הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוצאות בדיקות דם + bone assymetry

• פותח/ת השרשור Calman
  • פורסם בתאריך

Calman

משתמש מתחיל
100
0
נק' מוניטין:
240
100
0
שלום,

הגיעו תוצאות בדיקות הדם והנה הערכים המוזרים:

BILIRUB.TOTAL 1.26 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.........)*
BUN 22.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (.........)*
CPK 260.00 U/L ( 40.00- 200.00) (.........)*
HDL-CHOLEST. 34.76 MG/DL ( 35.00- 85.00)*(.........)
IRON 194.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (.........)*
MONOCYTES % 9.90 % ( 2.00- 9.00) (.........)*

אדום - ערכים שיצאו גבוהים בבדיקה הזאת
כחול - ערכים שיצאו גבוהים גם בבדיקה הזאת וגם בבדיקה לפני שנתיים
*זה לא אומר שברזל היה לי גבוה לפני שנתיים, פשוט זה לא נבדק

כמה זה רע?
אפשר עצות בקשר להורדת רמות הברזל והעלאת רמות ה HDL?

בקשר לאסימטריה בעצמות... עברו שבועיים+ מאז שפתחתי את הנושא על עצמות הבריח שלי וה powerclean ועכשיו אני שם לב שעצם הבריח הימנית בולטת קצת החוצה בנקודה שבה היא נפגשת עם ה sternum, אני לא זוכר איך זה היה לפני שחטפתי מכות שם אבל זה נורמלי?
(אין כאב ויש תנועתיות מלאה)

ה-CPK בסדר לאדם שמתאמן, ה-HDL נמוך קצת אבל אין לזה מי יודע מה משמעות (כמה הכולסטרול הכללי?), לגבי ה-BILIRUB זה יצא גם לי בפעם האחרונה - אם עשו גם תפקודי כבד והערכים של האנזימים בסדר (ALT, AST) אז כנראה שזה שום דבר. לגבי השאר אני לא יודע לומר, ואני גם לא רופא זה סתם מידע כללי.

• פותח/ת השרשור
ה-CPK בסדר לאדם שמתאמן, ה-HDL נמוך קצת אבל אין לזה מי יודע מה משמעות (כמה הכולסטרול הכללי?), לגבי ה-BILIRUB זה יצא גם לי בפעם האחרונה - אם עשו גם תפקודי כבד והערכים של האנזימים בסדר (ALT, AST) אז כנראה שזה שום דבר. לגבי השאר אני לא יודע לומר, ואני גם לא רופא זה סתם מידע כללי.
עשיתי תפקודי כבד, אין לי את התוצאות מול העיניים כרגע אבל אני מניח ש ALT ו AST יצאו בסדר
ה LDL יצא גם די נמוך, נראה לי באזור ה 50 MG/DL

• פותח/ת השרשור
אתה משתמש בחומרים ?
רק מולטיויטמין וגם זה במינונים די נמוכים (פעם לקחתי 1 ביומיים, עכשיו אני לוקח 1 ביום אבל רוב הערכים שלו די נמוכים ביחס למולטי אחרים ... ויש בו ברזל אז עכשיו שראיתי את התוצאות אני מפסיק להשתמש בו)

בילירובין גבוה זה תופעה מאוד נפוצה. אין צורך להתייחס אליה אם שאר תפקודי הכבד תקינים.
זה נקרא תסמונת ג'ילברט. גם אני "סובל" מזה.
השתנן קצת גבוה כנראה כי יאתה אוכל הרבה חלבונים אבל זה לא ברמה רצינית ככה שכדאי לחזור על זה שוב מתישהו. בגדול זה בודק תפקוד כליה.
CPK נורמלי למתאמן. לא צריך להתייחס. מה שכן- מומלץ לעשות בדיקה בשבוע ללא אימונים ולראות שזה אכן יורד כדי לשלול נזק בלב.
ברזל מורידים בתזונה.ובמיוחד במולטי- אז תעיף את זה מהר כי זה לא מועיל בלשון המעטה.
הHDL קצת הפריע לי. מה הכולסטרול בכללי? גם את זה מורידים בתזונה (סיבים למשל) ובפעילות גופנית

אני פותח בקרוב קבוצת תסמונת ג'ילברט. אתה מוזמן להצטרף 🤘

שלום,

הגיעו תוצאות בדיקות הדם והנה הערכים המוזרים:

BILIRUB.TOTAL 1.26 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.........)*
BUN 22.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (.........)*
CPK 260.00 U/L ( 40.00- 200.00) (.........)*
IRON 194.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (.........)*
MONOCYTES % 9.90 % ( 2.00- 9.00) (.........)*

אדום - ערכים שיצאו גבוהים בבדיקה הזאת
כחול - ערכים שיצאו גבוהים גם בבדיקה הזאת וגם בבדיקה לפני שנתיים
*זה לא אומר שברזל היה לי גבוה לפני שנתיים, פשוט זה לא נבדק

כמה זה רע?
אפשר עצות בקשר להורדת רמות הברזל והעלאת רמות ה HDL?

בקשר לאסימטריה בעצמות... עברו שבועיים+ מאז שפתחתי את הנושא על עצמות הבריח שלי וה powerclean ועכשיו אני שם לב שעצם הבריח הימנית בולטת קצת החוצה בנקודה שבה היא נפגשת עם ה sternum, אני לא זוכר איך זה היה לפני שחטפתי מכות שם אבל זה נורמלי?
(אין כאב ויש תנועתיות מלאה)

איך אתה מתאמן? מה אתה אוכל?

אני פותח בקרוב קבוצת תסמונת ג'ילברט. אתה מוזמן להצטרף 🤘

אתה חושב שזה זה? האמת, הסתכלתי בבדיקה הקודמת וגם יצא לי בילירובין גבוה. איך זה משפיע מבחינת סוכרים, אינסולין וכל הבלאגן הזה?

אתה חושב שזה זה? האמת, הסתכלתי בבדיקה הקודמת וגם יצא לי בילירובין גבוה. איך זה משפיע מבחינת סוכרים, אינסולין וכל הבלאגן הזה?
אם אתה באמת רוצה לדעת שזה זה יש כמה דברים שצריך לעשות:
לראות שיש עודף בילירובין לאורך המון זמן קודם כל.
לאחר מכן בודקים איזה בילירובין זה. ישיר או לא ישיר. אם זה הרוב לא ישיר- אז זאת התסמונת.
אם זה ישיר- אז יש מצב קליני לא טוב כלשהו כגון: נזק לכבד,זיהום,נזק לדרכי מרה,גידול וכו'.
וכמובן בודקים ששאר תפקודי הכבד תקינים.
אגב, יש הרבה תרופות שמעלות רמות בילירובין. חשוב לציין ולהדגיש את הסטרואידים האנבוליים.
בקשר לאיך זה משפיע- לא חקרתי את זה לעומק אף פעם אז אני מסתייג אבל לא חושב שזה משפיע. בילירובין זה תוצר פירוק של המוגלובין. רמה גבוהה שלו אומרת בעצם שהכבד/המרה לא מתפקדים כנדרש (כלומר לא מפרישים את תוצר הפירוק הזה למערכת העיכול/שתן)- אז קצת קשה לי לראות איפה מתקשר פה הסוכרים והאינסולין.

קישור מועיל: http://emedicine.medscape.com/article/176822-overview

• פותח/ת השרשור
תשובות לא לפי הסדר:

כולסטרול:
CHOLESTEROL 112.00 MG/DL ( 75.00- 170.00) (...*.....)
LDL-CHOLEST. 56.10 MG/DL ( 50.00- 110.00) (*........)

ALT ו AST נמצאים בטווח הנורמלי באמצע הגבוה

בדיקה שעשיתי לפני שנתיים הראתה ערכים נורמלים של בילירובין, זה שולל תסמונת ג'ילברט?

אני מתאמן לפי SS ורץ קצת בימי המנוחה, אוכל כל מה שבא ליד, ביום רגיל אני מניח שזה משהו באזור ה 3-4 מנות קורנפלקס, ליטר+ חלב, ארוחה גדולה (פסטה+חזה עוף\ נודלס+חזה עוף\ המבורגרים\ קבבים\ סטייקים\דגים..... מה שיש), טוסט או משהו לערב ועוד דברים קטנים באמצע (סנביצ'ים וכו')

בקשר לפמפום - guilty as charged
מידי פעם אני מרגיש שהב**0פ0 קצת מוזנחים אז אני מפצה אותם עם chinups\pullups

נערך לאחרונה:
אל תקבל עצות רפואיות בפורום. לך לרופא.
בכל מקרה- הוא בטח ישלח אותך לבדיקת בילירובין ישיר ולא ישיר- ולפי זה אפשר לשלול דברים מאוד רעים.
ובכלל, בתוצאות מוזרות, תמיד כדאי לחזור על הבדיקה

לך תשאל באמת את הרופא שלך. הרופא שלי לא התרגש מהבילירובין אחרי שהאנזימים בכבד יצאו בסדר, מה שכן אולי הוא יאמר לך להעלות את ה-HDL לרמה סבירה.

• פותח/ת השרשור
ה HDL ממש ממש גבולי - הערך שיצא לי עומד על קצת יותר מ 99% מהמינימום, אני בכל זאת אשלב יותר אומגה 3 בתזונה שלי בשביל להעלות אותו
הבילירובין גבוה ב 5% מהמקסימום
ה CPK גבוה ב 30% מהמקסימום

EMZ הקטע עם התוצאות המוזרות זה שהן היו צפויות וכשמייחסים אותן לפעילות הגופנית שאני עושה אז הן כבר לא כ"כ מוזרות

למישהו הערכים נראים מוזרים אפילו לבן אדם שמתאמן? כי אם כן אז אני באמת אקח שבוע הפסקה ואלך לבדיקה חוזרת

גם אם חצי עולם יגיד לך שזה נורמלי (ואני ביניהם) עדיין תסמוך על מילה של מישהו באינטרנט ולא תעשה בדיקה מקיפה יותר שתשלול דברים כמו נזק בכבד/במרה, גידולים, צהבת וכו'? אתה אפילו לא צריך להפסיק אימונים בשביל זה.
לCPK אתה יכול לא להתאמן יומיים לפני. זה מספיק מנסיון

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית