הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אירובי בעצימות נמוכה פוגע בסינתזת חלבון?

• פותח/ת השרשור Yeti
  • פורסם בתאריך

Yeti

משתמש משקיע
3,383
378
נק' מוניטין:
7,408
3,383
378
אני מתקשה למצוא על זה מידע. המקרה הספציפי הוא שהיום אכלתי הרבה יחסית עם כמות גדולה של פחמימות. אני בחיטוב ועושה סוג של carb cycling, לא כחלק
מדיאטה דלת פחמימות אלא כדי להגיע לערכים סופיים טובים בכל יום, וצורך פחמימות מסביב לאימון כדי לנסות למקסם התקדמות בגירעון קלורי.

במקרה של היום, ללא אירובי אני כנראה אהיה בפלוס של 200~, אני אחרי אימון סקוואט ולחיצות + ארוחה טובה (אחרי), אני מאוד רוצה ללכת לעשות איזו שעה וחצי של אירובי בעצימות נמוכה (דופק עד 120~) על האליפטי ולהרביץ איזה 500 קלוריות, אבל מאוד חושש שזה יפגע בהתאוששות...

האם מישהו מכם נתקל במחקרים בנושא או יכול לשתף בניסיון אישי?

עדכון:

70 דקות על האליפטי, 700 קלוריות ע"פ החישוב שלו, לא כלכך סומך על זה (מזכיר לי את הספוטרים שעוזרים לך ואז אומרים לא נגעתי). אם הכל ילך כמתוכנן אעדכן שוב ביום שלישי (סקוואט ולחיצות) במידה והניסוי הזה מעניין מישהו.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הצלחתי לבצע את כל מה שהייתי אמור, אבל לפי דעתי זה היה יותר קשה ממה שזה היה אמור להיות, בבנץ' ציפיתי ל-RPE7-8 בסטים הראשונים ו-9 באחרון, בפועל יצא באזור ה-9 בראשונים ומאוד קרוב ל-10 באחרון. הסקוואט היה RPE-8, אמור היה להיות 7. יש לציין שגם אתמול בסביבות 17:00 עשיתי שעה בדופק 107-165, רוב הזמן הייתי על 110-130 עם אינטרוולים עד 150-160.

לדעתי אם זה מעל חצי שעה או עצימות מסוימת עדיף לעשות אחרי טווח ה-24 שעות (אחרי או לפני אימון כוח). אני חושב שחצי שעה בעצימות עד 70% לא הייתה מפריעה באותה המידה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית