הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עולה במשקל אבל לא עולה במשקלי עבודה

Government

משתמש פעיל
472
27
נק' מוניטין:
41
472
27
עושה מסה כבר חודש-חודשיים בערך ופשוט לא מצליח לעלות במשקלים.
יש ימים שאני מצליח יותר ופתאום אימון אחרי זה חוזר למשקל הקודם.
אני בן 19, התחלתי 68 קילו וכרגע קרוב ל-71 (כמעט ולא רואים שעליתי בשומן עד עכשיו, אבל בכללי לא רואים את זה, אז לא יודע לאיפה ה-3 קילו הלכו).
התפריט שלי בגדול זה-
150 ג׳ שיבולת שועל/8-9 פרוסות לחם
280 גרם אורז/פסטה (*לפני בישול*)
2 כפות חמאת בוטנים/2 טחינה (50 ג׳ סך הכל)
חביתה 2-3 ביצים עפ 2 פרוסות גבנצ 5% או 9%
60 ג׳ שקדים/50 ג אגוזי מלך
250 ג׳ חזה עוף
בננה
וסקופ חלבון
*אןכל מבושל עם שמן זית*.
3000 קלוריות
170 חלבון
340 פחמימה
95 שומן

זה התפריט שלי ואני מתאמן 3 פעמים בשבוע עם תכנית FBW-
כבר חודש-חודשיים שאני מתאמן עם התכנית הזו ומתחיל כבר להתייאש. לפני זה הייתי מתאמן כמה חודשים אבל לא באמת הייתי מקפיד על תזונה ובכלל בכללי, אז סתם כביכול הייתי ׳מתאמן׳.
רק לאחרונה נכנסתי לזה ממש, ודווקא שאני נכנס לזה חזק, אני פשוט לא מצליח וזה מבאס ככ ומוריד את המוטיבציה להמשיך.
אני כרגע על סקוואט 70
בנץ 65 (לפעמים יורד ל60, זה תלוי ביום)
פרס 35 (מרגיש שיכול 40)
ועל דדליפט לא כלכך עובד אז 70
ואני מודע לכך שהמשקלים על הפנים, הלוואי ומשהו יישתנה.
הנתונים שלי- 1.76, שוקל 71 ו14 אחוז שומן בערך

אני באמת כבר אובד עצות, פשוט לא יודע מה לא בסדר במה שאני עושה כי אני באמת נותן הכל, בין אם זה באימונים או בתזונה או אפילו בשינה (מקפיד על 8 שעות כל יום, לא משנה מה

קבצים מצורפים

• AE570D96-B83F-4639-B632-25EDE453F103.jpeg
    AE570D96-B83F-4639-B632-25EDE453F103.jpeg
    KB 61.8 · צפיות: 48
אתה לחוץ מידי וחסר סבלנות, זה תהליך, אתה מצפה לתוצאות תוך יום וחצי וכל רגע מחליף תוכנית או תזונה.

תבדוק טכניקה, אחד הגדולים לתקיעות.

בנץ 65 (לפעמים יורד ל60, זה תלוי ביום)
זה מרמז לי על הרמה עם אגו, אתה עושה 60 או 65? אם אתה נכשל ב65 או בחזרה האחרונה מגרד אותה איך באימון הבא תתקדם?
קח צעד אחורה ותעלה כמו שצריך.

תוכנית FBW היא די קשוחה מהפן שבו אתה עושה את כל המורכבים ביום אחד, כנראה כולם עצימים, באיזה שהוא שלב זה כבר לא אפקטיבי, משנים חלוקה או עובדים עם מתכונת שונה של fbw.

ההמלצה היא עודף קלורי מתון של בערך 10% מהמאזן הנייטרלי עם עלייה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בחודש.
יש מצב ש-3,000 זה יותר מדי. אם אתה לא עולה במשקל כל שבוע כמו שעון כנראה שלא מדובר בכך אלא בפחות.
רוצה להגדיל את משקלי העבודה מהר? תעבוד בתכנית כוח.

• פותח/ת השרשור
אתה לחוץ מידי וחסר סבלנות, זה תהליך, אתה מצפה לתוצאות תוך יום וחצי וכל רגע מחליף תוכנית או תזונה.

תבדוק טכניקה, אחד הגדולים לתקיעות.

זה מרמז לי על הרמה עם אגו, אתה עושה 60 או 65? אם אתה נכשל ב65 או בחזרה האחרונה מגרד אותה איך באימון הבא תתקדם?
קח צעד אחורה ותעלה כמו שצריך.

תוכנית FBW היא די קשוחה מהפן שבו אתה עושה את כל המורכבים ביום אחד, כנראה כולם עצימים, באיזה שהוא שלב זה כבר לא אפקטיבי, משנים חלוקה או עובדים עם מתכונת שונה של fbw.
זה שכבר ניסיתי לעשות את זה כמה פעמים (אוברלאוד אם קוראים לזה ככה), וזה פשוט לא עזר לי וכל פעם חוזר לאותה נקודה.
ואני באמת כבר התחלתי לחשוב על תכנית FBW מפוצלת, אבל אין לי שמץ למה לעבור.
חשבתי על זאת, אבל גם זאת נראית לי עפ נפח די גבוה ואין לי שופ חוות דעת מאנשים.
ההמלצה היא עודף קלורי מתון של בערך 10% מהמאזן הנייטרלי עם עלייה של 0.5%-1% ממשקל הגוף בחודש.
יש מצב ש-3,000 זה יותר מדי. אם אתה לא עולה במשקל כל שבוע כמו שעון כנראה שלא מדובר בכך אלא בפחות.
רוצה להגדיל את משקלי העבודה מהר? תעבוד בתכנית כוח.
כוח לא כלכך מדבר אליי מהסיבה שאני רוצה להתפתח בזמן הזה.
ואתה באמת חושב ש-3000 זה יותר מדי?

קבצים מצורפים

• D0B0E6BF-676C-4FAC-A030-67460E43E930.jpeg
    D0B0E6BF-676C-4FAC-A030-67460E43E930.jpeg
    KB 96.2 · צפיות: 42
  • D71A315F-18FB-4A71-AD8B-D228D1A4B7AB.jpeg
    D71A315F-18FB-4A71-AD8B-D228D1A4B7AB.jpeg
    KB 83.8 · צפיות: 46
זה שכבר ניסיתי לעשות את זה כמה פעמים (אוברלאוד אם קוראים לזה ככה), וזה פשוט לא עזר לי וכל פעם חוזר לאותה נקודה.
ואני באמת כבר התחלתי לחשוב על תכנית FBW מפוצלת, אבל אין לי שמץ למה לעבור.
חשבתי על זאת, אבל גם זאת נראית לי עפ נפח די גבוה ואין לי שופ חוות דעת מאנשים.
דעתי - תוריד 15% מכל המשקלים שלך, קח תוכנית מוכנה ותעשה אותה בדיוק איך שהיא, תאכל טוב, תישן טוב.
והכי חשוב תעבוד על טכניקה ותוודא שהיא תקינה.

כוח לא כלכך מדבר אליי מהסיבה שאני רוצה להתפתח בזמן הזה.
אם כוח לא מדבר אליך מה זה משנה לך כמה אתה מרים?
קח תוכנית מוכנת להיפרטרופיה ורוץ איתה.

• פותח/ת השרשור
דעתי - תוריד 15% מכל המשקלים שלך, קח תוכנית מוכנה ותעשה אותה בדיוק איך שהיא, תאכל טוב, תישן טוב.
והכי חשוב תעבוד על טכניקה ותוודא שהיא תקינה.

אם כוח לא מדבר אליך מה זה משנה לך כמה אתה מרים?
קח תוכנית מוכנת להיפרטרופיה ורוץ איתה.
כבר עשיתי את זה כמה עשרות פעמים בכל פעם שניסיתי להיכנס לזה ולהתחיל, אבל אף פעם לא הלך לי.
עכשיו אני כבר לא יודע איזו תכנית לקחת כי כל תכנית שאני לוקח מהאינטרנט (בין אם זה מהפורטל או סתם מאיזה פורום), מוצאים ככ הרבה דברים שצריך לשנות. כבר אין לי מושג עם איזו תכנית להתאמן

כבר עשיתי את זה כמה עשרות פעמים בכל פעם שניסיתי להיכנס לזה ולהתחיל, אבל אף פעם לא הלך לי.
עכשיו אני כבר לא יודע איזו תכנית לקחת כי כל תכנית שאני לוקח מהאינטרנט (בין אם זה מהפורטל או סתם מאיזה פורום), מוצאים ככ הרבה דברים שצריך לשנות. כבר אין לי מושג עם איזו תכנית להתאמן
זו הבעיה שלך, קח תוכנית ממקור אמין ופשוט תעבוד איתה חצי שנה.
כל עוד אתה שומר על פרוגרסיב אוברלאוד, תזונה נכונה, התאוששות נכונה וטכניקה טובה - איזה תוכנית תבחר זה פחות קריטי.

קיבלת פה הרבה עצות נבונות, גם באשכול הקודם שפתחת, תנסה להיפתח קצת וליישם חלק מהן.
לפי דעתי, תיקח מאמן טוב לשניים שלושה אימונים. יעשה לך הרבה סדר, יכוון וידריך אותך מקרוב, הכי טוב.
אחרי תקופה תחזור לפה משופשף (ועם שאלות חדשות) 😃

• פותח/ת השרשור
זו הבעיה שלך, קח תוכנית ממקור אמין ופשוט תעבוד איתה חצי שנה.
כל עוד אתה שומר על פרוגרסיב אוברלאוד, תזונה נכונה, התאוששות נכונה וטכניקה טובה - איזה תוכנית תבחר זה פחות קריטי.
אתה באמת חושב שלא לקחתי תכניות ממקורות אמינים?
זה מה שעשיתי עד עכשיו ופשוט כלום. כל פעם יש משהו אחר שהוא לא בסדר בתכנית. ואני באמת שומר על כל הדברים הללו, זה למה אני לא מפסיק לאכול תסביכים מה אני עושה לא נכון וכבר הגעתי למסקנה שזה פשוט התכנית (יותר מדי נפח וזה מה שאמרו לי גם בכללי).
קיבלת פה הרבה עצות נבונות, גם באשכול הקודם שפתחת, תנסה להיפתח קצת וליישם חלק מהן.
לפי דעתי, תיקח מאמן טוב לשניים שלושה אימונים. יעשה לך הרבה סדר, יכוון וידריך אותך מקרוב, הכי טוב.
אחרי תקופה תחזור לפה משופשף (ועם שאלות חדשות) 😃
ניסיתי כבר וזה היה פשוט טעות. זריקת כסף לפח. חד משמעית.

נפח גבוה מדי לא?
זה מה שאמרו לי לפחות.
אמרו לי גם שלא טוב שיש בנץ ופרס באותו אימון
שוב, זה הדבר הכי פחות קריטי, במיוחד למתאמן מתחיל.
אתה מתעסק בשטויות, טווח חזרות או כמות סטים ממוקם די נמוך בחשיבות של תקיעות, במיוחד למתחיל, במיוחד שאתה לא עובר את ה8 חזרות, במיוחד שאתה מתאמן 3 פעמים בשבוע.

אני חוזר שוב, קח תוכנית כלשהי, מה שנוח לך ואתה מרגיש שעובד בשבילך ורוץ איתה, עוד כמה חודשים שתרגיש שמיצית אותה ואתה כבר לא כל כך מתחיל הגיע הזמן לבדוק יותר לעומק.

תוריד משקלים, משקלים שאתה מסיים את הסט האחרון ויש לך 2 חזרות נוספות בכיף, תעלה פעם בשבוע 5 לבנצ' 10 לסקוואט ודדליפט, אם במשקל החדש אתה לא מסיים את הסט האחרון עם עוד בקנה תוריד ל2.5/5 בהתאמה.
לא מצליח לעלות שבוע שלם? תוריד 10% ותעשה שוב.
חודשיים-שלושה עם זה ואתה מעלה 30 קילו לבנצ' ו50 לסקוואט/דדליפט ואז יש מה לדבר על תוכנית יותר מותאמת כאשר התוכנית משחקת חלק יותר חשוב.

שוב אתה יכול לעשות fbw ואתה יכול לעשות ab זה עניין של נוחות, כמה פעמים יש לך להתאמן בשבוע, כמה זמן לוקח אימון, כמה אתה נשאר מרוכז ועם כוח בתרגילים האחרונים באימון.
אולי כדאי לעשות רוטציה בין התרגיל הראשון שאתה עובד עליו בfbw.
אולי כדאי לעבור לab
אולי כדאי לעשות fbw עם תרגילים כבדים וקלים בהחלפה.
תנסה, תראה מה עובד לך ורוץ על זה.
אתה מבזבז הרבה אנרגיה על דברים לא חשובים, תתרכז במה שחשוב.

טכניקה. טכניקה. טכניקה. תעבוד עליה חזק, תבקש ממאמן טוב ביקורת/כאן.

• פותח/ת השרשור
שוב, זה הדבר הכי פחות קריטי, במיוחד למתאמן מתחיל.
אתה מתעסק בשטויות, טווח חזרות או כמות סטים ממוקם די נמוך בחשיבות של תקיעות, במיוחד למתחיל, במיוחד שאתה לא עובר את ה8 חזרות, במיוחד שאתה מתאמן 3 פעמים בשבוע.

אני חוזר שוב, קח תוכנית כלשהי, מה שנוח לך ואתה מרגיש שעובד בשבילך ורוץ איתה, עוד כמה חודשים שתרגיש שמיצית אותה ואתה כבר לא כל כך מתחיל הגיע הזמן לבדוק יותר לעומק.

תוריד משקלים, משקלים שאתה מסיים את הסט האחרון ויש לך 2 חזרות נוספות בכיף, תעלה פעם בשבוע 5 לבנצ' 10 לסקוואט ודדליפט, אם במשקל החדש אתה לא מסיים את הסט האחרון עם עוד בקנה תוריד ל2.5/5 בהתאמה.
לא מצליח לעלות שבוע שלם? תוריד 10% ותעשה שוב.
חודשיים-שלושה עם זה ואתה מעלה 30 קילו לבנצ' ו50 לסקוואט/דדליפט ואז יש מה לדבר על תוכנית יותר מותאמת כאשר התוכנית משחקת חלק יותר חשוב.

שוב אתה יכול לעשות fbw ואתה יכול לעשות ab זה עניין של נוחות, כמה פעמים יש לך להתאמן בשבוע, כמה זמן לוקח אימון, כמה אתה נשאר מרוכז ועם כוח בתרגילים האחרונים באימון.
אולי כדאי לעשות רוטציה בין התרגיל הראשון שאתה עובד עליו בfbw.
אולי כדאי לעבור לab
אולי כדאי לעשות fbw עם תרגילים כבדים וקלים בהחלפה.
תנסה, תראה מה עובד לך ורוץ על זה.
אתה מבזבז הרבה אנרגיה על דברים לא חשובים, תתרכז במה שחשוב.

טכניקה. טכניקה. טכניקה. תעבוד עליה חזק, תבקש ממאמן טוב ביקורת/כאן.
וואו סופסוף תשובה לעניין.
תודה רבה על התשובה
הולך ליישם הכל ממה שאמרת. תוכל רק לענות לי בפרטי אחי לסגור את כל הדברים שנשארו לי?

• פותח/ת השרשור
שהורדת משקלים ואחרי זה חזרת לאותה נקודה, כמה הורדת וכמה זמן מתחילת ההורדה במשקלים עד שחזרת לאותה נקודה?
הורדתי 20 אחוז ובערך שבוע-שבועיים עד שחזרתי לאותו משקל ולא הצלחתי לעצות

הורדתי 20 אחוז ובערך שבוע-שבועיים עד שחזרתי לאותו משקל ולא הצלחתי לעצות

שווה אולי להוריד יותר ולתת 3-4 שבועות עד שחוזרים למשקלי שיא אבל לא בטוח שזו הבעיה.

יכולות להיות המון בעיות, אי אפשר לדעת בוודאות:
- ישן 8 שעות בלילה?
- לחץ נפשי?
- אוכל פי 2 חלבון? עודף קלורי קל?
- עובד בהדרגתיות לפי פרוגרסיב אוברלואד?
- עושה דילואד / התאוששות אקטיבית?

אלו יכולות להיות חלק מהסיבות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית