הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ביקורת על דדליפט

• פותח/ת השרשור mango
  • פורסם בתאריך
לדעתי האגן מעט גבוה, אבל זה בסדר. זה הטכניקה שנוח לך.
הגב ישר מספיק, אסור לו להתעגל, אבל הוא לא חייב להיות עקום כלפי פנים גם כן.
הכל בסדר.

זוית הצילום מקשה על מתן ביקורת טובה..
כמו שציינו, גם אני שמתי לב לפשיטת יתר קטנה בנעילה וכיווץ הישבן יכול לעזור בזה.

שמור על מנח תקין של הצוואר, אל תרים אותו למעלה.. שיהיה כמה שיותר ישר.

אבל אחלה דדליפט, בהצלחה.

זוית הצילום מקשה על מתן ביקורת טובה..
כמו שציינו, גם אני שמתי לב לפשיטת יתר קטנה בנעילה וכיווץ הישבן יכול לעזור בזה.

שמור על מנח תקין של הצוואר, אל תרים אותו למעלה.. שיהיה כמה שיותר ישר.

אבל אחלה דדליפט, בהצלחה.
צוואר באמת כזה משנה? לי להרים את הראש עוזר ליישר את הגב.. אשמח לשמוע דעות לגבי זה.

צוואר באמת כזה משנה? לי להרים את הראש עוזר ליישר את הגב.. אשמח לשמוע דעות לגבי זה.
מארק ריפטו מדבר על כך שכשמסתכלים למעלה זה זורק את הברכיים קדימה, וגורם למותן לא לעלות נכון.
גם בוריס שייקו בספרו ממליץ שלא להרים ראש בדדליפט.

אם כי בסומו דדליפט המותן לא אמור לעלות קודם, אז אני חושב שבסומו כן אפשר, וראיתי שהמתאמנים של בוריס שייקו מרימים ראש בסומו דדליפט.

אך בדדליפט רגיל, הראש אמור להיות בקו ישר עם הגב.

מארק ריפטו מדבר על כך שכשמסתכלים למעלה זה זורק את הברכיים קדימה, וגורם למותן לא לעלות נכון.
גם בוריס שייקו בספרו ממליץ שלא להרים ראש בדדליפט.

אם כי בסומו דדליפט המותן לא אמור לעלות קודם, אז אני חושב שבסומו כן אפשר, וראיתי שהמתאמנים של בוריס שייקו מרימים ראש בסומו דדליפט.

אך בדדליפט רגיל, הראש אמור להיות בקו ישר עם הגב.
ריפטו לא אומר להסתכל קדימה פשוט?

מרק ריפטו לא אומר להסתכל קדימה פשוט?
כן, הוא כן אומר להסתכל קדימה, ובאמת לא טוב להוריד את הראש ולהסתכל על הריצפה, זה בדרך כלל יעגל את הגב.
אבל בסקוואט הוא מדבר על כך שראש למעלה הוא בעייתי לתזוזה של המותן.

לכן כדאי להישמר מראש מורם או שמוט, ולנסות להסתכל קדימה או בקו עם הגב.

להתעסק במנח צוואר זה מיותר לגמרי. כל עוד שאר התנועה תקינה, עדיף לא להתעסק בשטויות.
דווקא אני לא מסכים ממש, יצא לי עם מלא מתאמנים שרק תיקון של שימוש נכון בצוואר שיפר משמעותית את ההרמות שלהם במיידי.
תכלס זה לא משנה באמת לאיפה אתה מסתכל, זה יותר משנה ברמת האינדיבידואל, האם יש צורך לעודד יותר שימוש באגן או יותר שימוש בברכיים.
מה שחשוב יותר במכניקה של הצוואר היא לא הראש, אלא הצוואר עצמו. לקיחה של הצוואר אחורה בצורה נכונה ייתן יותר כיווץ בעמוד השדרה של בית החזה, מה שישמור על כיווץ כללי טוב יותר של הגב וחגורת הכתפיים

להתעסק במנח צוואר זה מיותר לגמרי. כל עוד שאר התנועה תקינה, עדיף לא להתעסק בשטויות.
יש דברים בגו.
אבל למתאמן מתחיל כדאי לשים דגש על הכל לדעתי.
עם הזמן והניסיון, זה משתנה.
אבל זה חלק מהדגשים הראשוניים שלדעתי חשוב ללמד כל מתאמן.

כמו שציינו, אם הכל ״בסדר״ ורק מנח הצוואר יוצא דופן, לא רואה סיבה לשנות את זה.

אם מנח הצוואר הוא חלק מדפוס תנועה שגוי שכולל מנח טורסו ו/או אגן למשל, אז כמובן שאפשר לנסות שיטה אחרת.

אני דווקא חושב שבדדליפט (קלאסי כדין סומו) שלהסתכל קדימה עם מנח ראש מורכן קדימה זה דבר טוב, פתר לי את הבעיה של גב מתעגל, הוא נותן אפשרות להוציא חזה יותר למרות שלא לכל סט אפ זה מתאים.
לגבי הדדליפט עצמו דעתי הצנועה מאוד היא שאתה מקשית בסוף התנועה אצה אמור לסיים בנעילה של הברכיים והישבן ממליץ להסתכל בסרטון של אלן ביוטיוב הוא מזכיר שם את העניין.
בהצלחה.

אני דווקא חושב שבדדליפט (קלאסי כדין סומו) שלהסתכל קדימה עם מנח ראש מורכן קדימה זה דבר טוב, פתר לי את הבעיה של גב מתעגל, הוא נותן אפשרות להוציא חזה יותר למרות שלא לכל סט אפ זה מתאים.
לגבי הדדליפט עצמו דעתי הצנועה מאוד היא שאתה מקשית בסוף התנועה אצה אמור לסיים בנעילה של הברכיים והישבן ממליץ להסתכל בסרטון של אלן ביוטיוב הוא מזכיר שם את העניין.
בהצלחה.

ראש מורכן בסומו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית