הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

״צ׳יט״ במסה

ליאמוש

משתמש קבוע
1,719
1,616
נק' מוניטין:
3,578
1,719
1,616
איך אני יכולה לאכול פעם בשבוע משהו שהוא עתיר קלוריות מבלי לגרום לעצמי להרוס פלוס נקי של שבוע? בארוחה אחת כזו אני בקלות יכולה לגרום לעצמי לפלוס גדול בממוצע. בעיקרון מה שהייתי עושה עד עכשיו זה אוכלת נניח במוצאש את מה שבא לי (בדכ מגש פיצה/המבורגר ענקי/לאפה שווארמה) שכל אחד מהם בקלות יכול להגיע ל2000+ אם לא 3000 או אולי יותר... ולא הייתי אוכלת כלום כל היום או במשך כל השבוע מוותרת על כמות מסויימת של קלוריות או עושה צום ביום למחרת ואז יוצא שבשביל לאכול משהו שאני רוצה ובא לי אני משלמת על זה במשך כל השבוע.
איך לדעת להתנהל נכון במצב כזה? לפעמים אני אומרת לעצמי אולי לחזור לניטרלי ואז כבר ה״ארוחת צ׳יט״ תשים אותי בפלוס בממוצע השבועי

נערך לאחרונה:
זה בול מה ששאלתי לפני כמה ימים וענו לי פשוט להכניס את המתוק הזה לקלוריות היומיות

• פותח/ת השרשור
זה בול מה ששאלתי לפני כמה ימים וענו לי פשוט להכניס את המתוק הזה לקלוריות היומיות
מה קשור מתוק לתפריט. מדברת איתך על 2000/3000 אלף קלוריות שעוברות לגמרי את הקלוריות היומיות שלי גם אם אני בצום מלא.
מתוק אני משלבת בתפריט בלי שום קשר וזו לא הבעיה שלי

לדעתי זה יתקזז לך עם הקלוריות של ההליכה והפעילות היומיומית שלך במהלך השבוע ;)
שתי ציפורים במכה! 🕴

דרך אגב, אני די בטוחה שלאפה שווארמה זה בסביבות ה1200 קל'.....
הלאפה עצמה = 400
הבשר (שווארמה הודו) = 400 בערך (תלוי כמה שומן...)
2 כפות יפות של חומוס = 150
טחינה = 150
סלטים וירקות וחמוצים וכלמני = 100

זה משתנה בהתאם לסלטים...
וכמובן משתנה אם את מוסיפה עוד צ'יפס, או חצילים מטוגנים וכד'...

אני נגיד אוכלת חצי מנה וזה משביע אותי לחצי יום.
אבל אני לא פונקציה 😅
האפשרות היחידה שבה אצליח לסיים לאפה זה באמת אם אהיה במצב של כמעט צום למשך כל היום...

נערך לאחרונה:
איך את מצליחה להגיע לכמות כזו של קלוריות מפיצה/המבורגר?
בהמבורגר רגיל נגיד 400 גרם יש אזור ה1200 קלוריות וכנל גם לאפה אם מגזימים ופיצה משפחתית אחת תגיע לך עד 1500 קלוריות, גם אם זה הכמויות שדרושות להגיע לשובע, למה לא לאכול פחות מהם רק בשביל הטעם?
תעשי חושבים אם זה שווה את זה ולמה את עושה את זה כל שבוע? האם את נהנת מהתחושה של שובע מוגזם (כי אם כן זו כבר תחילתה של הפרעת אכילה לדעתי)

• פותח/ת השרשור
איך את מצליחה להגיע לכמות כזו של קלוריות מפיצה/המבורגר?
בהמבורגר רגיל נגיד 400 גרם יש אזור ה1200 קלוריות וכנל גם לאפה אם מגזימים ופיצה משפחתית אחת תגיע לך עד 1500 קלוריות, גם אם זה הכמויות שדרושות להגיע לשובע, למה לא לאכול פחות מהם רק בשביל הטעם?
תעשי חושבים אם זה שווה את זה ולמה את עושה את זה כל שבוע? האם את נהנת מהתחושה של שובע מוגזם (כי אם כן זו כבר תחילתה של הפרעת אכילה לדעתי)
כי אני לוקחת בחשבון את כל התוספות. בהמבורגר מה עם התוספות בצד? צ׳יפס טבעות בצל וכו? מה עם רטבים?
יכול להיות שאני סתם מגזימה. אבל מעדיפה להיות בטוחה ולעגל ממש כלפי מעלה
חוץ מזה שאני ממש לא מגיעה לרמת שובע מוגזם. זה התיאבון שלי. ותאמין לי שאני עוד מוותרת על קינוח אחרכך. זה לא שזה יום מלא אכילה ואז אני מגיעה מפוצצת או שהבטן שלי מתפוצצת מכאבים. אני מעדיפה לעשות צום לפני מאשר לאכול רגיל ולהנות בחצי מהחוויה. זה לא שאני מחפפת ביום יום ואומרת טוב, תקציבי לעצמך ככה וככה קלוריות. אני מקפידה בטירוף במהלך השבוע ורוצה להרשות לעצמי להתפנק פעם בשבוע במשהו אחד שעושה לי ממש טוב(כן,אני יודעת שאין צורך בצ׳יט וזה עלול לעכב את ההתקדמות)
אני אעשה את זה פשוט. אני אעדיף לעשות את זה פעם בשבוע אבל להנות עד הסוף מהחוויה. מאשר לשלב במהלך השבוע בתפריט ולהיות כמה שיותר מדוייקת במהלך השבוע.
(יש הבדל בין להיות חולני וביום הזה לאכול כמו חולה נפש עד שהבטן מנופחת כמו בלון ולהרשות לעצמו לתקוף כל מה שזז)

הנה, קחי כמה כאלה, שיעשו לך קצת סדר:
והם הלכו גם על שיטת ה"לעגל כלפי מעלה"

שווארמה:
כמה קלוריות יש בלאפה שווארמה

מה פחות משמין, שווארמה בצלחת או בפיתה? תתפלאו

פשייייי יפה לי, קלעתי בול:
https://www.fitlife.co.il/כמה-קלוריות-יש-בשווארמה/

המבורגר:

כאן הם ממש הלכו על הקיצון העליון: 1600 קל'.
ואם את לא אוהבת מתוקים ומוותרת על הגלידה, את בכיף יכולה לתקוע כמה תוספות שבא לך על ההמבורגר הגדול.
ארוחת המבורגר וצ'יפס: זה יכול להיגמר ב-1,600 קלוריות

פיצה זה טריקי שי יש עוביים שונים לבצד שמשפיעים מאוד על ההערכה הקלורית.
במשולש פיצה ממוצע יש 250 קלוריות. במגש יש 8 משולש ככה שאני מעריכה שמגש גדול יהיה בסביבות ה2,000

תיזהרי שאת לא מחשבת את זה כהרבה יותר מדיי, כי זה גם יכול לדפוק אותך ולתקוע אותך במסה....
אם את חושבת שאכלת 3000 ולמעשה אכלת רק 1500 את מפספסת פה 1500 לממוצע השבועי שזה יום אכילה שלם....

• פותח/ת השרשור
הנה, קחי כמה כאלה, שיעשו לך קצת סדר:
והם הלכו גם על שיטת ה"לעגל כלפי מעלה"

שווארמה:
כמה קלוריות יש בלאפה שווארמה

מה פחות משמין, שווארמה בצלחת או בפיתה? תתפלאו

פשייייי יפה לי, קלעתי בול:
https://www.fitlife.co.il/כמה-קלוריות-יש-בשווארמה/

המבורגר:

כאן הם ממש הלכו על הקיצון העליון: 1600 קל'.
ואם את לא אוהבת מתוקים ומוותרת על הגלידה, את בכיף יכולה לתקוע כמה תוספות שבא לך על ההמבורגר הגדול.
ארוחת המבורגר וצ'יפס: זה יכול להיגמר ב-1,600 קלוריות

פיצה זה טריקי שי יש עוביים שונים לבצד שמשפיעים מאוד על ההערכה הקלורית.
במשולש פיצה ממוצע יש 250 קלוריות. במגש יש 8 משולש ככה שאני מעריכה שמגש גדול יהיה בסביבות ה2,000

תיזהרי שאת לא מחשבת את זה כהרבה יותר מדיי, כי זה גם יכול לדפוק אותך ולתקוע אותך במסה....
אם את חושבת שאכלת 3000 ולמעשה אכלת רק 1500 את מפספסת פה 1500 לממוצע השבועי שזה יום אכילה שלם....
לא באה להעליב או לזלזל חלילה אבל אלו המקורות האחרונים שאסתכל עליהם או אסתמך.... אני פשוט לוקחת בחשבון את השומן בבשר. רטבים תוספות שמן וכו ולדעתי זה מסתכם בהרבה יותר, אבל אכן יכול להיות שאני מזגימה בהערכה:Confused:

לא באה להעליב או לזלזל חלילה אבל אלו המקורות האחרונים שאסתכל עליהם או אסתמך.... אני פשוט לוקחת בחשבון את השומן בבשר. רטבים תוספות שמן וכו ולדעתי זה מסתכם בהרבה יותר, אבל אכן יכול להיות שאני מזגימה בהערכה:Confused:

במקסימום הכי מטורף שיכול להיות שם מבחינת שמן זה עוד כף (יש גבול לכמה שמן שאפשר לדחוף למנה שווארמה...) שזה בסביבות המאה קל'....
אז ההערכה שלהם שם מאוד הגיונית.
אלא אם את גם מבקשת חתיכת שומן ואז זה כבר תצטרכי להוסיף לערכים....
את גם רואה בעיניים כמה חומוס או בשר הם שמים לך, ואני בטוחה שאת כבר יודעת להעריך כמויות פחות או יותר.... חחח
סהכ שווארמה זה בשר הודו, שבלי השומן שמוסיפים לו הוא נחשב בשר רזה...

• פותח/ת השרשור
במקסימום הכי מטורף שיכול להיות שם מבחינת שמן זה עוד כף (יש גבול לכמה שמן שאפשר לדחוף למנה שווארמה...) שזה בסביבות המאה קל'....
אז ההערכה שלהם שם מאוד הגיונית.
אלא אם את גם מבקשת חתיכת שומן ואז זה כבר תצטרכי להוסיף לערכים....
את גם רואה בעיניים כמה חומוס או בשר הם שמים לך, ואני בטוחה שאת כבר יודעת להעריך כמויות פחות או יותר.... חחח
סהכ שווארמה זה בשר הודו, שבלי השומן שמוסיפים לו הוא נחשב בשר רזה...
שווארמה מכבש עם הרבה שומן בבקשה

פיתות?
רק בצל הכי טעים שיש, ממליץ לנסות ואפילו זה כבר לא צי'ט
ומי שאוכל עם פיתות אוכל עם גג 1 מה זה 30 חח

• פותח/ת השרשור
פיתות?
רק בצל הכי טעים שיש, ממליץ לנסות ואפילו זה כבר לא צי'ט
ומי שאוכל עם פיתות אוכל עם גג 1 מה זה 30 חח
מי אוכל חומוס בלי פיתה?
זה כמו שווארמה בלי טחינה
(ה30 זה ציניות כן? למקרה שלא הבנת...)

מי שמבין בחומוס אוכל בלי פיתה
סתם בשביל העניין, יש לי קעקוע של חומוס ואני יוצא לאכול חומוס עם חברים שמבינים מאוד בחומוס כולל אותי
רובנו אוכלים עם בצל, ורבע פיתה לנגב הכל
מקום שלא מגיש הרבה בצל מראה על החומוס ברמה הירודה שלו
ואני אוכל חומוס+מסחבה
ושווארמה בלי טחינה טעים, אם השווארמה מספיק טובה לא צריך תוספות אחרות, בדיוק כמו חומוס

• פותח/ת השרשור
מי שמבין בחומוס אוכל בלי פיתה
סתם בשביל העניין, יש לי קעקוע של חומוס ואני יוצא לאכול חומוס עם חברים שמבינים מאוד בחומוס כולל אותי
רובנו אוכלים עם בצל, ורבע פיתה לנגב הכל
מקום שלא מגיש הרבה בצל מראה על החומוס ברמה הירודה שלו
ואני אוכל חומוס+מסחבה
ושווארמה בלי טחינה טעים, אם השווארמה מספיק טובה לא צריך תוספות אחרות, בדיוק כמו חומוס
מצטערת נשמע כמו סיוט בעיניי. חייב משהו שירטיב את הגרון. אז אתה אוכל גם שווארמה בצלחת? מה עם פחמימה שתעטוף?

לא אוכל שווארמות אבל בחיים לא בצלחת
לבצל יש אחלה פחמימה והוא טעים רצח ממליץ לך לנסות
"רוני פול" בבת ים החומוס/מסבחה הכי טובה בארץ
מה שירטיב לך את הגרון זה הרוטב של החומוס וקולה

מה אני ילדה:P:

מתנצלת, אבל שווארמה כבש זה לא שווארמה...
זה סתם כבש בשכבות על שיפוד מסתובב.
שווארמה אמיתית היא אך ורק מהודו נקבה!
כל השאר סתם חיקויים. כל הפרגית, כבש, וואט-אבר... פויה!
החלק המהלך על ארבע היחיד שמותר לו להיכנס לשווארמה זה השומן של הכבש. לא הכבש עצמו חחחח

לא אומרת ש"שווארמה כבש" זה לא טעים- ממש לא חח זה מעדן. אבל שוווארמה אמיתית זה קדוש!
סבא שלי ז"ל היה קצב, ואבא שלי אכל כל חייו את הנתחים הכי טובים. הוא לא מוכן לקרוא לשווארמה כבש "שווארמה" , כבש זה כבש חחח לא לעשות שעטנז!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית