הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתאמן כמה שנים, עדיין לא מצליח לעשות מתח... מה לעשות?

Joshy66

משתמש מתחיל
2
0
נק' מוניטין:
0
2
0
אז ככה
הנתונים שלי: 1.7 שוקל 71 קילו על 16 אחוז שומן
אני מתאמן מלא 5 פעמים בשבוע
אני לא מצליח לעשות מתח.
כשאני מנסה לעשות מתח באמצע העלייה מתחיל לכאוב לי ממש מתחת לכתף ימין ואני מרגיש שאם אני לא אפסיק אני אפצע...
צילמתי לבדוק ואני לא רואה איזשהי בעיה בטכניקה או משהו פשוט מתחיל לכאוב לי בטירוף
אני לא מבין את זה.
אני רואה אנשים עם יד יותר קטנה ועם אחוז שומן גבוה שמצליחים לעשות יותר מ5 ורק אני מרגיש שעוד שניה נשברת לי היד מלנסות

צילמתי לבדוק ואני לא רואה איזשהי בעיה בטכניקה או משהו פשוט מתחיל לכאוב לי בטירוף
לא להעליב או משהו, אבל אם אתה לא מצליח לעשות אפילו מתח אחד אני לא חושב שיש לך מספיק ידע כדי לשפוט האם יש בעיה בטכניקה או לא. תעלה את הסרטון לכאן ונוכל לתת לך חוות דעת טובה יותר.
בכל מקרה אם כואב לך אז תעשה שינויים בטכניקה, אם זה רוחב אחיזה, צורת אחיזה (כף יד פונה כלפי פנים או חוץ), ויכול להיות שהטכניקה פשוט לא טובה

• פותח/ת השרשור
לא להעליב או משהו, אבל אם אתה לא מצליח לעשות אפילו מתח אחד אני לא חושב שיש לך מספיק ידע כדי לשפוט האם יש בעיה בטכניקה או לא. תעלה את הסרטון לכאן ונוכל לתת לך חוות דעת טובה יותר.
בכל מקרה אם כואב לך אז תעשה שינויים בטכניקה, אם זה רוחב אחיזה, צורת אחיזה (כף יד פונה כלפי פנים או חוץ), ויכול להיות שהטכניקה פשוט לא טובה
איזה ידע צריך לזה?
לתפוס ולמשוך את עצמך, לא?

עוד מעט אני אעלה סרטון

נראה לי שהוא התכוון שהוא מצלם את עצמו מנסה לעשות מתח ולא רואה משהו לא בסדר מרגע ההכנה לביצוע החזרה עד הכשל

אחרי הסרטון נוכל לתת חוות דעת לגבי ביצוע התרגיל.

בכל מקרה תנסה לעשות חזרות שליליות (מלמעלה למטה) לאט ותבדוק אם עדיין יש בעיה של כאב.

איזה ידע צריך לזה?
לתפוס ולמשוך את עצמך, לא?

עוד מעט אני אעלה סרטון
אבל אם כואב לך אז סימן שמשהו לא בסדר, למרות שמתיאור כללי קשה מאוד לדעת האם זה משהו אישי אצלך, או שהטכניקה בעייתית

נראה לי שהוא התכוון שהוא מצלם את עצמו מנסה לעשות מתח ולא רואה משהו לא בסדר מרגע ההכנה לביצוע החזרה עד הכשל
כן גם אני הבנתי את זה, פשוט אני לא מאמין שביקורת עצמית עוזרת יותר מדי במקרה הזה

פולי כבד אתה מצליח לעשות? אם כן, אז כנראה במתח יש בעיה בטכניקה, יכול להיות שהגוף לא יודע להפעיל את השכמות בתיאום עם
שרירי הליבה, ההבדל העיקרי בין פולי למתח הוא המעורבות שלהם. לתפוס ולמשוך את עצמך? אם הגוף יודע להפעיל את כל השרירים
הנכונים, כשבן אדם לא מצליח לעשות חזרה (אלא אם הוא שוקל הרבה או לא התאמן בעבר) אז זה מעלה ספקות.

שווה לנסות לפרק את המתח לשני חלקים, מעבר ממצב פסיבי לאקטיבי, שזה אומר להיות תלוי, למשוך למטה את השכמות בלי לכופף את המרפקים, להפעיל את הבטן במידת הצורך (תלוי בוריאציה) ורק אז ממצב אקטיבי למשוך ולהוביל את התנועה עם המרפקים כלפי מטה.

יש וריאציה נוספת שבה המעבר למצב אקטיבי נעשה עם קשת בגב במקום ה-hollow body או איזשהו מצב ביניים, זה מערב יותר את הטרפזים והשרשרת האחורית (יותר דומה לפולי עליון לפי דעתי), בדרך כלל זה יותר קשה כי בוריאציה הזאת אין את אותה סינרגיה בין שרירי הליבה לרחב גבי.

לי אישית גם כואב בכתף כשאני עושה pull up (כשהגב של היד כלפייך), וממה שבדקתי באינטרנט זאת תופעה לא כזאת נדירה.
תנסה chin up (כפות הידיים כלפייך) או מתח באחיזה נייטרלית.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית