הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימוני אמות

שאלה

משתמש מתחיל
113
2
נק' מוניטין:
2
113
2
היי אני רוצה להוסיף לתוכנית שלי תרגיל אחד לאמות.

הסיבה היא שהאמה שלי מאוד חלשה וקטנה והיא הורסת לי הרבה תרגילים כמו מתח ומשיכה מפולי עליון זה מקשה עלי גם באחיזה וגם שהאמות מתעייפות הרבה לפני הגב והאמות אני חושב שזה הסיבה שאני לא מצליח אפילו מתח אחד, כי הדבר היחדי שמונע ממני מתח זה שהאמות כואבות, הן תמיד כואבות לי וחלשות מאוד. יש לי אמות מאוד מאוד קטנות אגב.

דווקא ממה שאתה מתאר משתמע שהתרגילים שאתה מבצע כבר מעסיקים את האמות שלך יופי. (אלא אם אתה רוצה לומר שבגלל האמות שהאמות שלך חלשות אתה לא מבצע אותם בכלל).

יותר אם זה: אם האמות הן אלו שמגבילות כל מני תרגילים גדולים בתכנית שלך - אז לא יותר הגיוני לחשוב שאלו השרירים האחרים (אלה שאולי לא הצלחת לעבוד עליהם מספיק - כי האמות שלך "נכנעו" קודם, ועצרו אותך לפני שהסקת) שאולי (ואולי לא!) צריך למצוא איך להתייחס אליהם?

• פותח/ת השרשור
דווקא ממה שאתה מתאר משתמע שהתרגילים שאתה מבצע כבר מעסיקים את האמות שלך יופי. (אלא אם אתה רוצה לומר שבגלל האמות שהאמות שלך חלשות אתה לא מבצע אותם בכלל).

יותר אם זה: אם האמות הן אלו שמגבילות כל מני תרגילים גדולים בתכנית שלך - אז לא יותר הגיוני לחשוב שאלו השרירים האחרים (אלה שאולי לא הצלחת לעבוד עליהם מספיק - כי האמות שלך "נכנעו" קודם, ועצרו אותך לפני שהסקת) שאולי (ואולי לא!) צריך למצוא איך להתייחס אליהם?

הם מתעייפות תמיד ראשון וגם מאוד קטנות, אני רציתי לשאול האם זה יהיה טוב אם הוסיף תרגיל אחד לאמות?

תרגיל לאמות לא באמת יעזור משמעותית.
אם אתה לא מצליח אפילו מתח אחד זה ללא ספק לא בעיה של האמות, אלא שכל השרירים לא חזקים מספיק.
תעבוד בהדרגה עם משקלים שאתה יכול להשתלט עליהם, אם נגיד לאורך הסטים האמות שלך מתעייפות והופכות להיות הגורם המגביל, אפשר להיעזר ברצועות, אבל לא במקרים שמיד האחיזה היא הגורם המגביל.

ניתן לבצע החזקה סטטית של מוט עם משקל על מנת לחזק את האמה, חוץ מזה שאתה יכול להשתמש ברצועות בתרגילי משיכה כמו מתח או חתירה.
למרות זאת, אני חושב שאם תבצע את התרגיל כפשוטו ללא עזר או אימונים נוספים לאמה זה יחזק לך את האמה בצורה מספקת.
כשאתה מסוגל לעשות מתח אחד, כל הגוף שלך מסתגל לביצוע של התרגיל הזה, לא רק הרחב גבי.

תרגיל לאמות לא באמת יעזור משמעותית.
אם אתה לא מצליח אפילו מתח אחד זה ללא ספק לא בעיה של האמות, אלא שכל השרירים לא חזקים מספיק.
תעבוד בהדרגה עם משקלים שאתה יכול להשתלט עליהם, אם נגיד לאורך הסטים האמות שלך מתעייפות והופכות להיות הגורם המגביל, אפשר להיעזר ברצועות, אבל לא במקרים שמיד האחיזה היא הגורם המגביל.
מה הבעיה בלבודד אמות?

מה הבעיה בלבודד אמות?
לא כל המוסיף מועיל.
זה פשוט מיותר בשלב המתחיל, ועלול לעייף את האמות יותר מדי ולא יהיה לו כוח להשתמש בהם אשכרה בתרגילים שדורשים אחיזה

לא כל המוסיף מועיל.
זה פשוט מיותר בשלב המתחיל, ועלול לעייף את האמות יותר מדי ולא יהיה לו כוח להשתמש בהם אשכרה בתרגילים שדורשים אחיזה
אני יכול להגיד שבהתחלה חצי שנה ראשונה שלי בערך לא אימנתי אמות והן לא כל כך גדלו, כשאז התחלתי לבודד ממש אחרי חודשיים שלושה הן התחילו די לגדול ואז אחרי כמה חודשים ומאז הפסקתי לבודד והם פשוט נשארו באותו גודל ולא המשיכו לגדול בעוד שהדדליפט שלי עלה מ60 ל130

אני יכול להגיד שבהתחלה חצי שנה ראשונה שלי בערך לא אימנתי אמות והן לא כל כך גדלו, כשאז התחלתי לבודד ממש אחרי חודשיים שלושה הן התחילו די לגדול ואז אחרי כמה חודשים ומאז הפסקתי לבודד והם פשוט נשארו באותו גודל ולא המשיכו לגדול בעוד שהדדליפט שלי עלה מ60 ל130
לגודל אפשר בהחלט לבודד אותן, לכוח זה די חסר תועלת

למה גם הגריפ שלי התחזק משמעותית בזכות זה, בתרגילים המבודדים התחלתי מאיזה 14 עליתי ל28 קילו כל יד
אבל זה השפיע לטובה על המורכבים שדורשים אחיזה?
יש גם תרגילים לשיפור האחיזה שיכולים לעזור בכוח, אבל הם לא משמעותיים במיוחד לגודל, וההפך, אלה שעוזרים לגודל לא בהכרח עוזרים לאחיזה

אבל זה השפיע לטובה על המורכבים שדורשים אחיזה?
יש גם תרגילים לשיפור האחיזה שיכולים לעזור בכוח, אבל הם לא משמעותיים במיוחד לגודל, וההפך, אלה שעוזרים לגודל לא בהכרח עוזרים לאחיזה
תאמת קצב העליה היה לפי מה שאני זוכר אותו דבר אבל אם זה לא פוגע בהתקדמות בכוח וכן עוזר לגדילה באמות אז למה לא, כרגע לא עושה כי כבר אין לי כח וזמן בסוף האימון אחרי שעה וחצי עוד להוסיף אמות...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית