הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

רמת doms כאינדיקציה לטיב האימון

Shahar Voltinski

משתמש קבוע
1,143
256
נק' מוניטין:
430
1,143
256
כן. בבית.
אז לא. אין הכוונה לשאול האם ככל שיש יותר כאבי שרירים כך סימן שהאימון היה אפקטיבי יותר במונחים של שיפור כוח/היפרטרופיה. ידוע לי כי DOMS אינו מנבא טוב לאפקטיביות האימון וכי הוא משני בחשיבתו ואינו הכרחי לצורך התקדמות.,

אבל הנה השאלה: פעם מישהו אמר לי שככל שאני תפוס יותר/כאוב יותר לאחר אימון - זאת דווקא אינדיקציה רעה, לאימון שכנראה בוצע יתר על המידה וכנראה אינדיקציה להגזמה במשקלים/נפח. אם השרירים התפוסים מלווים גם בכאבי מפרקים/עצמות וכו' זה אפילו יותר גרוע ומעיד אפילו באופן מובהק יותר על הגזמה במשקלי העבודה/נפח/גם וגם.

היש אמת בכך?

נערך לאחרונה:
אז אם אני עכשיו נרשם לחד"כ ובא ועושה 30 סקוואט ו30 בנץ' אימון ראשון ויום אחרי אני מרגיש doms מטורף ובסופו של דבר הוא נשאר לשבוע זאת אומרת שהגזמתי בנפח הכללי ובמשקלי העבודה? אינדקציה לאימון טוב זה התקדמות במשקלי עבודה/ חזרות(כן אני יודע שלא שאלת את זה) כלומר - אם אני יכול ללחוץ 80X5, ושבוע אחרי אני יכול 80X6 - זה אינדקציה שאתה מתקדם, זהו זה.

אז אם אני עכשיו נרשם לחד"כ ובא ועושה 30 סקוואט ו30 בנץ' אימון ראשון ויום אחרי אני מרגיש doms מטורף ובסופו של דבר הוא נשאר לשבוע זאת אומרת שהגזמתי בנפח הכללי ובמשקלי העבודה? אינדקציה לאימון טוב זה התקדמות במשקלי עבודה/ חזרות. כלומר - אם אני יכול ללחוץ 80X5, ושבוע אחרי אני יכול 80X6 - זה אינדקציה שאתה מתקדם.
גם ההרגשה בזמן האימון יכולה להגיד אפ האימון טוב או לא,גם פאמפ

לא יודע איך זה בבילדינג.. אני כבר שנים לא שם
מה אתה פאורליפטר?
אז לא. אין הכוונה לשאול האם ככל שיש יותר כאבי שרירים כך סימן שהאימון היה אפקטיבי יותר במונחים של שיפור כוח/היפרטרופיה. ידוע לי כי DOMS אינו מנבא טוב לאפקטיביות האימון וכי הוא משני בחשיבתו ואינו הכרחי לצורך התקדמות.,

אבל הנה השאלה: פעם מישהו אמר לי שככל שאני תפוס יותר/כאוב יותר לאחר אימון - זאת דווקא אינדיקציה רעה, לאימון שכנראה בוצע יתר על המידה וכנראה אינדיקציה להגזמה במשקלים/נפח. אם השרירים התפוסים מלווים גם בכאבי מפרקים/עצמות וכו' זה אפילו יותר גרוע ומעיד אפילו באופן מובהק יותר על הגזמה במשקלי העבודה/נפח/גם וגם.

היש אמת בכך?
לגגמרי צודק,אם אתה מרגיש כאבים במפרקים/גידים/כאבי שרירים יש סבירות גבוהה שהעמסת מוצר מידי

DOMS, בעיקר רציניים, הם אינדיקציה שהשריר עבד בצורה שהוא לא רגיל אליה, ולכן הוא התאמץ מעבר למה שהוא רגיל.
זה יהיה נפוץ מאוד אחרי תקופה של חוסר באימונים או בתרגילים חדשים.
אם זה קורה על בסיס קבוע, כנראה זה אומר שהאימון שגורם לך לדומס הוא בתדירות נמוכה מדי, כי כל פעם שאתה מגיע אליו זה כמו אימון חדש שלא עשית המון זמן

• פותח/ת השרשור
נזכרתי באמירה הזו כי באימונים האחרונים לחזה אני ממש מרגיש את המפרקים כואבים ואת הכתפיים בעומס, ולחץ על העצמות/מפרקים ונראה לי שזה בגלל שהגזמתי טיפה בנפח ובעצימות.

*הרחבה: בקצה של עצם הבריח, ממש בנקודה שבה עצם הבריח מתחברת עם הכתף - שם כואב ויש הרגשה של לחץ כזה שם*.

נערך לאחרונה:
נזכרתי באמירה הזו כי באימונים האחרונים לחזה אני ממש מרגיש את המפרקים כואבים ואת הכתפיים בעומס, ולחץ על העצמות/מפרקים ונראה לי שזה בגלל שהגזמתי טיפה בנפח ובעצימות.

*הרחבה: בקצה של עצם הבריח, ממש בנקודה שבה עצם הבריח מתחברת עם הכתף - שם כואב ויש הרגשה של לחץ כזה שם*.
כאבי מפרקים זה כבר עניין של עומס. לא חייב להיות שזה משהו מאימון אחד, אלא עומס שנצבר לאורך זמן, אבל זה בהחלט אומר שזה הזמן לדילואוד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית