הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה לעשות, מסה או חיטוב?

BadTimes

משתמש מתחיל
58
3
נק' מוניטין:
2
58
3
גובה 1.70 משקל 69 גיל 17

אני במסה כרגע כבר 3 חודשים, עליתי מ 64 ל 69 קילו, במציאות אני רואה שינוי אבל לא משהו מדהים, ובתמונות בקושי רואים.. אני משער שזה כנראה בגלל אחוז השומן הגבוה
אני די תקוע ואין לי מושג מה לעשות עכשיו, מצד אחד יש לי שומן ואני לא נראה הכי טוב, אז כנראה שחיטוב יהיה פיתרון, אבל מצד שני גם אני לא יודע אם מתחת לשומן הזה יש שריר. אני כן עליתי במשקלי עבודה והתחזקתי, וגם אכלתי טוב וישנתי, אבל אני לא יודע כמה זה יתבטא בירידה במשקל. חלק אומרים לי לחטב כי אני נראה די שמן וזה כבר לא יעיל לעשות מסה וחלק אומרים לי להמשיך לעשות מסה כי פשוט אין לי מה לחטב עכשיו, אין לי מושג למי להקשיב
אני מפחד שגם אם אחטב אני פשוט אגיע למצב שבו אני לא מרוצה מהמראה שלי, ואני סתם אתייאש

אלו המשקלי עבודה שלי כרגע :

בנץ 70 דדליפט 110 לחיצת כתפיים 24 מתח עם 14 קילו מקבילים עם 15 קילו

כל התרגילים 3x6-8 למעט הדדליפט שהוא 6x2

צירפתי גם תמונות שתוכלו להבין יותר טוב את המצב, תודה לעוזרים 😃

קבצים מצורפים

• 55901CB7-8D95-4285-B4E5-10C1225782FD.jpeg
    55901CB7-8D95-4285-B4E5-10C1225782FD.jpeg
    KB 85.5 · צפיות: 405
  • 42488DA4-D36A-4326-A5C2-CAE6C8060EC4.jpeg
    42488DA4-D36A-4326-A5C2-CAE6C8060EC4.jpeg
    KB 110.8 · צפיות: 455
  • 64C972DD-33B6-40F0-BE8A-943A6D5EE947.jpeg
    64C972DD-33B6-40F0-BE8A-943A6D5EE947.jpeg
    KB 96.7 · צפיות: 391
נערך לאחרונה:
לא רואה שום סיבה להמשיך להעלות במשקל.
אם אני במקומך הייתי מנסה למצוא מה הנטרלי שלי ולרוץ איתו כשבועיים ולראות מה קורה במחינת משקל, היקפים ומשקלי עבודה. לאחר מכן כנראה שהייתי ממשיך לחיטוב עם גרעון מאוד מאוד קטן.

באופן אישי אני לא רואה שום סיבה לעשות מסה מלכתחילה על א״ש גבוה.

• פותח/ת השרשור
לא רואה שום סיבה להמשיך להעלות במשקל.
אם אני במקומך הייתי מנסה למצוא מה הנטרלי שלי ולרוץ איתו כשבועיים ולראות מה קורה במחינת משקל, היקפים ומשקלי עבודה. לאחר מכן כנראה שהייתי ממשיך לחיטוב עם גרעון מאוד מאוד קטן.

באופן אישי אני לא רואה שום סיבה לעשות מסה מלכתחילה על א״ש גבוה.

התחלתי במשקל 64, הייתי שמן - רזה, כולם אמרו לי לעשות מסה ושאני לא אעלה כל כך הרבה בשומן אבל מסתבר שכן עליתי, זה די מתיש.. ומה יתן לי להיות על ניטרלי שבועיים ? זה לא כל כך יזיז אותי מאיפה שאני נמצא עכשיו, חשבתי על אולי לעשות חיטוב עם מינוס קטן של 300 נגיד ולעשות ריקומפ, להתחטב ולנסות לעלות שריר בו זמנית. זה אומר לוותר על הקיץ הקרוב אבל אם אין ברירה אז אין ברירה :(
מרגיש שכל פעם שאני מתחיל מסה איכשהו אני מגיע בסוף למצב שאני יוצא שמן ואני חייב להפסיק באמצע, זה משגע אותי

התחלתי במשקל 64, הייתי שמן - רזה, כולם אמרו לי לעשות מסה ושאני לא אעלה כל כך הרבה בשומן אבל מסתבר שכן עליתי, זה די מתיש.. ומה יתן לי להיות על ניטרלי שבועיים ? זה לא כל כך יזיז אותי מאיפה שאני נמצא עכשיו, חשבתי על אולי לעשות חיטוב עם מינוס קטן של 300 נגיד ולעשות ריקומפ, להתחטב ולנסות לעלות שריר בו זמנית. זה אומר לוותר על הקיץ הקרוב אבל אם אין ברירה אז אין ברירה 😭
מרגיש שכל פעם שאני מתחיל מסה איכשהו אני מגיע בסוף למצב שאני יוצא שמן ואני חייב להפסיק באמצע, זה משגע אותי

אתה קופץ ממסה לחיטוב וחלילה. אתה צריך לעשות את המעבר הזה בצורה מבוקרת ולכן המלצתי לך להיות תקופה קצרה על מאזן נטרלי. זה לא אידיאלי לחתוך בקלוריות במהירות כזו.

הבעיה שלך שאתה מתחיל את המסה שמן (לא בקטע רע אח), מה אתה מצפה? אתה נכנס באחוז שומן גבוה גם ככה, ב3 חודשים עלית 5 קילו. כמה מתוך זה שריר לדעתך? חצי קילו וזה אם בורכת בגנטיקה אלוהית (חצי קילו בהנחה ואתה טבעי). אז שחרר מהמסה המיותרת הזו.

תהיה על נטרלי, הסברתי לך למה. ואז תתחיל חיטוב איטי מאוד, תשתדל לשמור כמה שניתן על משקלי עבודה בחד״כ, תאכל מספיק חלבון ויהיה בסדר. פעם הבאה שתתחיל מסה תהיה כאשר הא״ש שלך יהיה לטעמך.

וחלק אומרים לי להמשיך לעשות מסה כי פשוט אין לי מה לחטב עכשיו
יש לך הרבה. לא בקטע רע כמובן.

אני מפחד שגם אם אחטב אני פשוט אגיע למצב שבו אני לא מרוצה מהמראה שלי
אז תפסיק לפחד ותתחיל לעבוד. כי בגישה הזאת אתה באמת לא תתקדם לשום מקום.

לשאלתך, אם אני הייתי במצבך הייתי עושה חיטוב עם גרעון קלורי לא גבוה מדי (500 גג) על מנת להפחית כמה שיותר באיבוד שריר (ויש לך מסת שריר לא רעה).
מה שאתה צריך להבין זה שאתה היחיד שצריך לענות לעצמך על השאלה הזאת. איך תאהב את עצמך יותר, באחוז שומן כמו עכשיו פחות או יותר, אבל יותר שרירי, גדול וחזק, או באחוז שומן נמוך יותר, חטוב יותר ורזה יותר (?)
ברור שיש לך מטרת על להיות גם חטוב וגם שרירי, אבל תשאל את עצמך מה יותר דחוף לך כרגע, כי אחד מהם צריך לבוא לפני השני.

• פותח/ת השרשור
יש לך הרבה. לא בקטע רע כמובן.

אז תפסיק לפחד ותתחיל לעבוד. כי בגישה הזאת אתה באמת לא תתקדם לשום מקום.

לשאלתך, אם אני הייתי במצבך הייתי עושה חיטוב עם גרעון קלורי לא גבוה מדי (500 גג) על מנת להפחית כמה שיותר באיבוד שריר (ויש לך מסת שריר לא רעה).
מה שאתה צריך להבין זה שאתה היחיד שצריך לענות לעצמך על השאלה הזאת. איך תאהב את עצמך יותר, באחוז שומן כמו עכשיו פחות או יותר, אבל יותר שרירי, גדול וחזק, או באחוז שומן נמוך יותר, חטוב יותר ורזה יותר (?)
ברור שיש לך מטרת על להיות גם חטוב וגם שרירי, אבל תשאל את עצמך מה יותר דחוף לך כרגע, כי אחד מהם צריך לבוא לפני השני.

אני מעדיף אותי יותר חטוב בעיקר בשביל הקיץ הקרוב, אבל לפי דעתך ומה שאתה רואה, אתה חושב שאראה סבבה אם אחטב ? (אשמור כמובן על מינוס קטן ואנסה לעלות משקלי עבודה תוך כדי) אני לא אראה כמו סתם גוש שומן רזה? כי אם כן אני מעדיף להישאר על אחוז שומן כזה ולהמשיך במסה כי עדיף שרירי ושמן מאשר שחיף ושמן

אני מעדיף אותי יותר חטוב בעיקר בשביל הקיץ הקרוב, אבל לפי דעתך ומה שאתה רואה, אתה חושב שאראה סבבה אם אחטב ? (אשמור כמובן על מינוס קטן ואנסה לעלות משקלי עבודה תוך כדי) אני לא אראה כמו סתם גוש שומן רזה? כי אם כן אני מעדיף להישאר על אחוז שומן כזה ולהמשיך במסה כי עדיף שרירי ושמן מאשר שחיף ושמן
לא כלכך אפשר לדעת כי זה מאוד תלוי בגנטיקה שלך. הכוונה היא שהגוף שלך לא בהכרח יוריד את השומן בצורה שווה בכל הגוף ואנחנו לא יודעים איך תראה על 15 או 12 אחוז שומן. אני חושב שה"הימור" הכי טוב זה חיטוב בשבילך, וכאמור זב מה שהייתי עושה במקומך. רוב האנשים נראים טוב לטעמי על 15 אחוז שומן, בטח אם יש קצת מסת שריר כמו אצלך.

מה בא לך? מסה או חיטוב? זו העדפה אישית. אגב, אתה לא אמור לצבור הרבה שומן במסה. האם אתה מתקדם במשקלי העבודה, וצורך מספיק חלבון? באיזה פלוס קלורי אתה נמצא במסה?

מה בא לך? מסה או חיטוב? זו העדפה אישית. אגב, אתה לא אמור לצבור הרבה שומן במסה. האם אתה מתקדם במשקלי העבודה, וצורך מספיק חלבון? באיזה פלוס קלורי אתה נמצא במסה?

הבחור עלה 5 קילו ב3 חודשים, טבעי. 90% מהעלייה זה נוזלים ושומן.

אני חושב שאתה קצת מגזים. בהתחלה יש פוטנציאל גדול יחסית לעלות מסת שריר. כמובן שחלק ניקר מזה זה נוזלים ואולי גם שומן, אבל יכול להיות מאוד שאפילו הרוב זה שריר.

אני חושב שאתה קצת מגזים. בהתחלה יש פוטנציאל גדול יחסית לעלות מסת שריר. כמובן שחלק ניקר מזה זה נוזלים ואולי גם שומן, אבל יכול להיות מאוד שאפילו הרוב זה שריר.

שום סיכוי כזה.
כמו שכתבתי אנשים עם גנטיקה עילאית יכולים לעלות 5 קילו שריר בשנה. אנשים לא מבינים כמה הרבה זה נטו 5 קילו של שריר.

• פותח/ת השרשור

אני יודע, הקטע הוא שגם לפני המסה אני הייתי שמן, אכלתי מספיק חלבון והתקדמתי ממש מצויין במשקלי עבודה, וזה שהתקדמתי במשקלי עבודה זה סימן שאכלתי טוב (נראה לי שזה עובד ככה)
צירפתי לפה תמונה שלי מלפני המסה, במשקל 63 - 64
לא יכלתי להוריד באחוזי שומן עוד משום שפשוט הייתי הופך לשחיף גמור :/
שום סיכוי כזה.
כמו שכתבתי אנשים עם גנטיקה עילאית יכולים לעלות 5 קילו שריר בשנה. אנשים לא מבינים כמה הרבה זה נטו 5 קילו של שריר.

תשמע אני יודע ש 6 קילו זה בכלל לא הרבה ובנוסף לזה אני גם עם איזה 18 אחוז שומן אבל במציאות אני באמת יכול לראות ולהגיד שהמסת שריר עלתה, בתמונות משום מה כמעט ולא רואים את זה

אשמח אם תראה גם את התמונה ותגיד מה דעתך^

קבצים מצורפים

• 56D4D2C4-666D-4056-ABAD-E971F08AA1A2.jpeg
    56D4D2C4-666D-4056-ABAD-E971F08AA1A2.jpeg
    KB 78.3 · צפיות: 139
נערך לאחרונה:
שום סיכוי כזה.
אמרתי הרוב, לא שהכל שריר. הרוב זה אומר יותר משליש שזה אומר פחות מ2 ק"ג. לדעתי הגיוני למתאמן מתחיל ועוד באחוז שומן גבוה יחסית כמו במקרה הזה.

תשמע אני יודע ש 6 קילו זה בכלל לא הרבה ובנוסף לזה אני גם עם איזה 18 אחוז שומן אבל במציאות אני באמת יכול לראות ולהגיד שהמסת שריר עלתה, בתמונות משום מה כמעט ולא רואים את זה
ברור שקשה לך לראות שינוי שאתה באחוז שומן גבוה, השריר מתפתח ממתחת לשומן ולכן השומן מסתיר אותו.

איזו דעה אתה עוד צריך? אמרתי כל מה שיש לי להגיד. לפי מה שאתה אומר נראה שאתה רוצה להתחטב, תתחיל לעבוד חבר. תיהיה מוכן לתהליך שלוקח זמן ותיהיה סבלני לזה.

5 קילו ב3 חודשים אומר פלוס קלורי של 300 וקצת.. לא יודע למה אתה חושב שזו עלייה לא טובה
אני יודע, הקטע הוא שגם לפני המסה אני הייתי שמן, אכלתי מספיק חלבון והתקדמתי ממש מצויין במשקלי עבודה, וזה שהתקדמתי במשקלי עבודה זה סימן שאכלתי טוב (נראה לי שזה עובד ככה)
צירפתי לפה תמונה שלי מלפני המסה, במשקל 63 - 64
לא יכלתי להוריד באחוזי שומן עוד משום שפשוט הייתי הופך לשחיף גמור :/

אם כך העלייה בכוח קרתה. הווה אומר - הבעיה נמצאת בתוכנית האימונים. אני בטוח שעשית תוכנית עם נפח נמוך שלא אידיאלית לבניית מסת שריר. שתף את התוכנית.

• פותח/ת השרשור
אמרתי הרוב, לא שהכל שריר. הרוב זה אומר יותר משליש שזה אומר פחות מ2 ק"ג. לדעתי הגיוני למתאמן מתחיל ועוד באחוז שומן גבוה יחסית כמו במקרה הזה.

ברור שקשה לך לראות שינוי שאתה באחוז שומן גבוה, השריר מתפתח ממתחת לשומן ולכן השומן מסתיר אותו.

איזו דעה אתה עוד צריך? אמרתי כל מה שיש לי להגיד. לפי מה שאתה אומר נראה שאתה רוצה להתחטב, תתחיל לעבוד חבר. תיהיה מוכן לתהליך שלוקח זמן ותיהיה סבלני לזה.[/QUOTE
5 קילו ב3 חודשים אומר פלוס קלורי של 300 וקצת.. לא יודע למה אתה חושב שזו עלייה לא טובה

אם כך העלייה בכוח קרתה. הווה אומר - הבעיה נמצאת בתוכנית האימונים. אני בטוח שעשית תוכנית עם נפח נמוך שלא אידיאלית לבניית מסת שריר. שתף את התוכנית.

כן התכנית שלי היא באמת עם נפח נמוך כנראה, אבל זה שהתחזקתי והתקדמתי בה זה סימן שגם מסת השריר עלתה לא ? כי זה בדרך כלל בא ביחד.. אמרו לי גם שלפעמים תכנית עם נפח נמוך יכולה להיות יותר טובה בשביל מישהו אחד. ובגדול אני כן התקדמתי בה והיא הרגישה לי סבבה, צירפתי תמונה שלה

קבצים מצורפים

• 097C1D09-9243-4121-9053-7D36B9C0E658.jpeg
    097C1D09-9243-4121-9053-7D36B9C0E658.jpeg
    KB 33.3 · צפיות: 59
נערך לאחרונה:
כן התכנית שלי היא באמת עם נפח נמוך כנראה, אבל זה שהתחזקתי והתקדמתי בה זה סימן שגם מסת השריר עלתה לא ? כי זה בדרך כלל בא ביחד.. אמרו לי גם שלפעמים תכנית עם נפח נמוך יכולה להיות יותר טובה בשביל מישהו אחד. ובגדול אני כן התקדמתי בה והיא הרגישה לי סבבה, צירפתי תמונה שלה
רוצה לגדול? קח AB מהפורטל. פשוטה ואפקטיבית.

• פותח/ת השרשור
גדילה לא קשורה בתבנית אימון כזו או אחרת.

אתה חושב שהסיבה שאני לא מתקדם בתרגילים מסויימים היא בגלל שהתכנית לא טובה ? אבל רק בחלק מהם, למשל בבנץ אני לא מצליח להתקדם אבל לעומת זאת בדדליפט אני כן מצליח, אני לא רוצה סתם להחליף תכניות אבל עדיין אחרי 3 חודשים ב FBW אני חושב שאני צריך יותר נפח לכל שריר באימונים שלי

גדילה לא קשורה בתבנית אימון כזו או אחרת.
אז במה היא תלויה? בלהתאמן abcdefg, להיות בפלוס קלורי ולראות ניסים ונפלאות? גם תוכנית אימונים צריכה להבנות בצורה חכמה ולא רק תזונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית