסטוריה המפוקפקת שלו - אתה באמת יכול להאשים אותם?
כן, כי כל מפלגה שמה הבטיחה לכחול לבן שהם יפרקו את הממשלה ויתמכו בו וכולם גם אמרו את זה באופן מובהק אבל כנראה שכולם משקרים (כל עוד הם משקרים בעד ביבי נגד ביבי אף אחד לא משקר)
אומנם אני תומך של טראמפ, אבל חושב שזה קצת משעשע שהילארי קיבלה יותר קולות ממנו - והפסידה. אבל זו השיטה שם, ולשם הם כיוונו.
לא פעם ראשונה שזה קורה
תאמין לי שלא משנה מה ההורים שלי היו אומרים - לא היו משנים את דעתי
אני בספק שאם אבא שלך היה אומר לך plata o plomo לא היית משנה את דעתך
אני בכל אופן הפעם לא מצביע
איתי לא משחקים
אוי לא בבקשה על תאיים עלינו עכשיו כל מערכת הבחירות תשתנה
אם הצבעת בבחירות הקודמות משהו שהוא לא הליכוד או מפלגות הימין אז כנראה שבהחלטה שלך לא להצביע הפעם קלעת בול למשחקים של ביבי.
מביך לכתוב את זה כי אני יכול לכתוב בדיוק אותו דבר נגד מצביעי הימין עוד יותר מביך שבסוף הוא אמר שהוא מצביע ביבי
אשמח לשמוע מי ניצח
אני העדפתי סיבוב 3 מאשר להסכים לנתניהו להיות ראשון ברוטציה
אתה מעדיף שחצי מדינה תקרוס מאשר שביבי יהיה ראש ממשלה
יש לך הסבר הגיוני לזה?
אין לו
בתור אחד שהצביע לו הייתי מתבאס עליו ומרגיש "סכין בגב" אם היה יושב עם החרדים
אוקייבהנחה והם היו מקבלים את כל הדרישות שלו מה מפריע ישיבה איתם?
סתם שתדע התקציב שלהם הואפחות מ1% מתקציב המדינה עם כמה שזה ביזיון מה שהם מקבלים הלוואי שאלו היו הצרות שלנו
כשנתניהו עשה את זה שרון לא ניצב מול ניסיון פוטש משפטי. זה היה פייר פייט
צודק אז כולם צריכים לחכות עוד מערכת בחירות כדי לנסות להתקדם והוא צריך לחכות עוד מערכת בחירות כדי להיות ראש ממשלה רק בשביל שיהיה הוגן ופיירי
פקידים מהפרקליטות ביימו את הקלטות נתניהו מוזס.
לא מפריע לך הפגישות של לפיד איתו קצת מוזר הייתי אומר במיוחד שלפיד תמך בחוק ישראל היום
גם לא מפריע לך שלפיד ניסה להעביר חוק שיטיב עם מילצ'ין
מה שהיועץ קבע: מרמה והפרת אמונים.
שומעים בבירור את שני המנוולים האלה (מוזס נתניהו) מדברים איך אחד יקבל סיקור אוהד בעיתון שלו, והשני ימתן את העיתון המתחרה
שורה תחתונה זו פעולה שיש בה ניגוד עניינים.
אחת הבעיות העיקריות של ציבור הימין עם התיקים האלו זה ההאכיפה הבררנית במיוחד ש"הפשעים" שהוא עשה הם בדיחה לעומת מה שלפיד/גנץ/אשכנזי עשו

ולכן ריבלין נתן לו ראשון את ההרכבה.
לא ריבלין נתן לו להרכיב ממשלה כי כחול לבן ביקשו מהרשימה המשותפת להוריד חלק מהתמיכה בהם (אחת מ4 המפלגות הורידה את התמיכה בכחול לבן) ואז הם יצאו עם פחות מנדטים
בכחול לבן יש אנשים מאוד ערכיים שכולם ללא יוצא מהכלל חושבים על טובת המדינה יותר מאשר טובתם האישית.
אשמח לשמוע מי גנץ שניסה לקחת 50 מיליון שקל מהמדינה?או לפיד שמנסה להעביר חוקים שיטיבו עם חברים שלו? או שאתה מדברע ל אשכנזי שמטעה משקיעים?
וואלה, לא ידעתי שניסנקורן שעד לפני כמה חודשים שלט במוקדי חיים מהחשובים במדינה ואיים להשבית אותם על כל דבר קטן, שטובת המדינה לנגד עיניו.
טוב שאתה יודע עכשיו
עזוב אותו הוא רק עשה גוגל וזה מה שהוא מצא

עזוב אותו הוא רק עשה גוגל וזה מה שהוא מצא
יש לי ידע מוקדם בנושא ברמה הרבה יותר גבוהה מ"לעשות גוגל" אבל אני לא אכנס לויכוח של "למי יש יותר גדול".
יש לך מקור יותר אמין שמוכיח את הטיעון הפוך?

מביך לכתוב את זה כי אני יכול לכתוב בדיוק אותו דבר נגד מצביעי הימין עוד יותר מביך שבסוף הוא אמר שהוא מצביע ביבי
למה מביך? זה לא נכון? אם מישהו שהצביע ליכוד בבחירות הקודמות לא בחר להצביע הפעם אז באופן עקיף הוא הוסיף עוד קצת כוח לגנץ. אם הרבה מצביעים בוחרים לא לעשות זאת - זה כבר נהיה מנדטים.

למה מביך? זה לא נכון? אם מישהו שהצביע ליכוד בבחירות הקודמות לא בחר להצביע הפעם אז באופן עקיף הוא הוסיף עוד קצת כוח לגנץ. אם הרבה מצביעים בוחרים לא לעשות זאת - זה כבר נהיה מנדטים.
מביך שהצגת את זה בתור מזימה של ביבי

ולמה בדיוק אני צריך להוכיח שמאמר דעה הוא רק דעה ולא עובדות? אתה בסדר?

מביך שהצגת את זה בתור מזימה של ביבי

ולמה בדיוק אני צריך להוכיח שמאמר דעה הוא רק דעה ולא עובדות? אתה בסדר?
אתה לא צריך להוכיח שזה מאמר דעה.
שאלתי אותך אם יש לך דרך להראות לי שלממשלת מעבר יש אותן סמכויות בדיוק כמו לממשלה קבועה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית