הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

שחיקת סחוס לאחר ריצה מרובה

• פותח/ת השרשור M07
  • פורסם בתאריך

M07

משתמש מתחיל
8
0
נק' מוניטין:
0
8
0
שלום, מזה תקופה של שנתיים שהתאמנתי בחדר כושר ריצות ומכשירי כוח, לאחר שנה וחצי התחלתי להרגיש כאבי ברכיים ומברורים עם רופאים הבנתי שכנראה שחקתי את הסחוס מתחת לפיקות, בנוסף הפיקות שלי סוטות בקצת מהמיקום שצריכות להיות זהו מבנה הרגל וגם יש לי פלטפוס.

עכשיו השאלה שלי היא אם יש פה אנשים שחזרו להתאמן בריצות ומכשירי דחיקות לאחר טיפול בשחיקת הסחוס ?

כרגע אני עם מדרסים ומתחיל טיפול פיזיותרפיסטי

איך יודעים שזה משחיקת סחוס? ופיזיו'+מדרסים לא מחדשים את הסחוס בפעם האחרונה שבדקתי
נשמע קצת כאילו לרופא שלך אין יותר מידי כח אליך אז הוא זורק- שחיקת סחוס. איזה בדיקות הוא עשה?

נערך לאחרונה:
א) ריצות לא ממש מפעילות לחץ כבד על המיניסקוס, אלא ספורט עם כיוונים (טניס, כדורגל, כדורסל)
ב)עברתי פציעה יחסית קשה של קריעה ענקית במיניסקוס, בהתחלה רצו להוריד לי את הכול אבל לבסוף תפרו לי...הברך רגישה גם אחרי שנה מאז הפציעה (יש כאבים כל הזמן, מרגישים שהיא חלשה, המוןן מגבלות)
אבל בכל זאת עושה ספורט רגיל...

• פותח/ת השרשור
אוקי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב, יש לי פלטפוס שמשפיע בעיקר על הברכיים ובנוסף הפיקות שלי סוטות לצדדים כנראה שזהו מבנה הרגל שלי, עכשיו בעקבות עומס יתר שהיה לי על הרגליים ריצות ודחיקות עם הרגליים יש חשד לשחיקת סחוס ויכול להיות שהשחיקה היא ממש מועטה אך אני עדיין מרגיש כאבים, לפי מה שהבנתי הכאבים יחלפו לאחר הטיפול הפיזיותרפיסתי ולאחר תקופה עם המדרסים.

אז השאלה שלי היא אם יש פה מישהו בפרום שפועל עם הרגליים בריצות ודחיקות והוא גם נמצא במצב דומה לשלי.

ולגבי שחיקת הסחוס אני הולך לעשות צילום בשביל להיות בטוח מה זה

לי היו שברי מאמץ ומתיחה ברצועה ואני כמו חדש אם זה מעודד אותך. ולמה אתה רץ אם אתה פצוע?

• פותח/ת השרשור
אני לא רץ הפסקתי, מאז שהכאבים היו ממש חזקים לפני חודש וחצי ככה
ומאז הם ירדו אבל נעצרו על עוצמה מסוימת של כאב שלא עוזבת

לי יש רגלי X, כשהייתי רצה בעבר הייתי מקבלת דלקות בכף הרגל אז נמנעתי מריצה לחלוטין. שאר האימונים היו כרגיל רק שצריך לשים לב שכפות הרגליים נמצאות בתנוחה מעט שונה בסקוואט וב- deadlift, מאנשים שיש להם רגליים תקניות. לפני כמה חודשים עשיתי מדרסים, קניתי נעליים יקרות והתחלתי לרוץ, תופעת הדלקות לא חזרה. אבל אני עדיין רצתי כמו ילד מפגר (כי הברכיים עוד קצת קורסות פנימה).
עכשיו אני לא רצה בגלל פציעה בגב.
בכל מקרה, לרוץ הרבה זה מפגר. ומיותר. אני סתם עקשנית. מאוד.

ולהגיד שחיקת סחוסים בהחלט נשמע כמו דרך לנפנף מטופל.

תראה אם הכאבים הם כתוצאה מהפלטפוס אז אחרי תקופה עם המדרסים הם כנראה יעברו.
לי אישית היה כאבים בברכיים לפני כמה שנים עשיתי את כל הצילומים האפשריים כולל mri ולא מצאו כלום. חוץ ממעט נוזל בברך.(שזה לא משמעותי) אח"כ עשיתי מדרסים (סתם ככה על הדרך) ואחרי תקופה מסוימת הכאבים נעלמו- אם זה היה בגלל המדרסים אני לא יודע יכול להיות מהרבה סיבות נוספות כמו הפחתת עומס על הברכיים בצורה משמעותית באותה תקופה.

• פותח/ת השרשור
אוקי ממה שאני קורא פה מאנשים אני מתחיל להבין ש"החשש לשחקית סחוס" זה כנראה חרטה לגמרי וזה נראה באמת שהרופאים לא באמת מתייחסים,
וכנראה שהרגליים פשוט היו בעומס כבד וברור שאני צריך מדרסים ובעוד כמה חודשים זה יעבור
תודה.

לא הייתי מסיק מסקנות מהר מידי. בכל מקרה אם הכאב לא יעבור (ובהנחה שבצילום הפשוט לא מצאו כלום)הייתי ממליץ לך לא להניח לרופאים עד שתקבל MRI .ואם אתה מרגיש שהאורטופד מנפנף אותך תילך למומחה ברכיים (יש מומחים של הקופת חולים) שיבדוק אותך.

• פותח/ת השרשור
כן רק חבל שלקח לי הרבה זמן להבין את זה
ואני ילחץ על האורתופד שאני רוצה בדיקות יותר רציניות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית