הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימה מלטודקסטרין ?

idan707

משתמש פעיל
794
195
נק' מוניטין:
428
794
195
הבנתי שמלטודקסטרין היא פחמימה מורכבת בעל ערך גליקימי גבוה השאלה שלי האם מבחינת הקפצת הסוכר בדם היא שווה נגיד לדקסטרוז?
אני מחפש מקור לפחמימות מורכבות ואני די מבולבל מהמלטודקסטרין

אורז\לחם\פסטה\דגנים מלאים - אחלה מקור טעמים מזין.

בשלב המאסה שלי במקומות שהגעתי ל95-97 קילו אכלתי הרבה מאלה - וזה אחד הדברים הקשים בדיאטה הנוכחיצ שלי. אני ממש מתגעגע לאוכל הזה

למלטודקסטרין אינדקס גליקמי דומה לשל לחם\פסטה\סוכר כלומר סביבות ה-100
מקפיץ את הסוכר לרמה גבוהה יחסית

• פותח/ת השרשור
אז בתאכלס אפשר להגיד שמלטודקסטרין דומה בפעולתו לפחמימה פשוטה אבל מוסווה כפחמימה מורכבת?

למלטודקסטרין יש אינדקס גליקמי גבוה ביותר, ללחם לבן ולסוכר גבוה - בינוני, ולפסטה בינוני.

בהרכבו הוא פחמימה מורכבת, אתה צריך להתחשב כמו כלפחמימה פשוטה כמו גלוקוז.

• פותח/ת השרשור
אז מה הקטע של כל החברות כאלה ואחרות שדוחפות את המלטודקסטרין כמרכיב עיקרי בגיינרים? הם מסתמכים על זה שעובדתית על הנייר זה פחמימה מורכבת ואף אחד לא ישאל שאלות?

צאו מהקטע של פחממה מורכבת או לא מורכבת. אין לזה שום חשיבות. אם אתם רוצים לספור משהו תספרו כמות וזהו. במילא קצב הספיגה מושפע משאר הארוחה. אם תאכל את המלטודקסטרין בשייק עם 30 גרם שומן, אתה חושב שעדיין יהיה לו אינדקס גליקמי גבוה? כנראה שלא.

• פותח/ת השרשור
אז אני ישאל שאלה אחרת, מאילוצי זמן שאין יותר מדי זמן לשבת ולאכול ארוחות מוצקות האם מלטודקסטרין יכול להוות לי תחליף ראוי לפחמימות מורכבות במשך היום? נגיד 200 גרם פחמימה מורכבת מסך התפריט?

לא הייתי קורא לזה מזון בריאות, אבל אם זה בשלב של עלייה במסה ומאילוצי זמן זה מה שאתה יכול לעשות אז כן, לך על זה.
אתה יכול גם להחליף 200 גרם פחמימות בשמונים וחמש גרם שומן (220 מ"ל שמנת מתוקה). זה יותר בריא מלהפציץ את הגוף בסוכרים ויש לזה אותו ערך קלורי.

אם אתה יכול לאכול שומן וחלבון עדיף (חלב/המבורגרים...)
אני במאסה האחרונה כמעט גמרתי שק של 25 קילו בחצי שנה
הייתי לוקח כ 200 גרם מולטודקסטרין, 50 חלבון מאפקה, וליטר חלב
לפעמים הייתי דוחף בננות + יוגורט

ככה אתה יכול להכניס בפחות מ3 דקות יותר מ 2000 קלוריות

• פותח/ת השרשור
אני עוד כמה דקות יפרסם תתפריט שאני בונה לי כרגע, אני מבקש את דעתכם
אני יפתח פוסט חדש

ראיתי משהו חדש שאמרו שהוא יותר טוב ממלטודקסטרין,זה עמילן תירס דמוי שעווה לפי מה שהבנתי הוא הרבה יותר טוב בהרבה ממלטודקסטין מבחינת המורכבות שלו...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית