הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

צ׳יט שהפך להתקף

אלי לוי1

משתמש מתחיל
78
4
נק' מוניטין:
7
78
4
בוא נגיד שהייתי אמור לאכול בערב ולצאת מהשיגרה וזה נהיה צ׳יט דיי שהתחיל מהבוקר ועלה לי אלפי קלוריות
עכשיו מקודם הקאתי קצת כי הרגשתי שאני חייב והרגשתי חרא אז זה אומר שחלק קטן מהקלוריות לא נספגו ?
ועוד דבר אני במסה אז כדי לי להיות בגירעון במשך שבוע ולחזור ישר לפלוס קלורי ? או להמשיך מחר כרגיל כיאילו לא קרה כלום ? כי נראה לי שממש הגזמתי היום

ושאלה בכללי אם אני במסה אפשר לצורך העיניין יוצא לי להיות תקופה קצרה בניטרלי או גירעון בגלל דברים מסויימים אפשר ישר לחזור לקלוריות במסה ? או כל פעם צריך לעשות את זה בהדרגה ?

בוא נגיד שהייתי אמור לאכול בערב ולצאת מהשיגרה וזה נהיה צ׳יט דיי שהתחיל מהבוקר ועלה לי אלפי קלוריות
עכשיו מקודם הקאתי קצת כי הרגשתי שאני חייב והרגשתי חרא אז זה אומר שחלק קטן מהקלוריות לא נספגו ?
ועוד דבר אני במסה אז כדי לי להיות בגירעון במשך שבוע ולחזור ישר לפלוס קלורי ? או להמשיך מחר כרגיל כיאילו לא קרה כלום ? כי נראה לי שממש הגזמתי היום

ושאלה בכללי אם אני במסה אפשר לצורך העיניין יוצא לי להיות תקופה קצרה בניטרלי או גירעון בגלל דברים מסויימים אפשר ישר לחזור לקלוריות במסה ? או כל פעם צריך לעשות את זה בהדרגה ?
תמשיך כרגיל מחר תחזור לאימונים ולכמות אוכל שלך הכל בסדר , לגבי זה שהקאת אם הקאת אז מן הסתם שמה שיצא בקיא זה כאילו לא אכלת אותו ..

אני חושב שאתה שואל את השאלות הלא נכונות.
זה די ברור שיש לך מערכת יחסים לא בריאה עם אוכל אם הקאת כדי להרגיש יותר טוב עם הקלוריות שלך.
אתה צריך לדעת לשחרר. יום אחד, ואפילו כמה ימים, הם לא מה שיקבעו את התוצאה הסופית. פשוט תחזור לשגרה ברגע שאתה יכול והדברים יסתדרו עם הזמן

להקיא לא מוציא את הקלוריות שאכלת.
זאת סתם התנהגות מזיקה.
כשאתה מקיא, הגוף מאבד הרבה נוזלים ומלחים, דבר העלול לגרום להתייבשות חמורה ולבעיות במחזור הדם. הקאות מרובות ותקופתיות יגרמו להרס השיניים בגלל החומצות הנמצאות בקיא ועולות מן הקיבה, ולפעמים אף לחור בוושט.
בנוסף לכך, הקאה לא מונעת את עלייה במשקל.
ספיגת הקלוריות מתחילה מרגע שהאוכל נכנס לפה, ובסיום זמן האכילה כבר רוב הקלוריות נספגו בגוף.
הקאה גורמת בעיקר לאובדן נוזלים ולכן נראה כאילו אירעה ירידה במשקל.

מקורות: ויקיפדיה, מכון חיבורים.

לסיכום, אל תיכנס לזה, ואתה צריך לדעת לצאת מהשגרה בצורה חכמה. אם לפני היציאה אתה כבר יודע כמה קלוריות תאכל שם, אתה יודע מה תזמין, תבחר להתחיל מהסלט והחלבון ורק בסוף הארוחה הקינוח, ותאכל משהו קטן לפני שאתה יוצא מהבית כדי לא להגיע רעב - זאת יציאה חכמה מהשגרה שתמנע מצבים כאלה שבסופם אתה מרגיש "חרטה".

תקפת אותי וטענת שאני שקרנית בנוגע לאכילה שלי. ברור לי עכשיו מאיפה זה נובע. אתה סובל מהפרעות אכילה ואני מאחלת לך קשר טוב עם אוכל כמו שלי יש.

בנוגע לשאלה אל תעניש את עצמך. תחזור למסה נקייה, הכי גרוע שיקרה זה שהחיטוב ימשך עוד שבוע.
אבל תנצל את הזמן באיך לא להגיע שוב למצבים כאלו.

אבל שאלה מעניינת. אחרי גירעון או ניטרלי נניח במשך שבוע/שבועיים אפשר לחזור אחר כך ישר לקלוריות במסה? @kotzer

תקפת אותי וטענת שאני שקרנית בנוגע לאכילה שלי. ברור לי עכשיו מאיפה זה נובע. אתה סובל מהפרעות אכילה ואני מאחלת לך קשר טוב עם אוכל כמו שלי יש.

בנוגע לשאלה אל תעניש את עצמך. תחזור למסה נקייה, הכי גרוע שיקרה זה שהחיטוב ימשך עוד שבוע.
אבל תנצל את הזמן באיך לא להגיע שוב למצבים כאלו.

אבל שאלה מעניינת. אחרי גירעון או ניטרלי נניח במשך שבוע/שבועיים אפשר לחזור אחר כך ישר לקלוריות במסה? @kotzer
להגיד שהוא חולה בהפרעת אכילה זאת האשמה קשה ובלתי מבוססת.
בכל מקרה הוא לא עשה דבר רע במיוחד, חוב לראק זה לא משהו בשמיים. העובדה שהחוב לראק לא פעיל כרגע זה משהו אחר.

השאלה שלך באמת מעניינת.
לעניות דעתי ישנה עדיפות לאחר גירעון קלורי לחזור לנייטרלי בהדרגה בקצב של 50-100 קלוריות נוספות כל יום-יומיים. כאשר מגיעים לנייטרלי ניתן להישאר בו שבוע-שבועיים (כדי לבדוק שהמשקל מתאזן כמו שצריך והמאזן באמת נייטרלי. אפשר לדלג על השלב הזה.) ולאחר מכן להמשיך בהעלאת הקלוריות עד שמגיעים פלוס הקלורי הנדרש.

בשבוע-שבועיים לא קורה כלום בגוף כדי להתאים את עצמו לגירעון (ובכלל לא לנייטרלי), אז אפשר לחזור ישר למסה

בהמשך למה שאמרתי, רק כאשר מדובר על חיטוב ארוך, ישנו צורך לחזור לעודף קלורי בהדרגה.
מנגד, אין שום תועלת בחיטוב של שבועיים בלבד.

להגיד שהוא חולה בהפרעת אכילה זאת האשמה קשה ובלתי מבוססת.
בכל מקרה הוא לא עשה דבר רע במיוחד, חוב לראק זה לא משהו בשמיים. העובדה שהחוב לראק לא פעיל כרגע זה משהו אחר.

השאלה שלך באמת מעניינת.
לעניות דעתי ישנה עדיפות לאחר גירעון קלורי לחזור לנייטרלי בהדרגה בקצב של 50-100 קלוריות נוספות כל יום-יומיים. כאשר מגיעים לנייטרלי ניתן להישאר בו שבוע-שבועיים (כדי לבדוק שהמשקל מתאזן כמו שצריך והמאזן באמת נייטרלי. אפשר לדלג על השלב הזה.) ולאחר מכן להמשיך בהעלאת הקלוריות עד שמגיעים פלוס הקלורי הנדרש.

דיברתי על תקופה קצרה כמו תקופת חולי שלא מגיעים לערכים. וירוס או סתם קיזוז מהתפריט לאחר כמה ימים של חריגה בתפריט.

נערך לאחרונה:
@אלי לוי1 ייתכן שאתה זקוק למעט הכוונה מקצועית על מנת להתגבר על ההתקפים הללו ולכן הייתי מציע לך לפנות לטיפול פסיכולוגי.
טיפול פסיכולוגי הוא לא דבר רע, והוא יכול לעזור גם במצבים הרבה יותר קשים.
כשהייתי בחטיבת הביניים הייתה לי חברה בולמית, והיא הידרדרה למצב שרצו לאשפז אותה במחלקה להפרעות אכילה.
למרות הלחץ המסיבי שהופעל על ההורים שלה מכיוון הצוות המקצועי, הם החליטו בסוף לא לאשפז אותה ולהתחיל טיפול משולב (טיפול פסיכולוגי ודיאטני במקביל).
כיום היא אדם אחר לגמרי וניכר כי הטיפול הצליח.
זה אמנם מצב יותר קשה ממה שאתה מתאר, אך אם הוא עבד במצב קיצון, ייתכן וזה יעבוד גם אצלך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית