הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ארוחת בוקר?

talnba100

משתמש מתחיל
49
20
נק' מוניטין:
79
49
20
אני יודע שחלק מכם יפקפקו וחלק יגידו שזה שטויות. אבל אם אתם אומרים אז בבקשה תבססו את זה על משהו

דור אקשטיין טוען שאין לאכול ארוחת בוקר מרגע הקימה מהשינה, למשך 3+ שעות

גם אני פיקפקתי בזה אבל יש היגיון. הוא טוען שיש 3 הורמונים שמעודדים שריפת שומן שפועלים ברגע הקימה, ואכילה (בעיקר של פחמימות) תעצור אותם

ההורמונים הם

טוסטסטרון
גרלין
קורטיזול

מה אומרים?

זה הגיוני לגבי גרלין במידה מסוימת, לא נכון לגבי טסטוסטרון וממש מגוכח לגבי קורטיזול.
@talnba100
טיפה ארחיב, דבר ראשון קורטיזול זה הורמון של "לחץ וחרדה", הוא גורם לקטבוליזם - פירוק שריר והפסקת בניה שלו, מעלה תאבון ואגירת שומן, מוריד ייצור והפרשה של טסטוסטרון וכו' אנחנו נרצה להוריד את היצירה שלו בכל דרך אפשרית.
אם החבר שלך טוען שארוחת בוקר מפסיקה ייצור של קורטיזול - הוא צודק ובגלל זה כדאי מאוד לאכול ארוחת בוקר. יש מתאמנים ששותים שייק חלבון\BCAA איך שהם פותחים עיניים. זה חשוב במיוחד בחיטוב כי גם ככה אתה בגרעון קלורי, מלא בקורטיזול, מלא שריר נשרף.
גרלין זה הורמון פפטידי קצר שגורם בתורו להפרשה של הורמון גדילה הוא מופרש בדרך כלל אחרי אימון ובמהלך שינה עמוקה. נכון שארוחת בוקר, במיוחד אם היא מלאה בסוכרים פשוטים עוצרת את הפרשה של גרלין. רק אם השינה שלך התחילה מספיק מוקדם זה לא יגרום לנזק.
טסטוסטרון מופרש יותר בלילה רק אצל גברים צעירים ובכל מקרה זה תלוי במצב ערנות ולא בצריכת מזון. הוא מופרש כאשר אתה נמצא בשלב REM בשינה, אם אתה ער ייצור של טסטוסטרון יורד גם, לא משנה אם אכלת או צמת.
בהחלט יש בסיס לכל העניין של צומות, אבל לא בצורה הזאת.
פעם הבאה תבקש מקורות מידע מאנשים שמוכרים לך סיפורים.

נערך לאחרונה:
אני יודע שחלק מכם יפקפקו וחלק יגידו שזה שטויות. אבל אם אתם אומרים אז בבקשה תבססו את זה על משהו

דור אקשטיין טוען שאין לאכול ארוחת בוקר מרגע הקימה מהשינה, למשך 3+ שעות

גם אני פיקפקתי בזה אבל יש היגיון. הוא טוען שיש 3 הורמונים שמעודדים שריפת שומן שפועלים ברגע הקימה, ואכילה (בעיקר של פחמימות) תעצור אותם

ההורמונים הם

טוסטסטרון
גרלין
קורטיזול

מה אומרים?
זה מזכיר מאוד את מה שג׳ון קיפר אמר בזמנו על קארב בק-לואדינג. מאז הוא חזק בו והבין שהוא טעה לחלוטין.

מה שחשוב זה קלוריות.

די עזוב שטיות אם תאכל תארוחת
בוקר שלך ב8 או ב11 זה לא מה שיוציא לך עוד קוביה בבטן , תעבוד קשה תאכל כמו שצריך תהיה מדויק בתזונה עם שינה מספקת והתוצאות יגיעו ובגדול בלי כל מיני קשקושים גם אני פעם הייתי נדלק מכל מה שאיזה מאמן או מישהו אומר תאמין לי אין קיצורים אם תעשה הכל כמו שצריך אתה תראה תוצאות טובות עליך פשוט זה מצריך התמדה וסבלנות בסוף זה משתלם

הדבר היחיד שזה יכול לעזור זה פשוט לאכול פחות במהלך היום. אם אתה מתחיל לאכול ב11 במקום ב8 נגיד, אז יש לך פחות שעות ביממה לאכול ורוב הסיכויים שבאופן אינטואיטיבי תאכל פחות אוכל. זה הכל.

הדבר היחיד שזה יכול לעזור זה פשוט לאכול פחות במהלך היום. אם אתה מתחיל לאכול ב11 במקום ב8 נגיד, אז יש לך פחות שעות ביממה לאכול ורוב הסיכויים שבאופן אינטואיטיבי תאכל פחות אוכל. זה הכל.

אז אולי זו כן המלצה שכדאי ליישם בסופו של דבר עבור אנשים שנמצאים בתהליך של חיטוב וירידה במשקל?

אז אולי זו כן המלצה שכדאי ליישם בסופו של דבר עבור אנשים שנמצאים בתהליך של חיטוב וירידה במשקל?

יש המון שיטות ״פופוליסטיות״ לרדת במשקל - דל פחמימה, דל שומן, צום לסירוגין ועוד הרבה. אין שום בעיה לעשות אותן, אבל צריך להבין מה עומד מאחורי ההצלחה שלהן ולא לחשוב ש״פחמימות זה רע״ או ש״בבוקר אוגרים שומן״ וכד׳.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית