הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בחירות 2020

אני חייב לומר שאני מופתע שהתמיכה בנתניהו עדיין כל כך גבוהה בסקרים, לא ציפיתי לזה.

כנראה שחלק גדול מהעם די מרוצה מהמצב בארץ.
במשך שנים באמת שלא הבנתי את התמיכה הבלתי מתפשרת בביבי, עד שבדיון במכללה בזמנו הנושא עלה ומרצה מבריק העלה רעיון - ביבי גורם לאנשים לחשוב שהם יותר טובים מהערבים. הרי רוב המצביעים הם ממוצא מזרחי (שחלילה יש עם זה בעיה) שבמשך עשורים הרגישו מקופחים ואזרחים סוג ב׳, והנה מגיע מישהו ואומר להם - אתם אלה שיותר טובים. אתם הסוג א׳, והאליטות, הם מעדיפים את הערבים.

לדעתי זה די מדוייק, למרות שקשה לי לדעת כי אני לא תומך ביבי ואין לי ממש חברים קרובים שתומכים בביבי. כי הרי זה ברור לחלוטין שביבי אינו ימין אמיתי, הוא לא חזק בבטחון ולא חזק בכלכלה.

מעבר לכך, כאשר התקשורת ושאר גורמים תוקפים את ביבי בכל כך נחרצות, זה מחזק את קהל המעריצים שלו. כמו טראמפ בארה״ב. שהתקשורת מתמקדת באנטי-ביבי כל כך הרבה, זה מחזק את תיאוריית הקונספירציה של תומכי ביבי שכולם נגדו כולל הפרקליטות, משטרה וכו׳. מעבר לזה, מה לעשות, גנץ לא בליגה שלו מבחינת כריזמה. לגמרי.

ובלי שום קשר, אמריקאי מהעבודה שאל אותי איך זה שראש ממשלת ישראל יכול לכהן עם כתבי אישום (מסתבר שזה הגיע לחדשות פה).

באוסטרליה שר או חבר פרלמנט התפטר כי קיבל במתנה בקבוק יין אחד (!!!) שהתברר ששווה יותר ממה שחשב.

ההבדל הגדול הוא - הבושה. בארצות מערביות יש בושה לעשות דברים כאלה, בארץ פשוט אין. אני זוכר לפני בחירות 2013 אם אני לא טועה, היו פריימריס בליכוד. המתמודדים הודו בגלוי, שהם משלמים מאות אלפי שקלים לדילים של ועדי עובדים (חיים כץ) על מנת שיצביעו להם. זה שוחד לחלוטין, אבל איכשהו זה היה נראה להם הגיוני לדבר על כך באופן גלוי בטלויזיה.

הבעיה היא שיש כאן יותר מידי מפלגות.
המפלגות הקטנות סוחטות את הגדולות בזה שהן מציבות את כל התנאים שלהן כתנאי כניסה ממשלה ואם לא, אין ממשלה.
כמו שליברמן הפיל את ביבי אחרי הבחירות הראשונות.
וגנץ שכשל בלהקים קואלציה בפעם השנייה.
שים רגע את הגנון של ״אני לא אשב איתו״ / ״הוא לא יישב איתי״. לא הגיוני שמפלגות עם 33+ מנדטים לא מצליחות להקים ממשלה. את הנזק לא צריך להסביר.
ונניח ויש ממשלה..מה קורה כשלמפלגה קטנה יש את הכוח להפיל ממשלה כשהחלטה X לא מוצאת חן בעיניה? נורא פשוט לנצל את המצב של קואליציה קטנה(61 מנדטים) על מנת להפיל אותה בקלות.
בעיה נוספת היא שחלק לא קטן מהעם אינו מצביע. להערכתי מדובר על 35 מנדטים לפחות.
אבל זו כבר בעיה אחרת.

אתה צודק. למרות שלפיד דיבר על זה הרבה והוא העלה את אחוז החסימה מ2 ל4 מנדטים אחרי בחירות 2013. זה כבר שינה הרבה כי אתה רואה את כל החיבורים ממפלגות שמפחדות לא לעבור את אחוז החסימה. בלעדי החוק הזה גם בן גביר היה מזמן בפנים וכל הימין והשמאל היה מפוצל.

כמו שאמרתי, לדעתי חוק שקובע שרוה״מ הוא יו״ר המפלגה הגדולה בכנסת (רעיון שלפיד העלה ב2013) יהיה מצויין. ככה הוא יסית המון קולות ממפלגות לווין למפלגות הגדולות, ותקבל כנראה 4-5 מפלגות לכל היותר.

במשך שנים באמת שלא הבנתי את התמיכה הבלתי מתפשרת בביבי, עד שבדיון במכללה בזמנו הנושא עלה ומרצה מבריק העלה רעיון - ביבי גורם לאנשים לחשוב שהם יותר טובים מהערבים. הרי רוב המצביעים הם ממוצא מזרחי (שחלילה יש עם זה בעיה) שבמשך עשורים הרגישו מקופחים ואזרחים סוג ב׳, והנה מגיע מישהו ואומר להם - אתם אלה שיותר טובים. אתם הסוג א׳, והאליטות, הם מעדיפים את הערבים.

תגיד, מה עם האפשרות שבזמן נתניהו ישראל הגיע עובדתית למקום הכלכלי הכי טוב שהיא איי פעם הייתה בו? גם בזמן משברים עולמיים?
לא ממש מבין אנשים שלא תומכים בנתניהו, הדבר הכי חשוב שהשכר הריאלי (ביחס לעליית מחירי המדד ואינפלציה ) והשכר החציוני עלו וה"מזרחים" האלה מהפירפירה שאתה חושב שהם מצביעים מתוך אגו ברברי כי הם "מרגישים מעל ערבים" פשוט מרגישים את הטוב הכלכלי הזה.

כמעט 10 מיליון ישראלים טסו רק ב2019, אני "בבון" שגר באשקלון והכבישים והמחלפים שבונים לנו בפריפריה מורגשים ונראים.

למה שאחליף את זה?
וכל הנתונים האלו מתעקלים למטה בגלל שיש לנו 2 אוכלוסיות שחיות בעוני יזום: חרדים עם 10 ילדים וערבים שלא מדווחים על הכנסות ורק חיים בשחור אז "נראים" עניים.
אם תראה נתונים רק על ה"בבונים המזרחים" שמצביעים נתניהו "כי הם מרגישים מעל ערבים" אתה תבין טוב מאד למה מצביעים לו.

שואל בכנות, כי התשובה היחידה שאני מקבל זה "מוסריות.... מוסר.... אתה יודע... הוא מואשם... אז אין לו מוסר..ויש גם בלונים וטילים מעזה (ברגע שנתניהו יוחלף הכל יפסק בשנייה!) .."

עריכה: הכל מגובה בנתונים מהלישכה המרכזית לסטטיסטיקה.

נערך לאחרונה:
כמעט 10 מיליון ישראלים טסו רק ב2019
זה נתון משעשע,
סופרים את אותם אנשים שטסים כמה פעמים בשבוע אפילו, מכיר אישית כאלה שטסים כחלק מעבודתם לפחות פעמיים בשבוע.
כמו הנתון על אחוז האבטלה,
במועסקים כללו כאלה שעובדים רבע משרה (אפילו יום בחודש נחשב מועסק), והכי מצחיק את אלה שנגמרו להם דמי האבטלה מביטוח לאומי 🤣

@CleanRoom
לא שאני מסכים עם מה שאתה אומר, ואני יכול לחפש ולהוכיח לך שהמגמתיות בכלכלה בארץ במצב רע מאוד לעומת מדינות הOECD. אבל לפני כן, נגיד שאתה צודק. לדבריך, הסיבה לכך שהחיים בישראל יקרים כלכך, היא אחוזי ה"אבטלה" הגבוהים אצל הערבים, והחרדים שלא עובדים וחיים על חשבוננו. מי אתה חושה שאשם בזה?
אחוז גבוה מהערבים עובדים בשחור כי קשה להם להשתלב בשוק העבודה, כי חסרה להם השכלה, חינוך מילדות, הם חיים במקומות לא מפותחים וזו התוצאה. מי שאשם בזה הוא לא אחר מנתניהו שהיה פה ראש ממשלה בעשור האחרון.
ולגבי הדבר השני, נתניהו ממשיך להזרים כמויות מטורפות של כספים לחרדים ולא לעודד יציאה שלהם לשוק העבודה. אגב, כסף שאפשר להשקיע בחינוך הערבי ובפיתוח ערים ערביות ע"מ לשפר את מצב המשק גם אצלהם, דבר שבסוף ישפר את רמת החיים של כולנו. ועוד אגב, במסגרת הקיצוצים שבוצעו לא מזמן בגלל הבור התקציבי, נתניהו קיצץ תקציבים מכל המשרדים מלבד תקציבי ישיבות לחרדים. אם זו לא שחיטות, אני לא יודע מה כן. הוא פשוט משחד את החרדים בכסף ע"מ שישבו איתו בממשלה. הוא פשוט עושה את זה במסגרת החוק.

@CleanRoom
לא שאני מסכים עם מה שאתה אומר, ואני יכול לחפש ולהוכיח לך שהמגמתיות בכלכלה בארץ במצב רע מאוד לעומת מדינות הOECD. אבל לפני כן, נגיד שאתה צודק. לדבריך, הסיבה לכך שהחיים בישראל יקרים כלכך, היא אחוזי ה"אבטלה" הגבוהים אצל הערבים, והחרדים שלא עובדים וחיים על חשבוננו. מי אתה חושה שאשם בזה?
אחוז גבוה מהערבים עובדים בשחור כי קשה להם להשתלב בשוק העבודה, כי חסרה להם השכלה, חינוך מילדות, הם חיים במקומות לא מפותחים וזו התוצאה. מי שאשם בזה הוא לא אחר מנתניהו שהיה פה ראש ממשלה בעשור האחרון.
ולגבי הדבר השני, נתניהו ממשיך להזרים כמויות מטורפות של כספים לחרדים ולא לעודד יציאה שלהם לשוק העבודה. אגב, כסף שאפשר להשקיע בחינוך הערבי ובפיתוח ערים ערביות ע"מ לשפר את מצב המשק גם אצלהם, דבר שבסוף ישפר את רמת החיים של כולנו. ועוד אגב, במסגרת הקיצוצים שבוצעו לא מזמן בגלל הבור התקציבי, נתניהו קיצץ תקציבים מכל המשרדים מלבד תקציבי ישיבות לחרדים. אם זו לא שחיטות, אני לא יודע מה כן. הוא פשוט משחד את החרדים בכסף ע"מ שישבו איתו בממשלה. הוא פשוט עושה את זה במסגרת החוק.

אשמח שתוכל לגבות את הטיעונים ההזויים האלה שאתה שואב מהקמפיינים של ליברמן במספרים.

אם תסתכל על הציבור החרדי בזכוכית מגדלת שלא מלוטשת על ידי שנאה, תוכל לראות כמה ארגונים בהתנדבות מלאה כמו:
יד שרה מכיר? ארגון שעוזר לציבור עם קשיים תפקודיים בכל הגילאים ללא הבדל דת, גזע או מין. מעל 100 סניפים בכל הארץ
עזר מציון שמעת? ארגון עם קרוב ל 20,000 מתנדבים מהמגזר החרדי שעוזרים לחולים ומוגבלים.
זק"א מכיר? ארגון שעושה את העבודה השחורה מתמקד בזיהוי קורבנות אסון והבאתם לידי קבורה. עובד לצד משטרת ישראל וצוותי מגן דוד אדום.
לפי מחקר שנערך ב-2017 אחוז ההתנדבות במגזר החרדי הוא הגבוה ביותר ומגיע ל35%.

חלק מההטבות שהחרדים השיגו "בשוחד" שאתה מדבר שהועבר להם מנתניהו הם:
העלאת קצבאות ילדים לכולם, לא רק לחרדים לא רק לדתיים ולא רק לימניים לכולם!
הרחבת הסבסוד לטיפולי שיניים לכולם
מע"מ 0

כמובן המפלגות החרדיות יעלו חוקים שקשורים לציבור החרדי כי אלו הם הבוחרים שלהם, אבל אם תבדוק מי חוקק הכי הרבה חוקים חברתיים
אתה תראה את המפלגות החרדיות אי שם בטופ.

עכשיו אם כבר התחלת את ההשוואה, אשמח גם תגיד לי איזה חוקים חברתיים תורמים העבירו המפלגות הערביות חוץ מחוקים אנטי ישראליים.
אשמח גם שתוכל להגיד לי איך הציבור הערבי בישראל תורם להתפתחות,

הפשיעה בציבור הערבי היא הגבוהה ביותר מי משלם על זה? אני ואתה...
90 אחוז מהציבור הערבי לא שמעו על מיסים, ומקבלים הטבות על ספק ה"הפליה המתקנת" באקדמיה, במיסים, בהתרי בניה, ועוד...
ושוב מי משלם על זה? אתה ואני.

לדעתי זה די מדוייק, למרות שקשה לי לדעת כי אני לא תומך ביבי ואין לי ממש חברים קרובים שתומכים בביבי. כי הרי זה ברור לחלוטין שביבי אינו ימין אמיתי, הוא לא חזק בבטחון ולא חזק בכלכלה.

מעבר לכך, כאשר התקשורת ושאר גורמים תוקפים את ביבי בכל כך נחרצות, זה מחזק את קהל המעריצים שלו. כמו טראמפ בארה״ב. שהתקשורת מתמקדת באנטי-ביבי כל כך הרבה, זה מחזק את תיאוריית הקונספירציה של תומכי ביבי שכולם נגדו כולל הפרקליטות, משטרה וכו׳. מעבר לזה, מה לעשות, גנץ לא בליגה שלו מבחינת כריזמה. לגמרי.
הטיעון הזה היה נכון אולי אם היינו בזמנו של בגין עם נאום ה"צ'חצ'ים"
כיום בוחרי ביבי מגיעים מכל הקצוות, מזרחים, אשכנזים, ערבים, דרוזים,
יש כאלה שמאמינים שהמצב במדינה לא יכול להיות טוב יותר, אם זה כלכלית, ביטחונית, ואם זה בקשרים עם המעצמות בעולם, ארה"ב ורוסיה...
יש כאלה שמאמינים שהוא ימני אבל לא קיצוני.
ויש כאלה שרוצים להצביע למפלגה ימנית אבל ליברלית ואין להם ברירה כי מצד הימני של המפה הפוליטית יש את "ימינה" והחרדים.
אני לא מאמין שהמצביעים של הליכוד היום הם רוב מזרחי מובהק אבל אולי אני טועה... אני פשוט חושב שלימניים לא דתיים אין אלטרנטיבה אחרת חוץ מביבי.

חברים אני לא קונה את הנתונים ומציע שגם אתם לא תמהרו עם ההתלהבות.
מדינות שעברנו בתמ"ג ועוד מילים יפות כאלה, יש לי מקרים שחיים שם ועם 6 שעות עבודה ביום משכירים דירה וחיים הרבה יותר טוב מכאן.

אשמח שתוכל לגבות את הטיעונים ההזויים האלה שאתה שואב מהקמפיינים של ליברמן במספרים.
דווקא לא מליברמן. אבל אוכיח יותר מאוחר שיהיה לי זמן למצוא את זה.

אם תסתכל על הציבור החרדי בזכוכית מגדלת שלא מלוטשת על ידי שנאה, תוכל לראות כמה ארגונים בהתנדבות מלאה כמו:
יד שרה מכיר? ארגון שעוזר לציבור עם קשיים תפקודיים בכל הגילאים ללא הבדל דת, גזע או מין. מעל 100 סניפים בכל הארץ
עזר מציון שמעת? ארגון עם קרוב ל 20,000 מתנדבים מהמגזר החרדי שעוזרים לחולים ומוגבלים.
זק"א מכיר? ארגון שעושה את העבודה השחורה מתמקד בזיהוי קורבנות אסון והבאתם לידי קבורה. עובד לצד משטרת ישראל וצוותי מגן דוד אדום.
לפי מחקר שנערך ב-2017 אחוז ההתנדבות במגזר החרדי הוא הגבוה ביותר ומגיע ל35%.

חלק מההטבות שהחרדים השיגו "בשוחד" שאתה מדבר שהועבר להם מנתניהו הם:
העלאת קצבאות ילדים לכולם, לא רק לחרדים לא רק לדתיים ולא רק לימניים לכולם!
הרחבת הסבסוד לטיפולי שיניים לכולם
מע"מ 0

כמובן המפלגות החרדיות יעלו חוקים שקשורים לציבור החרדי כי אלו הם הבוחרים שלהם, אבל אם תבדוק מי חוקק הכי הרבה חוקים חברתיים
אתה תראה את המפלגות החרדיות אי שם בטופ.
אני לא שונא חרדים בגלל שהם חרדים. אני שונא ציבור שלא הולך לעבוד ואני צריך ללכת לעבוד בשביל לפרנס אותו. ראה ערך פרזיטים.
דבר שני, לא דיברתי בכלל על פן חברתי בעניין הזה אלא נטו על פן כלכלי. באמת כל הכבוד לכל הארגונים והאגודות שפועלות בהתנדבות, אבל זה פשוט לא קשור למה שדיברתי עליו.

עכשיו אם כבר התחלת את ההשוואה, אשמח גם תגיד לי איזה חוקים חברתיים תורמים העבירו המפלגות הערביות חוץ מחוקים אנטי ישראליים.
אשמח גם שתוכל להגיד לי איך הציבור הערבי בישראל תורם להתפתחות,

הפשיעה בציבור הערבי היא הגבוהה ביותר מי משלם על זה? אני ואתה...
90 אחוז מהציבור הערבי לא שמעו על מיסים, ומקבלים הטבות על ספק ה"הפליה המתקנת" באקדמיה, במיסים, בהתרי בניה, ועוד...
ושוב מי משלם על זה? אתה ואני.
דבר ראשון, אין לי שום דבר טוב להגיד על המפלגות הערביות, עם זאת, הערבים בארץ לא אשמים בכך שזו הנציגות היחידה שלהם בכנסת. ושוב, הנושא החברתי לא קשור למה שאמרתי בכל מקרה.
דבר שני, הציבור הערבי מקלקל את החברה הישראלית, ולא רק מבחינה כלכלית וזה בדיוק מה שאמרתי. לכן אנחנו מסכימים בעניין זה, רק שאנחנו לא מסכימים על כך שביבי אשם במצב, בכך שלא השקיע כספים בפיתוח החברה הערבית. למשל, תקציבי החינוך בחברה הערבית, שנמוכים יותר מתקציבי החינוך שהולכים לחברה היהודית אם מחשבים את התקציב פר ילד. נראה לך שילד שחי בעוני באיזור לא מפותח עם מערכת חינוך ענייה ומשפחה לא מבוססת כלכלית, לא יפנה לעולם הפשע? או לפחות שהסיכוי לכך לא גבוה יותר מאשר ילד יהודי שגר באיזור מפותח עם משפחה מבוססת ומערכת חינוך עשירה יותר?

דווקא לא מליברמן. אבל אוכיח יותר מאוחר שיהיה לי זמן למצוא את זה.

אני לא שונא חרדים בגלל שהם חרדים. אני שונא ציבור שלא הולך לעבוד ואני צריך ללכת לעבוד בשביל לפרנס אותו. ראה ערך פרזיטים.
דבר שני, לא דיברתי בכלל על פן חברתי בעניין הזה אלא נטו על פן כלכלי. באמת כל הכבוד לכל הארגונים והאגודות שפועלות בהתנדבות, אבל זה פשוט לא קשור למה שדיברתי עליו.

כשאתה מכליל ציבור שלם חרדי שלא הולך לעבוד, פה מתחילה הבעיה, לפי מסמך של הכנסת שהוגש לועדת הכספים ב2018 שלפי מה שאני יודע עלה מאז במספר אחוזים.
מתוך הציבור החרדי כרגע אחוז העובדים בשוק העבודה (עם תלוש) עומד על 62% כשהנשים החרדיות מובילות בפער על הגברים.
שזה עדיין נמוך ביחס לציבור הלא חרדי 85% אבל זה רחוק מהאמירה של כל הציבור החרדי חי על חשבוננו.
עוד דבר ב10 שנים האחרונות שלפי מה שאני זוכר ביבי נתניהו היה בשלטון עם החרדים אחוז העובדים החרדים עלה ב30%.

את הארגונים ההתנדבותיים הזכרתי לא בפן החברתי, אלה בפן הכלכלי, הארגונים האלה תורמים ישירות לכלכלה ומגויסות מתרומות.

דבר ראשון, אין לי שום דבר טוב להגיד על המפלגות הערביות, עם זאת, הערבים בארץ לא אשמים בכך שזו הנציגות היחידה שלהם בכנסת. ושוב, הנושא החברתי לא קשור למה שאמרתי בכל מקרה.

אז מי אשם? המפלגות הערביות (תומכות המחבלים) מקבלות 12(!) מנדטים על בסיס קבוע, מי נותן להם אותם?! הציבור הערבי.
אם לערבים הייתה אג'נדה אחרת חוץ מלתת כוח כזה לתומכי מחבלים, הייתה קמה מלפגה חברתית שתדאג לפתח את המגזר.

דבר שני, הציבור הערבי מקלקל את החברה הישראלית, ולא רק מבחינה כלכלית וזה בדיוק מה שאמרתי. לכן אנחנו מסכימים בעניין זה, רק שאנחנו לא מסכימים על כך שביבי אשם במצב, בכך שלא השקיע כספים בפיתוח החברה הערבית. למשל, תקציבי החינוך בחברה הערבית, שנמוכים יותר מתקציבי החינוך שהולכים לחברה היהודית אם מחשבים את התקציב פר ילד. נראה לך שילד שחי בעוני באיזור לא מפותח עם מערכת חינוך ענייה ומשפחה לא מבוססת כלכלית, לא יפנה לעולם הפשע? או לפחות שהסיכוי לכך לא גבוה יותר מאשר ילד יהודי שגר באיזור מפותח עם משפחה מבוססת ומערכת חינוך עשירה יותר?

החברה הערבית מקבלת הרבה מאוד הטבות בחינוך, לדוג' בזמן שכלל האוכלוסיה עושה שלוש שנים צבא, ומחויבת בפסיכומטרי.
ברוב המוחץ של האוניברסיטאות ערבים מתקבלים בלי הצורך בפסיכומטרי. ויש עוד הרבה הטבות שהמגזר הערבי מקבל באקדמיה.

עוני יש בכל מקום, גם בחברה הערבית וגם בשאר האוכלוסיה, אם אתה חושב שכל האוכלוסיה הערבית חיה בעוני וחוסר בחינוך,
אולי תלך לעשות סיור בכמה כפרים ערביים באיזור שלך. נראה לי אתה מנותק קצת.

עניתי בתגובה.

מעמ 0 על מוצרי יסוד שהוצע על ידי הליכוד בהתחלה...
שוב במקור זאת הייתה הצעה של יאיר לפיד וביבי נתן לזה הייג'ק שהוא ראה שזה מצליח לו.(הרעיון של יאיר היה מעמ 0 על הכול תכלס)
ס'ש תמכו בזה ברגע שהבינו שזה הולך להם אבל אז בסוף דרעי הצביע נגד
הכנסת הצביעה נגד מע"מ אפס על מוצרי מזון, דרעי היה בין המתנגדים

@AntonB
כשאתה מכליל ציבור שלם חרדי שלא הולך לעבוד, פה מתחילה הבעיה, לפי מסמך של הכנסת שהוגש לועדת הכספים ב2018 שלפי מה שאני יודע עלה מאז במספר אחוזים.
מתוך הציבור החרדי כרגע אחוז העובדים בשוק העבודה (עם תלוש) עומד על 62% כשהנשים החרדיות מובילות בפער על הגברים.
שזה עדיין נמוך ביחס לציבור הלא חרדי 85% אבל זה רחוק מהאמירה של כל הציבור החרדי חי על חשבוננו.
עוד דבר ב10 שנים האחרונות שלפי מה שאני זוכר ביבי נתניהו היה בשלטון עם החרדים אחוז העובדים החרדים עלה ב30%.
יכול להיות שלא ניסחתי נכון. אין לי בעיה עם החרדים שעובדים ומפרנסים את עצמם. יש לי איתם אולי מחלוקות אחרות כמו תחב"צ בשבת וכו', אבל אני לא שונא חרדים סתם כי הם חרדים. כן יש לי בעיה עם אנשים שאני צריך לפרנס אותם, שזה נתח גדול מהאוכלוסיה החרדית, אבל גם "מובטלים" שעובדים בשחור ומקבלים דמי אבטלה על חשבונינו (משלמי המיסים), והם מבחינתי גרועים בדיוק כמו החרדים שלא מפרנסים את עצמם.

את הארגונים ההתנדבותיים הזכרתי לא בפן החברתי, אלה בפן הכלכלי, הארגונים האלה תורמים ישירות לכלכלה ומגויסות מתרומות.
אבל איך זה קשור אחי? אני מעריך מאוד אנשים שמתנדבים ותורמים מרצונם החופשי, בכל תחום שהוא. אבל זה לא קשור לעובדה שיש אנשים שאני צריך לפרנס כי הם לא מפרנסים את עצמם.

אז מי אשם? המפלגות הערביות (תומכות המחבלים) מקבלות 12(!) מנדטים על בסיס קבוע, מי נותן להם אותם?! הציבור הערבי.
אם לערבים הייתה אג'נדה אחרת חוץ מלתת כוח כזה לתומכי מחבלים, הייתה קמה מלפגה חברתית שתדאג לפתח את המגזר.
אני מסכים איתך חלקית. אני כן מאשים קצת את אותם ערבים שמצביעים לרשימה המשותפת. אבל מצד שני, תחשוב רגע איך מרגישים האזרחים הערבים בארץ, שחלקם הגדול מקופח יחסית לאוכלוסיה היהודית. הם מרגישים שהרשימה המשותפת הם האנשים שמייצגים אותם בכנסת, ואין להם עוד אלטרנטיבות שהם יכולים להרגיש משויכים אליהם מבחינה מגזרית. יש אגב לא מעט ערבים שמצביעים למרצ ואפילו לעבודה. אבל רובם פשוט מרגישים שייכות למפלגות הערביות בדיוק כמו שעולי ברית המועצות מרגישים שייכות למפלגה של ליברמן ולכן תמיד יצביעו לו. אבל שוב, אני כן קצת מסכים איתך שאותם אנשים צריכים להצביע קצת יותר מהשכל הישר וקצת פחות מהרגש.

החברה הערבית מקבלת הרבה מאוד הטבות בחינוך, לדוג' בזמן שכלל האוכלוסיה עושה שלוש שנים צבא, ומחויבת בפסיכומטרי.
ברוב המוחץ של האוניברסיטאות ערבים מתקבלים בלי הצורך בפסיכומטרי. ויש עוד הרבה הטבות שהמגזר הערבי מקבל באקדמיה.
אני מדבר איתך על חינוך בשלבים יותר מוקדים. עד שהילד יגיע לאוניברסיטה כדי להתקבל ללא פסיכומטרי, הוא כבר מזמן פרש לעולם הפשע כי לא הייתה לו מסגרת תומכת. בקיצור, אנחנו יכולים להתווכח עד מחר על הזכויות בחינוך של האוכלוסיות השונות. בשורה התחתונה, לדעתי משקיעים הרבה פחות משאבים בחינוך במגזר הערבי לעומת היהודי. וזה צריך להיות אינטרס של כולנו שישקיעו גם בחינוך של מגזרים אחרים ע"מ לשפר את איכות החיים בארץ ע"י הגדלת אחוזי משלמי המיסים והקטנת אחוזי המובטלים או ה"מובטלים".

עוני יש בכל מקום, גם בחברה הערבית וגם בשאר האוכלוסיה, אם אתה חושב שכל האוכלוסיה הערבית חיה בעוני וחוסר בחינוך,
אולי תלך לעשות סיור בכמה כפרים ערביים באיזור שלך. נראה לי אתה מנותק קצת.
חחח תאמין לי שאני לא מנותק. אני חיי באיזור עם ערבים מכל צדדיי. ברור לי שיש עוני גם במגזר היהודי וגם בערבי. אבל במגזר הערבי העוני באחוזים גבוהים יותר. ואגב, גם הערבים שחיים בעושר, לצערינו חלק לא קטן מהם חיים מגניבות של רכבים וכו', וזה מתקשר בדיוק ללמה שדיברתי עליו קודם.
מחיפוש של חצי דקה בגוגל:
לפי נתוני דוח העוני של הביטוח הלאומי שהתפרסם בסוף 2018, יותר מ-47% מהמשפחות הערביות חיות מתחת לקו העוני.
מתוך:
ההשקעה בחברה הערבית תניב תשואה לכל המשק
פסקה 2.

ולגבי מה שהבטחתי קודם:
לא שאני מסכים עם מה שאתה אומר, ואני יכול לחפש ולהוכיח לך שהמגמתיות בכלכלה בארץ במצב רע מאוד לעומת מדינות הOECD.
האמת שלא מצאתי את מה שחיפשתי בדיוק, עוד ממשיך לחפש. אבל כן מצאתי משהו אחר שיכול להוכיח לך את מה שאני מדבר עליו, ואפילו הגרפים שמוצגים כאן, יש מצב שאלו בדיוק אותם גרפים שראיתי ממקום אחר:

ממליץ בחום לצפות, (גם למי ששונא את יאיר לפיד).

לא שאני מסכים עם מה שאתה אומר, ואני יכול לחפש ולהוכיח לך שהמגמתיות בכלכלה בארץ במצב רע מאוד לעומת מדינות הOECD.

אתה לא יכול לא להסכים עם עובדות קרות מהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ואם כן אתה עושה שירות רע מאד לכחול לבן ולשמאל שאתה מתכחש למציאות.

גיד שאתה צודק. לדבריך, הסיבה לכך שהחיים בישראל יקרים כלכך, היא אחוזי ה"אבטלה" הגבוהים אצל הערבים, והחרדים שלא עובדים וחיים על חשבוננו.
ופה קיבלת כרטיס אדום אצלי, גם מתכחש לעובדות וגם נטול הבנת הנקרא, איפה לעזאזל כתבתי את זה?
בכל אופן, הדיון איתך ניגמר, הזמן שלי יקר מדי.

חברים אני לא קונה את הנתונים ומציע שגם אתם לא תמהרו עם ההתלהבות.
מדינות שעברנו בתמ"ג ועוד מילים יפות כאלה, יש לי מקרים שחיים שם ועם 6 שעות עבודה ביום משכירים דירה וחיים הרבה יותר טוב מכאן.

אתה יכול לא לקנות אותם, אבל הנתונים הם עובדתיים והעם מרגיש את זה בכיס, לכן ממשיך להצביע לנתניהו.
ואם אתה חושב שכלכלה ניסנקורנית תטיב איתנו, זכותך, גם שם העובדות מראות אחרת..

איפה לעזאזל כתבתי את זה?
כאן:
וכל הנתונים האלו מתעקלים למטה בגלל שיש לנו 2 אוכלוסיות שחיות בעוני יזום: חרדים עם 10 ילדים וערבים שלא מדווחים על הכנסות ורק חיים בשחור אז "נראים" עניים.

בכל אופן, הדיון איתך ניגמר, הזמן שלי יקר מדי.
סלח לי, אבל אני רק חייב להגיד לך שהדיבור שלך קצת מתנשא. זהו, שא ברכה.

כאן:

סלח לי, אבל אני רק חייב להגיד לך שהדיבור שלך קצת מתנשא. זהו, שא ברכה.

" לדבריך, הסיבה לכך שהחיים בישראל יקרים כלכך, היא אחוזי ה"אבטלה" הגבוהים אצל הערבים,"

מה שאתה מצטט לא אומר שזו הסיבה שהחיים בישראל יקרים כל כך

אני חייב להגיד משהו בקשר לערבים , מה שהרבה אנשים לא חושבים עליו שבמגזר הערבי אחוז הקבלה לתואר כנראה גבוה יותר מאחוז הזכאות לתואר (במיוחד עם מוסלמים)
הסיבה פשוטה שאתה מתקבל על זכאות נמוכה רוב הסיכוים שאתה לא תוכל להתמודד עם העצימות של יום לימודים אקדמי.
http://taubcenter.org.il/wp-content/files_mf/arabisraeliinhighereducationheb.pdf

בנוסף השכר שלהם נמוך יותר מיהודי הממוצע הסיבה לכך לפי המחקר היא כנראה אי שירות בצבא נותן להם פחות קלפי מיקוח.
(מה שביינו באמת אשמתם אני מבין ניגוד אינטרסטים וכול זה אבל אם הם רוצים יחס כאזרחי ישראל אז שיתנו כמו אזרחי ישראל)

עוד משהו בקשר לחרדים במחקר שאנטון הפנה אותנו כתוב בברור שמטרה לתעסוקת נשים הושגה אבל המטרה בתעסוקת גברים היא עדיין רחוקה ופה האישו. הבעיה בקהילה החרדית לא באמת הייתה תעסוקת נשים הרי זה תמיד היה מסורת בשלהם לתת לאישה לצאת לעבוד בזמן הגבר לומד תורה הבעיה היא בתעסוקת גברים.

עוד משהו שאי כבר אנחנו בנושא שאני חייב לציין שהמדינה באופן גלוי מנסה להגביר את אחוזי התעסוקה של נשים במגזר החרדי כדיי להוריד במעט את אחוזי הילודה המטורף שלהם (אותו דבר עם הערבים) למה? כי לצערי הרב כמה שתחלופה שלנו פה טובה בגלל המגזר הזה הוא גם לצערי הרב סובל מהרבה בעיות רופאיות אגב זאת.

אני שומע הרבה אנשים מאישמים את המגזר הדתי בכך שהם דופקים את הילדים שלהם ובכך ''יוצא'' להם הרבה ילדים עם בעיות נפשיות או כאלה שטוענים שזה אירוני שאנשים שמאימנים בהאלוהים מקבלים הרבה ילדים עם בעיות מולד
זאת שטות אחד גדולה הסיבה הפשוטה לעניין היא שברגע שאתה מביא כמיות גדולות של ילדים אתה מגביר סטטיסטית את הסיכוי שלך להביע לעולם ילד מאכלוסיה המיוחדת לעולם וזהו אין לזה קשר לאורח החיים של האדם או לאמונות שלו.

וזה מתקשר מתקשר לנושא הבא ופה אני מודה שזה בא אך ורק מנסיון אישי שלי
לערבים בניגוד ליהודים יש פחות כלים להשתמש למען מענק ממשרד הרווחה וביטוח לאומי
-רובם לא יודעים עברית לכן הם צריכים תמיד לחכות לפקיד היחיד שיודע עברית שיפנה עלהים, וגם אלו הצעירים ומשכילים יותר בדרך כלל מעדיפים לדבר עם פקיד במגזר הערבי כי הם מרגישים שהם יותר יכולים להתבטא
-רוב העם הערבי לא יודע להתמודד עם ביוקרטיה ופה אני לא יודע עם להאשים אותם או את הממשלה , כי באמת רמת הלימוד שלהם בבית הספר נוראית כאשר עבדתי בבית הספר ביפו נדהמתי עד כמה נוראי הלך הרוח בשיעורי לשון ואזרחות שמה זה הגיע לרמה שלא לימדו אותם שם דברים בסיסים כמו איך לכתוב סיכום או לקרוא מאמר.

אישית אני חייב להגיד שאני לא אוהב את הגישה הזאת של להאשים מגזר שלהם בין אם זה ערבים או בין זה חרדים כן יש פה לשתי הקבוצות קצת נטל שהם צריכים לקחת וביקורת שהם צריכים לספוג
אבל לבוא ולהגיד שהם אחראים לדילול המצב הכלכלי בישראל זה מופרח.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית