הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

מעניין, משום מה אמרו לי שאין, טוב לפחות יש יום חופש, עדיין לא אלך להצביע הפעם, כל העניין הזה של הבחירות נראה כבר כמו עוד בדיחה לא מוצלחת של בזוקה..
המצב די עגום הייתי אומר.
אחי הבדיחה היא עליך כי מי שלא מצביע- מפסיד את הזכות להתלונן. הכי קל לשבת בבית במזגן ולהתלונן על המצב.

אני רואה כאן הרבה תגובות של אנשים שבוחרים לא להצביע כאות מחאה, כל מי שבוחר לא להצביע נותן את הכוח לקבוצות מסוימות באוכלוסיה ובעצם מגדיל את כוחן על חשבונו.

אחי הבדיחה היא עליך כי מי שלא מצביע- מפסיד את הזכות להתלונן. הכי קל לשבת בבית במזגן ולהתלונן על המצב.
אגיד לך את האמת, אני בגישה שלך. אני מאוד רוצה להצביע אבל פשוט אין לי למי. קשה לי להצביע לביבי בגלל שהוא חתיכת מושחת ועוד כמה לקקנים בתוך המפלגה שלו. מצד שני, גנץ יש לו את ניסנקורן והוא לא משאיר לי רושם של מדינאי מוצלח.
אני איש ימין ליברל, אבל לא אצביע לאף מפלגת ימין שנמצאת בגוש עם ביבי כי מבחניתי זה כמו להצביע לביבי אז האופציות שלי כרגע זה ליברמן, אבל ליברמן נשמע גם ככה פרווה ולך תדע אם הוא ישב בממשלה הבאה עם ביבי. הוא יכול להתהפך כמו סטייק.

פשוט אין למי להצביע. אם פייגלין היה רץ שוב כמו הבחירות הראשונות, הייתי מצביע לו.

אגיד לך את האמת, אני בגישה שלך. אני מאוד רוצה להצביע אבל פשוט אין לי למי. קשה לי להצביע לביבי בגלל שהוא חתיכת מושחת ועוד כמה לקקנים בתוך המפלגה שלו. מצד שני, גנץ יש לו את ניסנקורן והוא לא משאיר לי רושם של מדינאי מוצלח.
אני איש ימין ליברל, אבל לא אצביע לאף מפלגת ימין שנמצאת בגוש עם ביבי כי מבחניתי זה כמו להצביע לביבי אז האופציות שלי כרגע זה ליברמן, אבל ליברמן נשמע גם ככה פרווה ולך תדע אם הוא ישב בממשלה הבאה עם ביבי. הוא יכול להתהפך כמו סטייק.

פשוט אין למי להצביע. אם פייגלין היה רץ שוב כמו הבחירות הראשונות, הייתי מצביע לו.
אני חושב שליברמן די שרף את עצמו אצל החרדים, והוא מוסיף שמן למדורה כל יום.
נכון שהוא לא אמין,
אבל נשמע שהוא הבחירה הכי עונה להגדרה שלך (מבין אלה שעוברים את אחוז החסימה)

זה או שתצביע לאחת המפלגות, או שהקול שלך "יתחלק" בין כולן, כולל הערבים, החרדים, המושחתים והקיצוניים. אגב, זה נכון שליברמן זגזגן והפכפך, אבל עד היום הוא עשה רושם שהוא עומד במילה שלו לאחר הבחירות.

בוא נודה באמת, אין דבר כזה פוליטיקאי לא מושחת, אף אחד בכנסת לא בדיוק "טלית שכולה תכלת", אם כבר כולם מושחתים אז אני מעדיף להצביע למושחת שינהל את המדינה הזאת בצורה הטובה ביותר על פני האחרים.

אני רואה כאן הרבה תגובות של אנשים שבוחרים לא להצביע כאות מחאה, כל מי שבוחר לא להצביע נותן את הכוח לקבוצות מסוימות באוכלוסיה ובעצם מגדיל את כוחן על חשבונו.
בדיוק. העניין הוא שבכל בחירות סביב שליש מהאזרחים לא מצביעים, רובם (אני מאמין) כאות מחאה ו/או עצלנות נטו. האבסורד הוא, שאותו שליש שווה 40 מנדטים ותיאורטית היו יכולים לבחור מפלגת שלטון חדשה.

שמע, בנוף הפוליטי בישראל בגלל ריבוי המפלגות התרגלנו שלכל אחד יש מפלגת נישה שמתאימה להשקפות הפוליטיות שלו. גם אני הצבעתי בעבר למפלגות כאלה, עד שהשלמתי עם העובדה שזה לזרוק את הקול לפח כי הן לא יעברו את אחוז החסימה.

לגבי הצבעה לגוש הימין - אתה צודק. זה כמו להצביע לביבי. אם אתה מרוצה ממה שהולך במדינה בעשור האחרון - זו בחינה הגיונית, אבל נראה לי שאתה לא מרוצה.

לגבי ליברמן - נכון, כרגע העקרונות שלו הם ״במקום הנכון״. כבר שתי מערכות בחירות הוא לא התקפל, אבל מי יודע מה יהיה איתו בעתיד. אני מסכים איתך.

לגבי כחול לבן - שמע, אני מבין את הסלידה שלך מכלכלת הסתדרות. אני לא אכנס לדיון למה זה כן טוב או לא טוב. אין לי שום בעיה עם ימין כלכלי. אבל (!) כחול לבן היא מפלגה גדולה מאוד, ולדעתי - הכי מגוונת שיש. יש לך ימין, שמאל ומרכז הכל במפלגה אחת. יש כאלה שיגידו שזה רע, אני מסתכל על זה ורואה חבורה של אנשים טובים עם דעות שונות. הייתי מציע לך לקרוא על כל חברי הרשימה ולהחליט אם בתור מכלול הם נוגדים את העקרונות שלך או לא.

בשורה התחתונה, צריך לבחור ברע במיעוטו, זה הכל. נסה לחשוב על ארצות כמו ארה״ב, שיש לך פחות או יותר 2 מפלגות גדולות עם פלגים וזרמים שונים בתוך כל מפלגה. צריך להתפשר ולבחור את החבורה שלדעתך הכי סבירה.

בוא נודה באמת, אין דבר כזה פוליטיקאי לא מושחת, אף אחד בכנסת לא בדיוק "טלית שכולה תכלת", אם כבר כולם מושחתים אז אני מעדיף להצביע למושחת שינהל את המדינה הזאת בצורה הטובה ביותר על פני האחרים.

אתה שם את כולם תחת אותה מטריה. יש מושחת ברמה פלילית, ויש אנשים שנאלצים לעשות בחירות לא אידיאליות בגלל לחצים פוליטים. צריך לבחור ברע במיעוטו, אני בטוח שתוכל למצוא אחד כזה.

העניין הוא שבכל בחירות סביב שליש מהאזרחים לא מצביעים, רובם (אני מאמין) כאות מחאה ו/או עצלנות נטו.
משהו שאני ראיתי אצל כמה וכמה אנשים שרואים את האופציות רק בין שתי מפלגות, לבחור בליכוד או בכחול לבן, יותר נכון רואים את כ "ביבי או גנץ" ואומרים שוואלה אני לא מתחבר לאף אחד מהם אז אין לי מה ללכת להצביע, כשאפשר ואולי רצוי לראות אם יש מפלגות אחרות קטנות שמתחברים לפחות לחלק ממה שהם מציעים ולהצביע לאותה מפלגה

שיניתי את דעתי וכנראה אצביע לכחול לבן בגללכם ובגלל מכרים.
אני חושב שכולם צריכים להצביע, במיוחד שמדובר בפעם שלישית וכל זה מהכיס שלנו.

לא להצביע זו צורת המחאה החלשה ביותר, בעיקר כי קשה לדעת מה המניעים לאי הצבעה וההשלכות דווקא משחקות לטובת רוב המתחרים (פחות קולות למנדט). עדיף להצביע למפלגה קטנה שלא סביר שתעבור את אחוז החסימה. אידיאלית זו תהיה מפלגה שמאמינים בה (למשל המפגלה של גלעד אלפר) כי אז המסר למפלגות האחרות ברור יותר, אבל גם הפיראטים למשל זו אחלה מפלגת מחאה.

בכל אופן, כמו שזה נראה, אנחנו בדרך לעוד בחירות, שזה הדבר הכי גרוע כי כפי שרואים לביבי לא מפריע שאין לו מנדט כבר שנה.

לא להצביע זו צורת המחאה החלשה ביותר, בעיקר כי קשה לדעת מה המניעים לאי הצבעה וההשלכות דווקא משחקות לטובת רוב המתחרים (פחות קולות למנדט). עדיף להצביע למפלגה קטנה שלא סביר שתעבור את אחוז החסימה. אידיאלית זו תהיה מפלגה שמאמינים בה (למשל המפגלה של גלעד אלפר) כי אז המסר למפלגות האחרות ברור יותר, אבל גם הפיראטים למשל זו אחלה מפלגת מחאה.

בכל אופן, כמו שזה נראה, אנחנו בדרך לעוד בחירות, שזה הדבר הכי גרוע כי כפי שרואים לביבי לא מפריע שאין לו מנדט כבר שנה.
אני מהמר שלא יהיה סיבוב רביעי.

שיניתי את דעתי וכנראה אצביע לכחול לבן בגללכם ובגלל מכרים.
אני חושב שכולם צריכים להצביע, במיוחד שמדובר בפעם שלישית וכל זה מהכיס שלנו.
אני שמח שהיה לי חלק בלשכנע אותך ללכת להצביע, על הדרך למפלגה שאני תומך בה, אבל בלי קשר זה ערך מאוד חשוב ללכת להצביע. פה אגב באוסטרליה, חובה להצביע, מקבלים קנס אם לא.

נו, מה שלום כל מצביעי כחול לבן שבטוחים שהמועמד שלהם הוא צח כשלג? איך הבדיקה המשטרתית בפרשת המימד החמישי אחרי הבחירות תשפיע על הבחירה שלכם? גם אתם תשתמשו בסיסמאות של מצביעי הליכוד?
ומה עם ההתחמקות מאותו עימות פוליטי שהוא רכב עליו במשך שני סבבי בחירות בטענה שיש לו המון שאלות קשות לשאול את ביבי? פתאום נגמרו לו השאלות?
אני גם הפעם לא אלך להצביע ומבחינתי גם הליכוד וגם כחול לבן זו נבלה וזו טריפה אבל וואו, הרבה זמן לא ראיתי נער פוסטר ריק מתוכן כמו בני גנץ.
על אף הסלידה שלי מביבי משלל סיבות אי אפשר להתעלם מההישגים המדיניים שהשיג במהלך הקריירה הפוליטית שלו, בני גנץ הוא פשוט כלום ושום דבר, סיסמאות בלי סוף ובלי שום אג'נדה פוליטית ועמוד שדרה, הרבה זמן לא ראיתי איש שכל מה שהוא מוכר מסתכם ב"אני לא מישהו אחר". מדהים בעיניי איך הוא מצליח לזרות חול בעיניהם של כל כך הרבה אנשים שמונעים משנאת המן ולא מאהבת מרדכי.
מרתיח את הדם לראות איזה ליצנים עומדים בראש הפוליטיקה הישראלית, ואני מוכן לשים את הראש שלי על גיליוטינה שיהיה גם סבב רביעי.

נו, מה שלום כל מצביעי כחול לבן שבטוחים שהמועמד שלהם הוא צח כשלג? איך הבדיקה המשטרתית בפרשת המימד החמישי אחרי הבחירות תשפיע על הבחירה שלכם? גם אתם תשתמשו בסיסמאות של מצביעי הליכוד?
ומה עם ההתחמקות מאותו עימות פוליטי שהוא רכב עליו במשך שני סבבי בחירות בטענה שיש לו המון שאלות קשות לשאול את ביבי? פתאום נגמרו לו השאלות?
אני גם הפעם לא אלך להצביע ומבחינתי גם הליכוד וגם כחול לבן זו נבלה וזו טריפה אבל וואו, הרבה זמן לא ראיתי נער פוסטר ריק מתוכן כמו בני גנץ.
על אף הסלידה שלי מביבי משלל סיבות אי אפשר להתעלם מההישגים המדיניים שהשיג במהלך הקריירה הפוליטית שלו, בני גנץ הוא פשוט כלום ושום דבר, סיסמאות בלי סוף ובלי שום אג'נדה פוליטית ועמוד שדרה, הרבה זמן לא ראיתי איש שכל מה שהוא מוכר מסתכם ב"אני לא מישהו אחר". מדהים בעיניי איך הוא מצליח לזרות חול בעיניהם של כל כך הרבה אנשים שמונעים משנאת המן ולא מאהבת מרדכי.
מרתיח את הדם לראות איזה ליצנים עומדים בראש הפוליטיקה הישראלית, ואני מוכן לשים את הראש שלי על גיליוטינה שיהיה גם סבב רביעי.
לא יהיה סבב רביעי,
מי ינצח אני פחות יודע, אבל על סבב רביעי מוכן להתערב.

מסכים איתך אבל אם לא יצביעו הסיכוי שיהיה סבב רביעי גבוהה יותר אז זה לא חכם

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית