חוסר פרופורציה בשריר החזה

• פותח/ת השרשור Qulify
  • פורסם בתאריך

Qulify

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
אני מתאמן כבר שנה ושמתי לב שצד אחד של החזה קטן יותר מהצד השני
אני עושה לחיצת חזה עם דאמבלים ולא עם מוט
כיצד אפשר לסדר את זה ?

הגוף שלנו לא סימטרי ואצל כל אחד זה שונה, יש כאלה שזה בפרצוף, ברגליים, יש המון נשים עם שד אחד גדול יותר מהשני ועוד 1001 דוגמאות.
סביר להניח שהאסימטריה בחזה זה משהו שהיה קיים אצלך מתמיד ורק עכשיו אתה מבחין בזה.
ואני יוצא מנק' הנחה שאתה עובד על שרירי החזה בצורה נכונה.
גם לי יש אסימטריה בחזה, אבל אני שמתי לב לזה עוד כשהייתי נער, אבל עם הזמן והאימונים החזה יותר מתאזן ויש שיפור ניכר.
מאמין שעם הזמן והמסה תגדל עוד קצת זה יסתדר יותר, רק שים לב שאתה עובד נכון, והייתי לוקח את העצה של סרג'יו.

• פותח/ת השרשור
אולי כדאי שפשוט תעבור למוט לתקופה.

הגוף שלנו לא סימטרי ואצל כל אחד זה שונה, יש כאלה שזה בפרצוף, ברגליים, יש המון נשים עם שד אחד גדול יותר מהשני ועוד 1001 דוגמאות.
סביר להניח שהאסימטריה בחזה זה משהו שהיה קיים אצלך מתמיד ורק עכשיו אתה מבחין בזה.
ואני יוצא מנק' הנחה שאתה עובד על שרירי החזה בצורה נכונה.
גם לי יש אסימטריה בחזה, אבל אני שמתי לב לזה עוד כשהייתי נער, אבל עם הזמן והאימונים החזה יותר מתאזן ויש שיפור ניכר.
מאמין שעם הזמן והמסה תגדל עוד קצת זה יסתדר יותר, רק שים לב שאתה עובד נכון, והייתי לוקח את העצה של סרג'יו.
שהתחלתי להתאמן זה לא היה קיים.
איך בדיוק מוט אמור לעזור לסדר את זה ?
לא עדיף שכל צד יעבוד לבד?

שהתחלתי להתאמן זה לא היה קיים.
איך בדיוק מוט אמור לעזור לסדר את זה ?
לא עדיף שכל צד יעבוד לבד?

לי אישית עם מוט יותר קל לעבוד מאוזן. כי אם דוחף עם צד אחד יותר המוט עקום.
עם דאמבלים יכל עם יד ימין להעמיס יותר ולעשות יותר טווח תנועה...ויד שמאל לוחצת עם הכתף העיקר שיעלה לא אכפת מה.

תנסה לעבור למוט תקופה ותדאג שהלחיצה מאוזנת. שהמוט עולה ישר

אין קשר פה בין מוט לבין דאמבלים. אפשר לדבר על היתרונות של כל אחד מהם אבל אין שום סיבה שמוט יהיה עדיף על דאמבלים מבחינת פרופורציה. בשני המקרים אפשר לעבוד בטכניקה גרועה ולגרות צד אחד יותר מהשני.

@Qulify כמו שנאמר לך יכול להיות שהחזה שלך לא סימטרי מבחינה אנוטומית. יש מקרים שבהם אימונים רק מבליטים את זה יותר ויש מקרים שאימונים עושים את ההפך ו"מסדרים" את זה. זה תלוי אילו אימונים אתה עושה וממה זה נובע.
מציע לך לא להתייחס לזה ולהמשיך להתאמן. אתה יכול לנסות לשפר טכניקה ולשים לב ששני הצדדים עובדים בצורה זהה ותקינה, ואתה יכול גם להוסיף תרגיל מבודד לחזה כמו פרפר ולראות איך זה משפיע.

אין שום סיבה שמוט יהיה עדיף על דאמבלים

בוודאי שיש, לאור הטענה שכאשר התחיל להתאמן חוסר הפרופורציה לא היה קיים,
יש רק מסקנה אחת שמתבקשת כאן - דהיינו זה קרה בתקופת האימונים.
מכאן שבהחלט יש מקום לנסות להחליף את התרגיל הזה בתרגיל אחר, לפחות לתקופה, ומוט הוא רק דוגמה טובה.

מציע לך לא להתייחס לזה ולהמשיך להתאמן.

איזו מן עצה זאת? איך זה אמור להסתדר מעצמו?
למה אתה חושב שלא יקרה ההיפך וחוסר הפרופורציה רק יחמיר? מי יודע.
אולי התרגיל לא מתבצע נכון והוא הגורם לכך?

בוודאי שיש, לאור הטענה שכאשר התחיל להתאמן חוסר הפרופורציה לא היה קיים,
יש רק מסקנה אחת שמתבקשת כאן - דהיינו זה קרה בתקופת האימונים.
לא בהכרח קרה בתקופת האימונים. יכול להיות שזה היה מאז ומתמיד, אבל הגדלת מסת השריר הבליטה את זה.
מכאן שבהחלט יש מקום לנסות להחליף את התרגיל הזה בתרגיל אחר, לפחות לתקופה, ומוט הוא רק דוגמה טובה.
ולמה אתה חושב שתרגיל אחר יעזור?
איזו מן עצה זאת? איך זה אמור להסתדר מעצמו?
למה אתה חושב שלא יקרה ההיפך וחוסר הפרופורציה רק יחמיר? מי יודע.
אולי התרגיל לא מתבצע נכון והוא הגורם לכך?
לא אמרתי שזה בהכרח יסתדר מעצמו. יכול להיות שזה "יחמיר", אבל תמיד אפשר "להוריד" את השריר בחזרה ולחזור למצב הקודם. ואולי באמת התרגיל לא מבוצע נכון ולכן הצעתי לו לשים לב לטכניקה.

אולי כדאי שדווקא תעבוד עם מוט על מיינד מאסל קונקשיין לתקופה. תנסה לגייס את שתי הצדדים לפעולה ולהרגיש את העבודה של החזה בתרגיל.
כמובן שצריך לתעדף התקדמות על פני זה, אבל זה טריק נחמד שיכול לעזור לך לשמור על טכניקה נכונה.

לא בהכרח קרה בתקופת האימונים. יכול להיות שזה היה מאז ומתמיד, אבל הגדלת מסת השריר הבליטה את זה.

טעות, בטכניקה נכונה הגדלת מסת השריר אמורה לסדר את זה ולא "להבליט" את זה.
בנוסף - פותח הפוסט טוען שזה קרה לו בתקופת האימונים, בין אם הוא טועה או לא זה לא רלוונטי ולא ידוע, ולכן יש לקחת את זה בחשבון.

ולמה אתה חושב שתרגיל אחר יעזור?

זה אך ורק שווה ניסיון לתקופה מאותה סיבה שציינתי למעלה - טכניקה.
יש לזכור שזה נסיבתי, ולא מפני שתרגיל אחד טוב יותר מהאחר.
מכל מקום, העובדה היא שיש לו אסימטריה בחזה ושבמשך שנה הוא עבד עם דאמבלים

טעות, בטכניקה נכונה הגדלת מסת השריר אמורה לסדר את זה ולא "להבליט" את זה.
זה לא בהכרח נכון. אם לדוגמא לאדם יש לאדם מסויים בצד אחד יותר סיביי שריר לבנים, הגדלת מסת השריר תבליט את זה עוד יותר.
בנוסף - פותח הפוסט טוען שזה קרה לו בתקופת האימונים, בין אם הוא טועה או לא זה לא רלוונטי ולא ידוע, ולכן יש לקחת את זה בחשבון
הוא יכול לטעון. הוא לא בהכרח יודע לפרש מה קרה לו בדיוק אלא רק מה הוא חווה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית