הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עזרה בבניית תפריט תזונה טוב לעליית במסה.

MrGabri15

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
ערב טוב לכול חברי קבוצת הפורום ,

שמי גבריאל בן 15.4 שוקל 47.1-47.4 ק''ג על גובה משוער של 1.60-1.62 .

התחלתי להתאמן בתאריך ה-3/2 בימי ראשון , שלישי וחמישי אימוני כוח רגילים ,
בתוכנית FBW .
( פירוט מי שצריך בתמונות למטה יש את תוכנית האימונים שלי , חשוב לציין שאני לא עובד כרגע על כתפיים שיש לי כאבים בכתף השמאלית שלי בגלל שהיא גודלת כנראה אני אעשה כתף עוד חודש אם יפסיקו הכאבים . אני חושב שיש פה עוד אנשים שיש. להם פה כאבים בכתף השמאלית או בכלל הימנית אז תזדהו איתי )

ובימי שני , רביעי ושישי אירובי במשך חצי שעה עם הפסקות בין לבין כשאני מרגיש צורך -
5 דקות חימום על מהירות 6.5 ושיפוע על 2 ואחר כך עובר ל- 25 דקות על מהירות 8.0 ועדיין על אותו שיפוע ( 2 ) .

-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-_-

הBMR שלי 1445 קלריות פלוס 400 קלוריות שאני עוד שורף ביום מהאימונים והליכות .
שזה יוצא 1845 קלריות אני שורף ביום , אני רוצה להיות במאזן קלורי חיובי אז אני רוצה להתחיל להוסיף בשבועות הראשונים כול יום עוד 300 קלריות . שזה לבסוף יוצא שאני צריך לאכול 2145 קלוריות ביום . כמובן אני כנראה יוכל אף יותר כי אני לא רוצה להחשיב פירות לדוגמא .

1. איך מחלקים את זה נכון בין כול המזון שזה פחמימות שומנים ( אני חושב שגם דגנים נחשב אבל לא בטוח אשמח שתכתבו ) חוץ מזה חלבון אני יודע כי אני עושה 47×2.2 שזה יוצא 103.4 גרם חלבון ביום שווה 103.4×9 = 930.4 קלוריות .

2. כמה פחמימות שומנים צריך לכלו ק''ג ?
כוונתי כמו שבחלבון יש את הנוסחה שזה 1.8-2.2 גרם חלבון לכול ק''ג גוף איך זה הולך בפחמימות ושומנים . ?

3. איך בודקים איפה מאכל מסוים נמצא ? לדוגמא לאיזה קבוצה נכנס הירקות או חזה עוף כי יש פה גם חלבון .
אשמח גם לדוגמאות של מאכלים הנמצאים בקבוצת הפחמימות והשומנים .

תודה לכול העוזרים .

מקרא :
המספרים שכתובים בעט על חלקי הגוף בצד ימין זה סדר החלקי הגוף כלומר רגליים מסומן במספר 1 אז אני מתחיל ממנו ואז עובר למספר 2 ואז 3 ו4 עד 7 שזה חלק הגוף האחרון .

חשוב לציין שכול תוכנית האימונים *לא אני בניתי* אלה מאמנת כושר ועוד ומאמן כושר שאחר כך בדק את התוכנית שבנו לי אותה.

קבצים מצורפים

• IMG_20200216_164659.jpg
    IMG_20200216_164659.jpg
    KB 196.6 · צפיות: 47
  • IMG_20200215_214817.jpg
    IMG_20200215_214817.jpg
    KB 126.1 · צפיות: 44
איך מחלקים את זה נכון בין כול המזון שזה פחמימות שומנים
כמה פחמימות שומנים צריך לכלו ק''ג ?
בגדול צריך להקפיד על שומן של 0.8 גרם לקילו משקל גוף, פחמימה פחות קריטי כמה.
אז כל עוד הגעת לחלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים גם חשוב(בעיקר ירקות) את השאר תשלים ממה שנוח.

איך בודקים איפה מאכל מסוים נמצא ?
תוריד אפליקציה עם מחשבון קלוריות, יש מלא כאלה, גם באינטרנט.
מאכל לא נחשב רק בקטגוריה אחת, יש לו כמות מסוימת מכל אחד מאבות המזון בדרך כלל.

חשוב לציין שכול תוכנית האימונים *לא אני בניתי* אלה מאמנת כושר ועוד ומאמן כושר שאחר כך בדק את התוכנית שבנו לי אותה.
אתה צריך לעשות את כל ה7263 התרגילים שכתובים בדף הזה?
בכל מקרה נראה מזעזע, תיקח תוכנית מהפורטל לפי העדפה שלך.

2.2 גרם חלבון לקילו משקל גוף לדעתי זה המון ופחות ממליץ על זה במיוחד אם אתה לוקח חלבון מרוכז ( אבקות חלבון) תנסה 1.8 ולהוסיף יותר פחמימות
כשאני התחלתי ( 50 קילו על 177 ס"מ) כדי לעלות במשקל השתמשתי בגיינר למרות שאם אתה מצליח להגיע לכמות קלוריות גבוהה בלי אז עדיף

בקשר לחישוב קלוריות ממליץ על Myfitnesspal

• פותח/ת השרשור
2.2 גרם חלבון לקילו משקל גוף לדעתי זה המון ופחות ממליץ על זה במיוחד אם אתה לוקח חלבון מרוכז ( אבקות חלבון) תנסה 1.8 ולהוסיף יותר פחמימות
כשאני התחלתי ( 50 קילו על 177 ס"מ) כדי לעלות במשקל השתמשתי בגיינר למרות שאם אתה מצליח להגיע לכמות קלוריות גבוהה בלי אז עדיף

בקשר לחישוב קלוריות ממליץ על Myfitnesspal

המקובל זה 1.8-2.2 לכול ק''ג גוף אז קודם אני מנסה להגיע ל94.4 גרם חלבון ( 47.1×2 ) ואחר אני מנסה להגיע אם אני מצליח ל103.62 גרם חלבון ( 47.1×2.2 ) מכיוון שעכשיו אני בגלל שכול ההורמונים פורחים אז הגוף שלי יכול לספוג כמות שכזאתי
בגדול צריך להקפיד על שומן של 0.8 גרם לקילו משקל גוף, פחמימה פחות קריטי כמה.
אז כל עוד הגעת לחלבון, שומן, ויטמינים ומינרלים גם חשוב(בעיקר ירקות) את השאר תשלים ממה שנוח.

למה דווקא 0.8 גרם שומן לק"ג ?
אשמח שתצרף מאמר שצריך דווקא את הכמות הזאתי

תוריד אפליקציה עם מחשבון קלוריות, יש מלא כאלה, גם באינטרנט.
מאכל לא נחשב רק בקטגוריה אחת, יש לו כמות מסוימת מכל אחד מאבות המזון בדרך כלל.

אתה צריך לעשות את כל ה7263 התרגילים שכתובים בדף הזה?
בכל מקרה נראה מזעזע, תיקח תוכנית מהפורטל לפי העדפה שלך.

מכיוון שעכשיו אני בגלל שכול ההורמונים פורחים אז הגוף שלי יכול לספוג כמות שכזאתי

דווקא בגלל כל שינויי ההורמונים ופעילויות ספציפיות בגוף אני חושב שללכת על המקסימום זה לא אידאלי
במיוחד אם אתה סופר את החלבון המלא בלבד ולא מחשב את החלבונים שיש לך במאכלים שאתה שם תחת הקטגוריה של פחמימות ושומנים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית