איך לשחרר שרירים תפוסים מאוד מהר?

elchonon

משתמש על
13,513
13,610
נק' מוניטין:
8,167
13,513
13,610
חדרי כושר מזדמנים
שלום חברים

הגב תחתון שלי מאוד תפוס בגלל שעשיתי דדליפט מאוד עצים פעמיים בשבוע.
יש לי עוד כמה ימים עד שאני חייב לבצע דדליפט עצים שוב.

בבקשה תזרקו טיפים שאולי אתם מכירים כדי לשחרר שרירים תפוסים.

מה אני עושה:
  1. הולך למאסז' היום.
  2. שם חום מקומי על המקום עם מנורות אינפרא אדומות.
  3. משחה שעושה חום על המקום בנוסף לשמן מנטה.
  4. שותה יותר מים.
  5. לוקח סידן ומגנזיום בתוסף.
  6. עושה אימון קל להתאוששות מחר.
  7. אם יהיה לי זמן, אעשה כמה דקות מתיחות.
אשמח לשמוע דברים שעשיתם או שמעתם שעוזר למצב כזה.
אני חייב להמשיך להתקדם באימון.

מקלחת קרה לפני השינה.
עוצר את הדלקת מעט ועוזר מאוד עם חוסר נוחות וכאב, שהגוף מותח את השריר כרפלקס כדי להגן עליך מאותו כאב

• פותח/ת השרשור
מקלחת קרה לפני השינה.
עוצר את הדלקת מעט ועוזר מאוד עם חוסר נוחות וכאב, שהגוף מותח את השריר כרפלקס כדי להגן עליך מאותו כאב
תודה.
התעסקתי כל כך הרבה בחום, ששכחתי מטיפולי קור.

יש עניין לעשות מקלחת שמתחלפת בין מים קרים לחמים. לדוגמה מים חמים 2 דקות, ומים קרים 2 דקות, ולסירוגין?
שמעתי פעם משהו על זה בקשר להזרמת דם.

או שפשוט עדיף מקלחת אחת קרה וזהו?

רק לפני שינה זה כדאי? או שגם במהלך היום
גם במהלך היום עוזר, אבל אני מרגיש שזה עוזר יותר לפני השינה

תודה.
התעסקתי כל כך הרבה בחום, ששכחתי מטיפולי קור.

יש עניין לעשות מקלחת שמתחלפת בין מים קרים לחמים. לדוגמה מים חמים 2 דקות, ומים קרים 2 דקות, ולסירוגין?
שמעתי פעם משהו על זה בקשר להזרמת דם.

או שפשוט עדיף מקלחת אחת קרה וזהו?
אני לא חושב שזה באמת משנה. אני פשוט מעדיף מקלחת אחת קרה כי זה פחות כאב ראש

אף פעם לא הרגשתי שההמלצות כמו מקלחת חם/קר עוזרים
או מתיחות, אין לי המלצה לזה מלבד להתרגל לתפיסות עם הזמן(?) אני משער שאתה תתאושש גם רגיל עד "עוד כמה ימים" לא?

• פותח/ת השרשור
אף פעם לא הרגשתי שההמלצות כמו מקלחת חם/קר עוזרים
או מתיחות, אין לי המלצה לזה מלבד להתרגל לתפיסות עם הזמן(?) אני משער שאתה תתאושש גם רגיל עד "עוד כמה ימים" לא?
יש תפוס, ויש תפוס.

בכל אופן, אעדכן מה שעשיתי, וברוך ה' זה עזר לי ממש, והצלחתי לשבור שיא סקוואט ודדליפט אחרי זה גם כן.

אני תמיד צורך שורש כורכום, בנוסף השתמשתי בשמן מנטה על השריר התפוס מידי פעם.
הלכתי למסאז'יסט ממש טוב. ובנוסף עשיתי מתיחות ויוגה. ועכשיוהתחלתי עם תחביב די חדש של מנורות אינפרא אדומות כדי לעשות חום מקומי על השריר.
ישבתי איזה שעה עם חבר בסאונה אתמול. אבל לקחנו הפסקה באמצע למקלחת קפואה.

ושתיתי איזה 4 ליטר מים ביום.

ממש עזר.
זה היה תפיסה ממש מפחידה, חששתי שיקח איזה חודש להתאושש ממנו, אני לא רגיל לזה.
אבל הנה כמה דברים ממש יעילים שעשיתי שממש עזרו לי.
אולי זה יעזור לכם.

בנוסף, אני מעולם לא צורך סוכר לבן וקמח לבן או מוצרים חלב, כי אני מאמין שהם דלקתיים, ויעקבו התאוששות מאימון, ואני מאמין שזה גם ממש עזר להתאוששות שלי.

זה הנסיון ודעתי הצנועה, מי שרוצה מוזמן לנסות בעצמו אם חלילה רואה צורך בעיצות שלי.
אני די בהלם שהתאוששתי כל כך מהר, אתם לא מבינים במה היה מדובר, כאב לי להתכופף.

בנוסף, אני מעולם לא צורך סוכר לבן וקמח לבן או מוצרים חלב, כי אני מאמין שהם דלקתיים, ויעכבו התאוששות מאימון.

מעולם לא שמעתי על דלקתיות אצל קמח לבן וסוכר לבן, אבל זה כן ידוע שצריכת סוכר פוגעת בהתאוששות וגורמת לך להיות עייף יותר.
סוכר הוא אחד המזונות הפחות טובים לצריכה אצל מתאמן בלי קשר לצבעו (אני משתדל להפלות את כולם בצורה שווה) ובעל ערך תזונתי מאוד נמוך ושלל חסרונות אחרים.

קמח לבן נוצר מגרעיני חיטה ללא הקליפה כך שאין כל-כך הבדל בין קמח לבן למלא משום שבסופו של דבר גם קמח מלא מכיל את כל הרכיבים של קמח לבן רק עם תוספת תזונתית.

בנוגע לדלקתיות במוצרי החלב, הדעות חלוקות לכאן ולכאן, אך פשוט אין מספיק מחקרים שיעזרו לנו לקבוע חד משמעית האם זה נכון או לא.
אם כבר נגענו בעניין ההתאוששות.
במוצרי חלב יש אחוז חלבון גבוה יחסית, וזה ידוע שצריכת חלבון גבוהה עוזרת להתאוששות טובה יותר, כמו גם כמות הסידן הגבוהה שיש בחלב ומוצריו.

• פותח/ת השרשור
מעולם לא שמעתי על דלקתיות אצל קמח לבן וסוכר לבן, אבל זה כן ידוע שצריכת סוכר פוגעת בהתאוששות וגורמת לך להיות עייף יותר.
סוכר הוא אחד המזונות הפחות טובים לצריכה אצל מתאמן בלי קשר לצבעו (אני משתדל להפלות את כולם בצורה שווה) ובעל ערך תזונתי מאוד נמוך ושלל חסרונות אחרים.

קמח לבן נוצר מגרעיני חיטה ללא הקליפה כך שאין כל-כך הבדל בין קמח לבן למלא משום שבסופו של דבר גם קמח מלא מכיל את כל הרכיבים של קמח לבן רק עם תוספת תזונתית.

בנוגע לדלקתיות במוצרי החלב, הדעות חלוקות לכאן ולכאן, אך פשוט אין מספיק מחקרים שיעזרו לנו לקבוע חד משמעית האם זה נכון או לא.
אם כבר נגענו בעניין ההתאוששות.
במוצרי חלב יש אחוז חלבון גבוה יחסית, וזה ידוע שצריכת חלבון גבוהה עוזרת להתאוששות טובה יותר, כמו גם כמות הסידן הגבוהה שיש בחלב ומוצריו.
חלק נרחב ממה שכתבתי ושאני עושה ועוזר לי לא הגיע ממחקר אלא מנסיון אישי של שנים ושל חברים במכון, ואכן מכמה מקורות ספרות שונות.

קשה מאוד להסתמך על מחקרים בדברים מסוימים, במיוחד לאור שגיאות עלובות במחקרי ספורט, לדוגמה מחקרים עם מתאמנים לא מיומנים, או בלי הבנה מה הRM1 של המתאמן שנבדק.
קראתי מספיק מחקרים, תאמין לי.

אבל כמובן שיש מחקרים שיש להם אמת מסוימת, אך יש לבדוק בעצמך לפני שמסתמכים עליהם לדעתי.

לגבי מוצרי חלב, המון שנים שאני לא אוכל מוצרי חלב בכלל ומאז ברוך ה' מעולם לא סבלתי מדלקות. אולי לעיתים ממש נדירות, אבל אני פשוט לא זוכר את הפעם האחרונה. מאז פגשתי המון מתאמנים שמתלוננים על דלקות, ומעולם לא פגשתי מתאמן שהתלונן על דלקות נשנות שפרש ממוצרי חלב ולא נפתר לו הבעיה.

אני מודע לכך שיש אנשים שזה לא הפיתרון שלהם, אבל מהנסיון של כמה שנים עם הנושא אני ממליץ לכל אחד לנסות את זה, כי הרמתי משקלים די כבדים עם אימונים מאוד מפרחים וארוכים עם התאוששות מעולה וללא דלקות ברוך ה'.

אני כתבתי כאן מה שעזר לי, לא בתור מחקר מבוקר, אלא כנסיון אישי לאלה כאן מהפורום שעדיין מיחסים לדברים כאלה קצת נאמנות.

אבל זה כן ידוע שצריכת סוכר פוגעת בהתאוששות וגורמת לך להיות עייף יותר.
סוכר הוא אחד המזונות הפחות טובים לצריכה אצל מתאמן בלי קשר לצבעו
ידוע למי? לפי מה אתה אומר את זה? אין אפילו שביב של ראיה לזה שסוכר פוגע בהתאוששות וגורם לעייפות.

הדעות לא ממש חלוקות, הרוב המוחלט של המחקרים מראה שמוצרי חלב לא מעלים דלקתיות, ואפילו היה מחקר אחד שבא לבדוק ספיציפית גבינה מול סויה, מי דלקתי יותר, ונחש מי יצא דלקתי ומי לא

לגבי מוצרי חלב, המון שנים שאני לא אוכל מוצרי חלב בכלל ומאז ברוך ה' מעולם לא סבלתי מדלקות. אולי לעיתים ממש נדירות, אבל אני פשוט לא זוכר את הפעם האחרונה. מאז פגשתי המון מתאמנים שמתלוננים על דלקות, ומעולם לא פגשתי מתאמן שהתלונן על דלקות נשנות שפרש ממוצרי חלב ולא נפתר לו הבעיה.
צריך לעשות בידוד משתנים. כתבת שעשית זאת במקביל להרבה שינויים בתזונה שלך - יכול להיות שהסיבה היא אחרת שלא קשורה ישירות למוצרי החלב.

ידוע למי? לפי מה אתה אומר את זה? אין אפילו שביב של ראיה לזה שסוכר פוגע בהתאוששות וגורם לעייפות.
בנוגע לעייפות כללית, מדובר בתנודות חדות ברמת הסוכר בדם הגורמות לתחושת עייפות, או יותר נכון למצב של "היפוגליקמיה פעילה".
בין השאר, צריכת סוכרים גורמת לעליית הורמון הסרוטונין, מה שגורם גם לעליית המלטונין (הורמון השינה).
למענך, קישור למטא-אנליזה המראה כי צריכת סוכר גורמת לעייפות בשעות הראשונות לאחר הצריכה:
Sugar rush or sugar crash? A meta-analysis of carbohydrate effects on mood. - PubMed - NCBI

הדעות לא ממש חלוקות, הרוב המוחלט של המחקרים מראה שמוצרי חלב לא מעלים דלקתיות, ואפילו היה מחקר אחד שבא לבדוק ספיציפית גבינה מול סויה, מי דלקתי יותר, ונחש מי יצא דלקתי ומי לא
אני בהחלט תומך בדעה הזאת, ורוב המחקרים בתחום מצביעים על כך שמוצרי חלב אינם דלקתיים, כך שאני יודע לאן נושבת הרוח.
אך כרגע אני אסייג את דבריי ולא אהיה נחרץ מדי בנושא.

בנוגע לעייפות כללית, מדובר בתנודות חדות ברמת הסוכר בדם הגורמות לתחושת עייפות, או יותר נכון למצב של "היפוגליקמיה פעילה".
בין השאר, צריכת סוכרים גורמת לעליית הורמון הסרוטונין, מה שגורם גם לעליית המלטונין (הורמון השינה).
למענך, קישור למטא-אנליזה המראה כי צריכת סוכר גורמת לעייפות בשעות הראשונות לאחר הצריכה:
Sugar rush or sugar crash? A meta-analysis of carbohydrate effects on mood. - PubMed - NCBI
לגבי העייפות בסדר, אבל מה לגבי החלק שזה פוגע בהתאוששות?

• פותח/ת השרשור
צריך לעשות בידוד משתנים. כתבת שעשית זאת במקביל להרבה שינויים בתזונה שלך - יכול להיות שהסיבה היא אחרת שלא קשורה ישירות למוצרי החלב.
אבל כמו שאמרתי, ראיתי עוד המון פורשים ממוצרי חלב ומעלימים את הדלקות שלהם.

אני עכשיו פרשתי מחלב ובשר .
מתאמן 13 שנים , חשבתי שזה ברגיל שיש דלקות אחריי אימון אינטנסיבי .
בואו ניתן כמה חודשים וניראה אם זה המצב הרגיל אחריי אימון או שבאמת התזונה היתה טעות .

• פותח/ת השרשור
אני עכשיו פרשתי מחלב ובשר .
מתאמן 13 שנים , חשבתי שזה ברגיל שיש דלקות אחריי אימון אינטנסיבי .
בואו ניתן כמה חודשים וניראה אם זה המצב הרגיל אחריי אימון או שבאמת התזונה ביתה טעות .
מקווה שתחוש הבדל.
בשבילי הבשר לא הפריע כל כך. אבל מוצרי חלב כן.
בהצלחה

s-l1600.jpg

זה עושה ניסים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית