הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בעד ריסטים/דילואד בחיטוב?

המשורר

משתמש קבוע
1,144
343
נק' מוניטין:
489
1,144
343
אשמח לשמוע דעות, תגובות, מקרים מסוימים שבהם אתם בעד/נגד, מחקרים וכל מה שתרצו.

השאלה שלי היא, למה לא? דווקא בחיטוב שההתאוששות לא בשיא, יש יותר צורך בזה.
מצד שני בחיטוב רוב הסיכויים שגם ככה לא תעלה במשקלי עבודה ואף תרד אז דילואד לא יעזור לך לשבור שיאים כי גם ככה לי תצליח

ולא יכול להיווצר מצב של התדרדרות אחורה בגלל הריסט אם אני בגרעון?
הריסט/דילואד בא אם לא התאוששת כראוי מהעומס בתקופה שלפני הריסט/דילואד, זה בא לאפשר לך להתאושש. אם אתה בגירעון קלורי אז להיפך, ההתאוששות שלך עוד פחות טובה לכן אולי תזדקק לזה יותר.

ממש לא. אפשר בהחלט להתקדם בחיטוב.

ראיתי את הטענה הזו מספר פעמים בפורום ולכן אנצל את השרשור כדי לשאול: איך?
לצערי מעולם לא הצלחתי להתקדם בחיטוב והלוואי שאצליח בפעם הבאה.

זה דורש פשוט תכנון נכון וציפיות ריאליסטיות.
אל תצפה להתקדם לינארית בחיטוב, ומאותו מקום שהתחלת ממנו. צריך לקחת ריסט, ולהתקדם לאט יותר, עד שאתה מגיע לשלב שבו עברת את נקודת מקסימום הכוח מלפני הריסט

אם אתה לא עושה חיטוב כסאח עם מלא אירובי, זה אפשרי. פשוט יותר לאט.

זה דורש פשוט תכנון נכון וציפיות ריאליסטיות.
אל תצפה להתקדם לינארית בחיטוב, ומאותו מקום שהתחלת ממנו. צריך לקחת ריסט, ולהתקדם לאט יותר, עד שאתה מגיע לשלב שבו עברת את נקודת מקסימום הכוח מלפני הריסט

ומהו, באופן כללי, אותו תכנון נכון? ספציפית, כרגע אני עושה טקסס ולכן התכנון הוא נפח\התאוששות\עצימות בהתקדמות שבועית. ההמלצה הנפוצה לחיטוב היא להוריד נפח (מ5 ל3 סטים) ולשמר את העצימות כי קשה יותר להתאושש מנפח גבוה בגרעון. בפעם שעברה עבדתי כך וירדתי בערך 10% במורכבים, מה היית עושה במצב כזה?

אם אתה לא עושה חיטוב כסאח עם מלא אירובי, זה אפשרי. פשוט יותר לאט.

בהתייחס לכתוב למעלה, היית מנסה למשל התקדמות דו או תלת שבועית, כאשר משקלי העבודה עד ההתקדמות זהים?

ואני התקדמתי בחיטוב הכי הרבה (זו הייתה תקופה נוחה מבחינת עומס לחץ ושינה) אין שום בעיה להתקדם בחיטוב נכון
בעיני זה שקר של מתחילים שמתאמנים לא נכון+ אמירה של מתאמנים מתקדמים שבמקרה שלהם יכול להיות נכון

• פותח/ת השרשור
ואני התקדמתי בחיטוב הכי הרבה (זו הייתה תקופה נוחה מבחינת עומס לחץ ושינה) אין שום בעיה להתקדם בחיטוב נכון
בעיני זה שקר של מתחילים שמתאמנים לא נכון+ אמירה של מתאמנים מתקדמים שבמקרה שלהם יכול להיות נכון

אני בין 2 העולמות לעזאזל.

ומהו, באופן כללי, אותו תכנון נכון? ספציפית, כרגע אני עושה טקסס ולכן התכנון הוא נפח\התאוששות\עצימות בהתקדמות שבועית. ההמלצה הנפוצה לחיטוב היא להוריד נפח (מ5 ל3 סטים) ולשמר את העצימות כי קשה יותר להתאושש מנפח גבוה בגרעון. בפעם שעברה עבדתי כך וירדתי בערך 10% במורכבים, מה היית עושה במצב כזה?
זה אומר תוכנית שמתאימה לך אישית.
אתה כרגע עושה טקסס, אז אתה צריך לעבוד לפי טקסס, אין ממש איך לברוח מזה

להוריד נפח ולהמשיך בעצימות בחיטוב זה לא הכי נכון, הייתי מעדיף להתמקדם בנפח ולהוריד את העצימות כדי לאפשר התקדמות בנפח.

• פותח/ת השרשור
להוריד נפח ולהמשיך בעצימות בחיטוב זה לא הכי נכון, הייתי מעדיף להתמקדם בנפח ולהוריד את העצימות כדי לאפשר התקדמות בנפח.
ולמה זה? לא עדיף להתמקד בלשמר משקלים? מקסימום מסה הבאה נותנים בנפח.

ממש לא. אפשר בהחלט להתקדם בחיטוב.
בעקרון לשום מקום וכלום (לטבעי)
היה הרבה ניסוים בענין הזה מלא בלוגרים לאן שהם הגיעו זה פציעות על גרעון מאוד גדול ואף ליאוש... אני אישית לא שש להתקדם בחיטוב או לפרוץ גבולות גם על חומרים אני מוותר על התענוג של לתת עוד למרות היכולת
הניסיון שלי נוטה לא להאמין לך בעקבות שאישית אני בלי חומרים בחיטוב לא מצליח להתקדם ואם אני מצליח להתקדם זה רק בדיולוגים לאחורה אבל שוב יכול להיות שזה הגנטיקה שלי. הטבע כן גורם לי להאמין לך אבל זה נושא מורכב. ובעייתי מאוד להגיד שהכל היה בסדר אם לך זה עבד ולאחר זה עדין לא עובד. המסקנות הן כאן שזה ענין של ניסיון וטעיה וזה בסדר גמור.להתאמן נכון זה ענין דק שאנשים נוטים ליפול בו וגם פה זה ניסיון וטעיה (תלוי בבנאדם). בגדול למדתי על בשרי לעלות כמה שיותר נקי אפילו עם הגנטיקה שלי ונעזוב כרגע חומרים בפינה העליה הנקייה היא עדיפה למרות שתמיד יצטבר קצת זבל (שוב תלוי בגנים ובאדם) עלייה נקיה תגרור עמה "תקופת חיטוב/יבוש קלה בהרבה)

היה הרבה ניסוים בענין הזה מלא בלוגרים לאן שהם הגיעו זה פציעות על גרעון מאוד גדול ואף ליאוש... אני אישית לא שש להתקדם בחיטוב או לפרוץ גבולות גם על חומרים אני מוותר על התענוג של לתת עוד למרות היכולת

הניסיון שלי נוטה לא להאמין לך בעקבות שאישית אני בלי חומרים בחיטוב לא מצליח להתקדם ואם אני מצליח להתקדם זה רק בדיולוגים לאחורה אבל שוב יכול להיות שזה הגנטיקה שלי. הטבע כן גורם לי להאמין לך אבל זה נושא מורכב. ובעייתי מאוד להגיד שהכל היה בסדר אם לך זה עבד ולאחר זה עדין לא עובד. המסקנות הן כאן שזה ענין של ניסיון וטעיה וזה בסדר גמור.להתאמן נכון זה ענין דק שאנשים נוטים ליפול בו וגם פה זה ניסיון וטעיה (תלוי בבנאדם). בגדול למדתי על בשרי לעלות כמה שיותר נקי אפילו עם הגנטיקה שלי ונעזוב כרגע חומרים בפינה העליה הנקייה היא עדיפה למרות שתמיד יצטבר קצת זבל (שוב תלוי בגנים ובאדם) עלייה נקיה תגרור עמה "תקופת חיטוב/יבוש קלה בהרבה)
שמע באמת שלא הייתי משקר על שטות כזו, יש לי גם תמונות סוף חיטוב וסרטוני משקלים במידת הצורך אין לי בעיה לשתף

אז אני חייב לומר לך שאתה טועה. אולי הניסיון האישי שלך לא טוב בעניין, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי
כמובן זה תלוי במתאמן, לא כולם יכולים, אבל הרוב המוחלט כן יכולים

אז אני חייב לומר לך שאתה טועה. אולי הניסיון האישי שלך לא טוב בעניין, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי
כמובן זה תלוי במתאמן, לא כולם יכולים, אבל הרוב המוחלט כן יכולים
חחח זה ניסיון הוא בהחלט יכול להיות טוב או לא אבל אני בהחלט אחרי 5 שנים של אימונים יודע מה טוב לי הגנטיקה שלי היא לא ואוו ואני נוטה להשמנה סוג גוף כזה. אני חייב לצין שאני משתמש באנבולים ובכל זאות בתקופה שאני לא נוטל שום סטראודים בהחלט קשה לי בהחלט אני לא נירא כמו בסייקל. אבל למדתי לשמר את המשקלים ולהתקדם או לפחות לא "לנשור" ניקח את המצב שאני נמצא בו שאני כרגע סטודנט ולתערי מצאץי זמן להתאמן רק 3 פעמים בשבוע אני כן מצליח לשמור המון ולהאישר חזק וגם להתחטב במעט אבל להתקדם במשקל לצערי לא הצלחתי (גרעון קלורי) וחוץ מי לפצוע את הברך שלי לא הרווחתי כלום לכן בהחלט זה משתנה מי אדם לאדם אבל דעתי האישית לא כדי לנסות להתקדם בגרעון קלורי
שמע באמת שלא הייתי משקר על שטות כזו, יש לי גם תמונות סוף חיטוב וסרטוני משקלים במידת הצורך אין לי בעיה לשתף
חלילה אני לא אומר שאתה משקר ממש לא מדביק כאלה סטיגמות איש יקר פשוט אני אומר את זה על עצמי "אני נוטה לא להאמין" כי כמה שניסתי (וניסיתי) פשוט לא הצלחתי בגלל זה למישהו זה בהחלט יכול ללכת ולמישהו לא עם פגעתי אני מבקש סליחה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית