הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם אני יכול לחזור ל FBW?

BadTimes

משתמש מתחיל
58
3
נק' מוניטין:
2
58
3
הייתי בתכנית FBW למשך איזה 3 חודשים שהתחלתי להתאמן (יש לי עבר די מסובך עם אימונים, התאמנתי סביבות שנה בצורה לא טובה לא עליתי במשקלים או משהו ורק לפני 3 חודשים הצלחתי לעלות במשקלי עבודה באמת) הגעתי למשקלים בסדר למתחיל, החלטתי לצערי לעבור ל AB, שזו לדעתי הייתה החלטה לא טובה גם כי התקדמתי יחסית סבבה ב FBW וגם כי זה גזל לי זמן פנוי.
אז אחרי שעברתי ל AB ואני כבר איזה חודש איתה ואין כל כך התקדמות כי אני בחיטוב, חשבתי אולי לחזור ל FBW שהיה לי יותר נוח בהרבה.
זה אפשרי שאחזור ואראה את אותה התקדמות שהייתה ?

ואם כן - כדי לחסוך עוד שאלה שלי כאן בפורום, איך התכנית FBW הזאת ?

בנץ פרס 4x5 (ארבע סטים חמש חזרות)

מתח עם משקל 3x6

סקוואט 3x5 (שלוש סטים חמש חזרות)

מכונה להאמסטרינג 3x8 (לג קורל בישיבה)

לחיצת כתפיים בישיבה עם משקולות יד 3x6

פייספולס 3x10-12

בייספ קורל 2x10 (עם מוט W באחיזה רוחב כתפיים)

מקבילים עם משקל 3x8 (אחיזה צרה)

בטן - פעמיים בשבוע מכונה לבטן 3X8

חושב אולי להחליף מקבילים בלחיצה צרפתית אבל זו התכנית בגדול

נערך לאחרונה:
אפשרי? כן...
לא תנסה לא תדע.

אני חזרתי לfbw ואני מתקדם כמו שלא התקדמתי בab. יש יותר מרק חילוק האימון, צריך תכנית באמת טובה ולהשקיע בתזונה ושינה רק יעזור.

• פותח/ת השרשור
אפשרי? כן...
לא תנסה לא תדע.

אני חזרתי לfbw ואני מתקדם כמו שלא התקדמתי בab. יש יותר מרק חילוק האימון, צריך תכנית באמת טובה ולהשקיע בתזונה ושינה רק יעזור.

הבנתי, ומה אתה חושב על התכנית שלי? (מספיק סטים/חזרות/נפח וכו?)
הקפצה
עזרה אנשים ?

• פותח/ת השרשור
כן, עדיף שתחזור ל- FBW
הייתי מוריד מכונה האמסטרינג, מחליף מקבילים עם בידוד יד אחורית

זה מה שאעשה, תודה 😃
נשמע קצת עמוס לטעמי, מכונה להאמסטרינג מיותר, הייתי מעדיף חתירה על פייספול בתכנית כזאתי.

חתירה לגב הכוונה ?
פנלי רואו למשל (?)

מכונה להאמסטרינג מבודד מדי בתכנית כזאת. פייספולס תרגיל מעולה, אבל הוא בעיקר תרגיל
״בריאותי״ ואפשר להשיג יותר תוצאות עם תרגיל אחר. מנגד זה לא תרגיל שלוקח הרבה זמן ואפשר לתקתק אותו.

מכונה להאמסטרינג מבודד מדי בתכנית כזאת. פייספולס תרגיל מעולה, אבל הוא בעיקר תרגיל
״בריאותי״ ואפשר להשיג יותר תוצאות עם תרגיל אחר. מנגד זה לא תרגיל שלוקח הרבה זמן ואפשר לתקתק אותו.
מה רע בכך שמכונה להמסטרינג מבודדת מדי?
האימונים שלו כבר די ארוך (היית מוסיף לכך דדליפט?), ואין לו שום משיכה מן הרצפה.

אם כבר: על בסיס ההגיון הזה - לא היית אומר שהמקבילים הם תרגיל מיותר? (הוא מבצע בנץ' ופרס באותו היום).

מה רע בכך שמכונה להמסטרינג מבודדת מדי?
האימונים שלו כבר די ארוך (היית מוסיף לכך דדליפט?), ואין לו שום משיכה מן הרצפה.

אם כבר: על בסיס ההגיון הזה - לא היית אומר שהמקבילים הם תרגיל מיותר? (הוא מבצע בנץ' ופרס באותו היום).

בתכנית כמו FBW אני מסתכל על מינימום זמן מקסימום תועלת. לג קרלז לא עומד במבחן הזה, גם פייס פול.

מקבילים תרגיל מורכב שמערב הרבה שרירים ויהיה ניצול יעיל של זמן. תרגיל מאוד שונה מבנץ׳.

בתכנית כמו FBW אני מסתכל על מינימום זמן מקסימום תועלת. לג קרלז לא עומד במבחן הזה, גם פייס פול.

מקבילים תרגיל מורכב שמערב הרבה שרירים ויהיה ניצול יעיל של זמן. תרגיל מאוד שונה מבנץ׳.
אין יותר מידי עומס על הכתפיים כולל המקבילים? כי זה השיקול שלי היה להחליף לבידוד, מה גם שהוא עושה בנצ' כפול 4

אין יותר מידי עומס על הכתפיים כולל המקבילים? כי זה השיקול שלי היה להחליף לבידוד, מה גם שהוא עושה בנצ' כפול 4

בהחלט יכול להיות, תלוי בעצימות. אם עובדים כבר שלושת התרגילים האלה זה בהחלט יכול להיות יותר מדי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית