הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מה לעשות, מסה או חיטוב?

BadTimes

משתמש מתחיל
58
3
נק' מוניטין:
2
58
3
גובה 1.70 משקל 69 גיל 17

אני במסה כרגע כבר 3 חודשים, עליתי מ 64 ל 69 קילו, במציאות אני רואה שינוי אבל לא משהו מדהים, ובתמונות בקושי רואים.. אני משער שזה כנראה בגלל אחוז השומן הגבוה
אני די תקוע ואין לי מושג מה לעשות עכשיו, מצד אחד יש לי שומן ואני לא נראה הכי טוב, אז כנראה שחיטוב יהיה פיתרון, אבל מצד שני גם אני לא יודע אם מתחת לשומן הזה יש שריר. אני כן עליתי במשקלי עבודה והתחזקתי, וגם אכלתי טוב וישנתי, אבל אני לא יודע כמה זה יתבטא בירידה במשקל. חלק אומרים לי לחטב כי אני נראה די שמן וזה כבר לא יעיל לעשות מסה וחלק אומרים לי להמשיך לעשות מסה כי פשוט אין לי מה לחטב עכשיו, אין לי מושג למי להקשיב
אני מפחד שגם אם אחטב אני פשוט אגיע למצב שבו אני לא מרוצה מהמראה שלי, ואני סתם אתייאש

אלו המשקלי עבודה שלי כרגע :

בנץ 70 דדליפט 110 לחיצת כתפיים 24 מתח עם 14 קילו מקבילים עם 15 קילו

כל התרגילים 3x6-8 למעט הדדליפט שהוא 6x2

צירפתי גם תמונות שתוכלו להבין יותר טוב את המצב, תודה לעוזרים 😃

קבצים מצורפים

• 55901CB7-8D95-4285-B4E5-10C1225782FD.jpeg
    55901CB7-8D95-4285-B4E5-10C1225782FD.jpeg
    KB 85.5 · צפיות: 405
  • 42488DA4-D36A-4326-A5C2-CAE6C8060EC4.jpeg
    42488DA4-D36A-4326-A5C2-CAE6C8060EC4.jpeg
    KB 110.8 · צפיות: 455
  • 64C972DD-33B6-40F0-BE8A-943A6D5EE947.jpeg
    64C972DD-33B6-40F0-BE8A-943A6D5EE947.jpeg
    KB 96.7 · צפיות: 391
נערך לאחרונה:
אתה חושב שהסיבה שאני לא מתקדם בתרגילים מסויימים היא בגלל שהתכנית לא טובה ? אבל רק בחלק מהם, למשל בבנץ אני לא מצליח להתקדם אבל לעומת זאת בדדליפט אני כן מצליח, אני לא רוצה סתם להחליף תכניות אבל עדיין אחרי 3 חודשים ב FBW אני חושב שאני צריך יותר נפח לכל שריר באימונים שלי

אתה מדבר איתי ב2 נושאים במקביל,
בראשון אתה מבקש ביקורת על תוכנית AB שאתה הולך לעשות במקום הFBW שעשית עד היום
ובנושא השני אתה שואל אם בכלל התוכנית FBW שלך טובה ומה לשפר בה?
אז במה היא תלויה? בלהתאמן abcdefg, להיות בפלוס קלורי ולראות ניסים ונפלאות? גם תוכנית אימונים צריכה להבנות בצורה חכמה ולא רק תזונה.

יותר לכיוון פלוס קלורי עם מספיק חלבון, אימון על שריר כל 48-72 שעות, פרוגרסיב אוברלאוד ונפח אימון מתאים.

תוכנית שבנויה בצורה חכמה כמו שאתה מציין היא בסך הכל תוכנית עם תכנון התקדמות.

יותר מזה אין שום ניסים ונפלאות, תוכל להגיע לנפח השבועי שלך בFBW / AB / ABC וכו'
ולגדול בצורה כמעט זהה.

התבנית פחות רלוונטית.

• פותח/ת השרשור
אתה מדבר איתי ב2 נושאים במקביל,
בראשון אתה מבקש ביקורת על תוכנית AB שאתה הולך לעשות במקום הFBW שעשית עד היום
ובנושא השני אתה שואל אם בכלל התוכנית FBW שלך טובה ומה לשפר בה?

יותר לכיוון פלוס קלורי עם מספיק חלבון, אימון על שריר כל 48-72 שעות, פרוגרסיב אוברלאוד ונפח אימון מתאים.

ולגדול בצורה כמעט זהה.

התבנית פחות רלוונטית.

אני מתלבט איזו תכנית לעשות, מצד אחד בתכנית FBW שלי אני נתקע בתרגילים מסויימים, אני די בטוח שהבעיה היא בתכנית אז אני מנסה לעשות AB שהיא תכנית עם יותר נפח ולראות איך היא תעבוד עלי, אם אני עכשיו לשם שינוי אצליח להתקדם בתרגילים שנתקעתי בהם ב FBW

• פותח/ת השרשור
עד שלא תנסה לא תדע.

בדיוק בגלל זה אני מנסה, גם ככה אחרי שלושה חודשים כבר אמורים לעבור לפיצול של AB כדי לתת יותר נפח

מקסימום לא יעבוד לי (לא מאמין שזה יקרה) אני אחזור ל FBW

בדיוק בגלל זה אני מנסה, גם ככה אחרי שלושה חודשים כבר אמורים לעבור לפיצול של AB כדי לתת יותר נפח

אין כזה דבר אמורים לעבור מה זה השטויות האלו מי סיפר לך את זה?

אני מתאמן 3 וחצי שנים וב3 חודשים האחרונים מתאמן FBW.

גדילה לא קשורה בתבנית אימון כזו או אחרת.
מה אתה אומר? אז אם אני עכשיו עושה תוכנית כוח לעומת תוכנית עם נפח גבוה יותר, אני אגדל בשתי התוכניות בצורה זהה? אני לא מתיימר להיות מבין גדול בנושא, אבל עד כה מחקרים הראו אחרת. רוצה לשנות את דעתי?
או שאתה בעצם חושב שאני טוען שאפשר לגדול אך ורק בAB ולא בFBW או ABC וכדומה, ואז התגובה שלך כבר לא תהיה רלוונטית מפני שזו לא הטענה שלי.
אין כזה דבר אמורים לעבור מה זה השטויות האלו מי סיפר לך את זה?

אני מתאמן 3 וחצי שנים וב3 חודשים האחרונים מתאמן FBW.
האמת, שהוא צודק.
בשלב מסוים צריך יותר נפח, ומפני שלהוסיף עוד נפח ועוד נפח לfbw עלול לעשות את האימון ארוך מאוד, וגם עלול לגרום למתאמן לא להתאושש מהאימונים כי אתה עובד על כל השרירים 3 פעמים בשבוע, להיפצע, עושים פיצולים. באופן כללי בזבוז זמן והרבה חסרונות.

תר לכיוון פלוס קלורי עם מספיק חלבון, אימון על שריר כל 48-72 שעות, פרוגרסיב אוברלאוד ונפח אימון מתאים.

ולגדול בצורה כמעט זהה.

התבנית פחות רלוונטית
אז מה שאתה אומר בעצם שאפשר לאמן שריר פעם בשבוע עם נפח גבוה ופה סגרנו פינה?

מה אתה אומר? אז אם אני עכשיו עושה תוכנית כוח לעומת תוכנית עם נפח גבוה יותר, אני אגדל בשתי התוכניות בצורה זהה? אני לא מתיימר להיות מבין גדול בנושא, אבל עד כה מחקרים הראו אחרת. רוצה לשנות את דעתי?
או שאתה בעצם חושב שאני טוען שאפשר לגדול אך ורק בAB ולא בFBW או ABC וכדומה, ואז התגובה שלך כבר לא תהיה רלוונטית מפני שזו לא הטענה שלי.
זה לא נכון שמחקרים הראו אחרת. כמות הנפח בתוכנית עצמה זה לא מה שקובע, העליה ביכולת של השריר להתמודד עם נפח עבודה באזור ה-60% מ-1RM ומעלה זה מה שקובע. זה יכול לקרות באמצעות נפח או באמצעות עצימות גבוהה והתקדמות מהירה במשקלי העבודה, התוצאה הסופית היא שהשריר יכול לבצע יותר עבודה בעצימות גבוהה.

אתה תגדל בהתאם לשיפור ביכולת שלך לבצע עבודה (משקל * סה"כ חזרות) בעצימות גבוהה, איזו תוכנית תביא אותך לשם יותר מהר זה עניין שתלוי בהרבה דברים. הרעיון שיותר נפח = יותר עליה במסה נובע מניתוח חד ממדי של המידע. יכול גם להיות שתגדל יותר עם התוכנית כוח.

האמת, שהוא צודק.
בשלב מסוים צריך יותר נפח, ומפני שלהוסיף עוד נפח ועוד נפח לfbw עלול לעשות את האימון ארוך מאוד, וגם עלול לגרום למתאמן לא להתאושש מהאימונים כי אתה עובד על כל השרירים 3 פעמים בשבוע, להיפצע, עושים פיצולים. באופן כללי בזבוז זמן והרבה חסרונות.

קודם כל נתחיל בזה שאמרתי שלא משנה התבנית, לא התוכנית. כוח / היפרטרופיה זה באותן תבניות פשוט נפח שונה. אפשר לעבוד כוח בab / fbw ואפשר גם לעבוד היפרטרופיה באותן תבניות, מה שאני אומר זה שהתבנית לא משנה.

אני עובד בנפח גבוה fbw ומתאושש יופי ומתקדם באופן קבוע. הנפח בחזה שלמשל מגיע ל10 על 5 לא מצריך פתאום מנוחה מיוחד שדורשת לעבור לab.
ותאמין לי שמתאמן מתחיל לא צריך לפצל כי שוב התבנית לא תשנה והתצאות יהיו כנראה זהות.
אם אני מרים משקלים יפים 3 פעמים בשבוע ומצליח להתאושש ורחוק מלהיפצע בטח שמתאמן מתחיל יכול.

אגב @עזוב מה הניסיון שלך? מה המשקלי עבודה שלך? סתם מתעניין...

אם רשמתי לאמן שריר כל 48-72 שעות איך הגעת למסקנה שצריך לאמן שריר פעם בשבוע?

נפח שבועי אם תפצל ל2 או ל3 לא ישנה את
התוצאות.

או שאתה סתם מנסה לשלול בלי לקרוא מה אתה מצטט בתגובות שלי?

מה הבעיה בלאמן פעם בשבוע שריר,אני עושה את זה ואני מתקדם פצצה,הכל תלוי בנפח שבועי,תפסיקו להיות מקובעים
קודם כל נתחיל בזה שאמרתי שלא משנה התבנית, לא התוכנית. כוח / היפרטרופיה זה באותן תבניות פשוט נפח שונה. אפשר לעבוד כוח בab / fbw ואפשר גם לעבוד היפרטרופיה באותן תבניות, מה שאני אומר זה שהתבנית לא משנה.

אני עובד בנפח גבוה fbw ומתאושש יופי ומתקדם באופן קבוע. הנפח בחזה שלמשל מגיע ל10 על 5 לא מצריך פתאום מנוחה מיוחד שדורשת לעבור לab.
ותאמין לי שמתאמן מתחיל לא צריך לפצל כי שוב התבנית לא תשנה והתצאות יהיו כנראה זהות.
אם אני מרים משקלים יפים 3 פעמים בשבוע ומצליח להתאושש ורחוק מלהיפצע בטח שמתאמן מתחיל יכול.

התוצאות.

או שאתה סתם מנסה לשלול בלי לקרוא מה אתה מצטט בתגובות שלי.
כיף לקרוא כל הודעה שלך

התוצאות.

כיף לקרוא כל הודעה שלך חבר!

זה לא נכון שמחקרים הראו אחרת. כמות הנפח בתוכנית עצמה זה לא מה שקובע, העליה ביכולת של השריר להתמודד עם נפח עבודה באזור ה-60% מ-1RM ומעלה זה מה שקובע. זה יכול לקרות באמצעות נפח או באמצעות עצימות גבוהה והתקדמות מהירה במשקלי העבודה, התוצאה הסופית היא שהשריר יכול לבצע יותר עבודה בעצימות גבוהה.

אתה תגדל בהתאם לשיפור ביכולת שלך לבצע עבודה (משקל * סה"כ חזרות) בעצימות גבוהה, איזו תוכנית תביא אותך לשם יותר מהר זה עניין שתלוי בהרבה דברים. הרעיון שיותר נפח = יותר עליה במסה נובע מניתוח חד ממדי של המידע. יכול גם להיות שתגדל יותר עם התוכנית כוח.
זה כן נכון:
מה זה נפח? למי זה טוב? וכמה צריך?
ואני מצטט:

"העדות ממחקרים רבים שנעשו בנושא הקשר בין מינון מתמשך בנפח לתהליך ההיפטרופיה הם משכנעים, ונפח אימון גבוה יותר יוביל בהחלט למסת שריר גדולה יותר."

זה כן נכון:
ואני מצטט:

"העדות ממחקרים רבים שנעשו בנושא הקשר בין מינון מתמשך בנפח לתהליך ההיפטרופיה הם משכנעים, ונפח אימון גבוה יותר יוביל בהחלט למסת שריר גדולה יותר."

שמע,
אתה לא מבין מה שמדברים איתך או שאתה מתעלם אז בוא נפתח את זה שוב.

״תבנית אימון לא תשנה קצב גדילה, לפחות לא משהו שתשים לב אליו״.

מה שמשנה כמו שרשמתי למעלה זה תזונה, דפוסי שינה, נפח אימון, פורגרסיב אוברלאוד וכו׳

מה שאתה רושם פה זה שהנפח אימון משנה, אז אני לא מבין איפה לא מסתדר לך מה שאני אומר?
נפח אימון שבועי מסויים אפשר להשיג בכל תבנית כמעט.
גם אם תעשה fbw/ab/abc

מה המשקלי עבודה שלך? כמה זמן מתאמן?

התוצאות.

איך הבנת שאני טוען שfbw זה רק אימונים עם נפח גבוה בלי שום אפשרות שזו גם תוכנית כוח? לא רשמתי זאת מעולם.
ואם אתה מצליח להתקדם בfbw 3 פעמים בשבוע בצורה עקבית למשך 3 שנים, ואתה מתקדם בקצב לפחות סביר ואתה טבעי וחזק ויש לך נפח גבוה בתוכנית , אתה יוצא מן הכלל. מה משקלי העבודה, ומה התוכנית? (כמובן שאני יוצא מנקודת הנחה שאתה מתאמן למטרת גדילה , כי fbw זה יכול להיות גם ss וטקסס, ואנחנו דנים פה על תוכנית לגדילה).
משקלי העבודה שלי בתרגילים המרכזיים הם:
סקוואט: 150 קילו
בנץ' פרס: 115 קילו
דדליפט: 170 קילו
פרס: 65 קילו (חזרתי לא מזמן, תכף חוזר ל75)
הכל ל5 חזרות ל3-4 סטים (חוץ מהדד לגבי הסטים)
ולגבי מה שכתבת בהודעה האחרונה שלך בשרשור - מה זאת אומרת איך לא מסתדר לי מה שכתבת לגבי הנפח? כתבת בפירוש שתוכנית למטרת גדילה לא בהכרח תביא יותר גדילה מאשר תוכנית כוח, זה מה שלא מסתדר לי וזאת הסיבה שהבאתי לך קישור וציטוט לאחד מהנעוצים.
שמע,
אתה לא מבין מה שמדברים איתך או שאתה מתעלם אז בוא נפתח את זה שוב.

״תבנית אימון לא תשנה קצב גדילה, לפחות לא משהו שתשים לב אליו״.

מה שמשנה כמו שרשמתי למעלה זה תזונה, דפוסי שינה, נפח אימון, פורגרסיב אוברלאוד וכו׳

מה שאתה רושם פה זה שהנפח אימון משנה, אז אני לא מבין איפה לא מסתדר לך מה שאני אומר?
נפח אימון שבועי מסויים אפשר להשיג בכל תבנית כמעט.
גם אם תעשה fbw/ab/abc

מה המשקלי עבודה שלך? כמה זמן מתאמן?
חכה אחי עניתי לך בזמן שכתבת את ההודעה..
ואני לא מבין למה אתה חושב שההודעה שכתבתי מופנית אליך כשציטטתי את יטי כשכתבתי זאת.

נערך לאחרונה:
@עזוב אמרתי שאני מתאמן fbw 3 חודשים ובכללי מתאמן 3 שנים. אתה קורא מה שאני כותב בכלל או סתם מנסה להתכסח?

בכל מקרה סתם התחלת פה ויכוח על זה שאמרתי שלא משנה התבנית אימון אלא הנפח השבועי ועכשיו אתה מסכים עם זה?

@עזוב אמרתי שאני מתאמן fbw 3 חודשים ובכללי מתאמן 3 שנים. אתה קורא מה שאני כותב בכלל או סתם מנסה להתכסח?
למה להתכסח אחי? למה אתה חושב ככה?
לשאלתך - כן, קראתי, ועכשיו הבנתי מה כוונתך (שאתה לא עושה fbw 3 שנים).
עם זאת אני לא מבין מה אתה רוצה לומר בכך שאתה עושה fbw 3 חודשים ומתאמן 3 שנים..
אתה התחלת איתי ויכוח, זה דבר ראשון.
דבר שני, כתבת שתוכנית עם נפח גבוה לא בהכרח תניב יותר תוצאות מתוכנית כוח, ועל זה אני חולק.

למה להתכסח אחי? למה אתה חושב ככה?
לשאלתך - כן, קראתי, ועכשיו הבנתי מה כוונתך (שאתה לא עושה fbw 3 שנים).
עם זאת אני לא מבין מה אתה רוצה לומר בכך שאתה עושה fbw 3 חודשים ומתאמן 3 שנים..

רשמתי שהתבנית לא משנה אלא הנפח, רשמת לי שזה לא נכון אז עניתי לך שגם אני שמתאמן שלוש שנים כרגע מתאמן בfbw ומתקדם ככה שזה לא קשור לתבנית (אם זה ab / fbw וכו׳), מה גם שהוא רשם לי שאמרו לו שאחרי 3 חודשים צריך לעבור מפול באדי לab והחלטת לתמוך בטענה המופרכת הזו.

רשמתי שהתבנית לא משנה אלא הנפח, רשמת לי שזה לא נכון אז עניתי לך שגם אני שמתאמן שלוש שנים כרגע מתאמן בfbw ומתקדם ככה שזה לא קשור לתבנית (אם זה ab / fbw וכו׳)
אני בהחלט טוען שהתבנית משנה (בעקיפין) וגם הנפח הכללי. ואני עדיין לא מבין מה הקשר זה שאתה מתאמן 3 שנים ועושה 3 חודשים fbw לדיון.. אני מכיר אנשים שמתאמנים 20 שנה ולא נראים כאילו כף רגלם דרכה בחדר כושר מעולם.

@עזוב עניתי לו על זה אחי לא הבנתי מה לא ברור?

ד״א מרשים מאוד עם ידיים בהיקף 35 ס״מ לדחוק 115 ק״ג בנץ׳ לסטים. יש סרטוני ביצועים? זרוק עליי קצת מוטיבציה!

זה כן נכון:
ואני מצטט:

זה לא. המאמר לא מכסה את כל המדע בנושא ולא מתייחס להכל. בראד שונפלד (אחד מהחוקרים שעל חלק מהמחקרים שלו המאמר שציטטת מבוסס) בעצמו דיבר על מחקר שבו השוו אימוני כוח לאימוני נפח גבוה, ולא נמצא הבדל בין הקבוצות מבחינת היפרטרופיה, הוא אמר שלפיתוח גוף אימוני נפח גבוה עדיפים בגלל שאפשר למשוך אותם לאורך יותר זמן עם פחות סיכויים לפציעה.

זה לא עניין של נפח, זה עניין של נפח אפקטיבי. 5 חזרות עם משקל RM7 לא פחות אפקטיביות מ-10 חזרות עם משקל RM12 (אלא אם מדובר על שריר עם יותר סיבים איטיים). אם אתה לא יודע מה מניע היפרטרופיה מבחינה פיזיולוגית אין לך כלים לקרוא ולפרש את המאמר בתוך התמונה הכוללת. אם יותר נפח שווה יותר היפרטרופיה, למה לא לעשות 50 סטים לשריר בשבוע עם משקל 40-50%RM? אפשר לצבור בהרבה יותר נפח ככה...

למה בכלל לעשות סקוואט ולא לעלות 20 קומות במדרגות כל יום? למה לעשות בנץ' ולא 2000 שכיבות סמיכה בשבוע? זה נפח בהרבה יותר גבוה.

@עזוב עניתי לו על זה אחי לא הבנתי מה לא ברור?

ד״א מרשים מאוד עם ידיים בהיקף 35 ס״מ לדחוק 115 ק״ג בנץ׳ לסטים. יש סרטוני ביצועים? זרוק עליי קצת מוטיבציה!
כן, ובזה אני לא מסכים איתך. אני טוען שתבנית של fbw למטרת גדילה לא תחזיק לטווח הארוך מפני שעובדים על כל שריר 3 פעמים בשבוע, צריך להוסיף עומס, והאימונים יהפכו מפרכים. תוצאות: המתאמן ייפצע/ לא יתקדם/ יאבד מוטביציה בשלב מסוים. אני בהחלט מסכים שהנפח הכולל הוא מה שיקבע כמה תגדל, אבל וזה "אבל" גדול - הגוף שלו לא יצליח להתמודד עם fbw לטווח הארוך מפני הסיבות שציינתי. תחשוב שיש לך כמות נפח מסוימת, ואתה מוסיף עוד, ועוד, ועוד, והכל קורה בבת אחת, שלוש פעמים בשבוע. זו הסיבה שעוברים לפיצולים בשלב מסוים.
ואין לי בעיה, אצלם לך בהזדמנות אחי
אגב, ההיקף שלי כרגע הוא 36.5
זה לא. המאמר לא מכסה את כל המדע בנושא ולא מתייחס להכל. בראד שונפלד (אחד מהחוקרים שעל חלק מהמחקרים שלו המאמר שציטטת מבוסס) בעצמו דיבר על מחקר שבו השוו אימוני כוח לאימוני נפח גבוה, ולא נמצא הבדל בין הקבוצות מבחינת היפרטרופיה, הוא אמר שלפיתוח גוף אימוני נפח גבוה עדיפים בגלל שאפשר למשוך אותם לאורך יותר זמן עם פחות סיכויים לפציעה.

זה לא עניין של נפח, זה עניין של נפח אפקטיבי. 5 חזרות עם משקל RM7 לא פחות אפקטיביות מ-10 חזרות עם משקל RM12 (אלא אם מדובר על שריר עם יותר סיבים איטיים). אם אתה לא יודע מה מניע היפרטרופיה מבחינה פיזיולוגית אין לך כלים לקרוא ולפרש את המאמר בתוך התמונה הכוללת. אם יותר נפח שווה יותר היפרטרופיה, למה לא לעשות 50 סטים לשריר בשבוע עם משקל 40-50%RM? אפשר לצבור בהרבה יותר נפח ככה...

למה בכלל לעשות סקוואט ולא לעלות 20 קומות במדרגות כל יום? למה לעשות בנץ' ולא 2000 שכיבות סמיכה בשבוע? זה נפח בהרבה יותר גבוה.
המחקר השווה אימוני כוח לאימוני נפח גבוה, וההיפרטרופיה היתה זהה למרות שהתוכנית עם הנפח הגבוה היתה בנפח יותר גבוה ובאמת אתגרה את המתאמנים שלה (המשקל היה קל או מאתגר?)?
אם התשובה לשאלה הזו היא כן, אשמח שתשלח את המחקר.
גבר, אתה לוקח את הטענות שלי והופך אותן מ-X ל-Y.
אני לא טוען שאם תעשה משקל בדיחה באימונים שלא מאתגר אותך אתה תגדל יותר מאשר בתוכנית כוח. אני טוען שהמשקלים באימונים חייבים לאתגר את המתאמן (לבחון את הכוח שלו), וזה תקף גם לגבי 6,8 או 12 חזרות לסט.
אני גם טוען ש10 חזרות לRM12 זה יותר אפקטיבי מ5 חזרות לRM7 (אך ורק כשהנפח הכללי לאותה קבוצת שריר גדול יותר).
כמובן שאני לא טוען ש50 חזרות בRM50 אפקטיבי יותר מ12 חזרות בRM12
לגבי הסקוואט והמדרגות - באמת שאני לא מבין מאיפה הבאת את זה.. לא כתבתי שאפשר להשוות סקוואט ללעלות במדרגות, או משהו כזה..

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית