הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה ההבדל בין אימוני כוח והיפרטרופיה?

Elidor20

משתמש מתחיל
237
50
נק' מוניטין:
78
237
50
כותרת
יש מלא מקומות שאומרים שאם תעבוד על כוח , אז השריר יתחזק יותר שריר חזק יותר = שריר גדול יותר

ויש מקומות שאומרים שאם תעבוד כוח(נגיד 5x5) אצה רק תתחזק ואורך השריר והגודל לא ישתנה ורק הכוח יגדל

מה לדעתכם ההבדל בין אימוני כוח להיפרטרופיה?
ואם אני רוצה ״לגדול״ אז עדיף היפרטרופיה?

איך אתה אמור לקבל גוף פרופורציונלי אם אתה עושה 9 סטים של סקוואט בשבוע, 1.5 (בממוצע) דדליפט, 7.5 פאוור קלין (הרבה מחליפים בצ'ין אפס) 4.5 בנץ', ו-4.5 פרס... זאת לא חלוקת נפח פרופורציונלית, יש לך 2 סטים של סקוואט על כל סט של בנץ' או פרס.

איך אתה אמור לקבל גוף פרופורציונלי אם אתה עושה 9 סטים של סקוואט בשבוע, 1.5 (בממוצע) דדליפט, 7.5 פאוור קלין (הרבה מחליפים בצ'ין אפס) 4.5 בנץ', ו-4.5 פרס... זאת לא חלוקת נפח פרופורציונלית, יש לך 2 סטים של סקוואט על כל סט של בנץ' או פרס.
מפני שהרגליים דורשות הרבה יותר נפח. הפלג גוף עליון מקבל עבודה בהתאם. זה שיש מתאמנים שחושבים שהידיים צריכות להיות גדולות יותר מהרגליים הבעיה היא בחשיבה של המתאמן, ולא בתוכנית.
צ'ין אפס עובד חזק על הגב והיד הקדמית. דדליפט עובד חזק על הגב גם. בנץ' פרס ופרס סוגר לך חזה כתפיים ויד אחורית עבודה חזקה. תוסיף על זה תרגילי עזר לידיים משלב מסוים בתוכנית..

אני מסכים ברוב התגובה מלבד החלק האחרון.
מקבלים גוף פרופורציונלי בSS. זה שיש מתאמנים שחושבים שSS אמורה לבנות להם חזה היקף 120 או יד 45, או שהידיים יהיו גדולות יותר מהידיים - הבעיה בראש של המתאמן, ולא בתוכנית.

אשמח להסברים והוכחות.
קראת את המהדורה השלישית של SS? אימנת פעם אנשים לSS? התאמנת כוח? עשית SS? נכשלת או הצלחת?
תענה על אלה, או חלק מאלה ונוכל להתחיל לדון.
בשמחה,
Ss גרועה כי
היא לא תוכנית לפיתוח גוף אין מספיק נפח ותרגיחים מבןדדים
הגישה של התוכנית במיינדסט היא גרועה,בשביל להתקדם מאימון לאימון בכח צריך לאכול,שמים את הגוף בצד ואומרים ״העיקר המשקלים״ אחי,
בשביל מסת שריר צריך נפח ושם אין בכלל

מפני שהרגליים דורשות הרבה יותר נפח. הפלג גוף עליון מקבל עבודה בהתאם. זה שיש מתאמנים שחושבים שהידיים צריכות להיות גדולות יותר מהרגליים הבעיה היא בחשיבה של המתאמן, ולא בתוכנית.
צ'ין אפס עובד חזק על הגב והיד הקדמית. דדליפט עובד חזק על הגב גם. בנץ' פרס ופרס סוגר לך חזה כתפיים ויד אחורית עבודה חזקה. תוסיף על זה תרגילי עזר לידיים משלב מסוים בתוכנית..
הן לא. שרירים קטנים מתאוששים מהר גם מנפח יותר גבוה, אין שום סיבה להפציץ את הרגליים בנפח יותר גבוה מפלג הגוף העליון אם המטרה היא אסתטיקה.

למה רגליים דורשות פי שתיים יותר נפח מחזה?

בשמחה,
Ss גרועה כי
היא לא תוכנית לפיתוח גוף אין מספיק נפח ותרגיחים מבןדדים
SS גרועה כי היא לא תוכנית לפיתוח גוף? אתה מבין כמה הטענה שלך מטומטמת? אתה בעצם טוען שכל תוכנית שהיא לא למטרת פיתוח גוף היא גרועה. אם כך, כריסטיאנו רונאלדו, יוסיין בולט, מוחמד פארה, ועוד הם סתם חבורה של מטומטמים שמתאמנים שעות ולא משיגים מזה כלום, אה? בריאן שו אדי וולאד.. סתם שמנים..
אתה בא בגישה שכל מתאמן מטרת העל שלו היא פיתוח גוף, ומנסה לכפות עלינו מציאות שפיתוח גוף זה הכי חשוב.
אם אני אגיד לך שאימנתי עשרות אנשים בSS ורובם השיגו יותר מסת שריר באותה תקופה של הSS מאשר בכל תוכניות הAB למיניהם?
ואם אני אגיד לך שכוח זה חשוב יותר ממראה ושאני יכול להוכיח את זה, ושאני חושב שפיתוח גוף זה סמל הגועל והנרקסיזם?
יש את אלה שרוצים להיראות חזקים, ויש את אלה שרוצים להיות חזקים. בחירה שלך.
הן לא. שרירים קטנים מתאוששים מהר גם מנפח יותר גבוה, אין שום סיבה להפציץ את הרגליים בנפח יותר גבוה מפלג הגוף העליון אם המטרה היא אסתטיקה.
אני חושש שלא הבנת אותי.
אני לא טוען שהרגליים לא יגדלו מפחות סטים. אני טוען שהרגליים צריכות להיות גדולות יותר משאר הגוף, ושהפלג גוף עליון בSS מקבל מספיק עבודה.
למה רגליים דורשות פי שתיים יותר נפח מחזה?
פשוט מאוד:
רגליים הן שריר גדול יותר, וצריכות להיות גדולות יותר משאר הגוף. לרצות ידיים גדולות יותר מהרגליים זו בעיה בראש של המתאמן (בחשיבה שלו).

זה לא לרצות ידיים יותר גדולות מהרגליים, זה לרצות שהזרועות, החזה וכו' יגדלו באופן פרופורציונלי להתפתחות ברגליים, זה לא מה שקורה ב-SS.

זה לא לרצות ידיים יותר גדולות מהרגליים, זה לרצות שהזרועות, החזה וכו' יגדלו באופן פרופורציונלי להתפתחות ברגליים, זה לא מה שקורה ב-SS.
זה העניין, שהם כן.
הפלג גוף עליון מקבל מספיק נפח ומתפתח כמו שהוא צריך, ויש פרופורציות.
זה שרוב המתאמנים חושבים שצריך לתת יותר סטים לידיים מאשר לרגליים, ושהיקף יד 45 צריך להיות על היקף רגליים 67 זו בעיה בחשיבה שלהם, וזאת גם אחת הסיבות שאתה רואה ש99% (ניחוש פרוע) מהאנשים בחד"כ מתאמנים שנים ולא מגיעים לשום מקום.

SS גרועה כי היא לא תוכנית לפיתוח גוף? אתה מבין כמה הטענה שלך מטומטמת? אתה בעצם טוען שכל תוכנית שהיא לא למטרת פיתוח גוף היא גרועה. אם כך, כריסטיאנו רונאלדו, יוסיין בולט, מוחמד פארה, ועוד הם סתם חבורה של מטומטמים שמתאמנים שעות ולא משיגים מזה כלום, אה? בריאן שו אדי וולאד.. סתם שמנים..
אתה בא בגישה שכל מתאמן מטרת העל שלו היא פיתוח גוף, ומנסה לכפות עלינו מציאות שפיתוח גוף זה הכי חשוב.
אם אני אגיד לך שאימנתי עשרות אנשים בSS ורובם השיגו יותר מסת שריר באותה תקופה של הSS מאשר בכל תוכניות הAB למיניהם?
ואם אני אגיד לך שכוח זה חשוב יותר ממראה ושאני יכול להוכיח את זה, ושאני חושב שפיתוח גוף זה סמל הגועל והנרקסיזם?
יש את אלה שרוצים להיראות חזקים, ויש את אלה שרוצים להיות חזקים. בחירה שלך.

אני חושש שלא הבנת אותי.
אני לא טוען שהרגליים לא יגדלו מפחות סטים. אני טוען שהרגליים צריכות להיות גדולות יותר משאר הגוף, ושהפלג גוף עליון בSS מקבל מספיק עבודה.

פשוט מאוד:
רגליים הן שריר גדול יותר, וצריכות להיות גדולות יותר משאר הגוף. לרצות ידיים גדולות יותר מהרגליים זו בעיה בראש של המתאמן (בחשיבה שלו).

לדעתי אתה טועה פה לוגית שמדובר באסתטיקה. זה לא משנה הגודל של השריר. זה לא שאם השריר גדול יותר אז היעילות של הסט שאתה עושה פחותה משל שריר קטן אחר. אם תעשה אותו נפח בין כל החלקים אתה תקבל את הפרופורציות הנכונות ולא שאתה עושה פי שניים ברגליים על פני חזה

לדעתי אתה טועה פה לוגית שמדובר באסתטיקה. זה לא משנה הגודל של השריר. זה לא שאם השריר גדול יותר אז היעילות של הסט שאתה עושה פחותה משל שריר קטן אחר. אם תעשה אותו נפח בין כל החלקים אתה תקבל את הפרופורציות הנכונות לא שאתה עושה פי שניים ברגליים על פני חזה
טוב שכתבת שזו דעתך, מפני שכל מישהו עם ידע בסיסי בתחום יאמר לך ששרירים קטנים זקוקים לפחות נפח כדי לגדול. כנס לפורטל ותראה את תוכניות האימונים לדוגמה. הנפח לחזה/ רגליים/ גב משמעותית גדול יותר מהנפח לידיים.
ושוב פעם, בSS יש פרופורציות. זה שאתה חושב שהידיים צריכות להיות בגודל של הרגליים (ואני כותב זאת כי כתבת שאם אעשה אותו נפח בין כל החלקים אקבל פרופורציות) זו כבר בעיה בחשיבה שלך, וצריך לשנות אותה.

טוב שכתבת שזו דעתך, מפני שכל מישהו עם ידע בסיסי בתחום יאמר לך ששרירים קטנים זקוקים לפחות נפח כדי לגדול. כנס לפורטל ותראה את תוכניות האימונים לדוגמה. הנפח לחזה/ רגליים/ גב משמעותית גדול יותר מהנפח לידיים.

כי הזרועות עובדות במורכבים.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

זה נשמע לי הגיוני רק כי בתרגילים המורכבים שאתה עושה לחזה ולגב מעורבים השרירים הקטנים האחרים אז מן הסתם שצריך לעשות בהם פחות.

תודה.

גם לחזה יש מספיק נפח בSS.
זה שאתה רוצה חזה בגודל של הרגליים זו כבר בעיה אחרת.

אותו נפח לא אומר שהם יהיו באותו הגודל. זה המ שאני מנסה להסביר לך אבל יש סיכוי גדול יותר שאתה טרול מאשר לא מבין

אותו נפח לא אומר שהם יהיו באותו הגודל. זה המ שאני מנסה להסביר לך אבל יש סיכוי גדול יותר שאתה טרול מאשר לא מבין
כן, אה? איזה נוח זה לתרץ "אתה טרול" כשהתשובות שלך לא טובות מספיק.
אותו נפח= להשקיע אותה עבודה.
ברור שהם לא יהיו באותו גודל גם אם תיתן יותר עבודה על הידיים (אבל בהחלט יכול לעזור). הסיבה לכך היא שידיים היא שריר קטן, ומתפתחות הרבה יותר לאט מאשר הגב, חזה, רגליים..

הלוואי שהוא טרול... המחשבה שבאמת קיימים אנשים כאלה מאוד לא נעימה.

מעניין למה מייק ישרטל ממליץ על נפח כמעט זהה לרגליים ולחזה:

הוא בטח מסוג האנשים שרוצים חזה בגודל של הרגליים ;)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית