הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בהתבסס על מה לדעתכם עדיף יותר לנשים ומה ולגברים 3X5 /5X3 בסווקאטים ,סרטון מצורף .

Alina187

משתמש מתחיל
48
10
נק' מוניטין:
10
48
10
בסרטון בין דקה 25:00-28:00 Austin Baraki ו Jordan Feigenbaum מדברים על כך שהם עושים שינוי תוכנית לנשים בשלב מסוים ושעדיף לנשים לעשות 5 סטים של שלוש 3 בשלב התקדמות יותר מאשר 3 סטים של 5 חזרות בסקוואטים.
בהתחשב על המידע שהם אומרים מה דעתכם\ן .האם בשלב מתקדם כלשהו כזה או אחר נשים צריכות להתאמן בסגנון שדומה יותר ל 5 סטים של 3 חזרות או שאתם חושבים הפוך או אחרת מהם?אשמח לשמוע דעות 😃

בכנות, אין לי נסיון בלאמן נשים.

שמעתי מאמן מאוד מקצועי שמציע תוכנית דומה לנשים ולזקנים.

אישית, אני חושב שזה לא נכון, ושלא צריך להבדיל בין גברים ונשים, ואסביר מדוע.
בתוך מסגרת המתאמנים הגברים, יש כאלה עם פחות טסטוסטרון מאחרים, או מגיבים יותר טוב ליותר עומס או ליותר עצימות.
חלק גמישים יותר ופחות, ואורך ידיים ורגליים שונים בין אנשים, לא משנה גבר או אישה.

להגיד שכל הגברים צריכיםצ לעשות תוכנית של 5 חזרות לסט, ונשים 10 או להיפך, לדעתי לא מסתכל מספיק על האינדבדואל.

כשהמשקל שמתרומם הוא נמוך (גם אם הוא כבד למתאמן), ההתאוששות ממנו מהירה יותר ממשקל כבד, הן למערכת העצבים והגידים, והן לשרירים.

לכן למתאמנים ששוקלים פחות, וממילא מרימים פחות, אבל כבד בשבילהם, אני בדרך כלל אוהב להעמיס עליהם יותר.
(אני סתם ככה מעדיף תמיד להעמיס המון).

יש לי מתאמן ששוקל 55 ק"ג, התחלנו עם 5X5 סקוואט, שלוש פעמים בשבוע עם מוט ריק, רק לתרגל טכניקה, הרגשתי שהוא יתקדם יותר עם 3 סטים ל 10 חזרות.
היום בערך שלוש חודשים אחי שהתחלתי איתו, הוא נותן 3 סטים עם 10 חזרות ל 80 ק"ג וכל שבוע אנחנו עולים עוד.

והייתי נותן אותו תוכנית לבחורה במשקל שלו, ומצפה לאותו התקדמות.
גם הבנץ' שלו כבר עבר את המשקל גוף שלו ל 10 חזרות.
אבל בדדליפט אני מעדיף לעבוד עם חזרות נמוכות יותר, ויותר תרגילי עזר מסביב במשקל נמוך.

בקיצור, כל בן אדם שונה, וצריך להתאים את התוכנית ספציפית להתאוששות, יכולות, כוח מנטלי, תזונה ואמונות של המתאמן או מתאמנת, ללא שום הבדל בין צבע, גזע או מין.

אני מתנגד לחילוקים, אבל באמת שאין לי נסיון, אבל זה דעתי.

גם לי אין ניסיון עם אימון נשים, אבל כן יש כמה דברים שכן הבנתי שכדאי לשנות לנשים:
  • הן יכולות לעבוד באחוז גבוה יותר מה-1RM שלהן לאותו מספר חזרות שגבר יכול (מכיוון שה-1RM שלהן יותר נמוך תיאורתית ממה שהגוף שלהן מאפשר להן).
  • כן יש טעם בישנויים כמו שהוא הציע בסרטון, אבל שימי לב שהוא מדבר על התקדמות לינארית, ששם אנחנו מחפשים סטים כבדים, בלי משקל ספציפי על המוט.
חוץ מזה אין משהו משמעותי במיוחד, וכמובן שיש צורך להתאים את האימון לאינדיבידואל

ממה שאני מכיר בדר״כ נשים טוחנות הרבה יותר נפח ויכולות לשרוד תדירות הרבה יותר גבוהה (למשל בנץ׳ 3-4 פעמים בשבוע).

כמובן שזה מכליל, אבל זו המטרה של הדיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית