הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

• פותח/ת השרשור
והעיקר מפלגה שמתיימרת להיות מפלגת שלטון שקמה רק על בסיס משפט אחד שהוא "רק לא ביבי" ואין בה שום דבר חוץ מזה מספרת לנו סיפורים על איך ביבי לוקח אותנו למערכת בחירות שלישית. זו נבלה וזו טריפה, נמאס לי לשמוע כמה צדיקים הכחול לבן האלה.
אף אחד לא באמת מבין את ההשלכות של שלוש מערכות בחירות בשנה, רק עוד כמה שנים טובות הנזק הזה ידפוק לנו בדלת, ומי ישלם על זה? הדור הצעיר של המדינה. גנץ לפיד וביבי שולחים את הדור שלנו לעזאזל בשביל עוד כמה מנדטים, בא לי פשוט להקיא מהאנשים האלה.
לשלוח את המדינה פעם שלישית בתוך שנה לבחירות זה פשע, לא פחות. חבורת חלאות אינטרסנטיות שלא מעניין אותם מאף אחד.
כל מי שאומר שכחול לבן היא מפלגת ״רק לא ביבי״ כנראה לא קרא את המצע שלהם. לליכוד אין מצע. שנים. המפלגה היחידה.

העניין הוא, שמצע ותוכניות לא מובילים לנצחון בארץ. הטקטיקת שיווק של כחול לבן היא ״רק לא ביבי״ כי זה מה שהם חושבים שיעבוד. מבחינת תוכן? יש להם המון. תכנס לאתר ותקרא.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי היועץ המשפטי יודיע שביבי לא יכול לקבל את המנדט להרכיב ממשלה... בגלל שיש לו 3 כתבי אישום חמורים.
גדעון סער ירש את כס מפלגת הליכוד ויגרום לנטישת קולות של חלק ממצביעי הליכוד.
המחנה הדמוקרטי והעבודה ירוצו ביחד , איילת שקד מצטרפת לליברמן (הבנתי שיש מגעים מצד ליברמן)
ולאחר שיאיר לפיד ויתר על הרוטציה יש סיכוי שכחול לבן יזכו בבחירות ויקבלו עוד כמה מנדטים...
ובסוף נקבל ממשלת אחדות רחבה של גנץ וגדעון סער.....ו19% מע"מ... 😉
לדעתי זה לא יקרה. אם זו הייתה התכנית, היה עדיף שהיה קורה ממקודם והיינו מקימים את הממשלה הזאת לפני כמה ימים.

אני כן חושב שהעבודה ומרצ ירוצו ביחד הפעם, כי אחוז החסימה יאיים עליהם יותר ממקודם. לדעתי זה רעיון טוב.

בנט ושקד אמרו שירוצו לבד... נשמע כמו רעיון גרוע אבל כמו שאומרים איחלתי לחייל בהצלחה.

זהות נמחקה מהמפה הפוליטית.. קברו את עצמם שפייגלין לבד חבר לביבי והוא הודה בזה.

• פותח/ת השרשור
לא אמרתי שאתה בעד כחול לבן, אמרת ששתי המפלגות רצו עוד סיבוב כדי לחזק את כוחן ואמרתי שזה מחליא והופך גם את כחול לבן לאינטרסנטיים כמו הליכוד שהם מאשימים בכל דבר שקרה בעולם הזה וקהל המצביעים שלהם בטוח שהם כאלה צדיקים. צבועים ואינטרסנטיים בדיוק כמו אלה שהם מגנים.
ברור שגם לביבי יש אשמה, אני לא סובל אותו בדיוק כמו את לפיד גנץ וחבריהם, מה שמפריע לי זה הצביעות שלהם בזה שהם צועקים בכל מקום איך ביבי גורר את המדינה לבחירות שלישיות בזמן שהם לא מתפשרים על כלום כדי למנוע את זה כי זה משרת את האינטרסים שלהם.

הסיבה שהם לא התפשרו זה שהם לא רוצים רוה״מ שאוטוטו הולך למשפט + לא סומכים על ביבי שיעביר את השרביט אחרי X חודשים. לאור ההסטוריה המפוקפקת שלו - אתה באמת יכול להאשים אותם?

הם התגמשו והסכימו לרוטציה שביבי שני, הסכימו לוותר על לפיד כרוה״מ... אבל איך אתה יכול לתת לביבי להיות רוה״מ שלבנאדם יש אמינות של מכונית צרפתית משנות ה70?

• פותח/ת השרשור
אין לי תקווה גדולה לגבי הבחירות האלה. גנץ לא יקים ממשלה בשמאל כי הוא לא קרוב להחזיק ב61 מנדטים בלי הערבים, אחדות לא יקרה - ראינו את זה עכשיו. הדבר היחיד שנשאר זה שקינג ביבי ימשיך להריץ סבבי בחירות עד שיהיו לגוש שלו 61 מנדטים בלי ליברמן.
התקווה הקטנה והיחידה שלי זה שאולי איכשהו המפלגה החדשה של גלעד אלפר תעבור את אחוז החסימה ואז אולי עוד נצליח לקבל אותו לאוצר.
לצערי כבר סגרתי חו"ל על התאריך של הבחירות כך שלא אוכל לעזור לו למטרה הזאת.
לא רואה איך הוא עובר את אחוז החסימה. רק אם יחבור למפלגה קיימת. יש המון שברירי מפלגות מאוד רציניות אבל קטנות מדי, המפתח זה איחודים.

• פותח/ת השרשור
גלעד אלפר מקים מפלגה? אולי אצביע בכל זאת, משהו באיש הזה משדר לי אמינות ואלוהים יודע כמה קשה למכור לי את זה, כמובן לצד ידע וניסיון כלכלי עשיר. הוא הסיבה העיקרית שבגללה הצבעתי לזהות בסבב הראשון.
בסבב השני לא הצבעתי ותכלס לא מתכוון להצביע גם עכשיו אבל אשקול להצביע לגלעד אלפר, זה לא ממש יעזור לסיים את הטירוף הזה כי הוא כנראה לא יעבור את אחוז החסימה אבל אני לא מצביע משום שיקול חוץ מהאם אני מזדהה עם המועמד ומאמין לו.
השיטה חייבת להשתנות, עוד לא התחיל הסבב השלישי ואני כבר רואה בקלות איך נגיע לעוד סבב, אף ראש מפלגה לא יורד מהעץ שעלה עליו והמפה הפרלמנטרית לא באמת תשתנה באופן קיצוני בסבב הזה כמו שהיא לא השתנתה הרבה בין הסבב הראשון לשני.
אני ממליץ בחום להצביע בלי קשר. ברגע שאתה לא מצביע אתה נותן לאנשים אחרים לקבוע בשבילך וזה אף פעם לא טוב.

אתה לא צריך להסתכל על זה בתור ״עם מי אני הכי מזדהה״ או למי אתה מאמין... תסתכל על זה בתור - מי הכי פחות גרוע. אני בטוח שאתה לא חושב שכולם זהים ב100%.

כל מי שאומר שכחול לבן היא מפלגת ״רק לא ביבי״ כנראה לא קרא את המצע שלהם. לליכוד אין מצע. שנים. המפלגה היחידה.

העניין הוא, שמצע ותוכניות לא מובילים לנצחון בארץ. הטקטיקת שיווק של כחול לבן היא ״רק לא ביבי״ כי זה מה שהם חושבים שיעבוד. מבחינת תוכן? יש להם המון. תכנס לאתר ותקרא.

מזכיר לי את המצע היפה והאוטופי של יאיר לפיד כשהקים את יש עתיד. ראינו כמה הוא מימש את המצע הזה מאז.
לפחות תן לי קצת קרדיט ותצא מנקודת הנחה שקראתי את המצע, אין שם שום רעיון בר יישום אלא רק סיסמאות ריקות מתוכן, המצע הכלכלי שלהם זה אוסף של הבטחות שעולות מיליארדים על גבי מילארדים שאין מאיפה לגרד (אבל זה לא מפתיע כשזה מגיע ממפלגתו של שר האוצר הגרוע ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל, שיא שיישבר אם אבי ניסנקורן יקבל את התיק בטעות) במקום רעיונות איך לעצור את הגירעון ולשקם את הכלכלה הישראלית (משהו שלמשל גלעד אלפר עושה יפה מאוד, מצביע על הבעיה ומציע פתרונות לתקן אותה, לא מבטיח דברים שהוא לא יכול לעשות). המצע המדיני שלהם לקוני ובנאלי מדי כדי להתייחס אליו ברצינות, "נפעל נגד מבקשי רעתנו ונחתור למשא ומתן", נו באמת.
הם "רק לא ביבי". ככה הם מוכרים את עצמם, ככה הם צוברים קולות וכוח פוליטי וככה צריך להתייחס אליהם.
יושבים במפלגה שלהם יותר מדי אנשים שהבטיחו יותר מדי דברים ולא עשו אותם, אני לא רואה שום סיבה לחשוב שהם שונים במשהו מהליכוד.

• פותח/ת השרשור
מזכיר לי את המצע היפה והאוטופי של יאיר לפיד כשהקים את יש עתיד. ראינו כמה הוא מימש את המצע הזה מאז.
לפחות תן לי קצת קרדיט ותצא מנקודת הנחה שקראתי את המצע, אין שם שום רעיון בר יישום אלא רק סיסמאות ריקות מתוכן, המצע הכלכלי שלהם זה אוסף של הבטחות שעולות מיליארדים על גבי מילארדים שאין מאיפה לגרד (אבל זה לא מפתיע כשזה מגיע ממפלגתו של שר האוצר הגרוע ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל, שיא שיישבר אם אבי ניסנקורן יקבל את התיק בטעות) במקום רעיונות איך לעצור את הגירעון ולשקם את הכלכלה הישראלית (משהו שלמשל גלעד אלפר עושה יפה מאוד, מצביע על הבעיה ומציע פתרונות לתקן אותה, לא מבטיח דברים שהוא לא יכול לעשות). המצע המדיני שלהם לקוני ובנאלי מדי כדי להתייחס אליו ברצינות, "נפעל נגד מבקשי רעתנו ונחתור למשא ומתן", נו באמת.
הם "רק לא ביבי". ככה הם מוכרים את עצמם, ככה הם צוברים קולות וכוח פוליטי וככה צריך להתייחס אליהם.
יושבים במפלגה שלהם יותר מדי אנשים שהבטיחו יותר מדי דברים ולא עשו אותם, אני לא רואה שום סיבה לחשוב שהם שונים במשהו מהליכוד.

לא הגיוני לחלק ציונים לבנאדם שישב בממשלה שנה ו8 חודשים שבהן היה צריך לסתום את הגרעון. משהו אחד לרעתו, הוא ידע שזו מלכודת של ביבי והוא עדיין נפל בפח ולקח לו זמן לתקן את הרושם הרע שהוא הותיר.

אני הייתי מאוד מרוצה מהתפקוד של יש עתיד בזמן שהיו בממשלה, הם קיימו המון הבטחות בזמן שהיו בממשלה.

זה שאתה לא חושב שזה ריאלי ליישם את התוכניות שלהם - זכותך.

אבל אם תצביע לגלעד אלפר במפלגה משל עצמו, שנינו יודעים שהקול ילך לפח.

אם גלעד אלפר יתברג למפלגה אחרת, אשמח אם יכנס לממשלה ויישם את החזון הכלכלי שלו, אני אומנם לא קפיטליסט מוחלט, אבל יש בהחלט מקום ללכת לכיוון הזה מאיפה שאנחנו נמצאים.

משטר נשיאותי. לא היינו מגיעים למצב של בחירות שלישיות אם היינו במשטר כזה.
לא הגיוני לחלק ציונים לבנאדם שישב בממשלה שנה ו8 חודשים שבהן היה צריך לסתום את הגרעון. משהו אחד לרעתו, הוא ידע שזו מלכודת של ביבי והוא עדיין נפל בפח ולקח לו זמן לתקן את הרושם הרע שהוא הותיר.

אני הייתי מאוד מרוצה מהתפקוד של יש עתיד בזמן שהיו בממשלה, הם קיימו המון הבטחות בזמן שהיו בממשלה.

אם גלעד אלפר יתברג למפלגה אחרת, אשמח אם יכנס לממשלה ויישם את החזון הכלכלי שלו, אני אומנם לא קפיטליסט מוחלט, אבל יש בהחלט מקום ללכת לכיוון הזה מאיפה שאנחנו נמצאים.

לא יודע אם אתה זוכר אבל ב2003-2005 ביבי הציל את המשק מבור הרבה יותר גדול מגירעון תקציבי. וזה לא שלפיד סגר את הגירעון, סהכ הגדיל את היעד ככה שיראה כאילו הוא סגר אותו.

• פותח/ת השרשור
משטר נשיאותי. לא היינו מגיעים למצב של בחירות שלישיות אם היינו במשטר כזה.

לא יודע אם אתה זוכר אבל ב2003-2005 ביבי הציל את המשק מבור הרבה יותר גדול מגירעון תקציבי. וזה לא שלפיד סגר את הגירעון, סהכ הגדיל את היעד ככה שיראה כאילו הוא סגר אותו.

אני לא נכנס לאיזה משטר יותר טוב, אבל החלפת משטר אפשר רק אחרי שמקימים שלטון יציב, לא לפני. מעבר לזה, החלפת משטר צריך להיות ברוב מיוחד (אני חושב) וכמובן שאין על זה הסכמה כיום.

אומנם אני תומך של טראמפ, אבל חושב שזה קצת משעשע שהילארי קיבלה יותר קולות ממנו - והפסידה. אבל זו השיטה שם, ולשם הם כיוונו.

אני לא מתנגד אגב לבחירה ישירה, אבל אי אפשר להעביר את זה כרגע כי זה כמובן יטיב עם נתניהו באופן די מובהק.

לגבי מה שנתניהו עשה בעבר - אין ספק שהוא תרם למדינה והדעה הרווחת היא שהוא היה שר אוצר מעולה. אפילו לפיד מודה בזה בלי להסתיר.

זה לחלוטין לא נוגד את הטענות שלי על התפקוד שלו ב10 שנים האחרונות.

אני לא נכנס לאיזה משטר יותר טוב, אבל החלפת משטר אפשר רק אחרי שמקימים שלטון יציב, לא לפני. מעבר לזה, החלפת משטר צריך להיות ברוב מיוחד (אני חושב) וכמובן שאין על זה הסכמה כיום.

אומנם אני תומך של טראמפ, אבל חושב שזה קצת משעשע שהילארי קיבלה יותר קולות ממנו - והפסידה. אבל זו השיטה שם, ולשם הם כיוונו.

אני לא מתנגד אגב לבחירה ישירה, אבל אי אפשר להעביר את זה כרגע כי זה כמובן יטיב עם נתניהו באופן די מובהק.

לגבי מה שנתניהו עשה בעבר - אין ספק שהוא תרם למדינה והדעה הרווחת היא שהוא היה שר אוצר מעולה. אפילו לפיד מודה בזה בלי להסתיר.

זה לחלוטין לא נוגד את הטענות שלי על התפקוד שלו ב10 שנים האחרונות.

אני רק טענתי שזו שיטה טובה יותר לא שאפשר עכשיו לשנות לשיטה כזו לצערי.
לגביי טראמפ והילארי, במדינות כמו ניו יורק וקליפורניה שהן מדינות ענק עם עשרות מיליוני אנשים המון רפובליקנים לא יצאו להצביע בכלל משום שהם ידעו שזה לא ישנה כלום, בכל מקרה הדמו' לוקחים שם ללא בעיות.

מה לגביי מה שלפיד עשה מאז שנכנס לפוליטיקה? בשנתיים שהוא היה בעמדת כח רק נזק הוא עשה, מה שלא מפתיע, כי יש לו אפס הבנה כלכלית.

אני רק טענתי שזו שיטה טובה יותר לא שאפשר עכשיו לשנות לשיטה כזו לצערי.
לגביי טראמפ והילארי, במדינות כמו ניו יורק וקליפורניה שהן מדינות ענק עם עשרות מיליוני אנשים המון רפובליקנים לא יצאו להצביע בכלל משום שהם ידעו שזה לא ישנה כלום, בכל מקרה הדמו' לוקחים שם ללא בעיות.

מה לגביי מה שלפיד עשה מאז שנכנס לפוליטיקה? בשנתיים שהוא היה בעמדת כח רק נזק הוא עשה, מה שלא מפתיע, כי יש לו אפס הבנה כלכלית.
זאת שיטה שנצורה במקור כי המדינות עם האלקטרונות הכי גדולות היו מדינות נטושות וחסרות כול ובאמת בתקופת הקמתה לא היה באמת סיכוי שהנשיא ישקיע או אפילו יבקר את אותם מדינות כחלק מין הקמפיין הנשיאותי שלו. להגיד לכם האם השיטה הזאת מתאימה לעכשיו אין לי מושג כי אני לא יודע מה המצב המדינות בשנים האחרונות והאם הם צריכים את היתרון הזה .

לא ציפיתי שיאיר לפיד יסגור את הגירעון, הוא כנראה לא יסגר בעשר או אפילו עשרים שנים הקרובות בקצב שהוא נפער, הוא פשוט לא עשה כלום כדי לעצור אותו, ולא עשה כלום גם באספקטים כלכליים אחרים כמו משבר הדיור, הורדת אחוז האבטלה וכו'. הוא גם לא יכל לעשות את כל הדברים האלה כי מדובר בתהליכים שצריכים יותר משנה ו8 כדי לקרות אבל הוא בכלל לא ידע איך לעשות אותם. איך הוא אמר פעם? "אני לא מבין כלום בכלכלה".
יותר פשוט שתגיד לי מה הוא כן עשה שאתה כל כך מרוצה ממנו, אולי אפילו אשתכנע בסוף.
מה בדיוק יש עתיד עשו שאתה כל כך מרוצה מהם? על האוצר הרחבתי, בבריאות יעל גרמן נלחמה בקנאביס כאילו מדובר בהרואין ומנעה את התרופה הזאת מעשרות אלפי חולים מסכנים בארץ (הידעת? חברת התרופות טבע הייתה אחת המממנות של מפלגת יש עתיד ואולי גם של כחול לבן, את זה לא בדקתי. לא קשה לעשות 1+1), אולי רק שי פירון כן עשה כמה דברים טובים כשר החינוך אבל חוץ מזה אני באמת לא זוכר משהו טוב אחד שהאנשים האלה עשו, בטח שלא ברמה שתגרום להם להיות אלטרנטיבה טובה יותר מהליכוד. ואני לא מצביע ליכוד או חושב שהם עושים עבודה טובה יותר מיש עתיד/כחול לבן, רק חושב ששתי המפלגות מצחיקות באותה מידה.

זה בלתי נתפס מבחינתי שהבת של מישהו שיש סיכוי שיהיה ראש ממשלה בזוגיות עם ערבי.
ואל תתחילו אם "אתה גזען". בניגוד לרוב המוחלט כאן, גדלתי עם ערבים, למדתי עם ערבים, עבדתי עם ערבים. אני כותב את זה עם 0 גזענות.

ולגבי ארדן, שר כושל. המרדפים אחרי מעשני הקנאביס, קייטנות המחבלים בשב"ס, ירידת אמון הציבור במשטרה. הוא לא צריך להיות שר. גם לא חבר כנסת.

ה בלתי נתפס מבחינתי שהבת של מישהו שיש סיכוי שיהיה ראש ממשלה בזוגיות עם ערבי.
ואל תתחילו אם "אתה גזען". בניגוד לרוב המוחלט כאן, גדלתי עם ערבים, למדתי עם ערבים, עבדתי עם ערבים. אני כותב את זה עם 0 גזענות.
אוקיי אם נשלול גזען מה הרציונל העומד מאחורי זה?

אוקיי אם נשלול גזען מה הרציונל העומד מאחורי זה?
שהמנהיג של מדינת הלאום היהודי, לא שומר על היהדות בתוך הבית שלו.
ואם לא הדת, אז למה בכלל באנו למדינה הזאת לפני כמה עשרות שנים?

ואני רואה בזה גם משהו עצוב, שבן אדם ששומר שבת ומתייעץ עם רבנים, מאפשר לזה לקרות.

ואני רואה בזה גם משהו עצוב, שבן אדם ששומר שבת ומתייעץ עם רבנים, מאפשר לזה לקרות.
וליאיר נתניהו הייתה חברה נורווגית.
אמרת משהו על זה?

אתה ליכודניק?
אתה יודע שזאב ז'בוטינסקי רצה שיהיה במדינת ישראל העתידית רה"מ ערבי?

זה בלתי נתפס מבחינתי שהבת של מישהו שיש סיכוי שיהיה ראש ממשלה בזוגיות עם ערבי.

ולגבי ארדן, שר כושל. המרדפים אחרי מעשני הקנאביס, קייטנות המחבלים בשב"ס, ירידת אמון הציבור במשטרה. הוא לא צריך להיות שר. גם לא חבר כנסת.

לגביי ארדן אתה ללא ספק צודק, הוא פאשיסט שהלוואי שיקחו לו את הכח.
אבל סער? על זה אתה פוסל אותו? שבתו מתחתנת עם ערבי? למי אכפת? מנהיג לא צריך להיות מודל לחיקוי, אנחנו לא בגרמניה הנאצית, מנהיג צריך לעשות הכל בשביל שהחיים של כולנו יהיו טובים יותר. מצידי שיהיה טרנסג'נדר שמופיע בימי חמישי בבורסה.
פוליטיקת זהויות היא הפוליטיקה מהסוג הנאלח ביותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית