כוסמת קינואה כמקור חלבון

itaymadddd

משתמש פעיל
993
16
נק' מוניטין:
20
993
16
האם אפשר להסתמך על קינואה וכוסמת כמקור חלבון מלא ואיכותי כמו בשר דגים גבינות ?

כוסמת וקינואה הם מקורות טובים ואיכותיים לחלבון, אם תצליח להגיע לערכים מספיקים של חלבון רק מזה, אין שום בעיה. לדעתי כנראה שלא תצליח אם אתה מתאמן ורוצה לצרוך לפחות 1.5 ג' לכל ק"ג משקל גוף.

• פותח/ת השרשור
ברור שלא אולי להחליף מידי פעם איזה קוטג או טונה שאני מחשב את זה בתפריט אבל וזה רק בונוס על הדרך שזו פחמימה מזינה

אולי לא הבנתי את השאלה שלך. חשבתי שאתה שואל אם אפשר להסתמך בעיקר (או רק) על קינואה וכוסמת כמקור חלבון. אם אני מבין נכון, אתה רוצה לשאול האם הם חלבונים מלאים? התשובה היא כן, אבל הם מכילים כמות קטנה של חלבון יחסית.

• פותח/ת השרשור
13 גרם חלבון ל100 גרם כוסמת לפני בישול זה סבבה לגמרי
ומי אוכל 100 גרם לפני בישול לפחות 200 בארוחה אחת מלאה ביום

כוסמת וקינואה הם מקורות טובים ואיכותיים לחלבון, אם תצליח להגיע לערכים מספיקים של חלבון רק מזה, אין שום בעיה. לדעתי כנראה שלא תצליח אם אתה מתאמן ורוצה לצרוך לפחות 1.5 ג' לכל ק"ג משקל גוף.
הם מכילים חלבון מלא?

אחוז החלבון בכוסמת לאחר בישול פחות מ3.5% .
(אחוז חלבון במוצר יבש לא רלווטי בקטניות ודגנים)
בלי קשר לחלבון, כוסמת זה אחד המאכלים הטובים שיש (למי שאוהב)

אחוז החלבון בכוסמת לאחר בישול פחות מ3.5% .
(אחוז חלבון במוצר יבש לא רלווטי בקטניות ודגנים)
בלי קשר לחלבון, כוסמת זה אחד המאכלים הטובים שיש (למי שאוהב)
קצת לא קשור אבל 2 שאלות:
1. לא מבין הרבה בחלבונים אבל זוכר כמה דברים מביולוגיה, אם חלבון עובר דנטורציה למה הוא מאבד מהערך שלו כאשר הוא מבושל? הרי הצורה שלו רק משתנה לא נעלמת.
2.בתור אחד שצורך המון כוסמת(דרך אגב אני חייב להגיד שזה בין המאכלים הכי טעימים שיש,ואני באמת לא מצליח להבין איך אנשים מעדיפים אורז\פתיתים על זה),
אשמח לדעת למה היא אחד המאכלים הכי טובים שיש?

• פותח/ת השרשור
תעשה חיפוש ב GOOGLE על כוסמת תימצא המון מידע על מה הוא מכיל והכמויות וההבדל בינו לפחמימות ואיזה סוגי כוסמת יש ומתכונים
קיצר לא חסר

האם אפשר להסתמך על קינואה וכוסמת כמקור חלבון מלא ואיכותי כמו בשר דגים גבינות
אם אני לא טועה, עניין החלבון מלא\לא מלא זו סוג של התייחסות ישנה ומעט לא רלוונטית לחלבונים. נסה להתייחס למדדים יותר חדשים של איכות חלבון כמו DIAAS (חפש בויקיפדיה באנגלית protein quality). בנוסף תשאל את עצמך כמה שאלות:
- כמה חלבון (בגרם) אני רוצה להכניס ביום?
- כמה כוסמת וכמה קינואה אני אאלץ לאכול כדי להכניס את כל החלבון הזה?
- האם אני רוצה להכניס את כל החלבון הזה מכוסמת וקינואה?
- כמה פחמימה וכמה קלוריות סה"כ יבואו ביחד עם מנה שתכיל למשל 25 גרם חלבון מקינואה וכוסמת?
- נניח והחלטתי לעשות זאת בכל זאת - יכול להיות שעיקר התפריט שלי מתבסס על קינואה או כוסמת?
אם כן - יש מצב שאני מפסיד פה קצת ויטמינים או מינרלים כי הורדתי קבוצות מזון אחרות? נניח גבינות או בשר. תבדוק ותשווה לצריכה מומלצת.
בנוסף, אם כן - כמה זמן אוכל להתמיד בזה?

מקווה שעזרתי 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית