פסיכומטרי בתיכון

Yonatann

משתמש משקיע
2,213
729
נק' מוניטין:
953
2,213
729
שלום, בחופש הקרוב בעזה יהיו לי חודשיים שלמים שאולי שווה להקדיש אותם ללמידה לפסיכומטרי (חופש של בין יא ל יב) האם זה שווה? ואם כן לאיזה מועד לגשת? זה שמיד בסוף החופש? או המועד בדצבמבר?

יתרונות:
לסיים עם הפסיכומטרי מוקדם
החומר טרי
מתפרס על פרק זמן "מת" (חופש..)

חסרונות
מועדים קצת דפוקים לא פה ולא שם
יכול להיות שאני קצת צעיר מדי
חופש אחרון...

יש מי שעשה ויכול להמליץ?

אני עשיתי אחרי יב לפני צבא. מי שעושה בחופש של יא זה בעיקר חברה שצריכים בשביל עתודה.

אכן לדעתי לעשות לפני צבא יתרון - אתה בתיכון עדיין או שרק סיימת, יש לך עדיין קצת מתמטיקה בראש, קראת טקסטים וכו׳. את הבסיס לא תצטרך ללמןד בכלל. בניגוד לחברים שלי שעשו אחרי צבא ולא היו להם הרגלי למידה, בקושי זכרו חשבון פשוט.. וגם - אחרי צבא הרבה רוצים ללמוד פשוט. למי יש כוח לפסיכומטרי?

בקיצור - אם אתה יודע שיש לך זמן וכוח להשקיע זו כמעט לא שאלה מבחינתי. מצד שני לשלם על קורס ולבזבז זמן ואנרגיה אם אתה לא מתכוון להשקיע - גם אין טעם. אז תעשה חושבים עם עצמך

פסיכומטרי לא יעזור לי להתמיין ליחידות מודיעין טובות? חוץ מעתודה..
לא. אוליזה קצת יעשה רושם על איזה מראיין אם תגיד שעשית פסיכומטרי, אבל זה לא איזה משהו ששואלים עליו או תנאי קבל, רק בעתודה. ביחידות מודיעין מבחינה הישגית מסתכלים על ציונים בבית ספר ומיונים ספציפיים

• פותח/ת השרשור
לא. אוליזה קצת יעשה רושם על איזה מראיין אם תגיד שעשית פסיכומטרי, אבל זה לא איזה משהו ששואלים עליו או תנאי קבל, רק בעתודה. ביחידות מודיעין מבחינה הישגית מסתכלים על ציונים בבית ספר ומיונים ספציפיים

באופן כללי, פסיכומטרי בגיל 17.5 מאתגר יותר מפסיכומטרי בגיל 23-4?

באופן כללי, פסיכומטרי בגיל 17.5 מאתגר יותר מפסיכומטרי בגיל 23-4?
אני יכול להגיד בגיל 24 היה לי קשה לעשות פסיכומטרי גם שזה היה אחרי ישר אחרי קורס של ארבע יחידות מט'
המוח שלך במקום אחר , אתה לחוץ על עבודה , חברה ועוד. אם הייתי יכול הייתי עושה בגיל שלך

• פותח/ת השרשור
אני יכול להגיד בגיל 24 היה לי קשה לעשות פסיכומטרי גם שזה היה אחרי ישר אחרי קורס של ארבע יחידות מט'
המוח שלך במקום אחר , אתה לחוץ על עבודה , חברה ועוד. אם הייתי יכול הייתי עושה בגיל שלך

תראה ברור לי היתרון מבחינת המתממטיקה שיש לי על אחרים, כלומר אני נגש לפיסכומטרי איזה חודשיים אחרי 806, וב"ה אני ומתמטיקה הולך ממש מעולה.
מה שמדאיג אותי יותר זה הפרק הלשוני, יש שם המון מילים פחות מוכרות בעברית והפרק ממש מבוסס היגיון מה שנראלי ישחק לטובתם של החברה המבוגרים יותר.

תראה ברור לי היתרון מבחינת המתממטיקה שיש לי על אחרים, כלומר אני נגש לפיסכומטרי איזה חודשיים אחרי 806, וב"ה אני ומתמטיקה הולך ממש מעולה.
מה שמדאיג אותי יותר זה הפרק הלשוני, יש שם המון מילים פחות מוכרות בעברית והפרק ממש מבוסס היגיון מה שנראלי ישחק לטובתם של החברה המבוגרים יותר.
אלו דברים שאתה תעבוד עליהם גם ככה , ופה אני דווקא חושב שהיה לך את היתרון מאשר לאחרים, בזמן שלהם יהיה זמן מאוד מוגבל לשבת ולעשות סמילסצטיות, לך יהיה את כול היום לעשות את זה כמה שיותר(ומה שדרך לפי דעתי החלק הכי חשוב בפסיכומטרי פשוט לשבת ולהתאמן)

גם לדעתי עדיף כמה שיותר קרוב לבית ספר, מתמטיקה טרי בראש, הרגלי למידה, עוד יש לך ראש בלימודים וגם יש לך מלא זמן לשפר במידת הצורך לעומת אחרי צבא שאם הלך לא משהו לפעמים אתה מחכה שנה שלמה.

ואם כן לאיזה מועד לגשת? זה שמיד בסוף החופש? או המועד בדצבמבר?
כל המועדים אותו דבר, תעשה מה שמסתדר לך, לדעתי דצמבר אחלה כי זה רק תחילת שנה ולא ממש יש עומס, במיוחד בי"ב.
תוכל גם להתחיל ללמוד בקיץ ולגשת בדצמבר, ככה תוכל לפרוש את זה לאורך זמן ולא תהיה לחוץ.

המילים זה חלק קטן מאוד ודי שולי מעברית, אין קשר לגיל אלא כמה אתה קורא וקראת בחייך, בכל מקרה תמיד אפשר ללמוד את הרשימות מילים שרצות, זה די חוזר על עצמו.

בונוס גדול זה שיש לך מלא זמן עד הבחינה בשתי המקרים, לא הייתי אומר שתתחיל מעכשיו לעבוד על שאלות אבל תעבוד על אנגלית ועברית, זה משהו שלא מלמדים בקורס כי פשוט אי אפשר, תקרא הרבה, בעיקר באנגלית.

• פותח/ת השרשור
גם לדעתי עדיף כמה שיותר קרוב לבית ספר, מתמטיקה טרי בראש, הרגלי למידה, עוד יש לך ראש בלימודים וגם יש לך מלא זמן לשפר במידת הצורך לעומת אחרי צבא שאם הלך לא משהו לפעמים אתה מחכה שנה שלמה.

כל המועדים אותו דבר, תעשה מה שמסתדר לך, לדעתי דצמבר אחלה כי זה רק תחילת שנה ולא ממש יש עומס, במיוחד בי"ב.
תוכל גם להתחיל ללמוד בקיץ ולגשת בדצמבר, ככה תוכל לפרוש את זה לאורך זמן ולא תהיה לחוץ.

המילים זה חלק קטן מאוד ודי שולי מעברית, אין קשר לגיל אלא כמה אתה קורא וקראת בחייך, בכל מקרה תמיד אפשר ללמוד את הרשימות מילים שרצות, זה די חוזר על עצמו.

בונוס גדול זה שיש לך מלא זמן עד הבחינה בשתי המקרים, לא הייתי אומר שתתחיל מעכשיו לעבוד על שאלות אבל תעבוד על אנגלית ועברית, זה משהו שלא מלמדים בקורס כי פשוט אי אפשר, תקרא הרבה, בעיקר באנגלית.

דווקא שמעתי מחברה שעשו ששינון מוקד של מילים באנגלית יעיל יותר, לקרוא באנגלית זה פעולה שאני גם ככה עושה -בעברית אני לא קורא כמעט בכלל. לא חשבתי להתחיל לשנן לעבור על החומר ב יא. אני אשקול את זה תודה על הטיפים!

חשבתי על ניב רווח שיש מישהו שהיה אצלו ויכול להמליץ?

ששינון מוקד של מילים באנגלית יעיל יותר
לא למדתי מילה אחת באנגלית מרשימות כאלה ואחרות.

חשבתי על ניב רווח שיש מישהו שהיה אצלו ויכול להמליץ?
לדעתי הכול אותו חרטא, יש את הקורס של המדינה באינטרנט בחינם, שווה לבדוק אותו, לדעתי לא נופל משום קורס אחר.

תפתח תראה, מי שרוצה בדיקה של חיבורים וקצת יותר סימולציות של מאל"ו צריך לשלם, בקיצור הקורס הוא בחינם - הקורס המלא עולה כסף
עשיתי אותו כבר, יש 3 בדיקות חיבורים בחינם.
אם אתה חושב שעוד בדיקת של 3 חיבורים ועוד 2 וחצי סימולציות בקורס של יואל גבע שווה עוד 5000 שקל בהצלחה.

עשיתי אותו כבר, יש 3 בדיקות חיבורים בחינם.
אם אתה חושב שעוד בדיקת של 3 חיבורים ועוד 2 וחצי סימולציות בקורס של יואל גבע שווה עוד 5000 שקל בהצלחה.
הייתי ביואל גבע. לא אומר שזה הכרחי - אבל זה בטח לא כמו שתיארת. אכן רמה גבוהה ביותר של הכנה

יש למשל את High-Q שמריצים עכשיו את הקורס שלהם וגם את EZ-Way שמומלצים על ידי האוניברסיטאות. יש עוד כמובן.
לנוער אם אני לא טועה זה בערך 1,500 שקל כך שמשתלם יותר לקנות קורס לפסיכומטרי בגיל הזה.
יש כאלה שלמדו לבד והוציאו ציונים מאוד גבוהים ככה שאל תטעה לחשוב שקורס כלשהו זה דבר הכרחי או משהו שיבטיח ציון טוב בפסיכומטרי.
זה תלוי בעיקר אם יש לך יכולת לשבת הרבה שעות וללמוד ולשנן.
קורסים עוזרים בעיקר בכך שהם יוצרים מסגרת שמדרבנת אותך.

פסיכומטרי לא יעזור לי להתמיין ליחידות מודיעין טובות? חוץ מעתודה..
במקום לעשות פסיכומטרי קח קורס ממכון נועם או איזה משהו שדומה אליו, אין שום היגיון בלעשות פסיכומטרי בשביל תפקידים מודיעינים בצבא, אם אתה מוכן לשלם כסף אז קורס ממקום שיכין אותך לקראת המיונים יהיה אש

• פותח/ת השרשור
במקום לעשות פסיכומטרי קח קורס ממכון נועם או איזה משהו שדומה אליו, אין שום היגיון בלעשות פסיכומטרי בשביל תפקידים מודיעינים בצבא, אם אתה מוכן לשלם כסף אז קורס ממקום שיכין אותך לקראת המיונים יהיה אש

היתרום בצבא זה "על הדרך" זה בעיקר לנצל זמן "מת" לעשות את הפסיכומטרי במקום על זמן לחות הרבה יותר (גיל 22-23)

כן אם יש לך מוטיבציה לזה ממליץ מאוד, למועד ספט' כמה זמן יהיה לך להתכונן?

מבחינת קורסים לדעתי תקופה של חודשיים רוב הקורסים כבר התחילו אבל יש לך את הקורס של המדינה שהוא מעולה ובחינם ואתה יכול להוסיף על זה סימולציות מהאתר של המרכז הארצי (גם חינם, והחומר הכי טוב - כי זה הדבר האמיתי) וגם אתה יכול לקנות ערכות של יואל גבע/מכון 800 ביד שנייה בקבוצות בפייסבוק (תגיד אם תצטרך לינק) במחירים מצחיקים והחומרים הכי טובים שיש בשוק למעט הסימולציות

אם יש עוד שאלות מוזמן לשאול

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית